Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się tam dziewczyny cenami nie przejmuje. Ja kupuję ubrania w ciucholandzie. Dorwałam spodnie ciążowe z H&M za cenę 16 zł. Ogólnie jak w ciaży nosicie rozmiar powyżej 38 to w ciucholandzie macie jak w raju. Ja niestety musze długo polowac zanim znajde coś mniejszego ale udało się z tymi spodniami. Nigdy nie wywaliłabym 50, 100 czy 150 zł. na ciucha no chyba, że to jakiś płaszcz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 12:14
Marta28, agu258 lubią tę wiadomość

-
bursztynowa.lady wrote:Ja się tam dziewczyny cenami nie przejmuje. Ja kupuję ubrania w ciucholandzie. Dorwałam spodnie ciążowe z H&M za cenę 16 zł. Ogólnie jak w ciaży nosicie rozmiar powyżej 38 to w ciucholandzie macie jak w raju. Ja niestety musze długo polowac zanim znajde coś mniejszego ale udało się z tymi spodniami. Nigdy nie wywaliłabym 50, 100 czy 150 zł. na ciucha no chyba, że to jakiś płaszcz.
Ja upolowałam ciazowe jeansy za 2 zł. Niestety nie wiem jaka firma, bo metki były wycięte.
nat_alia, agu258 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a z innej beczki.
Ostatnio zastanawiałam się nad urlopem macierzyńskim i wiadomo będę chciała pójść na roczny wobec tego będę otrzymywała 80% wynagrodzenia. Szukałam w internecie, ale tak zamieszałam sobie w głowie, że nic z tego nie wiem. Czy będę otrzymywała 80% mojego średniego wynagrodzenia netto za ostatnie 12 miesięcy czy od tej kwoty jest odejmowane coś jeszcze? -
agania dobre pytanie , tez chetnie sie dowiem jak u was jest bo jestem ciekawa jak to wyglada u mnie ...
Dziewczyny badanie połowkowe mam 25 maja ( jedyny wolny termin lekarza i moj w Pl)
bede wtedy wedlug kalendarza tutaj 19+1 a wedlug USG teraz jakie mi wychodzi 19+4 mam nadzieje ze to dobry termin lekarz powiedzial ze tak , wiec sie nie martwie i czekam na badanie
Uf dobrze ze sie zapisalam , ale to tylko dzieki wam u mnie nie ma czegos takiego wiec pewnie gdyby nie wy to bym nie poszla 
Nynusia lubi tę wiadomość
-
Polkosia no to też troszkę masz do tego

Mnie się strasznie zmieniły smaki, coś co uwielbiałam teraz tego nie mogę i odwrotnie.
Dziś piję drugie mleczko czekoladowe i dzidzi chyba smakuje bo cały czas ją czuję jak fika w brzuszku
Agatka pizza z rukolą uwielbiam
-
nick nieaktualny
-
hej Dziewczynki

a ja dziś miałam wizytę u mojej gin i wszystko jest ok uffff bo jakieś dziwne myśli miałam
.
Dzidzia tak broiła że aż się zastanawiałam czy to jest bezpieczne
.
Oczywiście Pani dr nie podjęła się oceny płci ze względu na słaby sprzęt, więc będę wiedziała mam nadzieję na połówkowych za 2 tygodnie
.
szczęsliwa_mamusia - ja połówkowe mam w tym samym czasie wg USG 19t4d
Nynusia, aanaa, onka, Ursa, szczesliwa_mamusia21, Lexie, nat_alia, Katarzyna87, Lucy7, Muffinka1019, agu258, Kaśku lubią tę wiadomość
-
Coś w tym artykule jest nie tak...
Aż się wystraszyłam i zadzwoniłam do księgowej
Więc dostałam odpowiedź taką (oczywiście to jest przy założeniu, że przez całe 12mcy nie było zmian w pensji czy umowach)
Na przykładzie najniższej krajowej
1750brutto minus 13,71% składki
to wychodzi 1510zł to dzielimy na 30
1510:30 = 50,33
50,33 to jest jeden dzień liczony przez ZUS od tego trzeba odliczyć kwotę na podatek 18% czyli 50,33-18% to jest 41,27
I teraz jeżeli miesiąc ma 30 dni to mamy 41,27x30
To jest 1238,10
onka, szczesliwa_mamusia21, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaagatkaa1984 wrote:Anaa liczone od wszystkiego
Z tego co wiem, niektóre panie w ZUSie mają problem z doliczeniem premii uznaniowej (nie regulaminowej). Ale jeśli od premii czy nagrody normalnie były odprowadzane składki, to nie rozumiem, czemu mają ten kłopot

w ogóle jest mi troche przykro, bo teraz jest taka piękna kolekcja, a ja wiem, ze nie ma sensu tego kupowac