X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ss Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hurra, 150 dni!!! :) Jednak chciałabym urodzić 02.10. w Aniołów Stróżów, aby patronowały Maleństwu ;][/QUOTE]

Ja tez bym chciala 2.10, moj tata na to liczy bo ma wtedy ur;) ja 27lat temu bylam prezentem na dzien ojca to moje dziecko mogloby byc na ur;) ale to juz nikt nie wie kiedy tak naprawde zechce przyjsc na swiat, tak sie tylko smiejemy ze fajnie by bylo 2.10;)
    120/60 tojest zle cisnienie? Ja na kazdej wizycie mam takie i gin zachwycona ze ksiazkowe i ze ze strony cisnienia napewno nie powinnam miec zadnych dolegliwosci...

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze 19tydz;) jeszcze tydzien i polowa za nami,ale to leci...

agania, agu258 lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Kochane ja zmienie temat ! wiecie co mi sie przytfafiło ! ??????????????

Wychodze z domu w pospiechu bo chce zdazyc do sklepu mamy tylko do 21 , wchodze do takiego garazu na dworze gdzie wszyscy trzymaja rowery ... otwieram drzwi.... i cos mi w ochach smignelo patrze na bok a tam na scianie pająk , uwierzcie mi ze nie byl on zwykly byl czarny wielki jak reka nie zartuje ! Mam taka panike na pajaki ze byscie nawet nie uwierzyly ze mozna tak reagowac , wszedzie nawet przy ludziach , w kosciele w urzedzie nie ma dla mnie miejsca zeby mnie powstrzymac , wiec nie musze wam mowic co sie dzialo ! Nie bylo nawet mowy zeby wejsc po ten rower i szlam na nogach juz nigdy ale to nigdy w zyciu tam nie wejde ! NIGDY !

Jejuuuu,ja też nienawidzę pająków!!! Brrrrrr..!!

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym taki garaż z daleka omijała ;) co najmniej 10 metrów :D

iv09hdge6yql001e.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w środę :)

Ola trzymam mocno kciuki,pewnie jesteś juz w gabinecie :)

Wczoraj mialam wizytę a już nie mogę doczekać się następnej czyli 2 czerwca.. Uwielbiam patrzeć na naszego synka!<3

Znów dostałam antybiotyk (nadal mam bakterie w moczu), ale taki jednodniowy,któras z Was chyba tez go miała..

Zostało 16 dni do naszego slubu! Stres juz jest :)

szczesliwa_mamusia21, nat_alia, ola.321, Magnosia, Nynusia, lili_madlen lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa no dobrze , wierze ze to nie ty poczekam na sloneczko :D
    O tak ja tez go omijam i nigdy tam nie wejde ! A we wtorki i czwartki kiedy musze jechac rowerem na kurs to moj bedzie mi go wyciagal jak bedzie jechac do pracy i bedzie go chowal , moja noga tam nie postanie ! :D

Oh tez juz sie nie moge doczekac wizyty zeby zobaczyc bąbelka <3

Lexie, aanaa lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie wrote:
    Witam się w środę :)

Ola trzymam mocno kciuki,pewnie jesteś juz w gabinecie :)

Wczoraj mialam wizytę a już nie mogę doczekać się następnej czyli 2 czerwca.. Uwielbiam patrzeć na naszego synka!<3

Znów dostałam antybiotyk (nadal mam bakterie w moczu), ale taki jednodniowy,któras z Was chyba tez go miała..

Zostało 16 dni do naszego slubu! Stres juz jest :)

ja go miałam jeden dzien i koniec ale zauwazylam ze po nim mi wyskoczyły różne chrostki w okolicach intymnych, w przyszłym tyg ide na badanie moczu i zobaczymy czy sa efekty

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Marta28 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Hurra, 150 dni!!! :) Jednak chciałabym urodzić 02.10. w Aniołów Stróżów, aby patronowały Maleństwu ;]

Ja tez bym chciala 2.10, moj tata na to liczy bo ma wtedy ur;) ja 27lat temu bylam prezentem na dzien ojca to moje dziecko mogloby byc na ur;) ale to juz nikt nie wie kiedy tak naprawde zechce przyjsc na swiat, tak sie tylko smiejemy ze fajnie by bylo 2.10;)
    120/60 tojest zle cisnienie? Ja na kazdej wizycie mam takie i gin zachwycona ze ksiazkowe i ze ze strony cisnienia napewno nie powinnam miec zadnych dolegliwosci...[/QUOTE]

Kochane październik jest pięknym miesiącem, poświęconym Matce Bożej Różańcowej. Kazdy dzień będzie dla nas szczególny i najpiękniejszy, kiedy powitamy nasze Maleństwo :-)

Ja mam termin 27 . Ostatnio moja teściowa stwierdziła że moglo by sie urodzić albo 14 albo 17. Bo wtedy byla by zachowana ciągłość urodzin - mój tata 15-tego a teść 16-tego ! A mną aż zatrzęsło na jej slowa! I odpowiedziałam że nie ma co planowac, bo planowane juz było przy pierwszym Dziecku, najwazniejsze żeby zdrowe sie urodziło, a kiedy to juz tak naprawdę nieważne :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 11:22

2nn33e3kygfl7iaf.png

7b13822a6ea8651351a8fcaa026c5d99.png
    Kalendarz

• PauLLa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane :*

Również byłam dziś na pobraniu krwi i nie wiedziałam, że położona do 8:40 przyjmuje :/ ja wchodze do niej a ona akurat z labo przyszła :o będę pamiętać na przyszłość :P poleciałam do tego labo bo mamy niedaleko i wszystko git :) na 14.05 wizyta i już łożna uprzedziła, że nie na 15 tylko na 16 :)

Co do pogody u mnie też padało rano, potrm duszno to na targ szybko po sałate i ogóraska a teraz jestem w domu i zimno :/ ale siedze przy oknie tarasowym i tak przyjemnie mmm

Zajadamy się teraz drożdżowcem z jabłkiem ahh jak ja to lubie :)
    Kciuki za wizytujące dzisiaj :*

Lexie, ola.321, Magnosia lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    ja go miałam jeden dzien i koniec ale zauwazylam ze po nim mi wyskoczyły różne chrostki w okolicach intymnych, w przyszłym tyg ide na badanie moczu i zobaczymy czy sa efekty

Będę obserwować okolice intymne :) Daj znac potem jak wyniki moczu po tym antybiotyku

nat_alia lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez dzis pogoda, ale nad morzem to ciagle wieje :/ wkurza mnie to strasznie bo by 20° bylo gdyby nie ten glupi wiatr. Mi sie dzis nic nie chce ehh.. zero zycia we mnie.

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :):)

Wszystko jest ok :) tak się cieszę :).
    Dzidzia teraz wiekowo odpowiada 19t1d ale wszystko w porządku: główka, mózg, kręgosłup, narządy nóżki i rączki. Kość nosowa jest, serduszko 146 uderzeń i prawidłowe.

A teraz UWAGA :):):)
    będzie CHŁOPIEC :D - miałam dobre przeczucie :)

Syneczek był bardzo grzeczny :), dał się szybciutko zbadać i pięknie się pokazał!! :)

A oto zdjęcia:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9804104c3b18.jpg

no i bez wątpliwości chłopiec ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b46af0cd801.jpg

Dziękuję bardzo za trzymanie kciuków :D:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 11:44

aanaa, Lexie, Marta28, onka, soraya, Magnosia, Aguś26, nat_alia, Nynusia, Kasia82, ss, FreshMm, miska2503, Natka88, szczesliwa_mamusia21, lili_madlen, agu258, Muffinka1019, Bąbelek, Lucy7, paula1, linka220, agaton, Mo_niczka, ewa13, PauLLa lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • agania Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola - gratuluję SYNECZKA! :) :) :)

ola.321 lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie jak chodzę to boli po lewej stronie ta kość co jest przy wargach sromowych nie wiem czy to od pachwiny ciągnie czy co

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 11:59

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    A mnie jak chodzę to boli po lewej stronie ta kość co jest przy targach sromowych nie wiem czy to od pachwiny ciągnie czy co

Mnie też tam nieraz ciągnie. Taki nawet powiedziałabym rozpierający ból... W środku się wszystko rozciąga i tak odczuwamy...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola bardzo gratuluję, stresowałam się razem z Tobą ! ;)

Ja dopiero o 18tej mam połówkowe, a wejdę pewnie dużo później do gabinetu, bo zawsze jest tłum pacjentek...

Ale za to od paru dni miałam wrażenie, że czuję Synka i dzisiaj rano obudziły mnie takie kopniaki, że aż ojciec czuł przez brzuch! :D

ola.321, Magnosia, aanaa, agu258, Mo_niczka lubią tę wiadomość

• Lexie Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola wspaniałe wieści!U mnie też nie było wątpliwości,że to chłopiec :)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja również witam się w 5 miesiącu u nas na popołudnie zapowiadają deszcz i burze teraz niebo jest zachmurzone ale jest parno.
    Czy słyszałyście o takiej regule - dzień porodu to data pierwszych ruchów plus 5 miesięcy. U mnie tak wyraźnie poczułam 1 maja więc wypadałoby na 1 października.
    W pierwszej ciąży u mnie się sprawdziło :)

Ola gratuluję synka :)

ola.321, Magnosia, aanaa, Nynusia, agu258, Bąbelek, Lexie lubią tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratuluję synka! :) <3

Ja mam wizytę o 15:15, ale pewnie dziś nie dowiem się jaka płeć... Najważniejsze, by wszystko było ok.

Olunia pytałaś o te prawostronne dolegliwości? ;)

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratuluję synka :-) ja płeć może poznam 15 na wizycie lub 21 na polowkowych :-) bo do tej pory to za każdym razem sugerowali coś innego :-)

w4sqyx8dteqxq3vc.png
‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ