X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny Nadrobić te wszystkie wpisy to jest coś ;-) piękne brzuszki nat_alia i Małgorzatka :-) trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty Ja wejdę na wizytę ok 17/18 już nie mogę się doczekać może zerknie na płeć :-) U mojej gin jest tak że bez umawiania Przychodzisz i czekasz a że prawie wszystkie z brzuchami więc nie ma tematu kto ma pierwszeństwo ;-) Dajcie znać jak po wizytach

nat_alia lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 na kiedy masz tp? :)

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa spokojnie pomalutku i bedzie dobrze :) Trzymam kciuki za wizyty i czekam na info co tam w brzuszkach slychac :)

linka220 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatko, to już pewne, że z łożyskiem nic nie da się zrobić?

Moja mama 17 lat temu była w ciąży z młodszym bratem i miała łożysko przodujące wykryte w 6 miesiącu, a urodziła naturalnie. Lekarz zmusił ją do L4, kazał leżeć na lewym boku do końca ciąży - powiedział, że dzięki temu łożysko może przesunąć się na bok... i przesunęło się, mogła rodzić naturalnie.
    Choć myślę, że może to zależeć, w jakim stopniu łożysko przoduje, nie wiem...

nat_alia, Małgorzatka lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla, termin mam na 21.10. Ty pewnie też w tej okolicy?
    PauLLa wrote:
    Kasia82 na kiedy masz tp? :)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem, to lozysko może się podnieść do góry do 30 tc

km5st5odymuuq2ts.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki, trzymam kciuki za wizytujace:-) i życze zeby te wszystkie mdlosci, wymioty, bóle głowy już odpuściły.
    Pochwalę się, że byłma wczoraj na warsztatach ,,mama wie,, i bardzo mi sie podobalo, zwłaszcza spotkanie z fizjoterapeuta Pawłem Zawitkowskim, polecam:-) i dostaliśmy upominki dla bobaska:-)

nat_alia, Małgorzatka lubią tę wiadomość

16uddqk3x9bbni2d.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawitkowski jest super, ogólnie polecam jego książkę z plyta mamo, tato...jakos tak. Bardzo nam pomogła przy córce nosić ja, przewijać i kąpać

Lucy7, Lexie, Małgorzatka lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, piękne brzuszki macie :) Ja mam podobny, jak mam luźna bluzkę, to jeszcze ukryje, ale jak sukienkę to już widać jak byk ;)
    Małgorzatka, Twój filmik mnie powalił, jest świetny :)
    Na brak magnezu polecam kąpiele magnezowe, magnez się najlepiej przez skórę wchłania. Trzeba kupić sobie siarczan magnezu czysty i nogi pomoczyć np :) Przyjemne i pozyteczne :)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogłądałam własnie filmiki na youtube, coś pięknego:-) a wczoraj ,,na żywo,, pokaz noszenia dzidzi..Przydałby sie taki fizjoterapeuta w domu chociaż przez pierszwe dwa tygodnie...;)
    A przy okazji spodobal mi sie wozeczek chicco urban, co o nim myślicie?

16uddqk3x9bbni2d.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy7 mi tez sie podobał, ale nie spodobal mi sie fakt ze gondole sie przerabia w spacerowke , ja bym wolala masywna cieplutka zabudowana gondolke a spacerowke na lato lekka i fajna , a ta opcja jakos do mnie nie przemowila , ale kazdy ma inny gust i kazdemu cos innego sie podoba , jedym skretne kola innym nie , jednym 3kolowe drugim cztero i tak mozna wymieniac :)

Ale wozeczek sam w sobie ladny :)

Małgorzatka, Lucy7 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy7 wrote:
    Ogłądałam własnie filmiki na youtube, coś pięknego:-) a wczoraj ,,na żywo,, pokaz noszenia dzidzi..Przydałby sie taki fizjoterapeuta w domu chociaż przez pierszwe dwa tygodnie...;)
    A przy okazji spodobal mi sie wozeczek chicco urban, co o nim myślicie?
    My mieliśmy ulewacza, a Zawitkowski pokazuje wlasnie jak nosić takie dzieci, przebierać, odbijać, uwielbiam go.
    Co do wozeczka, to pamiętajcie dziewczyny, ze rodzimy prawie w śniegu i takie male kolka jak w tym chicco mogą sie nie sprawdzic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 14:54

Małgorzatka, Lucy7 lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sie napracowałam.. posprzątałam po remoncie pcałe piętro domu, do tego pomylam schody... padam... teraz musze odpocząc... obiadek zjedzony i teraz leże :)

Małgorzatka, Lexie lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekne brzuszki dziewczyny :)
    Ja swojego tez nie ukryje, ale jestem z niego dumna i mi nie przeszkadza. W ogole ta trzecia ciaza to dla mnie zupelnie nowe doswiadczenie i wiele rzeczy inaczej traktuje, co mnie cieszy.
    Polkosia na bol glowy, po dluzszym spaniu pomaga mi swierze powietrze, a tak to zimne oklady i odpoczynek, choc moje migreny to ciezki temat.
    Ciesze sie ze czekaja nas trzy dni wolnego, bo praca juz mnie wykancza. Moze uda sie z koncem maja juz na zwolnnienie, chyba ze znowu cos sie zmieni, bo wczoraj brzuch mnie niepokojwco bolal i w nocy juz wizyte chcialam przekładać na wczesniejszy termin.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz dopiero zauważyłam, że w sobotę rozpoczynam 5 miesiąc :D ! Niesamowite, jak ten czas szybko leci :O Dalej mam problemy żołądkowe, nie wiem co zjeść na obiad by nie cierpieć - jakieś pomysły ? Mogłabym kaszkę z bułkami na masełku, ale to przecież nie ma cennych witamin dla dziecka :( Mąż mówi, żebym zjadła zupę krem z zielonej soczewicy, bo mi kupił wczoraj, ale trochę się obawiam.

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    dzisiaj dostałam detektor.
    Gdzie szukac serduszka? Na razie słysze tylko szumy...nawet nie wiem jaki to dźwięk bijącego serduszka! taki jak w normalnym urządzeniu usg na wizycie?

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, cale 9 centymetrów i na 95% dziewczyna

Małgorzatka, Ewalika, Lexie, nat_alia, szczesliwa_mamusia21, aanaa, BATTINKA, Fatim, polkosia, jacusianka, miska2503, Muffinka1019, Lucy7, Arielka, paula1, agania, Nynusia lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Dziewczyny,
    dzisiaj dostałam detektor.
    Gdzie szukac serduszka? Na razie słysze tylko szumy...nawet nie wiem jaki to dźwięk bijącego serduszka! taki jak w normalnym urządzeniu usg na wizycie?
    bardzo nisko tuż przy spojeniu ;) góra 2-3 palce nad ;) i szukaj od lewego boku do prawego :)

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Ja po wizycie, cale 9 centymetrów i na 95% dziewczyna
    super gratuluję ;) ;)

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Małgorzatko, to już pewne, że z łożyskiem nic nie da się zrobić?

Moja mama 17 lat temu była w ciąży z młodszym bratem i miała łożysko przodujące wykryte w 6 miesiącu, a urodziła naturalnie. Lekarz zmusił ją do L4, kazał leżeć na lewym boku do końca ciąży - powiedział, że dzięki temu łożysko może przesunąć się na bok... i przesunęło się, mogła rodzić naturalnie.
    Choć myślę, że może to zależeć, w jakim stopniu łożysko przoduje, nie wiem...
    Czekamy , lekarz powiedział mi że jest minimalna szansa że się ruszy ... Zawsze trzeba mieć nadzieję ale u mnie jest całkowicie na szyjce i nie chcę sobie robić zbędnych nadziei ... Co 2 tyg mam usg teraz kolejne 5 Maja ale jeśli sytuacja się nie poprawi nie ma mowy o naturalnym ... wiesz mnie to już wszystko jedno byleby dotrwać już bez żadnych przykrych niespodzianek :) :)

oar83e3krqgkccev.png
‹‹ 738 739 740 741 742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ