Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Asieńka_86 wrote:Ja tez ruchow nie czuje, martwi mnie to troche, ale tlumacze to spora nadwaga. Poczekam i mam nadzieje ze sie doczekam.
Asienko ty tłumaczysz brak ruchów tłuszczykiem a ja tego tłuszczu nie mam nic ...i ruchów też nic.
Mam nadzieję że się kochana doczekamy...powiem szczerze że ciągle się przysłuchuje. Ja to mam teraz jakąś czarną wizję ze ruchów nie czuje bo za dużo Nospy zjadłam i może to na dziecko źle wpłynęło? Niewiem w końcu 3 paczki poszlyyyy. Aj... -
Dziewczyny, to jest normalne, że nie czujecie jeszcze ruchów i nie ma powodu do obaw. Jedne z nas odczuwają ruchy wcześniej, inne później, to naturalne i zarazem uwarunkowane od wielu czynników.
Ja w pierwszej ciąży delikatne ruchy poczułam w 18 tyg., ale jeszcze wtedy nie byłam pewna czy to jest to. Takie prawdziwe dopiero w 20 czy nawet 21, a byłam wtedy bardzo szczupła, ale miałam łożysko umiejscowione na przedniej ścianie. Tak więc sama sylwetka nie musi mieć znaczenia, istotne jest też położenie dziecka. Teraz już kilka razy wydawało mi się, że czuję jakieś smyrnięcia, ale też nie jestem przekonana czy to jest to. Tak więc czekam i liczę się z tym, że choć to moja druga ciąża, to nawet do 20 czy 21 tygodnia mogę nic nie poczuć. A Wam jeszcze do 20 tygodnia trochę brakuje, więc co zrobić? Nic, tylko czekać.
Przeczytajcie sobie, może ten tekst Was uspokoi.
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/Ciaza-kiedy-zaczniesz-czuc-ruchy-plodu_35656.html
A skoro w artykule piszą wyraźnie: "Koniecznie zgłoś się do ginekologa, jeśli minął 22. tydzień ciąży, a ty jeszcze nie czujesz ruchów dziecka", to tym bardziej nie ma czym się martwić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 22:29
Aguś26, agu258, szczesliwa_mamusia21, BATTINKA, Nynusia, lili_madlen lubią tę wiadomość
-
Ursa - przykro mi <przytula> :-*
Agus - piękny brzusio
Ja juz mam za sobą spotkania w poradni rodzinnejbylam dziś sama, bo mój M. na poligonie, ale zrobił mi wieczorem niespodzianke i jest w domku na noc
. Jestem bardzo szczęśliwa
Boże, spedzam z tym facetem tyle czasu codziennie, ale np. dzisiaj nie mogę przestać się z nim przytulac, najchętniej to bym go zacalowala na śmierć
zwłaszcza, jak wyjezdza. Ach ta miłość!
Dobranoc, buziaczki :-*szczesliwa_mamusia21, meeegi1771, Natka88, aanaa, Lucy7 lubią tę wiadomość
-
Zgadzam sie z Kasia ! Nie martwcie sie na pewno wszystko jest dobrze , a dzidziulki sa jeszcze malutkie i musza nabierac sil zeby nas porzadnie kopac pozniej
Agu258 milej nocki !
NO i juz czas sie klasc , jutro wczesniej trzeba wstac ! Trzymajcie sie dobranoc dla was i maluszkowagu258, Kasia82 lubią tę wiadomość
-
Ja popijam rano lekką kawkę na czczo albo wodę z dużą ilością cytryny. Moja babcia ma problemy z zaparciami i lekarz jej kazał jeść na czczo buraki takie ugotowane- mówi, że działa
Jabłka i śliwki suszone też podobno działają niestety ja jestem uczulona
-
Dziewczyny czy Wy na każdej wizycie macie robione USG ?? Ja ostatnio miałam to badanie w 8 tyg a jestem już w 17. Lekarka stwierdziła, że od 12 tyg. nie ma sensu wykonywać tego badania bo nic nie wnosi. Jestem badana tylko na fotelu i lekarka sprawdza puls dziecka. NA USG genetyczne chodzę prywatnie do innej przychodni.
P.S.
Miałyście może kontrolę z ZUS ? Do mojej koleżanki zapukali miesiąc przed porodem. Panie przyszły sprawdzić czy jest w domu. Ma chodzące L4. Jakiś koszmar przecież nie można zamknąć się w domu na kilka mies. Trzeba choćby na zakupy iść albo na spacer. Ruch, powietrze i słońce to też ważna rzecz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 07:10
-
Hej kochane jak Wam minął weekend Majowy? U mnie tak sobie , nie wchodziłam bo spędzałam czas z Dziewczynami . Zameczyły mnie grami i malowankami
ale teraz tak cały czas tylko mama a tata może nie istnieć
Nie mogę spać od 4:50
dzisiaj wizyta o 9 (10 u was) i tak myślę i myślę czego się dowiem
odezwę się zaraz po a teraz życzę Wam miłego poranku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 07:24
aanaa, Nynusia lubią tę wiadomość
-
mam pytanie dot. wymiotów i mdłości. już któryś raz po "intensywnych wymiotach", pojawiają mi się na powiekach i wokolicach czerwone kropki. coś jak na tym zdjęciu
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://z5.kowbojki.pl/4921c5bb7361998a60b580159885ed1d/Zdj%2525C4%252599cie0096.jpg&imgrefurl=http://www.forumdermatologiczne.pl/forum/czerwone-plamy-w-okolicach-oczu/watek/731618/1.html&h=480&w=640&tbnid=JMBCCpDQNLvDoM:&zoom=1&docid=5CdAMQCdZBLBmM&ei=zFlIVd_WHsn9ygPe3ICACw&tbm=isch&ved=0CCAQMygCMAI
czy to z wysiłku czy to objaw czegoś? google podpowiada, że to rak żołądka, ale nie wierzę, heh:) nie chce się zbłaźnić przed ginem, heh
dziś mam wizytę, jak większość z Was:) buziaki -
Małgorzatka, Dodinka, Lexie, Blondik trzymam kciuki i czekam na dobre wieści i zdjęcia
Ja się właśnie umówiłam do okulisty, bo z racji jakichś tam wad wzroku lekarz kazał mi przynieść zaświadczenie czy mogę rodzić siłami natury. Miłego dzionka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 08:20
-
Haha, dobre pytanie. Z racji zmiany pracy byłam w ciągu roku u dwóch okulistów, którzy mieli różne opinie. Jeden powiedział, że jestem dalekowidzem, a drugi że mam dobry wzrok. A ja od zawsze byłam bliskowidzem...Czytam książki trzymając w nich nos...Dlatego teraz wykorzystam prywatne ubezpieczenie z pracy i odwiedzę co najmniej dwóch okulistów w ciągu miesiąca i zobaczymy jaka będzie u nich rozbieżność opinii
-
czesc dziewczyny witam się po bardzo udanym weekendzie majowym...
byłam we wrocławiu na 3majówka - słuchaliśmy różnych koncertów było na prawdę fantastycznie i pogoda dopisała... nawet trochę poskakałam ( ale bez szaleństw ) i wiecie co mojemu maluszkowi spodobał się KULT - jak zaczął grać Kazik mały zaczął się ruszaćczułam takie bąbelki co jakiś czas... tylko strasznie wysoko - nie wiem czy wy tez tak macie?..
Asia Poli super wiadomości
Dziewczyny piękne brzuszki macie
Małgorzatka trzymam kciuki za wizyteLucy7 lubi tę wiadomość