X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy słyszałyście może o tym, że przed porodem każą zmywać lakier na paznokciach? Co w tym złego? Ja manicure robię regularnie, bo ponad 20 lat obgryzałam paznokcie i to jedyna metoda, żebym ich dalej nie jadła - noszę hybrydowe... Jak mi każą zdjąć, to na bank zanim wyjdę ze szpitala zjem wszystkie!!! :/

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi o to, że jak coś się złego dzieje to sinieją paznokcie, zawsze w szpitalu musiałam mieć zmyte podczas operacji bądź zabiegu, nie wiem jak jest podczas porodu, ale jest to wielce prawdopodobne. Na pewno nie zaszkodzi zmyć na ten czas a może pomóc lekarzom.

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy można się nie zgodzić na obecność studentów podczas porodu lub na zszywanie przez nich ?

ewwiel lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, a nie wiesz jak z bezbarwnym?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, pewnie zależy od lekarza. Jeden przyczepi się drugi nie. Bezbarwny nie rzuca się w oczy więc może i nic nie powiedzą. Zrób eksperyment i wsadź palce do lodowatej wody na jakiś czas i zobacz czy paznokcie sinieją w widoczny sposób pod bezbarwnym :D

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Czy słyszałyście może o tym, że przed porodem każą zmywać lakier na paznokciach? Co w tym złego? Ja manicure robię regularnie, bo ponad 20 lat obgryzałam paznokcie i to jedyna metoda, żebym ich dalej nie jadła - noszę hybrydowe... Jak mi każą zdjąć, to na bank zanim wyjdę ze szpitala zjem wszystkie!!! :/
    Musisz bo po płytce paznokcia rozpoznają wiele powikłań (niedotlenienie , zakażenie ) jest to wymagane i nie przeskoczysz :)

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Fatim, a nie wiesz jak z bezbarwnym?
    bezbarwny możesz ja miałam odżywkę i nawet zapomniałam że ją mam ;) chodzi głównie o kolor ;)

polkosia lubi tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zrobię bezbarwną hybrydę przed porodem. Nie mam wyjścia, inaczej zjem do krwi, a potem znów kilka miesięcy walki i nie wiadomo z jakim efektem :( To dla mnie bardzo ważne, bo 20 lat ten nałóg mnie wykańczał.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ss Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uzywa ktoras zelu nawilzajacego durex? Do glowy by mi nie przyszlo ze nie mozna go uzywac, a dzis zupelnie przypadkowo patrze na opakowanie a tam napisane ze nie stosowac wciazy.czemu? W czym to szkodzi?!

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS, jak nie używać, to nie używać :P Postaw na wazelinę, daje dobry poślizg i na pewno można ją stosować :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ss Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.tipy.interia.pl/artykul_18301,10-rzeczy-ktore-nalezy-zrobic-przed-porodem%C2%B7,4.html
    patrz polkosia przypadkiem natknelam sie na temat paznokci przy porodzie;)

polkosia lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są specjalne lubrykanty dla kobiet w ciąży ;)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko pępek mi się spłycił :O możecie sprawdzić czy wam też zaczął się wypychać ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leze leże i nic... zobaczymy rano - przebrac do pizamy pomogl mi maz bo nie uimialam spodni zdjąć... :/

ewa jesli nie ma koloru żółtego lub zielonego, nie ma nieprzyjemnego zapachu, nie swędzi Cię nic to wszystko w porządku - w ciąży mamy wiecej śluzu...

z tymi paznokciami to nie słyszałam... musze poczytać :)

dobranoc kochane

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    O matko pępek mi się spłycił :O możecie sprawdzić czy wam też zaczął się wypychać ?
    Mój tez, i potrafię go nawet odwrócić na druga stronę bez problemu, wiec naciagnela mi się skora :-P

Co do paznokci to ostatnio jak byłam w szpitalu to pytala mnie pielęgniarka czy mam pomalowane, ale tak, jak dziewczyny mówią - nie powinno się mieć pomalowanych :-)

Dziewczynki, ja do mojego synka jeszcze się nie przyzwyczailam, bo ciągle myslalam, ze nosze córeczkę, ale mój M. ciągle powtarza, ze go syn będzie na imprezy zabierał, ze na sunrise pojedzie z nim, ze na dziewczyny go weźmie :-P ja muszę chyba się przespać z tym moim Radosławem, a nie jak dotychczas z Julia i będzie dobrze :-) :-)

Gratulacje wizyt :-*

Buziaki :-*

estrella lubi tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyn ja spać nie mogę już, chyba zaczynam się denerwować. Dzisiaj nasz ślub jak ten czas szybko zleciał.

polkosia, paula1, Lucy7, Nynusia, nat_alia, Fatim, aniacicha, Aguś26, onka, szczesliwa_mamusia21, Lexie, Małgorzatka, agu258 lubią tę wiadomość

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska, powodzenia! Pięknej pogody i dobrych nastrojów :) Ja przed swoim też spać nie mogłam ;)

Dzisiaj się zerwałam, bo dwa lisy mi wpadły na podwórko za kurami... Dobrze, że akurat byłam z psami na siku, to udało mi się je wypędzić.

Małgorzatka, miska2503 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska gratulacje, będzie dobrze :-) nie stresuj się Kochana bo nie wiele będziesz pamiętać, a to ma być jeden z najszczesliwszych dni w Twoim życiu.
    My w sierpniu będziemy mieli 10 rocznicę ślubu juz :-)

A ja się witam w 19 tygodniu :-)
    Wczoraj był wysyp chłopców po wizytach, dwa dni wcześniej dziewczynek - fajnie zaczyna się troszkę wyrownywac. Gratuluję udanych wczorajszych wizyt :-)

Fatim u mnie też już się pępek splycil i mam wydaje mi się sporego brzucholka jak na ten czas- troche podobny do Malgorzatki brzuszka :-)

Co do imienia to u nas trochę się zmieniło, mialam dać po mojej Mamci Izabela, ale babcia mówi żebym nie dawała, bo to bardzo krótki czas jak Mama nie żyje i ze nie daje się po tak bliskim zmarłym imienia, bo dziecko ma być radosne, szczęśliwe i jest darem, a nie za każdym razem jak będę wypowiadać imię to będę płakać. Ma trochę racji bo ja cały czas to wszystko jeszcze przeżywam. Wiec wyszło na to, że będzie albo Michalinka, albo Zuzanna :-)

Polkosia my też mieliśmy kiedyś pogoń za lisem, bo się w kolo podwórka z teściowa ganial i z kuną, jak nam do garażu wpadła.

A dzisiaj Kochane odpoczywamy :-) później planujemy zrobić jakiegoś grilka, tylko żeby pogoda dopisała :-)
    Milego dnia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 07:19

Małgorzatka, agu258, miska2503 lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka powodzenia :*

Pokłosia, nie można mieć lakieru, nawet z połyskiem, musi być matowa płytka.

Co do studentów. Przy mnie tak, nie zgadzam sie na udział studentów w badaniu dziecka. Ja rodziłam na karowej, szpital uniwersytecki i tam co rano, tabuny studentów, a że moje dziecko pięknie prezentowało odruch moro, to specjalnie go wywoływali, aby pokazać. Ja wiem, że oni się uczą, ale na moim nie muszą.
    Lubrykanty typu dureks zawierają aromaty i olejki eteryczne, które mogą wywoływać skurcze. Provg żel można i jest pomocny.
    A do dziewczyn nisko ułożonym łożyskiem, co z seksem?

km5st5odymuuq2ts.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska slicznej pogody, udanej ceremoni i niezapomnianych chwil, takich, ktoruch wspomnienia pozostaja nie tylko na fotografii :)

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
‹‹ 743 744 745 746 747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ