Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się tam dziewczyny cenami nie przejmuje. Ja kupuję ubrania w ciucholandzie. Dorwałam spodnie ciążowe z H&M za cenę 16 zł. Ogólnie jak w ciaży nosicie rozmiar powyżej 38 to w ciucholandzie macie jak w raju. Ja niestety musze długo polowac zanim znajde coś mniejszego ale udało się z tymi spodniami. Nigdy nie wywaliłabym 50, 100 czy 150 zł. na ciucha no chyba, że to jakiś płaszcz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 12:14
Marta28, agu258 lubią tę wiadomość
-
bursztynowa.lady wrote:Ja się tam dziewczyny cenami nie przejmuje. Ja kupuję ubrania w ciucholandzie. Dorwałam spodnie ciążowe z H&M za cenę 16 zł. Ogólnie jak w ciaży nosicie rozmiar powyżej 38 to w ciucholandzie macie jak w raju. Ja niestety musze długo polowac zanim znajde coś mniejszego ale udało się z tymi spodniami. Nigdy nie wywaliłabym 50, 100 czy 150 zł. na ciucha no chyba, że to jakiś płaszcz.
Ja upolowałam ciazowe jeansy za 2 zł. Niestety nie wiem jaka firma, bo metki były wycięte.nat_alia, agu258 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a z innej beczki.
Ostatnio zastanawiałam się nad urlopem macierzyńskim i wiadomo będę chciała pójść na roczny wobec tego będę otrzymywała 80% wynagrodzenia. Szukałam w internecie, ale tak zamieszałam sobie w głowie, że nic z tego nie wiem. Czy będę otrzymywała 80% mojego średniego wynagrodzenia netto za ostatnie 12 miesięcy czy od tej kwoty jest odejmowane coś jeszcze? -
agania dobre pytanie , tez chetnie sie dowiem jak u was jest bo jestem ciekawa jak to wyglada u mnie ...
Dziewczyny badanie połowkowe mam 25 maja ( jedyny wolny termin lekarza i moj w Pl)
bede wtedy wedlug kalendarza tutaj 19+1 a wedlug USG teraz jakie mi wychodzi 19+4 mam nadzieje ze to dobry termin lekarz powiedzial ze tak , wiec sie nie martwie i czekam na badanieUf dobrze ze sie zapisalam , ale to tylko dzieki wam u mnie nie ma czegos takiego wiec pewnie gdyby nie wy to bym nie poszla
Nynusia lubi tę wiadomość
-
Polkosia no to też troszkę masz do tego
Mnie się strasznie zmieniły smaki, coś co uwielbiałam teraz tego nie mogę i odwrotnie.
Dziś piję drugie mleczko czekoladowe i dzidzi chyba smakuje bo cały czas ją czuję jak fika w brzuszku
Agatka pizza z rukolą uwielbiam -
nick nieaktualny
-
hej Dziewczynki
a ja dziś miałam wizytę u mojej gin i wszystko jest ok uffff bo jakieś dziwne myśli miałam.
Dzidzia tak broiła że aż się zastanawiałam czy to jest bezpieczne.
Oczywiście Pani dr nie podjęła się oceny płci ze względu na słaby sprzęt, więc będę wiedziała mam nadzieję na połówkowych za 2 tygodnie.
szczęsliwa_mamusia - ja połówkowe mam w tym samym czasie wg USG 19t4dNynusia, aanaa, onka, Ursa, szczesliwa_mamusia21, Lexie, nat_alia, Katarzyna87, Lucy7, Muffinka1019, agu258, Kaśku lubią tę wiadomość
-
Coś w tym artykule jest nie tak...
Aż się wystraszyłam i zadzwoniłam do księgowej
Więc dostałam odpowiedź taką (oczywiście to jest przy założeniu, że przez całe 12mcy nie było zmian w pensji czy umowach)
Na przykładzie najniższej krajowej
1750brutto minus 13,71% składki
to wychodzi 1510zł to dzielimy na 30
1510:30 = 50,33
50,33 to jest jeden dzień liczony przez ZUS od tego trzeba odliczyć kwotę na podatek 18% czyli 50,33-18% to jest 41,27
I teraz jeżeli miesiąc ma 30 dni to mamy 41,27x30
To jest 1238,10onka, szczesliwa_mamusia21, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaagatkaa1984 wrote:Anaa liczone od wszystkiego
Z tego co wiem, niektóre panie w ZUSie mają problem z doliczeniem premii uznaniowej (nie regulaminowej). Ale jeśli od premii czy nagrody normalnie były odprowadzane składki, to nie rozumiem, czemu mają ten kłopot