X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polowkowe mam na 8.06, przypomnialyscie mi, ze musze zapisać sie na echo serca zupełnie o tym zapomniałam, a znając życie zaraz nie bedzie miejsc

km5st5odymuuq2ts.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała echo serca w czerwcu, bo w pon na wizycie lekarz dal mi skierowanie na bezplatne badanie. Będą tydzień wcześniej dzwonić z terminem.

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ale ty idziesz na swoje echo serca, czy dziecka?

km5st5odymuuq2ts.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki <3

Lexie a jaką będziesz miała sukienkę ? Długą ? Białą ? Zdradź no coś :)

Zetaa to wg tego dziewczynka :D zobaczymy jak to się sprawdzi :)

Agatka ja sikam średnio 3 razy w nocy, a w ciągu dnia co około pół godziny ale to też może w powodu tego, że baaardzo dużo piję co najmniej jakbym była na kacu :D
    A jeśli chodzi o bóle to też mi się zdarzają jak się za szybko podniosę albo zrobię jakiś taki ruch przy kichaniu bardzo często tak mam :)

Miłego dnia :)

l22nhdgeccid541p.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , ja sie obudzilam z potwornym bolem glowy , ciesze sie ze u mnie brzydka pogoda to poczekam do 14 odwioze mojego do pracy i chyba przeleze caly dzien ;/ Co sie dzieje z tymi naszymi głowami :( ?

Co do przepowiedni to u mnie chlopak :D No i sie zgadza :)

Agatko ja chodze bardzo czesto jeszcze , ostatnio specjalnie nic nie pilam w nocy i liczylam i bylam 5 razy , wiec dalam sobie spokoj z katowaniem sie bez wody i teraz wstaje co jakis czas :) A jak kicham to tez lekkie klocie jak dobrej pozycji nie znajde ale tylko chwilowe :)

Ktoś dzis wizytuje ? :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :)

to ja powinnam mieć dziewczynke i chlopaka :) hehe

jesli chodzi o sikanie to nie mam różnicy... tyle samo do toalety chodzilam przed ciążą, w nocy spokój... :) zobaczymy jak długo... pewnie az Maleństwo będzie kopało w pęcherz :)

Miłego dnia kobitki :*

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    To u mnie ruda dziewczynka ;)
    Dziewczyny głupie pytanie, czy wy wszystkie dużo siusuacie? Ja w ogóle nie mam tego ciazowego parcia na pęcherz i oczywiście zmartwienie ;) drugie pytanie macie czasami taki nagle bol brzucha jak np wstaniecie za szybko, kichnięcie, kaszlniecie?
    To miłego dnia dziewczyny, idę puścić pawia i zaczynam dzien

Ja też mam takie nagłe bóle. Czasem jak wstanę w nocy siku i się wyprostuję szybko albo kichnę. To nieprzyjemne ale chyba nic się nie dzieje z tego powodu :)

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D

Arielka cudny bujaczek <3

Lojkalojka my tak łóżeczko przepuściliśmy. Tyle się zastanawialiśmy czy aby nam na łeb nie padło tak wcześnie łóżeczko kupowac, że w końcu ktoś je kupił. Było śliczne- białe i dodatkowo z komodą i miejscem na przewijak i to za 350zł.

Zeta :D :D :D To ja powinnam miec bliźnięta ;) Bo i pierdzę i bekam... mało śmierdząco a na bardzo dużo % nasz Kornelek będzie rudawy bo jego tatuś ma piękne kasztanowe włosy a ja jestem blondynką :)

Agatka ja siusiam dużo. Przez cały pierwszy trymest siusiałam mało a jak tylko się skończył to jakbym się wściekła. Nie wiem czy pamiętasz ale nawet pisałam tu, że myślę, że mam zapalenie pecherza.

Kasiulka a ja nie mam połówkowego jako pierwsza :) Ktoś pisał że ma 6 maja :)

A ja na śniadanie zjadłam caaaałą michę sałaty z pomidorami :P I nieszczególnie się najadłam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:28

Nynusia lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam za bardzo ochoty na warzywa, co mnie bardzo martwi i juz wmuszam w siebie nawet kawałeczek pomidorka.
    Co do łóżeczka mi sie podoba to http://www.sklep-tosia.eu/bellamy-paso-doble_p893, ale mamy juz łóżeczko po starszej, wiec pewnie nie kupimy.
    A to mój okazaly bebzunek http://zapodaj.net/5ca6fe1c73267.jpg.html troche kiepska jakość zdjęcia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:37

BATTINKA, aanaa, Nynusia, onka lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sikam coraz wiecej, i juz czasem mi sie beczec chce bo zdaje mi sie ze sie posikam , lece do wc a tam pare kropelek, w nocy co godzine musze, wczoraj od 19 juz nic nie pilam a i tak bylam w nocy 5 raxy.W dzien tez chodze coraz czesciej, zwlaszcza jak chodze to mi sie ciagle chce.
    Takie uklucia mi sie zdarzaja jak kichne a nie zdarze sie skulic.
    haha kto to wymyslil to u mnie powinna byc ruda dziewczynka:p

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    A ja nie mam za bardzo ochoty na warzywa, co mnie bardzo martwi i juz wmuszam w siebie nawet kawałeczek pomidorka.
    Co do łóżeczka mi sie podoba to http://www.sklep-tosia.eu/bellamy-paso-doble_p893, ale mamy juz łóżeczko po starszej, wiec pewnie nie kupimy.
    A to mój okazaly bebzunek http://zapodaj.net/5ca6fe1c73267.jpg.html troche kiepska jakość zdjęcia

Też miałam taki okres, że patrzec na warzywa nie mogłam a z owoców to tylko pomarańcze i truskawki. Ale przeszło...

Śliczne to łóżeczko i ile miejca na rzeczy. No ale cena też dobra. My planujemy kupic używane łóżeczko i tylko materacyk nowy dokupic.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka może jakość zdjęcia nie jest faktycznie najlepsza ale to co trzeba to widać:))
    Brzuszek super :))

3i49tgf6plfmlliy.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Też miałam taki okres, że patrzec na warzywa nie mogłam a z owoców to tylko pomarańcze i truskawki. Ale przeszło...

Śliczne to łóżeczko i ile miejca na rzeczy. No ale cena też dobra. My planujemy kupic używane łóżeczko i tylko materacyk nowy dokupic.
    Ursa, to łóżeczko czasami można zlowic używane, na allegro, albo olx

Ursa lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko tak patrzę na ten suwak to juz 17tc sie zaczął o jeny jeny za tydzień we wtorek wejde w 18tc co daje 5mc.
    Ale ten czas zaiwania niesamowite ;)

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka ja też nie nadążam za suwakiem. A tak mi się dłużył każdy dzień w pierwszym trymestrze :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Rowniez witam sie z bolem glowy, ktory towarzyszy mi od wstania z lozka :-(

Zaczelam sie troche stresowac bo czuje sie jakbym w ciazy nie byla... piersi przestaly bolec, apetytu tez nie mam takiego jak wczesniej, brzuch mnie nie boli nawet przy kichaniu... Pociesza mnie tylko to ze wczoraj po powrocie z pracy dwie godziny spalam... I wieczorem zasnelam bez problemu, a w nocy 3 razy siku bylam wiec jakas namiastka objawow jest... Ale juz bym chciala poczuc ruchy... Wtedy bym wiedziala ze wszystko jest dobrze... A tak to ciagle mysle i sie martwie...

• Ursa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella ale w 15 tygodniu to całkiem normalne, że objawów nie ma. Nic sie nie martw! :)

estrella lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka brzusio cudowny taki kształtny <3

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Z tymi strachami to zauważcie, że coraz więcej z nas ma takie odczucia, że się nie czuje w ciąży albo że za dobrze się czuje. Może to po prostu kwestia II trymestru i tego, że każda z nas już czeka na ruchy dziecka, a wiele z nas jeszcze nie czuje. Ja czekam na detektor, ma przyjść dzisiaj.

Co do sikania to ja spokojnie do rana daję radę, a w dzień nie chodzę za często. Ale to może kwestia tego, że nie piję jakoś dużo, a jednocześnie zaczęły mi się robić ostatnio lekkie obrzęki na kostkach, więc chyba zatrzymuję wodę. Jeśli się okaże że to nerki a moja pani dr to zbagatelizowała (o czym pisałam parę dni temu) to się będę złościć. Tymczasem nie kreślę czarnych scenariuszy :)

Mi ta bąkowo-bekowa wróżba niestety by nie pomogła, bo u mnie się to zmienia ;) Ale jest świetna, człowiek musiał miec wyobraźnię ;)

Ursa, to ja mam 6 maja połówkowe i ktoś chyba jeszcze ma tego samego dnia.

Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 11:23

Ursa lubi tę wiadomość

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe dopiero 10 czerwca, bo lekarz powiedział, że najlepiej je zrobić w 20-22 tygodniu ciąży. Jeszcze siedem tygodni czekania. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 11:52

w5wq8ribpvtivstd.png
‹‹ 680 681 682 683 684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ