Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiu u mnie szef robi za kadrową bo to mała firma z 6pracownikami
A z nim się dogadać to graniczy z cudem...
Muszę gdzieś zasięgnąć opinii może ja gdzieś do jakiejś księgowej się wybiorę bo to dobrze by było wiedzieć, a jeszcze mam rentę więc dochód niby większy ale czy renta się wlicza nie wiem.. -
nick nieaktualny
-
Hej,dziewczyny jak pracujecie w malych firmach i dostaje i kase "pod stołem" to warto sie dogadac i na te ostatnie m-ce poprosić o podwyższenie umowy. Ja to kiedys liczyłam i oplaca sie nawet doplacic za te składki,ale później przez rok pobierać nieco wyzsza kasę
moze się uda:)
Ja mam straszne zmiany smaków,nie wiem co jutro na obiad zjeść,a najgorsze,ze mam jakas nietolerancje na gluten i jak jem go, to mnie tak skóra swędzi,ze nie mogę w nocy zasnąć...
-
Onka,ja ćwiczę callanetics callan pinkley,na wrzucie jest,omijam tylko brzuszki:) świetnie relaksują te ćwiczenia i nawet mówi ta instruktorka,ze kobiety,które ćwiczą,łatwiej rodzą i dochodzą do siebie po porodzie:) wypróbuję
onka lubi tę wiadomość
-
małgo ja nie mialam mdlosci wgl , ale od paru dni jak sie za bardzo najem albo dzidzi nie posmakuje to lece sie przytulic do lazienki
Onka ja cwicze i chodze na basen , mam duzo cwiczen ale najczesciej po prostu wybieram sobie zestawy z youtuba , na pewno jak pocwiczysz to znajdziesz swoja ulubiona instruktorke i cwiczenia ! Polecam bo to na prawde swietne i relaksuje na maksa ! A cwiczenia nie sa bardzo jakies wysilkoweonka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy Wy wybrałybyście się na wesele 100 km od domu w 7 msc ciąży? Bo właśnie na ślub koleżanki przypadnie mi 33 tydzień ciąży. Rzecz w tym, że mam kłopoty z wysokim pulsem i prawdopodobnie będzie potrzebna konsultacja z kardiologiem, do tgo mam problemy z tarczycą. Chciałabym pojechać chociaż na sam ślub, zewzględu na te kłopoty ze zdrowiem boję się na wesele wybierać, szczególnie że to będzie gorący miesiąc.Co mi doradzacie?
-
nick nieaktualnymalgo86 wrote:Dziewczyny, czy Wy wybrałybyście się na wesele 100 km od domu w 7 msc ciąży? Bo właśnie na ślub koleżanki przypadnie mi 33 tydzień ciąży. Rzecz w tym, że mam kłopoty z wysokim pulsem i prawdopodobnie będzie potrzebna konsultacja z kardiologiem, do tgo mam problemy z tarczycą. Chciałabym pojechać chociaż na sam ślub, zewzględu na te kłopoty ze zdrowiem boję się na wesele wybierać, szczególnie że to będzie gorący miesiąc.Co mi doradzacie?
ja bym się na Twoim miejscu zdecydowanie wstrzymała jeszcze z decyzją....
moze dodam jeszcze, ze przyjaciolka mojego meza wychodzi za maz 1 maja w miejscowości położonej 500 km od nas i odpowiedź daliśmy jej dopiero wczoraj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 18:26
-
agaton wrote:Hej,dziewczyny jak pracujecie w malych firmach i dostaje i kase "pod stołem" to warto sie dogadac i na te ostatnie m-ce poprosić o podwyższenie umowy. Ja to kiedys liczyłam i oplaca sie nawet doplacic za te składki,ale później przez rok pobierać nieco wyzsza kasę
moze się uda:)
Ja mam straszne zmiany smaków,nie wiem co jutro na obiad zjeść,a najgorsze,ze mam jakas nietolerancje na gluten i jak jem go, to mnie tak skóra swędzi,ze nie mogę w nocy zasnąć...
Niestety przy umowie o pracę zliczona jest średnia z 12 miesięcy, więc fikcyjne podniesienie np.: ostatnich 3 prawie nic nie da. Moja koleżanka próbowałaKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia ma rację.
Bo jeśli ktos ma np najniższa krajową i dostaje 1200 na reke, to nawet jak na 3 m-ce zmieni na jeszcze raz tak wysoką to dostanie przez 3 m-ce po 2400 co daje 1200x3 =3600 więcej dochodu rocznie podzielić na 12 m-cy to jest 300 zł więcej miesiecznie do wypłaty do chorobowego 100% płatnego i i 240 zł miesiecznie do macierzynskiego 80% płatnego. Ale warunek, że przez te 3 miesiace nie opuści ani jednego dnia na chorobowym czy opiece na dziecko...polkosia lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71913.png -
zazdroszcze tego smyrania w brzuszku
A co do wesela to ja bym sie jeszcze wstrzymała z odpowiedzia do mozliwie ostatecznego jaki wyznaczy ta kolezanka , wtedy zobaczysz jak bedziesz sie czuła
Ja na poczatku tylko spalam i jakbym pomyslala o weselu to bym byla dwojako nastawiona a teraz jakby mi ktos powiedzial to łaaa! Mam dopiero w maju za rok wesele ale juz nie moge sie doczekac !
Wszystko zalezy od twojego zdrowka -
Hej!
Kasia82 ja mam dalej mdłości, przez ostatnie parę dni się nasiliły, a dziś nawet wymioty. A więc dolegliwości z pierwszego trymestru nie przeszły mi jak ręką odjął ...
Co do kg to ważę się we wtorki, co dwa tygodnie ostatnim razem miałam 1,9 kg do przodu. Chyba nie jest tak źle. Ale to dopiero początek
Znowu mnie dziś szefowa wkurzyła, nie wytrzymam z tą małpą... Jeszcze 3 miesiące i znikam hihi
Mój dzidziolek też się uspokoił, tak bardzo chciałabym już czuć takie mocne ruchy ( pewnie jak większość z Was ).
Jutro przyjeżdża teściowa... trzeba wytrzymać -
Ja się podowiaduje u księgowej może jest tak jak Agania pisze ze ta moja kumpela dostaje 100% przez pol roku zobaczymy..
Agaton tak jak dziewczyny piszą wyliczane jest z 12 mcy teraz podniesienie nie wiele by dalo a zreszta szef na to by nie poszedł.
Malgo takze bym się wstrzymala, ja będę mieć wesele kuzynki pod koniec sierpnia i tez bede czekac do ostatniej chwili z odpowiedzią mimo, że na miejscu to będzie.
-
A ja właśnie dostałam wyniki moczu który dziś zanosiłam do badania
Wracając do tematu ph i płci to teraz mi wyszło 6
czyli nigdy nie przekroczyło 6,5, zobaczymy czy u mnie się ta teoria sprawdzi.
I chyba też zaczynam coś czućmam nadzieję że to dzidzia bo wcześniej niby baaardzo lekko czułam smyranie ale tylko czasem i nie wiedziałam co to
.
malgo - jeszcze masz trochę czasu na podjęcie decyzji, jak u kardiologa będzie wszystko ok i będziesz się dobrze czuła to odległość 100km to nie jest daleko
. Ja bym dała znać tak na ostatnią możliwą chwilę.
Nynusia lubi tę wiadomość