Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Agania espumisan można brać w ciąży
Blondik - tak, mi strasznie krwawią dziąsła
muszę się wybrać do dentysty -
Blondik wrote:mam pytanie dot. wymiotów i mdłości. już któryś raz po "intensywnych wymiotach", pojawiają mi się na powiekach i wokolicach czerwone kropki. coś jak na tym zdjęciu
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://z5.kowbojki.pl/4921c5bb7361998a60b580159885ed1d/Zdj%2525C4%252599cie0096.jpg&imgrefurl=http://www.forumdermatologiczne.pl/forum/czerwone-plamy-w-okolicach-oczu/watek/731618/1.html&h=480&w=640&tbnid=JMBCCpDQNLvDoM:&zoom=1&docid=5CdAMQCdZBLBmM&ei=zFlIVd_WHsn9ygPe3ICACw&tbm=isch&ved=0CCAQMygCMAI
czy to z wysiłku czy to objaw czegoś? google podpowiada, że to rak żołądka, ale nie wierzę, heh:) nie chce się zbłaźnić przed ginem, heh
dziś mam wizytę, jak większość z Was:) buziaki
Powodzenia na wizytach dziewczyny ! Ale bedzie emocji w oczekiwaniu na Wasze relacje
U mnie dzisiaj pochmurnie , ale cieploI nareszcie nie boli mnie glowa ! Po pracy lece do fryzjera , bo moje wlosy maja dziwna forme .Trzeba nadac im jakis ksztalt . A jutro przylatuje moj brat z dziecmi i jestem przeszczesliwa , bo nie widzialam ich ponad rok .
Udanegoi slonecznego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 09:35
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Trzymam kciuki za wizytujace.
Co do tych plamek na powiekach u mnie zawsze wystepuja po wymiotach, a ostatnio mialam cala twarz w nich, ale to byl hardcore i wyladowalam na ip. To sa wysilkowe zmiany, aczkolwiek powiazane rowniez z watroba, jak ma sie wrazliwa, lub jakies zmiany. -
Witam sie dziewczyny po weekendzie
) jestem bardzo zadowolona bo pogoda nawet nam dopisala i moje samopoczucie tez bylo dobre
Dziewczyny ja tez nie jestem pewna czy to co czuje to sa ruchy dziecka.. niby czasem cos tam smyrnie ale czy to jest to?
Dziewczyny trzymam kciuki za wasze dzisiejsze wizyty i czekam na wiesci
Milego dnia :* -
Hej dziewczyny
Czy któraś na tym etapie ma bóle jajnika ? parę razy mi się zdarzyło odczuwać takie puknięcie taki ból w okolicy jajnika i zastanawiam się czy to dzidzia kopie czy boli mnie jajnik ?
W ogóle moja dzidzia sobie wczoraj upodobała okolice mojego pępka i co chwile mnie smyrała
Kciuki za wizytki dzisiejsze zaciśnięteMałgorzatka już zapewne na wizycie
-
Cześc dziewczyny. Trzyyyymam mocno kciuki za wasze wizyty
Małgorzatka musi byc dobrze!
Ja też miałam od początku ciąży problemy z dziąsłami. Kupiłam lakalut, który owszem pomaga na krwawienie dziąseł ale z kolei mam wrażenie, że nie doczyszcza mi zębów i bardzo zżółkły (bardzo, bardzo, bardzo! wyglądają na zaniedbane). Teraz używam przez cały dzień sensodyne pro szkliwo a wieczorem lakalut. Krwawienie czasem się zdarza, niestety. Ale po sensodyne nie ma takiego dziwnego meszku na zębach, który pozostawia po sobie lakalut no i przyjemnie odświeża oddech (czego lakalut absolutnie nie robi). Może faktycznie teraz kupię ten Meridol, skoro Tobie się sprawdza Aanaa
Blondik... wujek google lubi diagnozowac wszelkiej masci raka. Ja też według wujka google miałam rak żołądkaA okazało się, że to tylko refluks
Było kilka osób które żaliły się na takie plamki. Mi się wydaje, że jest to kwestia popękanych żyłek od wysiłku. Ani razu nie wymiotowałam a popękały mi żyłki na piersiach 2 razy, no i cały czas w nosie mi pękają.
A mi Prenalen nie pomaga, herbata z cytryną też... gardło boli jakby mi ktoś tarką przejechał, i nos zawalony strasznie. Myślicie, że to ten moment kiedy powinnam zjawić się w tej wylęgarni zarazków zwanej przychodnią? Jestem pewna, że to nie jest wirus tylko przeziębienie, więc chyba eureki nie odkryją, a bez sensu tylko będę narażac siebie i Kornela na zarazki.
Swoją drogą nie miało kiedy przyplątać się do mnie przeziębienie. Nie byłam chora od liceumCzyli jakieś 6 lat. Akurat teraz w ciąży oczywiście musiało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 10:44
-
Mi też krwawią bardzo dziąsła, dopiero w ciąży pojawił się u mnie ten problem. Dużo jem cytrusów i piję lemoniadę, mimo to koszmar. Zmienię pastę - może pomoże.
Ja dziś mam spokojny dzień, wizyta dopiero jutro. Przygotowałam już sobie wszystko do obiadu i chyba pojadę do parku w Jabłonnie pod Pałac. Posiedzę na słonku, poczytam coś...
Nie lubię siedzieć sama, a najczęściej tak jest
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty. Będę zaglądać
Miłego dnia!Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Witam się witam
Ja mojego M. zawiozlam na poligon o 5:30, ale czego się nie robi z miłości
Ursa - to ile Ty masz lat? Chyba nie jestem jedyna tak młoda mama
Malgorzatka - kciuki zaciśnięte
Chyba coraz częściej ktoś się wierci w moim brzuszku, ale nie jestem pewna, bo jest to bardzo delikatneczekam z nie cierpliwością na mocniejsze smyranie
-
A tu tak dla pośmiania się (znalezione na Grudniowych mamusiach 2015):
Co ma zrobić mężczyzna, aby zrozumieć ciężarną kobietę? Instrukcja - krok po kroku:
1-3 miesiąc
1. Każdego wieczora organizuj sobie zatrucie - na przykład zjedz przeterminowaną rybę i popij mlekiem. Później dowiesz się, po co.
2. Następnego ranka wstań, weź pigułkę nasenną i idź do pracy. Jeśli rzeczywiście bardzo źle się czujesz - zostań w domu, ale nie zapomnij posprzątać i ugotuj obiad.
3. Do kostek u nóg przywiąż woreczki z piaskiem - po półtora kilograma na każdą nogę.
4. Przed wyjściem włóż do kieszeni koszuli zdechłą mysz i nie wyjmuj jej!
5. Tego nie jedz, nie wolno ci. Tego też. I tego. Najlepiej zjedz jabłko.
6. Powaliło cię? Rzuć te papierosy! Coca-colę, piwo i inne napoje gazowane też!
7. Usiądź wygodnie i zjedz jogurt. Jeśli nie masz ochoty - to chociaż trochę.
8. Zwymiotowałeś? Posprzątaj po sobie. Nie wołaj żony - jest zajęta.
9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Muszą zrobić niezbędne badania.
10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa.
3-6 miesiąc
1.Do brzucha przywiąż materac z wodą.
2. Gdy się ubierasz - nie odwiązuj go, nawet, gdy próbujesz wciągnąć buty.
3. Śpij również z materacem. Jak to, JAK? Na boku!
4. Nie zapomnij rano zażyć pigułki nasennej.
5. A przed wyjściem do pracy - wypij litr wody.
6. Przed pójściem spać również wypij litr wody i weź tabletkę moczopędną.
7. Do nosa włóż wacik, tak, aby powietrze przechodziło, ale odczuwało się lekką duszność. Wacik noś stale.
8. Masz duszności? Otwórz okno - niektórym pomaga.
9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, PO CO? Zrobić niezbędne badania. Co z tego, że już robiłeś?
10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Materaca nie odwiązuj!
6-9 miesiąc
1. Każdego ranka siadaj na fotel obrotowy i kręć się przez 10 minut. Gdy już organizm odmówi Ci całkowicie współpracy - wstań i szykuj się do pracy. No co ty, kręci ci się w głowie? Współczuję, to na pewno minie.
2. Dolej wody do materaca.
3. Wypij coś moczopędnego, a w pracy wypijaj szklankę wody co godzinę.
4. Postaraj się nie opuszczać miejsca pracy zbyt często. Bądź czujny i dyspozycyjny przez cały dzień. Jeśli przychodzi ci to z łatwością - weź dodatkową pigułkę nasenną.
5. Zwiększ również wagę woreczków z piaskiem, które masz przywiązane do nóg - do 2 kilogramów każdy.
6. Wieczorem, nie odwiązując materaca, połóż się do łóżka i bądź perfekcyjnym, namiętnym kochankiem!
7. Jeśli wydaje ci się, że twoja żona interesuje się innymi mężczyznami - pozostań wspaniałomyślny i wybaczający.
8. Poświęcaj żonie więcej czasu i uwagi. Wyobraź sobie, że jej też jest ciężko!
9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, po co? Po to samo, co zawsze - niezbędne badania.
10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Oczywiście, że z materacem, co za pytanie?
The end
No, dobra, żartowaliśmy, wiemy, że jest to niemożliwe do wykonania. Po prostu odwiedź po raz dwudziesty znajomego proktologa, niech włoży Ci pomarańczę... już on wie, gdzie. Teraz oddychaj głęboko i mocno przyj. Udało się uwolnić od pomarańczy? Wyśmienicie! Możesz już pozbyć się zdechłej myszy i odwiązać materac.*
Aż wysłałam mężowi
aanaa, lojkalojka, nat_alia, Blondik, onka, Nynusia, BATTINKA lubią tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
agu258 wrote:
Ursa - to ile Ty masz lat? Chyba nie jestem jedyna tak młoda mama
25 lat w zasadzie 26 w czerwcuStarą mamą nie będę ale do młodziutkich mamuś też nie należę. Wszystkie moje koleżanki już dzieciate
Synek jednej z nich idzie w tym roku do zerówki
Agu a jak nie jesteś pewna czy to dzidziuś CIę smyra to zapisuj sobie godziny tego smyrania. Dzieci mają stałe okresy aktywności. Mój Kornel ma stałe wieczorem i około 14. No i kilka minut po jedzeniu i jak się położę. Poza tym nie lubi głośnych dźwięków... jak robili młotem pneumatycznym to skakał.
Ja już czuję pierwsze kopniaczki te są już nie do pomylenia z niczym innym
Magnosia, agu258 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ursa ciutke starsza kesteś
u mnie 2 dni temu 22 strzeliło
Magnosia kiedyś już to czytałam, gdyby tal faktycznie mogi sprawdzić jak to jest byc w ciąży hehechoć na youtube jakiś koleś pokazał że skurcze wytrzyma ale nie dał rady
Witam się również ja
Kciuki za wizytujące :*
Ja jutro oddać krew i takie tam na badaniaa za tydzień wizyta
Obudziłam mojego R o 5:14 wołając "a do pracy?" Hehe on o 5:20wyjeżdza , no ale dla mnie to tezż pobudka była ale o 7:00 leki to chciałam poczekać,po 6:00 zasnęłam i budzik o lekach nie obudził, nie dobrze ale cóż taki śpioch wstał pół gpdziny temu
Lece malować kolejne ściany w kuchniMagnosia lubi tę wiadomość