Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś tez mam zapieknke na obiad z tym ze meksykańską z kukurydza i czerwona fasola na miesku mielonym
A ja ochotę mam na wszystko i nic .. biegne po cos do sklepu bo weydaje mi sie ze mam ochote zjem dwa kęsy i po ochocie
no i jszcze ten cukier który muszę ciagle mierzyc i uważac na niego ..
-
Ursa , kochana jestes ze sie zmartwiłaś , ale nic takiego , po prostu chyba gorszy dzien , bol glowy i chyba tez niskie cisnienie bo az oczu nie moge otworzyc i wszedzie musi byc ciemno ... do tego mam doła bo moj dom sie zamienia w jeden wielki bałagan a ja trace sily i nie potrafie zrobic najprostrzych rzeczy ... i czasem sobie zadaje pytanie , czy ja dam rade z moim dzieciatkiem jak teraz ciagle musze lezec bo czuje sie jakbym nie spala 5 nocy ... a jak zaczynam myslec o takich rzeczach to chce mi sie plakac ze zaczynam w siebie watpic ...
Battinka , na pewno zaczniesz jeszcze ''zakupowe szalenstwo'' to samo przychodzi , ja tam ciagle cos kupuje , smoczki butelki , patrze juz na wszystko pisze co potrzebne i zamawiam , ale to zalezy takze nie przejmuj sie :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 18:26
BATTINKA lubi tę wiadomość
-
Polkosia, a grozi Ci cukrzyca? Musisz się jakoś szczególnie pilnować?
polkosia wrote:Mnie od paru dni pobolewa krzyż, podobno w tym okresie ma prawo (
chyba w poradach to było), bo ten punkt równowagi się zmienia.
Co do jedzenia, to nie mogę patrzeć na mięso od kilkunastu dni. Jem sam nabiał, warzywa i owoce. Mięso musiałam nawet psom z lodówki wyrzucić, bo myślałam, że rzygnęOgólnie apetyt mam mniejszy, ale za to mam często smaka na coś konkretnego. No i pilnuję, by coś jednak co 2-3h jeść, żeby tej cukrzycy nie dostać...
-
Natka88 wrote:W tej ciazy bola mnie tylko, gdy malz za bardzo sie wczuje i nie jest delikatny;)
Ja mam inne pytanie. Ktoras z Was stracila apetyt? Mi od jakiegoś tygodnia to 'dokucza'. Rano jem malenka misme platkow, potem jogurt czy jablko i gdyby nie wmuszony obiad, to byloby wszystko!
Ja mam problemy z apetytem od kilku dni, zjem kanapkę albo kilka łyżek zupy ledwo i czuję się przepełniona.Zosia
-
Szczęśliwa Mamusia, kochana niczym się nie martw. Na pewno odzyskasz siły jak urodzi się maluszek. Ta sennośc to pewnie wynik hormonów. Widocznie Twojemu dzidziusiowi do rozwoju potrzebne jest to byś dużo wypoczywała. Jak w leżałam w pierwszej ciąży w szpitalu, to jedna położna mówiła mi, żeby ze wszystkim wsłuchiwac się we własne ciało: jedzenie, odpoczywanie, poród, karmienie i opieka nad dzieckiem. Ono zwykle wie więcej niż wszystkie 'mądre' książki razem wzięte
BATTINKA wrote:Ursa ja tez jestem niskociśnieniowiec mam 100/60 i niewiem jak ja żyje;)
U mnie różnie z tym ciśnieniem bywa. Raz miałam takie uderzenie, że nawet 155/114. I już 3 razy miałam skok ciśnienia w ciąży. A czasem tak jak dzisiaj spaaaada na łeb na szyję. W obu przypadkach czuję się jak dętka.
szczesliwa_mamusia21, Nynusia lubią tę wiadomość
-
Arielka wrote:Też jesteście takie głodne cały czas?
Mały w brzuszku małe głodomorkiBATTINKA, Arielka lubią tę wiadomość
-
Arielka wrote:Też jesteście takie głodne cały czas?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 20:27
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Ja przed 19 maja musze zrobić mocz i glukozę na czczo i po wypiciu miodku po godz
A ja właśnie pochlonelam kebaba, na którego skusil mnie mój M. Wrócił z dzialki po całym dniu roboty i mówi że by zjadł, ale gdzie o 21.30 szukać kebaba... No i znaleźliśmy jedno miejsce
Normalnie w tej ciąży mam jakieś zachcianki, bo w pierwszej oprócz ogórków, które zresztą zawsze lubiłam to nie miałam nic takiego
Dobrej nocyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 22:37
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Agania, Kasia, chyba dlatego, że moja bratowa dostała cukrzycy ciążowej w obu ciążach i jej dieta była ciężka, a ona sama narzekała strasznie. A u mnie kiedyś te cukry dość wysokie były, bo odżywiałam się fatalnie i chociaż teraz mam w normach, to jestem i tak przerażona
Na dodatek moja babcia choruje na cukrzycę typu II i jakoś dużo w ogóle na co dzień o tym słyszę... Pomijam już to, że w moczu wyszły mi ciała ketonowe, a to oznacza, że jem za mało i za rzadko lub mało piję, a to przy ciąży krótka droga do cukrzycy. Muszę zjadać ostatni posiłek o 22, a pierwszy potem o 8 najpóźniej, żeby tego efektu "głodzenia" nie było, a przy braku apetytu i ciągłym chudnięciu od pierwszego miesiąca ciąży to naprawdę jest ciężko, dlatego z zegarkiem w ręku muszę cokolwiek włożyć do ust... I chociaż lekarz twierdzi, że nie widzi żadnego problemu i na pewno nie grozi mi cukrzyca, to przez te wszystkie przypadki rodzinne mam schizę
W sumie trochę dzięki temu glukometrowi zwracam większą uwagę na to, co jem i raczej wybieram zdrowsze jedzenie i zupełnie zrezygnowałam z soków i napoi i przestawiłam się na wodę, a byłam totalnie uzależniona od napojów gazowanych, a głownie Coca-Coli. A teraz? Zapomniałam, że ona istniejeWięc na dobre mi to wychodzi...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 22:55
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Hej
Taka wykończona jestem ostatnio, że znowu robię codzienne drzemki po pracyRano nie umiem wstać
Jeszcze 3 miesiące muszę przemęczyć w pracy i już nie mogę doczekać się jak to minie. Czy Wy też macie takie zaczerwienione piersi? Moje tak bolą i swędzą, że czasem nie umiem się skupić na pracy. A tak w ogóle to mam jakiś zły dzień dziś, wszystko mi nie pasuje i marudzę jak stara baba.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 00:05
-
Czesc piękne
Witam się pierwsza i trzymam kciukasy za wizyty
Muffinko to chyba normalne, mi na poczatku wyskakiwaly jakieś krostki tera tylko swedza i są obdarzone mnóstwem niebieskich żył
Mam nadzieje ze dziś będziesz miała lepszy dzień !
U mnie pada a wrecz leje a ja musze rowerkiem na kurs jechać no ładnie ... Ja jak sobie dam jakieś wyzwanie to .... Hehe miłego dnia ;*Małgorzatka, linka220 lubią tę wiadomość
-
witam, ja już po pobraniu krwi:) była moja ulubiona pani pielegniarka, która wie, że się boję i gada do mnie jak do dziecka hehe;)
dzień zaczęłam od fanty truskawkowej, niby mialam isć do sklepu tylko po chleb,ale jakoś tak się napatoczyła. mały grzeszek z rana
ludzie szaleją w sklepach, jakby miała być wojna takie zapasy robią...a to tylko weekend majowy
miłego dnia, ja dzisiaj ide na slub :0 szwagier bierze w końcu kościelny, jego żona po 5 latach walki dostała unieważneinie kościelne poprzedniego małżeństwaLexie, Małgorzatka lubią tę wiadomość