X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Fatim, mi ginekolożka kazała brać 3 magnezy na dobę, koniecznie z b6, bo wtedy lepiej sie wchłania. jak masz jakieś skircze to może zadzwoń i skonsultuj czy nie jest za mało?
    A ile bierzesz mg magnezu łącznie ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:

ja biore aspargin 3x2, jedna tabletka ma: magnezu wodoroasparaginian (czterowodny) 250 mg (co odpowiada 17 mg magnezu).

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mamusia, dziewczyny po stracie tak mają. Mnie niestety jeszcze forum poronienie tak psyche zwalilo, gdzie tam ciągle powtarzano, ze i w 20tc może się cos stać.
    Ja rano wymiotuje. Na takie silne wymioty sa czopki nie pamiętam jak się nazywają, może warto pomyśleć, bo takie wymioty co h sa bardzo niebezpieczne
    Malgorzatka a ja mam pytanie do Ciebie, a na prenatalnym mówili Ci, ze masz nisko lozysko? Bo ja mam nisko osadzone i nie wiem czy to znaczy, ze przodujące?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 12:27

km5st5odymuuq2ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zjadlam 5 lyzeczek zabielacza w proszku do kawy, no i w kawie jeszcze trzy 0_o

Małgorzatka lubi tę wiadomość

• ss Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wspolczuje,moge jedynie powiedziec ze mi na wzdecia, zgage czy bol zoladka bardzo pomaga rennie.lekarka polecala jeszcze espumisan.jedno i drugie bezpieczne.
    trzymam mamuski kciuki za wizyty!!!!piszcie co tam w brzuszkach slychac;)
    mi tez wielokrotnie snila sie corcia a jest synus;) czesto miewalam sny prorocze ale to chyba akurat snilo mi sie bo podswiadomie bardzo tego chcialam.

agu258, Małgorzatka, onka lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS ja mam nadzieje ze u mnie proroczy :-) :-) :-) :-) aaaa! Doczekać się nie mogę :-) :-) :-) :-)

szczesliwa_mamusia21, Małgorzatka, ss, Lexie lubią tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcialam nikogo urazić , nie wiem kto stracił swoje malenstwa wiec jesli kogos urazilam to przepraszam , chcialam tylko pomoc dobrym slowem , zeby dziewczyny sie nie martwily i bylo im latwiej na wizycie.

nenka2 mniam , czytajac Twoj post mam ochote na kawusie , ale juz dzis jedna piłam , druga to chyba bedzie przesada nie ? Ale moja kawa wyglada tak , plaska lyzeczka kawy , 4 smietanki pol szklanki wody reszta mleka :D

Fatim , wracaj do zdrówka :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 12:33

Małgorzatka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah taka to smialo mozesz druga lyknac :) a co, bede sama pic?! :D

Małgorzatka, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

• Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Szczesliwa mamusia, dziewczyny po stracie tak mają. Mnie niestety jeszcze forum poronienie tak psyche zwalilo, gdzie tam ciągle powtarzano, ze i w 20tc może się cos stać.
    Ja rano wymiotuje. Na takie silne wymioty sa czopki nie pamiętam jak się nazywają, może warto pomyśleć, bo takie wymioty co h sa bardzo niebezpieczne
    Malgorzatka a ja mam pytanie do Ciebie, a na prenatalnym mówili Ci, ze masz nisko lozysko? Bo ja mam nisko osadzone i nie wiem czy to znaczy, ze przodujące?
    Nic mi nie mówili , dla mnie ta diagnoza była totalnym szokiem , niby położna mówiła że oni sprawdzają ułożenie łożyska dopiero w 20 tyg ... Ale mówię głupota . Nie przywiązywałam do tego wagi bo zawsze uważałam że takie rzeczy nam się nie przytrafią ... Nisko osadzone nie znaczy że jest przodujące o przodującym mówi się kiedy całkowicie lub w połowie zasłania szyjkę macicy w moim przypadku tak jest ... poród naturalny nie wchodzi w grę no i ostrożność wzmożona ... Gdyby nie to krwawienie nic bym nie wiedziała ... Z tego co czytałam to właśnie tak się dowiaduje większość kobiet dopiero jak dojdzie do krwawienia :/ Jeśli masz niskie na przedniej czy tylniej ścianie, lekarz na pewno będzie kontrolował czy się nie zniża :) :)

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    Hahah taka to smialo mozesz druga lyknac :) a co, bede sama pic?! :D
    to ja też się podpinam :D

szczesliwa_mamusia21, nenka2 lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka, małgorzatka no to zdrówko już własnie pije :D

nenka2 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jacusianka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:

144 mg na dobę.
    w aptece powiedieli mi, ze w ciązy to nie magnez -suplement tylko magnez -lek. Oczywiście 3 razy drozszy;/

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, zapraszam :) :) :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głowa mi dziś pęka :( Znacie jakieś domowe sposoby na pozbycie się problemu? :/

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rannyyy hahaha :) ale literowka mi się trafiła :).
    Oczywiście miał być czosnek ale pisze ta funkcja co sklada wyraz i nie zauważyłam :p.
    Aż się zawstydzilam ;) już zmieniam ;).
    Swoją droga może "tak" też się można leczyć ;);).

agu258, Lexie, aanaa, Małgorzatka, BATTINKA, nat_alia lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa-mamusia nie urazilas ;)tylko tak jest u tych mamusiek po stracie, przewrażliwienie na Maksa ;)
    Poklosia zimny oklad, sen, czekolada, apap ;)

polkosia lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chyba zbyt długo dziś spałam, bo aż do 10 chyba... Może dlatego boli teraz.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się w ogóle wizyt nie boję. Na tych u lekarza tylko rozmawiamy, do tego jakieś badanie, biorę zwolnienie i kolejne skierowanie na badania, więc czego tu się bać? Usg też się nie boję. :) Ja mam w ogóle bardzo pozytywne nastawienie do ciąży i póki co strach jest mi obcy.
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Dziewczyny macie piekne brzuszki ! :*

Moj sie robi wklesły :( ale nie spieszy mi sie do duzego wiec sie nie martwie , jeszcze moge robic wszystkie ruchy schylania sie wiec jest dobrze :)

Ursa , moze mąż Cie zaskoczy i spedzicie ten dzien cudownie a złość odejdzie w niepamiec, mi tez jedna rocznica sie taka zdarzyla .. ahhh zawsze taki nieodpowiedni moment na klotnie sie znajdzie, ale i tak zycze zeby bylo wspaniale :*

Kochane wy sie nie bojcie wizyt ! Juz niedlugo piąte miesiące ! Wizyta to teraz sama przyjemnosc gdzie mozna sie zobaczyc z maluchem !:)
    Ja ostatnio jak sie rozbieralam u lekarza w przebieralni to skakalam sama do siebie jak jakis wariat i mowialam " zaraz cie zobacze, zaraz cie zobacze" taka radośc mnie wtedy przepełnila :) Glowy do gory wszystko bedzie dobrze ! :)

Polkosiu wspolczuje Ci bardzo i zycze duzo zdrowka dla babci ! :*

polkosia, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, głowa do góry! Z ciążą przecież do końca może coś się wydarzyć, ale nie ma co pisać czarnych scenariuszy, zwłaszcza, jeśli jest dobrze i ciąża przebiega prawidłowo.
    Moja sąsiadka też jest po stracie, jej dziecko umarło pod koniec 7 miesiąca. Już miała rodzić przedwcześnie, ale były jakieś komplikacje i maluch nie przeżył. Jednak ona nie z tych co się załamuje. Chwilę odczekała i w marcu tego roku urodziła drugie dziecko. Nie zakładajmy, że będzie źle. Na wiele sytuacji i tak nie mamy wpływu.

szczesliwa_mamusia21, agu258 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety strata odbija sie na psychice..Ja zaprzątam sobie głowe płcią. bardzo chce poznać kto tam siedzi u mnie :) ale czytając jakie macie problemiki z ciążą to wiem, że mam zwykłe objawy ciążowe i jestem spokojna :) ja tylko stresuje sie wizytą, bo musze jechać sama autkiem :P mimo że lubie jeździć to jakoś nie czuję się pewnie przed jazdą :/

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
‹‹ 737 738 739 740 741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ