X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu258 wrote:
    Dziewczynki, ja do mojego synka jeszcze się nie przyzwyczailam, bo ciągle myslalam, ze nosze córeczkę, ale mój M. ciągle powtarza, ze go syn będzie na imprezy zabierał, ze na sunrise pojedzie z nim, ze na dziewczyny go weźmie :-P ja muszę chyba się przespać z tym moim Radosławem, a nie jak dotychczas z Julia i będzie dobrze :-) :-)

Doskonale Cie rozumiem bo ja wciaz jeszcze przyzwyczajam sie do tego ze bedzie coreczka a nie synek :-) rozczarowala mnie moja intuicja...
    Maz mowi ze synek bedzie kolejny tak wiec tego sie bede trzymac :-)

Miska trzymam kciuki... Zycze aby to byl piekny dzien pelen niezapomnianych chwil!

polkosia, Małgorzatka, agu258, miska2503 lubią tę wiadomość

• PauLLa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Pogoda średnia, zaraz wstaje i powoli gotować obiad albo po płytki do kuchni pojedziemy :) co myślicie o miętowej kuchni ? Zieloną i żółtą ma teściówka, więc odpadają te kolory :P czerwony salon mamy i fioletowa kuchnia,wrr nie mam ppmysłu a dzisiaj kupuje farbe :(

Wgl Misia słońca na dziś życzę :*
    Aguu czyli Radzio? No słodkie to imie <3

Małgorzatka, agu258, miska2503 lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Szczesliwa mamusia, dziewczyny po stracie tak mają. Mnie niestety jeszcze forum poronienie tak psyche zwalilo, gdzie tam ciągle powtarzano, ze i w 20tc może się cos stać.
    Ja rano wymiotuje. Na takie silne wymioty sa czopki nie pamiętam jak się nazywają, może warto pomyśleć, bo takie wymioty co h sa bardzo niebezpieczne
    Malgorzatka a ja mam pytanie do Ciebie, a na prenatalnym mówili Ci, ze masz nisko lozysko? Bo ja mam nisko osadzone i nie wiem czy to znaczy, ze przodujące?

Agatka mi na prenatalnych mówili że łożysko jest na przedniej ścianie nisko i że to norma na tym etapie ciąży.

Kasia82 lubi tę wiadomość

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny czy bylaby ktoras zainteresowana ubrankami dla chlopca h&m,george,f&f,next,early days i inne od rozmiaru 56? za grosze,nie zniszczone, dodaje gratisy w postaci skarpetek i czapek.nie posiadam duzo ubranek typowo dzieciecych w misie itp tylko preferuje ciuszki dla "malego doroslego" jeansy, bluzy,koszule, ale oczywiscie posiadam tez spiochy i pajacyki.jesli bylaby ktoras zainteresowana prosze napisac do mnie lub polubic post, mozna nawiazac dluzsza "sprzedaz", napisac co bedzie interesowalo, przesle zdjecia i gdy moj maly bedzie z czegos wyrastal a ubranko sie spodoba bedzie zarezerwowane.

ss lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • bursztynowa.lady Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu258 wrote:
    Dziewczynki, ja do mojego synka jeszcze się nie przyzwyczailam, bo ciągle myslalam, ze nosze córeczkę, ale mój M. ciągle powtarza, ze go syn będzie na imprezy zabierał, ze na sunrise pojedzie z nim, ze na dziewczyny go weźmie :-P ja muszę chyba się przespać z tym moim Radosławem, a nie jak dotychczas z Julia i będzie dobrze :-) :-)

Ja od samego początku czułam, że będzie chłopak (seks w dniu owulacji). Do brzuszka z dużym przekonaniem mówiłam w osobie męskiej np. fasolek, tuptuś, pimpek. Marzyłam jednak o dziewczynce tak jak i moja mama oraz teściowa :), która ma dwóch synów. Na badaniu USG, które miałam miesiąc temu okazało się, że będzie synuś. Potrzebowałam czasu, żeby się z tym oswoić. Jak zaczęłam szukać w ciucholandach ubranek dla małego jakoś tak zaczęłam akceptować, że noszę w brzuszku chłopczyka.
    Za 3 tyg. mam USG połówkowe chciałabym, aby lekarz za pierwszym razem się pomylił, ale z drugiej strony mam już dużo niebieskich ciuszków ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 08:57

Małgorzatka, agu258 lubią tę wiadomość

dqprdf9h4ku9de9d.png
    qmol4o1.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a może limonkowy?

Małgorzatka, PauLLa lubią tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • bursztynowa.lady Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    O matko pępek mi się spłycił :O możecie sprawdzić czy wam też zaczął się wypychać ?

Ja mam pępek taki jak zwykle, ale ja prawie brzuszka nie mam, może to od tego zależy. Nikt mi nawet nie wierzy, że zgodnie z USG zaczęłam 5 mies ciąży.

Małgorzatka lubi tę wiadomość

dqprdf9h4ku9de9d.png
    qmol4o1.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka87 wrote:
    Agatka mi na prenatalnych mówili że łożysko jest na przedniej ścianie nisko i że to norma na tym etapie ciąży.

Ja też na prenatalnych miałam łożysko umiejscowione nisko na przednej ścianie, a właściwie kosmówkę, bo o łożysku jest mowa od ok. 16 tyg. ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 09:25

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane
    Nie było mnie dwa dni a tu tyle nadrabiania :)

Miałam ciężkie dwa dni bo w pracy koniec miesiąca trzeba było rozliczenia porobić no i niestety ta intensywność się tak na mnie zemściła, że byłam o krok od omdlenia i ledwo doszłam do wersalki i trzeba było się trochę zregenerować mój M na mnie sobie pokrzyczał za to ale ja miałam siły tylko nagle z nich opadłam no i cóż... dobrze, że nie upadłam i nic dzidzi się nie stało.
    Dziś mnie dzidzia obudziła już z samego rana :) jak dobrze ją czuć przynajmniej wiem, że wszystko w porządku :)
    Ponadrabiałam Was :)

Przede wszystkim gratuluję udanych wizyt :* cieszę się, że same dobre wieści się posypały :)

A teraz tak :

Nenka co do smarowania to ja staram się co dwa dni smarować brzuszek i piersi mam krem Palmers ale to droi interes zastanawiałam się nad zmianą np na Ziaję

Linka oby Twoja przepowiednia się sprawdziła,że jak się chowa i wstydzi to dziewczynka OBY! :)

Aanaa ciepłe piersi mam cały czas i bardzo "opuchnięte" sutki ale nie bolą są tylko dość wrażliwe

Małgorzatko filmik cudo <3 dzidzia też cudowna <3 oglądałam chyba z 3 razy :)

Kasia82 co do smoczków to ja kupiłam na razie jeden silikonowy z BabyOno i w sumie chyba na tym jednym na razie pozostanę..

Polkosia co o cukru to ja też mierzę bo u mnie rodzina cukrzyków więc też mam obawę co do tego... przykro mi z powodu babci dużo zdrówka dla niej !

Lexie fryzurka piękna ja jednak chyba będę wolała rozpuszczone ale może warkocz zrobię dodatkiem :)

Małgorzatka, Natalia brzuszki cudeńka :)

Natalia pięknie wyglądałaś :)

Miśka powodzenia i dobrej zabawy :*

A teraz lecę na spacerek z psem :)
    Miłego dnia kochane :*

nat_alia, Lexie, aanaa, Małgorzatka, agu258, miska2503, Muffinka1019, linka220 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)
    Miśka życzę pięknego dnia ;*

Paulla kuchnie kolorowe typu limonka , zielen, mieta to cos co mi sie podoba - jeszcze polaczone np z elementem drewna - super - sama szukam takiej kuchni :)
    ale dzisiaj chba kochana nic nie kupisz - sklepy sa zamkniete :)

milego dnia :*

Małgorzatka, agu258 lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Miśka powodzenia i szczęścia na nowej drodze życia :) !
    Ja jutro rozpoczynam 5miesiąc i powiem wam, myślałam że brzuszek będzie większy na tym etapie :O mąż zarezerwował 2 noclegi w Berlinie, ale coś mu się pochrzaniło i nocleg mamy od jutra :P teraz zastanawiam się czy jechać jutro czy dzisiaj wybyć do wrocławia, gdzie poczeliśmy naszą Oliwię, przenocować i jutro jechać do Berlina :) ? Zastanawiam się też jak z jedzeniem, czy będzie gdzie zjeść po drodze i np we Wrocławiu skoro majówka jest ? Do tego muszę kupić soczewki, bo zostały mi 3 pary więc we Wrocku bym mogła złapać z jakimś przewodnikiem jutro. No i co zrobić z cotygodniowymi zdjęciami sobotnimi ? Może by je tak dzisiaj zrobić, to tylko 1 dzień różnicy, bo po powrocie będziemy wykończeni i zrobimy pewnie w połowie tygodnia...tyle pytań na raz :D

Lexie, Małgorzatka, miska2503 lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    17 tydzień to jeszcze wcześnie jak na typowy ciążowy brzuszek. U mnie w 20 tygodniu był już trochę zaokrąglony, ale dopiero ok. 24 tyg. stał się pokaźnych rozmiarów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 10:04

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli trzeba uzbroić się w cierpliwość :P

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Czyli trzeba uzbroić się w cierpliwość :P

Fatim, teraz nasze brzuszki są takie "umowne", jeden większy, drugi mniejszy. Za jakiś czas urosną nagle, niemalże z dnia na dzień. :)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny :-)

Miska, niech ten dzień bedzie najpiekniejszy :-)

Mam do Was pytanie - w zwiazku z wynikami badania moczu dostałam zalecenie przyjmowania Furoxinu albo Uroseptu. To są leki o dwóch różnych składach, zastanawiam się, co lepsze. Brałyście któryś z nich w ciąży? Urosept pewnie tak, ale o Furoxinie nie słyszałam.

miska2503 lubi tę wiadomość

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka ja Urosept biorę od 2 miesięcy może nawet dłużej 2 tab 3razy dziennie.

Fatim na pewno restauracje i tego typu lokale będą pootwierane. Berlin <3 mam tam rodzinę i nie byłam tam z 8lat kocham to miejsce <3
    Ja też noszę soczewki ale miesięczne Air Optix.
    A zdjęcie bym zrobiła dziś to tylko jeden dzien różnicy :)
    Udanego wyjazdu :)

Małgorzatka, Fatim lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam majowkowo :)
    Miska wszystkiego dobrego na nowejdrodze zycia !

Widzialam , ze wczoraj wysyp chlopcow . Gratuluje zdrowych bobaskow .
    Co do paznokci to tez slyszalam , ze trzeba je zmyc .
    Moj brzuch jest rano maly , a wieczorem dosc duzy , ale to wina wzdecia .

Ja wczoraj mialam kiepski dzien. Po rannnym wazeniu caly dzien do dupy . Tyje w oczach :( Juz mam 5 kg na plus .Co tydzien jeden kilo . Zawsze mialam problemy z waga . Cale zycie na diecie. Teraz jem normalnie , ale nie przejadam sie . Boje sie :( Wiem , ze dla dziecka wszystko , ale czy to bedzie dla niego zdrowe . Musze pogadac z moi lekarzem co robic .
    Poza tym ostatnio bola mnie plecy . Szczegolnie wieczorem i jak rano wstaje z lozka .

Slonecznego dzionka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 10:42

Małgorzatka, agu258, miska2503 lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska2503 wrote:
    Hej dziewczyn ja spać nie mogę już, chyba zaczynam się denerwować. Dzisiaj nasz ślub jak ten czas szybko zleciał.

Misko wszystkiego dobrego i duzo szczescia!!

miska2503 lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie wieczorami bolą plecy... Uroki ciąży :P

Małgorzatka, agania, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane ! U mnie juz sie pieka buleczki maluch glodny jak nie wiem ! :)

Miska zycze Ci pieknej pogody duzo zabawy radosci i pieknych wspomnien! :*

Natala mam nadzieje ze lepiej sie juz czujesz :*

A co do pepka to u mnie maly brzuch wiec nic sie nie zmienilo :) Ale do duzego mi sie nie spieszy , jeszcze nas wypcha i wtedy bedziemy pisac jak sie nam niewygodnie spi :D
    A jeszcze lato goraco wiec tym bardziej , niech sobie rosnie jak potrzebuje :)

Małgorzatka, miska2503 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 744 745 746 747 748 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ