Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Misiowa wrote:Acha i ja też będę brała roczny macierzyński płacony 80%, zatem to co na chorobowym trzeba pomnozyć przez 80%.
Problem w tym, że w momencie dostawania macierzyńskiego kwota jest mniejsza niż nam się wydaje i nie wynosi rownych 80% pensji, ponieważ od pensji brutto należy odjąć 13,71% składek oraz 18% podatku dochodowego. Wtedy ta kwota jest niższa niż 80%, ktore powinniśmy dostać (o niewiele, ale zawsze). Tak mi babka w ZUSie rozpisała wszystko jak ją pytałam jak się oblicza podstawe zasilku macierzynskiego.Nynusia lubi tę wiadomość
-
Malgo, Ja myślę, że zrozumieją jak im powiesz, że wszystko zależy od tego jak będziesz się czuła, ale bardzo chciałabyś być na ślubie.
I zobaczysz co i jak za parę miesięcy
Nynusia ona przyjeżdża na cały weekend, w sumie nie jest zła, ale denerwuje mnie jej podejście. Liczy się tylko jej córka i jej syn i o niczym innym nie mówi, a to że ja w ciąży i że kolejny wnuk się szykuje, to tak mam wrażenie, że jakoś jej to za mocno nie rusza. Wiadomo myślę swoje i swoje robię. Moje dziecko będzie miało najwspanialszych dziadków z mojej strony, którzy równo dzielą miłością. Ach takie moje żale, nawet nie zapytała czy coś trzeba dla maluszka ( mieszkamy w Anglii, widzimy się raz na pół roku ). Za to jej pierwszemu wnukowi już posłała paczkę...Nynusia lubi tę wiadomość
-
Muffinka nie martw sie , na pewno bedzie mialo wspanialych rodzicow , a dziadkow nie przekonasz , na pewno beda kochali na swoj sposob , ale zawsze jakos ten pierwszy wnuk w wiekszosci przypadkach sprawdza sie ze jest najwazniejszy ... nie wiem od czego to zalezy i dlaczego ...
-
Ola321 czy ty bierzesz jakies witaminy?..ja kupilam w zielarskim wit dla kobiet w ciazy bez wit k bo podobno nie wskazane brac razem z heparyna....a czy tobie lekarz dal jakies wskazowki.bo ja sibie kupilam na wlasna reke i teraz sie boje czy nie oslabie dzialania zastrzykow
[/url]
-
Onka - ja dużo i często spaceruję ale jest to dość szybki marsz. Poza tym codziennie lub co dwa dni jeżdże od 45 do 60 min na rowerze stacjonarnym i to dość intensywnie ale ja przed ciążą ćwiczyłam wieć jeśli rowerek nie powoduje bólów podbrzusza to na razie mogę jeździć. Ba nawet wskazane jest abym kontynuowała ćwiczenia w trakcie ciążyUrsa, onka lubią tę wiadomość
-
Witam się z rana w 5 m-cu
Życzę miłego dnia, gratuluję udanych wizyt i trzymam zawsze kciuki za kolejne. Może nie pisze zbyt często, ale czytam na bieżąco
Co do urlopu, ja też wybiorę opcje od razu na rok i 80% pensji.Ursa, aanaa, Nynusia, ola.321, onka lubią tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Dzień dobry Dziewczyny
U mnie przepiękna pogoda, aż sie chce życ
My też jesteśmy zaproszeni na wesele w sierpniu i to nabliższego mi kuzyna. Nie wyobrażam sobie nie byc... No ale wiadomo w sierpniu różnie byc może. A do miejsca wesela mamy ponad 200km.
U mnie remont pełną parą. Skuli już kafelki w małej łazience. Teraz przygotowują szyny pod kartongips w pokoju.
Nynusia lubi tę wiadomość
-
polkosia wrote:Ja chciałam pojeździć na zwykłym, bo rok temu kupiłam sobie fajny, miejski, ale lekarz mówił, że lepiej zrezygnować, bo to spore wstrząsy.
Co do heparyny i witamin, to pierwsze słyszę aby witaminy powodowaly osłabienie. Dziewczyny, a czy wy nadal kujecie sie w brzuch czy w inne miejsce. Ja juz mam obawy robienia zastrzyków kolo pępka, a z boku brzucha nie mam faldkow, żeby złapać. Myślałam o udach, ale tam jeszcze gorzej nie ma co złapać.
-
Zetaaa, a można wiedzieć ile mierzysz i ważysz? Ja też jestem gruba, zaczęłam ciążę z 97 kg i 162 cm. Teraz ważę 93. Chciałabym do rozwiązania nie przekroczyć 100 kg, ale pewnie się nie uda...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn