WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 158-160.waga przed 96.5 teraz 98.5 wczoraj

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed ciaza jezdzilam 1 h dziennie szybko

• zetaaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia super jak ci sie udalo schudnac 4 kg!?

• zetaaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym nie chcials przekroczyc 100 ale to niemoxliwe wg belly powinnam wazyc na koniec 106

• polkosia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetaaa, w 1 tr. po prostu nie mogłam jeść. Moją zgubą były słodycze, od których mnie totalnie odrzuciło... No i przez 3 miesiące jakoś organizm się przestawił, że nadal jem mniej, ale już od 3 tygodni waga stoi w miejscu. Ciekawe co dalej :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ! U mnie tez pieknie i chyba zabiore corke po szkole do parku .
    Ja tez wstalam z bolem glowy .

Tak rozmawiamy o wadze , ze postanowilam kupic sobie rower stacjonarny .
    Zawsze to bezpieczniejsze niz jazda w plenerze .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia mnie odrzucilo calkowicie tez od slodyczy w 1 trym.heh.ciekawe co bedziemy mialy

• paula1 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też korci żeby pojeździć na rowerze ale za bardzo boje się tych wstrząsów, u nas raczej leśne drogi są :-)

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, ja mam ochotę zapisac się na fitness dla kobiet w ciązy,ale wstrzymam się do kolejnej wizyty, bo na osttanim usg mialam jeszcze nisko lożysko, a wtedy niby ćwiczenia nie sa wskazane.
    ja mam 170cm i waże 67 kg aktualnie (waga startowa tez taka była), udało mi się nadrobić "zwrócone kg".

nie przejmujcie się wagą, najwazniejsze jest zdrowie dzieciaczka. córka pani prowadzącej firmę, z którą współpracujemy bardzo dbała o figurę w czasie ciąży, ogólnie chudzinka taka, ze mogła sobie darowac jakiekolwiek liczenie kg...w ciąży przytyła tyle, że gdybym nie zobaczyła ją z dzieckiem nawet bym nie wiedziała, ze była w ciązy...efekt? dziecko urodziło się wiotkie, ze słabym napięciem i od urodzenia jest rehabilitowane...miało za mało miejsca w brzuszku i nie mogło się za bardzo ruszać wg lekarzy...

dlatego ja walczę o nabieranie kg!

zamawiałyście na allegro jakieś ubranka ciążowe?
    mnie kuszą rzeczy od tego użytkownika: leginsy krótkei i długie zpanelem, taka rozciągliwa spódnica i ten pas na brzuch - można go dokładac do ulubionych bluzek, które są już za krótkie

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=9059247

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 09:44

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ważę teraz 68 kg przy wzroście 164. Trochę za dużo, ale u mnie dużo tłuszczyku siedzi w piersiach i żadna z koleżanek nie chce uwierzyć, że tyle ważę. Może to się jakoś sensownie rozkłada, nie wiem. Latem i wiosną zawsze mniej miałam, od kilku lat ok. 63-65, ale zimą trochę przybieram. A pomyśleć, że przy pierwszym dziecku zaczynałam ciążę z wagą 54 kg, a po ciąży ważyłam 50. Aż wierzyć mi się nie chce. Prawie 20 kilogramów mniej niż teraz, byłam jak szczupaczek.

Dziewczyny, ja też na Waszym miejscu wagą w ciąży aż tak bardzo bym się nie martwiła. Teraz najważniejsze jest zdrowie dzieciaczków, a jeśli zrezygnuje się z niezdrowych przekąsek, jest szansa, że nie przybędzie tyle "niepotrzebnych" kilogramów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 09:55

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    witam, ja mam ochotę zapisac się na fitness dla kobiet w ciązy,ale wstrzymam się do kolejnej wizyty, bo na osttanim usg mialam jeszcze nisko lożysko, a wtedy niby ćwiczenia nie sa wskazane.
    ja mam 170cm i waże 67 kg aktualnie (waga startowa tez taka była), udało mi się nadrobić "zwrócone kg".

nie przejmujcie się wagą, najwazniejsze jest zdrowie dzieciaczka. córka pani prowadzącej firmę, z którą współpracujemy bardzo dbała o figurę w czasie ciąży, ogólnie chudzinka taka, ze mogła sobie darowac jakiekolwiek liczenie kg...w ciąży przytyła tyle, że gdybym nie zobaczyła ją z dzieckiem nawet bym nie wiedziała, ze była w ciązy...efekt? dziecko urodziło się wiotkie, ze słabym napięciem i od urodzenia jest rehabilitowane...miało za mało miejsca w brzuszku i nie mogło się za bardzo ruszać wg lekarzy...

dlatego ja walczę o nabieranie kg!

zamawiałyście na allegro jakieś ubranka ciążowe?
    mnie kuszą rzeczy od tego użytkownika: leginsy krótkei i długie zpanelem, taka rozciągliwa spódnica i ten pas na brzuch - można go dokładac do ulubionych bluzek, które są już za krótkie

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=9059247
    Dziewczyny jak gadacie takie rzeczy to, aż mnie telepie. To w takim razie każde dziecko drobnej kobiety rodzi sie chore? Jak ja juz mówiłam w pierwszej ciąży przytykam gdzie 6-8kg i moje dziecko urodzilo sie 3500kg i 57 cm i bylo calkowicie zdrowe. Ta apani widocznie nie odzywiala sie prawidłowo, Malo miesca w brzuchu nie ma tu żadnego znaczenia

km5st5odymuuq2ts.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to nie głupoty, tylko prawdziwy przypadek. tak się po prostu może stać, nie twierdzę, ze zawsze,ale może

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bolndi to jest fizjologicznie niemożliwe, żeby dziecko miejsca nie miała. Ta dziewczyna prawdopodobnie sie odchudzala i stad problemy, dziecko bylo niedożywione. Nie warto wierzyc, we wszystko co ludzie mówią

km5st5odymuuq2ts.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, przepraszam, czy to tylko moje wrażenie, czy na wiele postów reagujesz zdenerwowaniem? Wyluzuj, kobieto, bo się wykończysz. ;)

Blondik, estrella, onka lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Agatka, przepraszam, czy to tylko moje wrażenie, czy na wiele postów reagujesz zdenerwowaniem? Wyluzuj, kobieto, bo się wykończysz. ;)
    Kasia nie na wszystkie, tylko na takie, które nie maja medycznego uzasadnienia, a wciska sie taki kit, a później ktos w to wierzy i sieje panikę, a inna dziewczyna sobie pomyśli o rany, a ja taka chuda, urodzę chore dziecko...itd.

km5st5odymuuq2ts.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa jestes lekarzem?

onka lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Kasia82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bierz wszystkiego tak do siebie. Podziel to, co piszą, przez dwa. Sama wiesz jak jest na forach. Naprawdę nie warto się tak denerwować.
    Ja też czasami mam inne zdanie niż dziewczyny, ale biorę poprawkę, bo wiem, że jest wśród nas wiele młodych mam, które często oczekują pierwszego malucha. Może nie zawsze mają takie doświadczenie, stresują się wieloma sytuacjami, ale ja w sumie też podobnie reagowałam w pierwszej ciąży. Teraz patrzę na takie wpisy z dystansem, a jak coś wiem i mogę pomóc wyzbyć się obaw, to nic mnie to nie kosztuje.

estrella, agu258, onka lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:

Odnosze takie samo wrazenie... Agatka czesto podwazasz zdanie innych dziewczyn... A moze to one maja racje a nie Ty? :-)

Blondik moja kierowniczka tez jest bardzo szczupla i w ciazy przytyla tylko 8 kg a odzywiala sie dobrze... Jej coreczka tez miala rehabilitacje wlasnie z powodu slabego napiecia miesni... Wiec moze cos w tym byc...

• nat_alia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)
    u mnie troche pochmurno dzisiaj ale cos robić trzeba nie ma leżenia w łóżku :)

ja na wesele ide jutro :) jade do szczyrku :D jeszcze nie wiem co założe .... hehe
    a pozniej w listopadzie ma moja siostra i bardziej tego sie obawiam.. jak z miesiecznym dzieckiem to rozwiązać ... ale będę martwić się pozniej :)

zabieram się do pracy
    miłego dnia :*

Nynusia, Ewalika lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wesel..ja ide we wrzesniu...ubiore chyba namiot, hehe;)

agu258, aanaa, onka, Misiowa lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
‹‹ 692 693 694 695 696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ