X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś tez mam zapieknke na obiad z tym ze meksykańską z kukurydza i czerwona fasola na miesku mielonym ;) A ja ochotę mam na wszystko i nic .. biegne po cos do sklepu bo weydaje mi sie ze mam ochote zjem dwa kęsy i po ochocie :) no i jszcze ten cukier który muszę ciagle mierzyc i uważac na niego ..:(

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa , kochana jestes ze sie zmartwiłaś , ale nic takiego , po prostu chyba gorszy dzien , bol glowy i chyba tez niskie cisnienie bo az oczu nie moge otworzyc i wszedzie musi byc ciemno ... do tego mam doła bo moj dom sie zamienia w jeden wielki bałagan a ja trace sily i nie potrafie zrobic najprostrzych rzeczy ... i czasem sobie zadaje pytanie , czy ja dam rade z moim dzieciatkiem jak teraz ciagle musze lezec bo czuje sie jakbym nie spala 5 nocy ... a jak zaczynam myslec o takich rzeczach to chce mi sie plakac ze zaczynam w siebie watpic ...

Battinka , na pewno zaczniesz jeszcze ''zakupowe szalenstwo'' to samo przychodzi , ja tam ciagle cos kupuje , smoczki butelki , patrze juz na wszystko pisze co potrzebne i zamawiam , ale to zalezy takze nie przejmuj sie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 18:26

BATTINKA lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, a grozi Ci cukrzyca? Musisz się jakoś szczególnie pilnować?
    polkosia wrote:
    Mnie od paru dni pobolewa krzyż, podobno w tym okresie ma prawo (
    chyba w poradach to było), bo ten punkt równowagi się zmienia.

Co do jedzenia, to nie mogę patrzeć na mięso od kilkunastu dni. Jem sam nabiał, warzywa i owoce. Mięso musiałam nawet psom z lodówki wyrzucić, bo myślałam, że rzygnę :P Ogólnie apetyt mam mniejszy, ale za to mam często smaka na coś konkretnego. No i pilnuję, by coś jednak co 2-3h jeść, żeby tej cukrzycy nie dostać...

w5wq8ribpvtivstd.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 wrote:
    W tej ciazy bola mnie tylko, gdy malz za bardzo sie wczuje i nie jest delikatny;)

Ja mam inne pytanie. Ktoras z Was stracila apetyt? Mi od jakiegoś tygodnia to 'dokucza'. Rano jem malenka misme platkow, potem jogurt czy jablko i gdyby nie wmuszony obiad, to byloby wszystko!

Ja mam problemy z apetytem od kilku dni, zjem kanapkę albo kilka łyżek zupy ledwo i czuję się przepełniona.

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia, kochana niczym się nie martw. Na pewno odzyskasz siły jak urodzi się maluszek. Ta sennośc to pewnie wynik hormonów. Widocznie Twojemu dzidziusiowi do rozwoju potrzebne jest to byś dużo wypoczywała. Jak w leżałam w pierwszej ciąży w szpitalu, to jedna położna mówiła mi, żeby ze wszystkim wsłuchiwac się we własne ciało: jedzenie, odpoczywanie, poród, karmienie i opieka nad dzieckiem. Ono zwykle wie więcej niż wszystkie 'mądre' książki razem wzięte :)
    BATTINKA wrote:
    Ursa ja tez jestem niskociśnieniowiec mam 100/60 i niewiem jak ja żyje;)

U mnie różnie z tym ciśnieniem bywa. Raz miałam takie uderzenie, że nawet 155/114. I już 3 razy miałam skok ciśnienia w ciąży. A czasem tak jak dzisiaj spaaaada na łeb na szyję. W obu przypadkach czuję się jak dętka.

szczesliwa_mamusia21, Nynusia lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • agania Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu co Ty się tak boisz tej cukrzycy?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Ursa ! Troszke mnie to podbudowalo , mam nadzieje ze bedzie dokladnie tak jak mowisz, a najlepiej słuchac kogos doswiadczonego wiec tym bardziej troszke mi lepiej ;* Dziekuje ! <3

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dzisiaj słabszy dzień, wszyscy mnie denerwowali bez większego powodu, zakupy robiłam z zawrotami głowy, chce mi się spać i mam duszności :/ ciśnienie mam 96 na 69 a puls 70

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie zmierzyłam mam 101/66 ale to i tak dobrze bo ostatnio mam zazwyczaj 80/50 :D

miska2503 lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jesteście takie głodne cały czas? :D

szczesliwa_mamusia21, BATTINKA lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Ja tak ! Wcinam co chwile buzia mi sie nie zamyka , co prawda pomarancze, orzechy, lekkie przekaski miedzy obiadem i kolacja ale caly czas :)
    Mały w brzuszku małe głodomorki :)

BATTINKA, Arielka lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    taaak cały czas. Masakra. dziecko waży 100 g a ja mam juz 4 kg do przodu:/ choc wogole slodyczy nie jem:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 20:27

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • agania Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jem więcej niż w I trymestrze :) i jestem szybciej głodna.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro rano mam badania wiec będę głodować :(

iv09hdge6yql001e.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie pieke ciasto z owocami i kruszonka <3

paula1 lubi tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed 19 maja musze zrobić mocz i glukozę na czczo i po wypiciu miodku po godz :-)
    A ja właśnie pochlonelam kebaba, na którego skusil mnie mój M. Wrócił z dzialki po całym dniu roboty i mówi że by zjadł, ale gdzie o 21.30 szukać kebaba... No i znaleźliśmy jedno miejsce :-P
    Normalnie w tej ciąży mam jakieś zachcianki, bo w pierwszej oprócz ogórków, które zresztą zawsze lubiłam to nie miałam nic takiego :-)
    Dobrej nocy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 22:37

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, Kasia, chyba dlatego, że moja bratowa dostała cukrzycy ciążowej w obu ciążach i jej dieta była ciężka, a ona sama narzekała strasznie. A u mnie kiedyś te cukry dość wysokie były, bo odżywiałam się fatalnie i chociaż teraz mam w normach, to jestem i tak przerażona :P Na dodatek moja babcia choruje na cukrzycę typu II i jakoś dużo w ogóle na co dzień o tym słyszę... Pomijam już to, że w moczu wyszły mi ciała ketonowe, a to oznacza, że jem za mało i za rzadko lub mało piję, a to przy ciąży krótka droga do cukrzycy. Muszę zjadać ostatni posiłek o 22, a pierwszy potem o 8 najpóźniej, żeby tego efektu "głodzenia" nie było, a przy braku apetytu i ciągłym chudnięciu od pierwszego miesiąca ciąży to naprawdę jest ciężko, dlatego z zegarkiem w ręku muszę cokolwiek włożyć do ust... I chociaż lekarz twierdzi, że nie widzi żadnego problemu i na pewno nie grozi mi cukrzyca, to przez te wszystkie przypadki rodzinne mam schizę :)

W sumie trochę dzięki temu glukometrowi zwracam większą uwagę na to, co jem i raczej wybieram zdrowsze jedzenie i zupełnie zrezygnowałam z soków i napoi i przestawiłam się na wodę, a byłam totalnie uzależniona od napojów gazowanych, a głownie Coca-Coli. A teraz? Zapomniałam, że ona istnieje ;) Więc na dobre mi to wychodzi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 22:55

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Taka wykończona jestem ostatnio, że znowu robię codzienne drzemki po pracy :/ Rano nie umiem wstać :/ Jeszcze 3 miesiące muszę przemęczyć w pracy i już nie mogę doczekać się jak to minie. Czy Wy też macie takie zaczerwienione piersi? Moje tak bolą i swędzą, że czasem nie umiem się skupić na pracy. A tak w ogóle to mam jakiś zły dzień dziś, wszystko mi nie pasuje i marudzę jak stara baba. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 00:05

wnid9vvjodizjocx.png

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc piękne :)
    Witam się pierwsza i trzymam kciukasy za wizyty ;)

Muffinko to chyba normalne, mi na poczatku wyskakiwaly jakieś krostki tera tylko swedza i są obdarzone mnóstwem niebieskich żył :)
    Mam nadzieje ze dziś będziesz miała lepszy dzień !

U mnie pada a wrecz leje a ja musze rowerkiem na kurs jechać no ładnie ... Ja jak sobie dam jakieś wyzwanie to .... Hehe miłego dnia ;*

Małgorzatka, linka220 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, ja już po pobraniu krwi:) była moja ulubiona pani pielegniarka, która wie, że się boję i gada do mnie jak do dziecka hehe;)

dzień zaczęłam od fanty truskawkowej, niby mialam isć do sklepu tylko po chleb,ale jakoś tak się napatoczyła. mały grzeszek z rana :)

ludzie szaleją w sklepach, jakby miała być wojna takie zapasy robią...a to tylko weekend majowy

miłego dnia, ja dzisiaj ide na slub :0 szwagier bierze w końcu kościelny, jego żona po 5 latach walki dostała unieważneinie kościelne poprzedniego małżeństwa :)

Lexie, Małgorzatka lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
‹‹ 734 735 736 737 738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ