Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Lojkalojka ja tylko od 19 marca do 12 kwietnia przytyłam 4kg. Ale pamiętaj, że to nie tylko tłuszcz! Niektóre kobiety mają tendencę do zatrzymywania wody w organizmie stąd większa ilośc kilogramów i z tego chociaż wzgledu, moim zdaniem, mierzenie sie kilogramami jest niemiarodajne.
Trenerzy personalni w ogóle każą odstawiac wagi w kątTo cm się liczą.
A co do diety, myślę, że zamiast tego będzie lepsze wprowadzenie do diety więcej owoców i regularne spacery na świeżym powietrzuKasia82, Arielka, Misiowa lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj
ja na razie -1kg, ale pewnie nadrobię... właśnie tymi zachciankami, lodami, ciasteczkami i czekoladkami.... ale jak mam się temu wszystkiemu oprzeć! Oczywiście się staram jeść tego wszystkiego jak najmniej, ale nieraz moja silna wola wcale nie jest silna -
Ursa ma rację. Ja się mierzę prawie od początku ciąży co tydzień. przybyło mi dwa kilo (kilo przez ostatnie dwa dni chyba przez tą domową pizzę jedzoną na noc:P) no i generalnie w talii mi przybyło 3cm bo brzuch już mi się pojawił nie tylko na dole ale też na górze zaczyna rosnąć, w brzuchu mi przybyło 3 cm i w cyckach 6cm!! a przecież taki cyc waży więc to nie dziwne że kg lecą do przodu. w biodrach, udzie, ramionach wcale mi nie przybywa czyli jest ok
Poniżej rozpiska co ile waży w ciąży oczywiście już pod koniec:)
Co ile waży?
dziecko około 3,5 kg
macica 1 kg
płyn owodniowy 1 kg
piersi 0,5 kg
łożysko 0,7 kg
dodatkowa objętość krwi ciężarnej 1,2-1,5 kg
woda zatrzymana w organizmie 1,5 kg
zapasy mamy (na okres karmienia
piersią) ok. 3,5 kg
-
Dzieki dziwczyny za slowa otuchy
Tak naprawde to ja jem zdrowo . Owszem zdazylo mi sie zgrzeszyc i zjesc raz paczke chipsow i innego dnia lody , ale poza tym jem duzo warzyw , owocow i produktow pelnoziarnistych . Widoczne tak musi byc , tylko ciezko mi sie z tym oswoic . Ja niestety po pierwszej ciazy karmiac corke piersia przez 15 miesiecy nic nie zgubilam .
No nic jem teraz owsianke z orzechami i zurawina , a potem zmyka do pracy .
Buziaki dziwczyny i milego dnia !!!Ursa lubi tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Witajcie
Czwartek napawa mnie optymizmem bo to czwartek a jutro piątunioii coraz bliżej do mojej wizyty i zobaczenia dzidzi
Wstawię zdjątka wieczorkiem jak będę w domku
Właśnie wczoraj szwagierka zrobiła Nam prezent i będziemy jechać do ślubu nowiutką KIA Optima
ogólnie to miałam o tym nie wiedzieć ale się wygadała
aanaa, Ursa, agania, aniacicha, onka, Misiowa lubią tę wiadomość
-
cześć kobitki:))
a że się wczoraj na pracowałam to dziś złapał mnie leń hehe ale pogoda u mnie też ładna więc wybiorę się na spacer
wy tak o tych wagach a ja aż boję się stanąć niestety do chudych nie należę bo mam trochę brzuszka ale to nie moja wina tylko choroby:/ i aż strach pomyśleć jak będę wyglądać w 9 miesiącu
a w sumie to zależy mi tylko by dzidzi było zdrowe -
lojkalojka wrote:Dzieki dziwczyny za slowa otuchy
Tak naprawde to ja jem zdrowo . Owszem zdazylo mi sie zgrzeszyc i zjesc raz paczke chipsow i innego dnia lody , ale poza tym jem duzo warzyw , owocow i produktow pelnoziarnistych . Widoczne tak musi byc , tylko ciezko mi sie z tym oswoic . Ja niestety po pierwszej ciazy karmiac corke piersia przez 15 miesiecy nic nie zgubilam .
No nic jem teraz owsianke z orzechami i zurawina , a potem zmyka do pracy .
Buziaki dziwczyny i milego dnia !!!
A dużo karmiłaś? Moja była istnym cyckożercą, bardzo dużo jadła i już po pół roku byłam wychudzona, a po roku karmienia wyglądałam jak szkielecik. -
Ja do 6 miesiaca karmilam tylko piersia , a potem zaczelam wprowadzac inne produkty , ale caly czas mala ciagnela cyca . Ale mowia , ze sa kobiety , ktore chudna podczs karmienia , a inne dopiero po odstawienia.
Dam rade
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Witam się z Wami ciężaroweczki:-) wczoraj spędziłam cały dzionek na działce i dziś tez mialam taki zamiar ale od rana mam straszne zawroty głowy, czy to normalne?przejdzie za jakiś czas?czy mam dzień z głowy
Apropo diety to zjadłam właśnie snickersa...pomyślałam, ze cukier spadł i stądnte kręćki...pomóżcie co robić? -
lojkalojka wrote:Ja do 6 miesiaca karmilam tylko piersia , a potem zaczelam wprowadzac inne produkty , ale caly czas mala ciagnela cyca . Ale mowia , ze sa kobiety , ktore chudna podczs karmienia , a inne dopiero po odstawienia.
Dam rade
Być może.Ja po odstawieniu zaczęłam tyć... Wprawdzie powoli, ale nabierałam ciałka, bo skończyło się wyciąganie wszystkiego. A podczas karmienia miałam tak dobrze, z czasem jadłam już wszystko, co tylko chciałam, a byłam jak patyk. Myślałam, że mi tak już zostanie, ale niestety, nie ma tak dobrze.