X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wypij kawę, pomoże :)
    macie tkliwe i krwawiace dziąsła?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 09:15

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania espumisan można brać w ciąży

Blondik - tak, mi strasznie krwawią dziąsła

muszę się wybrać do dentysty

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak moja dentystka dowiedziała się o ciąży od razu kazała mi zmienić pastę do zębów na Meridol. Jak dla mnie nienajsmaczniejsza, ale już nie krwawię z dziąseł. Zakładam, że te Lacaluty i inne reklamowane działają podobnie.

iv09hdge6yql001e.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    mam pytanie dot. wymiotów i mdłości. już któryś raz po "intensywnych wymiotach", pojawiają mi się na powiekach i wokolicach czerwone kropki. coś jak na tym zdjęciu

http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://z5.kowbojki.pl/4921c5bb7361998a60b580159885ed1d/Zdj%2525C4%252599cie0096.jpg&imgrefurl=http://www.forumdermatologiczne.pl/forum/czerwone-plamy-w-okolicach-oczu/watek/731618/1.html&h=480&w=640&tbnid=JMBCCpDQNLvDoM:&zoom=1&docid=5CdAMQCdZBLBmM&ei=zFlIVd_WHsn9ygPe3ICACw&tbm=isch&ved=0CCAQMygCMAI

czy to z wysiłku czy to objaw czegoś? google podpowiada, że to rak żołądka, ale nie wierzę, heh:) nie chce się zbłaźnić przed ginem, heh

dziś mam wizytę, jak większość z Was:) buziaki
    Blondik to zupelnie normalne po wymiotach . Ja tez za kazdym razem kiedy wymiotuje mam takie kropki ( lacznie z gorna czescia policzkow ) Powinno to zejsc do trzech dni .
    Powodzenia na wizytach dziewczyny ! Ale bedzie emocji w oczekiwaniu na Wasze relacje :)
    U mnie dzisiaj pochmurnie , ale cieplo :) I nareszcie nie boli mnie glowa ! Po pracy lece do fryzjera , bo moje wlosy maja dziwna forme .Trzeba nadac im jakis ksztalt . A jutro przylatuje moj brat z dziecmi i jestem przeszczesliwa , bo nie widzialam ich ponad rok .
    Udanegoi slonecznego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 09:35

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizytujace.
    Co do tych plamek na powiekach u mnie zawsze wystepuja po wymiotach, a ostatnio mialam cala twarz w nich, ale to byl hardcore i wyladowalam na ip. To sa wysilkowe zmiany, aczkolwiek powiazane rowniez z watroba, jak ma sie wrazliwa, lub jakies zmiany.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dziewczyny po weekendzie :)) jestem bardzo zadowolona bo pogoda nawet nam dopisala i moje samopoczucie tez bylo dobre :)
    Dziewczyny ja tez nie jestem pewna czy to co czuje to sa ruchy dziecka.. niby czasem cos tam smyrnie ale czy to jest to? ;)
    Dziewczyny trzymam kciuki za wasze dzisiejsze wizyty i czekam na wiesci ;)
    Milego dnia :*

relgrl68722yz04m.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik,co do dziąseł to ja tez mam wrażliwe i krwawią i biore witaminę C,pomaga od razu :) pije sobie lemoniadke zapobiegawczo raz dziennie lub dwa i problem z glowy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 10:06

Blondik lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Czy któraś na tym etapie ma bóle jajnika ? parę razy mi się zdarzyło odczuwać takie puknięcie taki ból w okolicy jajnika i zastanawiam się czy to dzidzia kopie czy boli mnie jajnik ?
    W ogóle moja dzidzia sobie wczoraj upodobała okolice mojego pępka i co chwile mnie smyrała :D

Kciuki za wizytki dzisiejsze zaciśnięte :) Małgorzatka już zapewne na wizycie :)

l22nhdgeccid541p.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewczyny. Trzyyyymam mocno kciuki za wasze wizyty :) Małgorzatka musi byc dobrze! :D

Ja też miałam od początku ciąży problemy z dziąsłami. Kupiłam lakalut, który owszem pomaga na krwawienie dziąseł ale z kolei mam wrażenie, że nie doczyszcza mi zębów i bardzo zżółkły (bardzo, bardzo, bardzo! wyglądają na zaniedbane). Teraz używam przez cały dzień sensodyne pro szkliwo a wieczorem lakalut. Krwawienie czasem się zdarza, niestety. Ale po sensodyne nie ma takiego dziwnego meszku na zębach, który pozostawia po sobie lakalut no i przyjemnie odświeża oddech (czego lakalut absolutnie nie robi). Może faktycznie teraz kupię ten Meridol, skoro Tobie się sprawdza Aanaa :)

Blondik... wujek google lubi diagnozowac wszelkiej masci raka. Ja też według wujka google miałam rak żołądka :P A okazało się, że to tylko refluks :)
    Było kilka osób które żaliły się na takie plamki. Mi się wydaje, że jest to kwestia popękanych żyłek od wysiłku. Ani razu nie wymiotowałam a popękały mi żyłki na piersiach 2 razy, no i cały czas w nosie mi pękają.

A mi Prenalen nie pomaga, herbata z cytryną też... gardło boli jakby mi ktoś tarką przejechał, i nos zawalony strasznie. Myślicie, że to ten moment kiedy powinnam zjawić się w tej wylęgarni zarazków zwanej przychodnią? Jestem pewna, że to nie jest wirus tylko przeziębienie, więc chyba eureki nie odkryją, a bez sensu tylko będę narażac siebie i Kornela na zarazki.

Swoją drogą nie miało kiedy przyplątać się do mnie przeziębienie. Nie byłam chora od liceum :P Czyli jakieś 6 lat. Akurat teraz w ciąży oczywiście musiało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 10:44

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też krwawią bardzo dziąsła, dopiero w ciąży pojawił się u mnie ten problem. Dużo jem cytrusów i piję lemoniadę, mimo to koszmar. Zmienię pastę - może pomoże.
    Ja dziś mam spokojny dzień, wizyta dopiero jutro. Przygotowałam już sobie wszystko do obiadu i chyba pojadę do parku w Jabłonnie pod Pałac. Posiedzę na słonku, poczytam coś...
    Nie lubię siedzieć sama, a najczęściej tak jest :/

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty. Będę zaglądać ;)
    Miłego dnia! :)

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem taka śpiąca codziennie że czuje się jakbym była w I trymestrze kiedy to prawie zasypiałam na stojąco :D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, ostatnio prawy jajnik mnie czasem zakłuje, chyba jajnik.

Ursa, zdrówka!

:)

• agu258 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się witam :-)

Ja mojego M. zawiozlam na poligon o 5:30, ale czego się nie robi z miłości :-D

Ursa - to ile Ty masz lat? Chyba nie jestem jedyna tak młoda mama :-D

Malgorzatka - kciuki zaciśnięte :-)

Chyba coraz częściej ktoś się wierci w moim brzuszku, ale nie jestem pewna, bo jest to bardzo delikatne :-) czekam z nie cierpliwością na mocniejsze smyranie :-)

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu tak dla pośmiania się (znalezione na Grudniowych mamusiach 2015):

Co ma zrobić mężczyzna, aby zrozumieć ciężarną kobietę? Instrukcja - krok po kroku:

1-3 miesiąc
    1. Każdego wieczora organizuj sobie zatrucie - na przykład zjedz przeterminowaną rybę i popij mlekiem. Później dowiesz się, po co.
    2. Następnego ranka wstań, weź pigułkę nasenną i idź do pracy. Jeśli rzeczywiście bardzo źle się czujesz - zostań w domu, ale nie zapomnij posprzątać i ugotuj obiad.
    3. Do kostek u nóg przywiąż woreczki z piaskiem - po półtora kilograma na każdą nogę.
    4. Przed wyjściem włóż do kieszeni koszuli zdechłą mysz i nie wyjmuj jej!
    5. Tego nie jedz, nie wolno ci. Tego też. I tego. Najlepiej zjedz jabłko.
    6. Powaliło cię? Rzuć te papierosy! Coca-colę, piwo i inne napoje gazowane też!
    7. Usiądź wygodnie i zjedz jogurt. Jeśli nie masz ochoty - to chociaż trochę.
    8. Zwymiotowałeś? Posprzątaj po sobie. Nie wołaj żony - jest zajęta.
    9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Muszą zrobić niezbędne badania.
    10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa.

3-6 miesiąc
    1.Do brzucha przywiąż materac z wodą.
    2. Gdy się ubierasz - nie odwiązuj go, nawet, gdy próbujesz wciągnąć buty.
    3. Śpij również z materacem. Jak to, JAK? Na boku!
    4. Nie zapomnij rano zażyć pigułki nasennej.
    5. A przed wyjściem do pracy - wypij litr wody.
    6. Przed pójściem spać również wypij litr wody i weź tabletkę moczopędną.
    7. Do nosa włóż wacik, tak, aby powietrze przechodziło, ale odczuwało się lekką duszność. Wacik noś stale.
    8. Masz duszności? Otwórz okno - niektórym pomaga.
    9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, PO CO? Zrobić niezbędne badania. Co z tego, że już robiłeś?
    10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Materaca nie odwiązuj!

6-9 miesiąc
    1. Każdego ranka siadaj na fotel obrotowy i kręć się przez 10 minut. Gdy już organizm odmówi Ci całkowicie współpracy - wstań i szykuj się do pracy. No co ty, kręci ci się w głowie? Współczuję, to na pewno minie.
    2. Dolej wody do materaca.
    3. Wypij coś moczopędnego, a w pracy wypijaj szklankę wody co godzinę.
    4. Postaraj się nie opuszczać miejsca pracy zbyt często. Bądź czujny i dyspozycyjny przez cały dzień. Jeśli przychodzi ci to z łatwością - weź dodatkową pigułkę nasenną.
    5. Zwiększ również wagę woreczków z piaskiem, które masz przywiązane do nóg - do 2 kilogramów każdy.
    6. Wieczorem, nie odwiązując materaca, połóż się do łóżka i bądź perfekcyjnym, namiętnym kochankiem!
    7. Jeśli wydaje ci się, że twoja żona interesuje się innymi mężczyznami - pozostań wspaniałomyślny i wybaczający.
    8. Poświęcaj żonie więcej czasu i uwagi. Wyobraź sobie, że jej też jest ciężko!
    9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, po co? Po to samo, co zawsze - niezbędne badania.
    10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Oczywiście, że z materacem, co za pytanie?

The end
    No, dobra, żartowaliśmy, wiemy, że jest to niemożliwe do wykonania. Po prostu odwiedź po raz dwudziesty znajomego proktologa, niech włoży Ci pomarańczę... już on wie, gdzie. Teraz oddychaj głęboko i mocno przyj. Udało się uwolnić od pomarańczy? Wyśmienicie! Możesz już pozbyć się zdechłej myszy i odwiązać materac.*

Aż wysłałam mężowi ;)

aanaa, lojkalojka, nat_alia, Blondik, onka, Nynusia, BATTINKA lubią tę wiadomość

• Ursa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu258 wrote:

Ursa - to ile Ty masz lat? Chyba nie jestem jedyna tak młoda mama :-D

25 lat w zasadzie 26 w czerwcu :) Starą mamą nie będę ale do młodziutkich mamuś też nie należę. Wszystkie moje koleżanki już dzieciate :) Synek jednej z nich idzie w tym roku do zerówki :)

Agu a jak nie jesteś pewna czy to dzidziuś CIę smyra to zapisuj sobie godziny tego smyrania. Dzieci mają stałe okresy aktywności. Mój Kornel ma stałe wieczorem i około 14. No i kilka minut po jedzeniu i jak się położę. Poza tym nie lubi głośnych dźwięków... jak robili młotem pneumatycznym to skakał.

Ja już czuję pierwsze kopniaczki te są już nie do pomylenia z niczym innym :)

Magnosia, agu258 lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia <3 Wyborne :P Gdyby nie to, że mam z moim ciche dni to bym wysłała mężowi.

Magnosia lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa płucz gardło wodą ze solą. Bardzo uśmierza ból.

p.s. Co do młodo-starych mam, ja mam w tym roku w wrześniu 25 lat :)

Ursa, agu258 lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowka zycze ! :* Czekam na wiesci wizytowe :)

A co do dziasel to ja uzywal lacalut nawet pomaga ale jem ciagle duzo cytrusow , pije jem wszystkie rodzaje , wiec moze to tez jakos pomaga bo czytam ze piszecie ze tak :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia, uśmiałam się ;)

trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące!

i pozdrawiam z ciepłej, choć pochmurnej i wietrznej Wielkopolski :) mimo wszystko polecam dziś wizytę na dworze :)

Magnosia, linka220 lubią tę wiadomość

• PauLLa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa ciutke starsza kesteś :P u mnie 2 dni temu 22 strzeliło :D

Magnosia kiedyś już to czytałam, gdyby tal faktycznie mogi sprawdzić jak to jest byc w ciąży hehe :D choć na youtube jakiś koleś pokazał że skurcze wytrzyma ale nie dał rady :D

Witam się również ja :)
    Kciuki za wizytujące :*
    Ja jutro oddać krew i takie tam na badania :) a za tydzień wizyta :)

Obudziłam mojego R o 5:14 wołając "a do pracy?" Hehe on o 5:20wyjeżdza , no ale dla mnie to tezż pobudka była ale o 7:00 leki to chciałam poczekać,po 6:00 zasnęłam i budzik o lekach nie obudził, nie dobrze ale cóż taki śpioch wstał pół gpdziny temu :P

Lece malować kolejne ściany w kuchni :)

Magnosia lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
‹‹ 757 758 759 760 761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ