X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 mnie też nie ciągnie do tego detektora, miałam chwilowy zapał ale zrezygnowałam..

Arielka super :D to ja też taki kupię i będę zakładać dzidzi na wizyty u mojej mamy :D :D

Kasia82 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka - hahah :) no co Ty :) pewnie ta cisza to zwykły przypadek :)
    To poczekasz trochę na tą Twoją wizytę! :)
    Co do detektora pewnie go już nie kupię, ale teraz już wiem w jakich momentach by mi się przydał :).

onka lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Marta28 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat_alia nie przejmuj się i nie miej wyrzutów sumienia że kupiłaś drogie spodnie. 100 zł to jedna prywatna wizyta u gina w małym mieście. A poza tym trzeba jakoś wyglądać w ciąży a nie ubrać się w worek po ziemniakach :-).
    Mi teściowa ostatnio chciała oddać swoje sukienki ciazowe.. Masakra co nie ?!
    Niech się Twój facet cieszy że nie musisz kupować ciazowej zimowej kurtki :-)

Kasia82, nat_alia, agania, Nynusia, Blondik, agu258 lubią tę wiadomość

2nn33e3kygfl7iaf.png

7b13822a6ea8651351a8fcaa026c5d99.png
    Kalendarz

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika gratuluję córy <3

Onka ja też mam takie wrażenie odnośnie swoich postów :D ale nie przejmuj się to tylko takie wrażenie :)
    Ja też mam późno wizytę i zawsze dzień wizyty mi się wydłuża podwójnie :)

Natalia no to nie ładnie powiedział... mój nie wtrąca się do mojej kasy robię z nią co chce ale jeśli chodzi o wspólne wydatki i wspólne zakupy często mi się wydaje ze ja nie mam prawa głosu a on myśli ze jego pomysły są tak super ze ja bez gadania musze je zaakceptować :/ ostatnio się obraziłam i nie oddzywałam prawie 2 dni do niego :/

l22nhdgeccid541p.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle jestem jakaś dziwna. Poza objawami, które mi towarzyszą, jakoś ciąży nie czuję. W ogóle się nie martwię, że coś może być nie tak. Czekam oczywiście na to usg za siedem tygodni, ale nie jest tak, że wytrzymać nie mogę. Podczytuję wprawdzie, co się zmienia na poszczególnych etapach ciąży, bo jestem ciekawa, jak rozwija się maluszek, ale ani ubranek nie kupuję, ani żadnych gadżetów. Wychodzę z założenia, że i tak jeszcze jest daleko, że nie ma co, a poza tym muszę mieć na to miejsce. Najpierw porządki w szafach musimy zrobić. W pierwszej ciąży wszystko przeżywałam i bardzo emocjonalnie podchodziłam do każdego badania, a teraz czuję się, jakbym się nałykała jakichś proszków na uspokojenie. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to ja jestem chyba większą sknerą. Na córkę nie żałuję ani grosza, ale często się dwa razy zastanowię nad tym, czy coś sobie kupić i choć mąż mnie nakłania, ja się zastanawiam czy warto.

Nat_alia, też bym się wkurzyła. Zarabiasz tak samo jak mąż i masz prawo sobie kupować, co chcesz. Przecież musisz w coś się ubierać w ciąży. Ech, ci faceci...

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co ważne, spodnie ciążowe przydają sie tez po porodzie :)

polkosia lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki:)
    Natalia,ja wlasnie też musze sobie kupić takie spodnie, bo moje normalne juz mnie cisną:) mi mąż na szczęście nie żałuje kasy, ale uważam, ze nawet jak kobieta nie pracuje to należą jej się pieniądze t tak samo, bo przecież w malzemstwie wszystko jest wspólne:) zresztą Natalia nie wiem jak Ty ale ja planuje miec 3 dzieci to na pewno dluzej w nich pochodzę :)
    Co do tych bóli przy kichaniu to normalne, ja też przy kichu musze podkurzyć podkurczyc nogi:) nie mogę się też tak przeciągnąć
    Ja Was może pociesze niektóre bo 27 maja, czyli w 22 tygodniu mam wizytę, i dopiero się umowie na usg wtedy mam nadzieje ze poznam płeć ale to sobie jeszcze trochę poczekam;) a jadę na urlop dlatego takie opóźnienie, ale zakładam ze wszystko jest ok, to czekam cierpliwie na wizytę:)
    Też póki co nic nie kupuje, bo póki co musze kupić szafy do mieszkania i wtedy będziemy powoli gromadzić rzeczy dla dzieciaczka i tez czekam aż ktos cos nam da hehe, ale póki nic nie dostaliśmy hehe;)

nat_alia lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, argumenty męża są bez sensu ;) No bo dziecku ubranka kupisz nawet na 1-2 miesiące i nie będą się nadawać, a Twoje spodnie to i z rok Ci mogą posłużyć :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny trochę mnie pocieszyłyście ale i tak musze to jakoś obgadać z mężem jutro żeby nie robił takich fochów...rozumiem że remontujemy dom i kazda kasa sie przyda ale wygladać też jakoś trzeba...

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia trochę nie fajnie się zachował twój mąż 100zł na spodnie to jeszcze chyba nie jest majątek tym bardziej że też masz swoje pieniądze a wyglądać jakoś musisz :) ah ci faceci

Marta28 rozbawiłaś mnie tym tekstem z teściową i sukienkami jej :)

ja dziś posprzątałam domek zrobiłam pyszne naleśniki z serkiem i wg fajnie mi dzień zleciał
    a i obowiązkowo spacerek zaliczony :)

Marta28 lubi tę wiadomość

201510287051.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia przepraszam, a jak będzie zimno, to tez masz w tych letnich sukienkach popylac, pza tym te spodnie wykorzystasz po porodzie, tyle ze albo wytniesz as, albo zawiniesz na zewnątrz i normalnie można w nich chodzić. Poza tym 99zl na spodnie ciążowe, to jest okazja, a nie wydatek. No patrz ten sobie rakietki nie może kupic za 150zl, której raz w tygodniu uzyje, a tobie spodni zaluje.

km5st5odymuuq2ts.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taa tesciowe oprócz tego że czasem są wredne bywają pocieszne :D ja mojej ostatnio mowie o poduszce do karmienia dziecka, opisuje jej kształt itp a ona nagle podskakuje z miejsca i mówi z ppdekscytowaniem: poczekaj chwilkę. No to ja czekam myślę sobie ciekawe co wymyśliła. Patrzę a ona targa poduszeczke taka na szyję do samochodu takiego rogalika o wzorze tygrysa zakończony tygrysia głową i mówi uradowana :zobacz to coś takiego :D no tak mnie to rozbawiło ze z trudem powstrzymalam wybuch śmiechu :D

aanaa, polkosia, nat_alia, onka, Nynusia, Marta28, agu258 lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :*

Odpoczywam bo dziś skonczyliśmy kleić ściany w korytarzu...jutro zaczynamy kuchnie i nie mogę się doczekać kiedy będę tam gotować :D

Wgl jak nie boli mnie brzuszek to mam taką ochote na przytulanko że mój facet musi się ze mną pomiziać :D i to tak romantycznie więc w sumie nie łatwo ma hehe ale da sie zrobic duzo dla przyjemności :)

Nynusia lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wizyta udana dziekuje :*

Mniam chyba zaraz sie zabiore za truskawki tak o nich poczytalam teraz ze chyba sie nie obejdzie , a własnie bylam jeszcze u kolezanki i zjadlam 2 talerze pysznej ogorkowej zupy ah tego mi bylo trzeba !

Onka ja tez mam takie wrazenie po swoich postach to normalne ! :)

Gratuluje udanej wizyty :* I coreczki !

Nynusia, Ewalika lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    dziewczyny byłam dzisiaj z mamą i siostrą na zakupach i kupilam sobie spodnie ciążowe w hm - rurki za 99zł...tak sie ucieszyłam :) nie wspominam że bylysmy na obiedzie w kfc i na lodach w macu :P bo to inna sprawa

ale

nie wiem jak wasi mężowie ale mój to straszny sknera... ale mnie zdenerwował... jakie wyrzuty miał do mnie że kupiłam "tak drogie" spodnie żeby w nich chodzić tylko pare miesięcy..... bardzo przykro mi się zrobiło... zarabiam, więc chyba mam prawo sobie kupić spodnie za 99zl :/
    on myśli że bedę chodzić w sukienkach letnich i ewentualnie w ciążowych jego siostry, która rodzi w czerwcu i pozniej mogła by mi dać ciuchy... :(
    powiedział ze on się zastanawia czy może sobie rakiete do squasha kupić za 150zl którą będzie grał cały czas a ja sobie na pare miesiecy za 100zl kupuje spodnie ... :( przykre...
    dobrze że dziś nie wraca do domu... bedziemy sie widziec dopiero jutro poznym wieczorem... dziś robie strajk i nie odbieram jego telefonów... :(
    musiałam się wyżalić przepraszam...

Kochana Twój mąż musi zrozumieć,że spodnie są dla wygody Twojej i dzidziusia a rakieta... hmmmm.. przeciez nie jest az tak ważna jak WY :) Nie przejmuj się za dużo a następnym razem kup spodnie jeszcze droższe... a cooo ! :) :)

nat_alia, aanaa lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta28 wrote:
    Nat_alia nie przejmuj się i nie miej wyrzutów sumienia że kupiłaś drogie spodnie. 100 zł to jedna prywatna wizyta u gina w małym mieście. A poza tym trzeba jakoś wyglądać w ciąży a nie ubrać się w worek po ziemniakach :-).
    Mi teściowa ostatnio chciała oddać swoje sukienki ciazowe.. Masakra co nie ?!
    Niech się Twój facet cieszy że nie musisz kupować ciazowej zimowej kurtki :-)

Ubawiła mnie ta Twoja teściowa! :)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie wróciliśmy że spotkania w poradni rodzinnej w ciągu 1.5 godziny zaliczylismy dwa spotkania. I już z głowy uf

agu258 lubi tę wiadomość

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia teraz sie dogrzebalam do Twojej wiadomosci bo nie wiedzialam o co chodzi z tymi spodniami , dziewczyny maja racje , to jest dla ciebie i dzidziusia wygoda nawet jak na pare miesiecy , tez bym robila strajk i nie odbierala
    ah ci faceci ... jakby tak ponosili 9 mcy takiego szkrabka w brzuszku to by inaczej mowili :)

Mam nadzieje ze po tej nocce on dojdzie do wniosku ze glupio powiedzial i bedzie dobrze :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika gratulacje! :)

Nynusia ja sukienki do ślubu nadal nie mam.. Dzis przymierzałam dwie.. w jednej miałam cycki spłaszczone a w drugą brzuch sie nie zmieścił.. ehhhh.. masakra..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 21:50

Ewalika lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ