X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polowkowe mam na 8.06, przypomnialyscie mi, ze musze zapisać sie na echo serca zupełnie o tym zapomniałam, a znając życie zaraz nie bedzie miejsc

km5st5odymuuq2ts.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała echo serca w czerwcu, bo w pon na wizycie lekarz dal mi skierowanie na bezplatne badanie. Będą tydzień wcześniej dzwonić z terminem.

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ale ty idziesz na swoje echo serca, czy dziecka?

km5st5odymuuq2ts.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki <3

Lexie a jaką będziesz miała sukienkę ? Długą ? Białą ? Zdradź no coś :)

Zetaa to wg tego dziewczynka :D zobaczymy jak to się sprawdzi :)

Agatka ja sikam średnio 3 razy w nocy, a w ciągu dnia co około pół godziny ale to też może w powodu tego, że baaardzo dużo piję co najmniej jakbym była na kacu :D
    A jeśli chodzi o bóle to też mi się zdarzają jak się za szybko podniosę albo zrobię jakiś taki ruch przy kichaniu bardzo często tak mam :)

Miłego dnia :)

l22nhdgeccid541p.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , ja sie obudzilam z potwornym bolem glowy , ciesze sie ze u mnie brzydka pogoda to poczekam do 14 odwioze mojego do pracy i chyba przeleze caly dzien ;/ Co sie dzieje z tymi naszymi głowami :( ?

Co do przepowiedni to u mnie chlopak :D No i sie zgadza :)

Agatko ja chodze bardzo czesto jeszcze , ostatnio specjalnie nic nie pilam w nocy i liczylam i bylam 5 razy , wiec dalam sobie spokoj z katowaniem sie bez wody i teraz wstaje co jakis czas :) A jak kicham to tez lekkie klocie jak dobrej pozycji nie znajde ale tylko chwilowe :)

Ktoś dzis wizytuje ? :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :)

to ja powinnam mieć dziewczynke i chlopaka :) hehe

jesli chodzi o sikanie to nie mam różnicy... tyle samo do toalety chodzilam przed ciążą, w nocy spokój... :) zobaczymy jak długo... pewnie az Maleństwo będzie kopało w pęcherz :)

Miłego dnia kobitki :*

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    To u mnie ruda dziewczynka ;)
    Dziewczyny głupie pytanie, czy wy wszystkie dużo siusuacie? Ja w ogóle nie mam tego ciazowego parcia na pęcherz i oczywiście zmartwienie ;) drugie pytanie macie czasami taki nagle bol brzucha jak np wstaniecie za szybko, kichnięcie, kaszlniecie?
    To miłego dnia dziewczyny, idę puścić pawia i zaczynam dzien

Ja też mam takie nagłe bóle. Czasem jak wstanę w nocy siku i się wyprostuję szybko albo kichnę. To nieprzyjemne ale chyba nic się nie dzieje z tego powodu :)

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D

Arielka cudny bujaczek <3

Lojkalojka my tak łóżeczko przepuściliśmy. Tyle się zastanawialiśmy czy aby nam na łeb nie padło tak wcześnie łóżeczko kupowac, że w końcu ktoś je kupił. Było śliczne- białe i dodatkowo z komodą i miejscem na przewijak i to za 350zł.

Zeta :D :D :D To ja powinnam miec bliźnięta ;) Bo i pierdzę i bekam... mało śmierdząco a na bardzo dużo % nasz Kornelek będzie rudawy bo jego tatuś ma piękne kasztanowe włosy a ja jestem blondynką :)

Agatka ja siusiam dużo. Przez cały pierwszy trymest siusiałam mało a jak tylko się skończył to jakbym się wściekła. Nie wiem czy pamiętasz ale nawet pisałam tu, że myślę, że mam zapalenie pecherza.

Kasiulka a ja nie mam połówkowego jako pierwsza :) Ktoś pisał że ma 6 maja :)

A ja na śniadanie zjadłam caaaałą michę sałaty z pomidorami :P I nieszczególnie się najadłam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:28

Nynusia lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam za bardzo ochoty na warzywa, co mnie bardzo martwi i juz wmuszam w siebie nawet kawałeczek pomidorka.
    Co do łóżeczka mi sie podoba to http://www.sklep-tosia.eu/bellamy-paso-doble_p893, ale mamy juz łóżeczko po starszej, wiec pewnie nie kupimy.
    A to mój okazaly bebzunek http://zapodaj.net/5ca6fe1c73267.jpg.html troche kiepska jakość zdjęcia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:37

BATTINKA, aanaa, Nynusia, onka lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sikam coraz wiecej, i juz czasem mi sie beczec chce bo zdaje mi sie ze sie posikam , lece do wc a tam pare kropelek, w nocy co godzine musze, wczoraj od 19 juz nic nie pilam a i tak bylam w nocy 5 raxy.W dzien tez chodze coraz czesciej, zwlaszcza jak chodze to mi sie ciagle chce.
    Takie uklucia mi sie zdarzaja jak kichne a nie zdarze sie skulic.
    haha kto to wymyslil to u mnie powinna byc ruda dziewczynka:p

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    A ja nie mam za bardzo ochoty na warzywa, co mnie bardzo martwi i juz wmuszam w siebie nawet kawałeczek pomidorka.
    Co do łóżeczka mi sie podoba to http://www.sklep-tosia.eu/bellamy-paso-doble_p893, ale mamy juz łóżeczko po starszej, wiec pewnie nie kupimy.
    A to mój okazaly bebzunek http://zapodaj.net/5ca6fe1c73267.jpg.html troche kiepska jakość zdjęcia

Też miałam taki okres, że patrzec na warzywa nie mogłam a z owoców to tylko pomarańcze i truskawki. Ale przeszło...

Śliczne to łóżeczko i ile miejca na rzeczy. No ale cena też dobra. My planujemy kupic używane łóżeczko i tylko materacyk nowy dokupic.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka może jakość zdjęcia nie jest faktycznie najlepsza ale to co trzeba to widać:))
    Brzuszek super :))

3i49tgf6plfmlliy.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Też miałam taki okres, że patrzec na warzywa nie mogłam a z owoców to tylko pomarańcze i truskawki. Ale przeszło...

Śliczne to łóżeczko i ile miejca na rzeczy. No ale cena też dobra. My planujemy kupic używane łóżeczko i tylko materacyk nowy dokupic.
    Ursa, to łóżeczko czasami można zlowic używane, na allegro, albo olx

Ursa lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko tak patrzę na ten suwak to juz 17tc sie zaczął o jeny jeny za tydzień we wtorek wejde w 18tc co daje 5mc.
    Ale ten czas zaiwania niesamowite ;)

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka ja też nie nadążam za suwakiem. A tak mi się dłużył każdy dzień w pierwszym trymestrze :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Rowniez witam sie z bolem glowy, ktory towarzyszy mi od wstania z lozka :-(

Zaczelam sie troche stresowac bo czuje sie jakbym w ciazy nie byla... piersi przestaly bolec, apetytu tez nie mam takiego jak wczesniej, brzuch mnie nie boli nawet przy kichaniu... Pociesza mnie tylko to ze wczoraj po powrocie z pracy dwie godziny spalam... I wieczorem zasnelam bez problemu, a w nocy 3 razy siku bylam wiec jakas namiastka objawow jest... Ale juz bym chciala poczuc ruchy... Wtedy bym wiedziala ze wszystko jest dobrze... A tak to ciagle mysle i sie martwie...

• Ursa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella ale w 15 tygodniu to całkiem normalne, że objawów nie ma. Nic sie nie martw! :)

estrella lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka brzusio cudowny taki kształtny <3

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Z tymi strachami to zauważcie, że coraz więcej z nas ma takie odczucia, że się nie czuje w ciąży albo że za dobrze się czuje. Może to po prostu kwestia II trymestru i tego, że każda z nas już czeka na ruchy dziecka, a wiele z nas jeszcze nie czuje. Ja czekam na detektor, ma przyjść dzisiaj.

Co do sikania to ja spokojnie do rana daję radę, a w dzień nie chodzę za często. Ale to może kwestia tego, że nie piję jakoś dużo, a jednocześnie zaczęły mi się robić ostatnio lekkie obrzęki na kostkach, więc chyba zatrzymuję wodę. Jeśli się okaże że to nerki a moja pani dr to zbagatelizowała (o czym pisałam parę dni temu) to się będę złościć. Tymczasem nie kreślę czarnych scenariuszy :)

Mi ta bąkowo-bekowa wróżba niestety by nie pomogła, bo u mnie się to zmienia ;) Ale jest świetna, człowiek musiał miec wyobraźnię ;)

Ursa, to ja mam 6 maja połówkowe i ktoś chyba jeszcze ma tego samego dnia.

Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 11:23

Ursa lubi tę wiadomość

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe dopiero 10 czerwca, bo lekarz powiedział, że najlepiej je zrobić w 20-22 tygodniu ciąży. Jeszcze siedem tygodni czekania. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 11:52

w5wq8ribpvtivstd.png
‹‹ 680 681 682 683 684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ