WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie żadnych wesel :( Ostatnie moje 2,5 roku temu. A tak lubię :)

Co do płci, to u mnie Zetaaa ma być dziewczynka :) Od dwóch lekarzy już to usłyszałam ;) Więc ten zabobon się nie sprawdził. Chyba, że coś się zmieni :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa wrote:
    Ola321 czy ty bierzesz jakies witaminy?..ja kupilam w zielarskim wit dla kobiet w ciazy bez wit k bo podobno nie wskazane brac razem z heparyna....a czy tobie lekarz dal jakies wskazowki.bo ja sibie kupilam na wlasna reke i teraz sie boje czy nie oslabie dzialania zastrzykow

Tak biorę witaminki zalecone przez moją gin i endokrynologa, pregne plus a od ok 2,5 tyg Mumomega z kwasami DHA, z tego co wcześniej patrzyłam na skład nie ma w nich wit K. Nie wiedziałam że ona wpływa na zastrzyki...
    No i pytałam położną gdzie bić zastrzyki jak braknie miejsca na brzuchu, więc powiedziała że na tylnej stronie ramienia (to co wisi) lub ewentualnie w udo ale w udo może być gorzej. Ja jeszcze w brzuch daję radę ale mam clexane 80 i on ma dłuższą igłę z tego co wiem niż 40 i boję się wbijać za głęboko :/.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa wrote:
    Polkosia mnie odrzucilo calkowicie tez od slodyczy w 1 trym.heh.ciekawe co bedziemy mialy
    Dziewczynki ja przed ciążą chłonełam słodycze kilogramami a w pierwszym trymestrze wstręt do słodkiego i prawdopodobnie chłopak będzie :)

16uddqk3x9bbni2d.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Agatka, przepraszam, czy to tylko moje wrażenie, czy na wiele postów reagujesz zdenerwowaniem? Wyluzuj, kobieto, bo się wykończysz. ;)

Tez zwróciła na to uwagę, ale jakoś nie przeszkadzało mi to, bo widziałam, że agatka chyba ma taki styl pisania. Ale na pewno tak jak napisała estrella często podważa zdanie innych, a niestety nie we wszystkich kwestiach ma rację.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że tak. Nie ma ludzi nieomylnych. Ja też bardzo lubię mieć rację, ale nie za wszelką cenę. Tym bardziej, że zależy mi na dobrych kontaktach z innymi.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane! :)
    Ale dziś piękna pogoda!

Właśnie Was nadrobiłam- co za burzliwa dyskusja :) Moim zdaniem nie ma co brać do siebie tak bezpośrednio postów. Przecież ten post o niskiej wadze w ciąży nie był wymierzony w Ciebie, agatka. To dobrze, że starasz się dbać o figurę i jeśli odżywiasz się prawidłowo to wszystko będzie ok, natomiast mowa chyba była raczej o dziewczynach które trochę przesadziły. Co nie zmienia faktu, że ostatnio też mi się od Ciebie oberwało kiedy napisałam że szczuplejsze dziewczyny więcej tyją w ciąży ;) To tyle w temacie :)

Ja się biorę za nadrabianie pracy, bo wracam w poniedziałek po zwolnieniu i trochę rzeczy nade mną jeszcze wisi.

Zetaa wydaje mi się, że wit K nie można przy lekach przeciwkrzepliwych, które są antagonistami wit K czyli acenokumarol, warfaryna. Heparyna ma inny mechanizm działania także spoko :)

A ja dziś podejrzę Maluszka :)

Wczoraj wydawało mi się że czułam dwa razy smyrnięcie :P takie inne niż zawsze. Ale tylko dwa razy i nie zdążyłam pokazać mężowi. Zresztą pewnie i tak by nie wyczuł.. Z niecierpliwością czekam na te ruchy i tak zazdroszczę już Wam wszystkim, które czujecie swoje szkraby :)
    Wczoraj pooglądałam trochę na youtube ruchów w koncowce ciąży- masakra :D Dla mnie wygląda trochę jakby obcy chciał się za wszelką cenę wydostać z brzucha :P :D :D :D Dobrze że jest tyle czasu, żeby się do tego przyzwyczaic :)

Ja tak jak pisałam wcześniej na razie przytyłam 2,9 kg. Mam 172 cm wzrostu, przed ciążą ważyłam 66 (to dla mnie bardzo dużo i miałam już plan diety :P), teraz 68,9.

Pozdrawiam :)

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a swoją drogą 4 lata temu, kiedy brałam ślub ważyłam 57 kg… Dla mnie to było za mało, bo sterczały ze mnie wszystkie kości :P Ale 60-62 jest idealnie. Więc od poniedziałku, 16 lutego miałam zaplanowaną dietę, ćwiczenia…a 14 lutego dowiedziałam się że jestem w ciąży :P :D

Lucy7, aanaa, Misiowa lubią tę wiadomość

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Np na pregnancy care witaminach jest napisane ze reakcha wit k na aspiryne i heparyne nie jest znane.wiec jak to wyszczegolnili to cis musi w tym byc.i zaczelam czytac na hecie i tym i wit k jest przeciwskazana .jak rown8ez wiele ziol i witamin stad moje obawy.

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    co do wesel..ja ide we wrzesniu...ubiore chyba namiot, hehe;)
    Ja tez we wrześniu, ale pewnie posedze kilka godzin, tak jak mówisz w namiocie ;) bardzie jzastanawiam sie jakie ja buty zaloze, może boso? ;)

km5st5odymuuq2ts.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka87 wrote:
    Hej Kochane! :)
    Ale dziś piękna pogoda!

Właśnie Was nadrobiłam- co za burzliwa dyskusja :) Moim zdaniem nie ma co brać do siebie tak bezpośrednio postów. Przecież ten post o niskiej wadze w ciąży nie był wymierzony w Ciebie, agatka. To dobrze, że starasz się dbać o figurę i jeśli odżywiasz się prawidłowo to wszystko będzie ok, natomiast mowa chyba była raczej o dziewczynach które trochę przesadziły. Co nie zmienia faktu, że ostatnio też mi się od Ciebie oberwało kiedy napisałam że szczuplejsze dziewczyny więcej tyją w ciąży ;) To tyle w temacie :)

Ja się biorę za nadrabianie pracy, bo wracam w poniedziałek po zwolnieniu i trochę rzeczy nade mną jeszcze wisi.

Zetaa wydaje mi się, że wit K nie można przy lekach przeciwkrzepliwych, które są antagonistami wit K czyli acenokumarol, warfaryna. Heparyna ma inny mechanizm działania także spoko :)

A ja dziś podejrzę Maluszka :)

Wczoraj wydawało mi się że czułam dwa razy smyrnięcie :P takie inne niż zawsze. Ale tylko dwa razy i nie zdążyłam pokazać mężowi. Zresztą pewnie i tak by nie wyczuł.. Z niecierpliwością czekam na te ruchy i tak zazdroszczę już Wam wszystkim, które czujecie swoje szkraby :)
    Wczoraj pooglądałam trochę na youtube ruchów w koncowce ciąży- masakra :D Dla mnie wygląda trochę jakby obcy chciał się za wszelką cenę wydostać z brzucha :P :D :D :D Dobrze że jest tyle czasu, żeby się do tego przyzwyczaic :)

Ja tak jak pisałam wcześniej na razie przytyłam 2,9 kg. Mam 172 cm wzrostu, przed ciążą ważyłam 66 (to dla mnie bardzo dużo i miałam już plan diety :P), teraz 68,9.

Pozdrawiam :)

Kasiulka, wagą się nie martw. Ja miałam większą wagę przy niższym wzroście o osiem centymetrów. :( Zamierzam się wziąć za siebie po porodzie, ale po cichu mam nadzieję, że maluszek też nieco wyciągnie, podobnie jak przy córci. A nawet jeśli nie, zacznę się ruszać i pomyślę o zdrowym odżywianiu.
    Cudownie, że będziesz mogła podejrzeć dziś dzidzię. Ja od ostatniego usg do kolejnego mam ośmiotygodniową przerwę. Dość długo, ale jakoś przywykłam do tej myśli, przecież specjalnie prywatnie nie będę iść. Pójdę sobie za to na nadprogramowe pamiątkowe usg ok. 26 tygodnia ciąży. Dzięki temu nie będę musiała czekać od połówkowego na badanie w 30 tyg., a to znów byłyby dwa miesiące odstępu. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Odnosze takie samo wrazenie... Agatka czesto podwazasz zdanie innych dziewczyn... A moze to one maja racje a nie Ty? :-)

Blondik moja kierowniczka tez jest bardzo szczupla i w ciazy przytyla tylko 8 kg a odzywiala sie dobrze... Jej coreczka tez miala rehabilitacje wlasnie z powodu slabego napiecia miesni... Wiec moze cos w tym byc...

Estrella to mnie ignoruj i sprawa załatwiona i w żadnym wypadku nie podważam zdania dziewczyn, jezeli nie sa to "wierzenia ludowe".

km5st5odymuuq2ts.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka87 wrote:
    a swoją drogą 4 lata temu, kiedy brałam ślub ważyłam 57 kg… Dla mnie to było za mało, bo sterczały ze mnie wszystkie kości :P Ale 60-62 jest idealnie. Więc od poniedziałku, 16 lutego miałam zaplanowaną dietę, ćwiczenia…a 14 lutego dowiedziałam się że jestem w ciąży :P :D

Kasiulka, dobre! Termin porodu mamy ten sam i ja też w walentynki zrobiłam test. ;)

Lucy7, Nynusia, kasiulka87 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka87 wrote:
    Kasiulka , Kasia ja też miałam taki prezent walentynkowy jak Wy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 10:54

Kasia82 lubi tę wiadomość

16uddqk3x9bbni2d.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam prezent prawie walentynkowy, bo dowiedziałam się o ciąży 15 lutego ;) ;) ;)

agu258, Nynusia, Kasia82, Lucy7 lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:-)

Ja chyba od dwóch dni czuje ruchy, ale nie jestem pewna.
    Miałam baaaaaaaardzo niemiła sytuacje z teściowa, kłótnia taka, ze o maly włos nie doszłoby do ślubu, a ja chciałam się wyprowadzać... Strasznie to przezylam, pierwszy raz balam się o moje maleństwo w sensie, ze moje nerwy mogą na niego wpłynąć bardzo negatywnie, wręcz obawialam się, ze mogę poronic. Plakalam dwa dni, wczoraj z moim M. porozmawialam i podjelismy parę decyzji.

Poza tym nadal jestem chora, ale juz chyba mi przechodzi. Byłam u lekarza, osluchowo było wszystko ok, przepisał mi rutinoscorbin! - no i jak to ma mnie wyleczyć?? I na tym się skończyło. Miałam cały czas stan podgoraczkowy, dużo lezalam w łóżku i chyba przechodzi :-)

Co do rozmów na forum, ja juz kiedyś byłam na forum o żołnierzach z Afganistanu bo moj M. był na misji i uwierzcie mi, ze na poczatku to nikt się nie zna, każdy z nas ma inny charakter, do tego dochodzą hormony no i każdy ma inne zdanie. Zawsze staram się mimo tych wszystkich czynników być dla każdej podpora, a nie wbijać szpile, bo nie na tym to polega. Na tamtym forum wiele razy dochodziło do kłótni, gdzie tam nie hormony, a ogromny stres brał gore nad emocjami. Wiec takie sytuacje, ze ktoś będzie w taki sposób się wypowiadał będzie multum. Ale z drugiej strony przecież żadna z nas nie jest tu po to, żeby wyladowywac swoje emocje, bądź dobitnie ujawniać swoj charakter, tylko po to by milo spędzić czas i porozmawiać z kimś, kto jest w tej samej sytuacji :-) ja tez czasami nie zgadzam się z czyjejś zdaniem,albo dziwi mnie czasami kogos podejscie do pewnych spraw, ale nie komentuje tego, bo nie mnie oceniać czy ktoś ma racje czy nie. Ewentualnie jeśli chodzi o jakieś regulacje prawne, jakieś konkretne zasady to wtedy można podważyć czyjeś zdanie. A jeśli chodzi o sytuacje z tym chorym dzieckiem, być może matka tego dziecka właśnie tak przedstawia sytuacje, wiec opowiadamy tyle co wiemy. Nikt nie wpiera, ze tak będzie u nas :-)

Wiec dziewczynki chill out i trochę więcej dystansu :-)

Ja mam USG 30 kwietnia :-). Wtedy mam się dowiedzieć jaka płeć, doczekać się nie mogę:-) :-) a później mam 8 maja:-)

Buziaki :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 11:07

nat_alia, Kasia82, ss, Blondik, Lucy7, Misiowa lubią tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry pięknym kobietka ! :*

Cos tu nerwowo przez chwilke bylo , dziewczyny maja racje trzeba wyluzowac jestesmy tu po to zeby sie wspierac !

Gratuluje wam kochane 5 miesiacow chcialabym zobaczyc wasze brzuchole , moze ktos sie pokusi i wklei , mnie od 3 dni ostatnio bardziej wypchalo ale teraz jak czuje cieplo nie spieszy mi sie zeby mi niewiadomo jak urósł , bo na pewno jeszcze bedzie widac ! :)

Chociaz moja mama byla kiedys szczupła jak ja i dopiero u niej bylo widac w 5 mcu , ja waze 54 kg tyle ze mnie szybko wypchalo i wlasnie wydawalo mi sie ze przez to ze nie mialam brzucha , no ale jak widac sa rozne teorie :)

Kochane co do slodyczy ja do 2 trymestru prawie nic nie jadlam odrzuciło mnie od miesa i od słodyczy , tylko sam kwas mi wchodził jablka jadlam przez 2 mce ... doslownie codziennie na obiad sniadanie kolacje ciagle jablka az mialam chrostki na jezyku ;/ No i wyszedl synek , ale nie zawsze sie to sprawdza :)

Lucy7 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat jem jem i jem ale to nie dlatego, że mam ochotę na coś tylko muszę bo jak co 2h czegoś nie zjem to automatycznie mam zawroty glowy, widocznie dzidzia tego potrzebuje.

Kasia82 ja mierze 165 i ważyłam na ostatniej wizycie 66,8 więc bardzo podobnie do Ciebie i też zawsze koleżanki mi mówiły, że to jest nie możliwe, że ja tyle ważę bo po mnie tego nie widać. A moja mama zawsze mi powtarza, że ja jestem "grubej kości" po tatusiu :D

A opowiem Wam coś na rozluźnienie atmosfery:
    Przychodzi do mnie mój stały klient dość młody i czasami miałam wrażenie, że mnie podrywał jak przychodził...no i wie o ciąży i pyta się jak tam dzidzia czy rośnie ja mówie, że tak a on, że po mnie tego nie widać no to mówie mu że to chyba dobrze, że nie jestem taaakaa gruba już i ze nie zawsze tak jest że się jest od razu grubym a on mówi że cycki puchną a u mnie tego nie widać :D ubawił mnie strasznie a no i się zaczerwieniłam troche :D

A tak ogólnie to mi urosły haha bo musiałam staniki powymieniać :D

aanaa, onka, nat_alia, Kasia82, ola.321, Blondik, agu258 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)
    co do wagi to ja wazylam 48kg przed ciaza a w 39tyg 67kg
    caly czas bylam w ruchu bo to byly wakacje plywalam w morzu chodzilam spacery po 6 km w jedna strone, no i nie jadlam slodyczy

a tutaj jak tylam:
    11tyg 51kg
    14tyg 51kg
    17tyg 52kg
    21tyg 53kg
    25tyg 55kg
    26tyg 56,5kg
    29tyg 58,5kg
    32tyg 58,7kg
    34tyg 62kg
    37tyg 64kg
    38tyg 66kg
    39tyg 67kg

szczesliwa_mamusia21, nat_alia, agu258, Lucy7, Misiowa lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu teściowe czasami potrafia "polepszyc" sytuacje ... Dobrze ze wyjasnilas z mezem mam nadzieje ze wszystko dobrze .
    A co do rutinoscorbinu na reklamach leczy :D Moze cos w tym jest :)
    Zdrówka zycze :)

Nynusia ! Mi poprawilas humor haha :D Tez bym sie chyba zaczerwieniła , ja czesto wale buraka wiec byloby to wskazane w moim przypadku :)
    Ja tez powymienialam staniki , co jak co ale cycki to mi rosna jak szalone i dobrze bedzie duzo mleczka :D

Nynusia, agu258 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka takie kilogramy to sa wspaniałe , ja jak staje na wage i widze ze cos poszlo to sie ciesze , pierwszy raz z przybywajacych kilogramow :D

Ale niech ida , pozniej pocwiczymy z Chodakowska i wszystko znniknie :)

polkosia lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 693 694 695 696 697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ