X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa, będzie dobrze

nareszcie wyszlo słoneczko, dziś ma być 20 stopni! juhu:)

skoro chwalimy się sukniami, to i ja Wam pokażę:) tutaj kilka zdjęć z naszej sesji ślubnej:) było potwornie gorąco

http://alladynstudio.pl/news/10/73/Kasia-i-Jacek-wymarzona-sesja-w-Wenecji.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 09:22

Little Frog, ola.321, Ewalika, Bąbelek, lili_madlen, Magnosia, agu258, Natka88, Lexie lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za wsparcie dziewczyny :) bede zdrowo jesc i duzo pic :) i zobaczymy a do lekarza zadzwonie zaraz

linka220 lubi tę wiadomość

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • ss Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ćwiczy ktoras z pilka? Z racji problemow z kregoslupem wskaxane by mi bylo cwiczyc w pilka, podobno bardzo pomaga na bol.chcialam sobie kupic na allegro tyle ze sa rozne wielkosci i nie wiem jaka kupic zeby byla odpowiednia? Ma ktoras jakies doswiadczenia?

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik super sesja

Blondik lubi tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Ćwiczy ktoras z pilka? Z racji problemow z kregoslupem wskaxane by mi bylo cwiczyc w pilka, podobno bardzo pomaga na bol.chcialam sobie kupic na allegro tyle ze sa rozne wielkosci i nie wiem jaka kupic zeby byla odpowiednia? Ma ktoras jakies doswiadczenia?
    Ja ćwiczę z piłką codziennie, staram jeździć na rowerku stacjonarnym co 2 dzień. Kupowałam kiedyś dużą piłkę w biedronce, do tego gumy do ćwiczeń i obciążniki po 1 kg. Niedawno był sportowy asortyment w biedronce i w lidlu. Pamiętam jak się ludzie na te piłki rzucili, szczególnie stare baby i dziadkowie.

Wizytuję za tydzień w piątek, bo już minął ponad miesiąc po ostatnim spotkaniu. Może się dowiem, kto mieszka w moim brzuszku na pewno. Za tydzień jedziemy na giełdę, może uda nam się kupić jakiś używany wózek 3 in 1 do 300 zł. Ostatnio widziałam ładny z całym wyposażeniem za 250 zł. Tylko nie wiem jak się pierze takie wózki

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ważycie się regularnie?Ile macie do przodu? Ja mam dwa kilo a zaraz będzie 19 tydzień i tak myślę,że coś mało chyba. Na tym wykresie na belly cały czas jestem pod kreską.

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)
    Ursa - kciuki za połówkowe!! :)

zeta - zdrówka, mam nadzieję że to się już nie powtórzy!! ;)

zdjęcia ze ślubów piękne!! :)

miłego dnia :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Dziewczyny ważycie się regularnie?Ile macie do przodu? Ja mam dwa kilo a zaraz będzie 19 tydzień i tak myślę,że coś mało chyba. Na tym wykresie na belly cały czas jestem pod kreską.
    Arielko ja ważyłam 61kg jak zaszłam w ciążę (164 cm wzrost) a w 7 tyg.ciąży ważyłam 57,200kg,w 13 tyg. -57,800kg a teraz 17 tydzien 58,600kg lekarz nic nie mowi ze to za maly przyrost

16uddqk3x9bbni2d.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielko, u mnie trzy kilogramy na plusie.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola 321 dzis nie moge powiedziec ze czuje sie swietnie tez mi troche slabo.jade wlasnie do lekarzs bez kolejki zaraz otwieraja i musza mnie przyjac szybko bez kolejki bo im tam scene urzadze.se se se :)

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • ss Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo a jaka masz wielkosc? Na allegro mozna kupic od 20zl z przesylka wiec nie jest zle ale nie wiem ktora;) w decatlonie tez sa.widzialam 55cm, 65cm, 75cm...

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Ja mam cały czas pół kg do tylu na początku schudłam kilogram I od tego czasu przytylam pół kg

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Ja tez dzisiaj poczułam malucha, szkoda, ze te ruchy nie są jeszcze takie regularne ;) bylam dzisiaj w Tesco, piekne sa tam ubranka dla dzidziolkow, ale tez drogie, musze poczekać na jakies wyprzedaże

Dziewczyny, które imię bardziej Wam się podoba Julia czy Jagna. Jak mowie, ze będzie Jagna, to patrzą na mnie jak na wariata ;)

Agatka, mi się podoba Jagna bardziej niż Julka. Julka zbyt popularne. Ale wiadomo, ludzie nie są przyzwyczajeni do nietypowych czyt.: rzadkich imion.

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • ss Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam 19tydz i ok 3,5kg wazyłam sie własnie;)
    dziewczyny ktore chcialy sie dopisac, jak chcecie to podajcie tu swoje dane to jak bede na kompie to was dopisze bo tez pisze z tableta;)

Magnosia lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tą 65 cm i mi starcza, bo nie mam jakiegoś dużego wzrostu, wiem że za komplet płaciłam ok. 20 cos złotych
    http://www.biedronka.pl/pl/product,id,2792,name,akcesoria-fitness
    Zobacz sobie tutaj, za jakiś czas znowu ma być w biedronce ten asortyment.

A ja się nie ważę, bo nie chce się dołować :)

36rv4zp.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki malgo86 to juz cos wiem, bede dzis w auchan to tam tez popatrze;)a cwiczysz sama czy masz jakis zestaw albo filmik na you tube?

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa nie stresuj się! Zobaczysz, że wszystko będzie dobrze :) trzymam kciuki!

Jacusianka ślicznie wyglądałaś ;) ja też mam połówkowe 1 czerwca :D tak więc wizytujemy razem :)

A myślicie, że herbatę z lipy mogę pić na przeziębienie? Bo na opakowaniu jest, że przed spożyciem należy się skonsultować z lekarzem... natomiast w internecie znalazłam informacje, że herbata z lipy jest bezpieczna w ciąży i teraz już sama nie wiem... Nie chcę zawracać głowy mojej ginekolog więc chciałam Was zapytać o opinie? Czy któraś z Was leczyła się w ten sposób?

• malgo86 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piłki używam do ćwiczeń:
    Wymachy z piłką leżąc na macie
    turlanie piłki nogami w przód i tył
    siedzenie wraz ze skrętami tułowia do przodu i tyłu, w lewo prawo
    ruchy okrężne
    przenoszenie nogami piłki raz na prawą, raz na lewą stronę nad ziemią/ lub ją turlać nogami
    zależy co mi przyjdzie do głowy i sama staram się coś wymyślać
    Piłki używam zamiast krzesła/pufy i ciągle robię jakieś obroty/ skręty nawet siedząc przed komputerem. Powiem Ci, że jakoś szybko się zniechęcam jak włączę sobie filmik z youtube

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 10:33

36rv4zp.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie dzieki;) ja narazie cwicze sobie z jakas babeczka na youtube ale nie codziennie, bo jak mam duzo ruchu przez caly dzien to juz nie cwicze wlasnie przez bol kregoslupa a jak mniej to sobie cwicze i czuje sie swietnie przez te cwiczenia.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam leżenie na piłce jest bardzo dobre na kręgosłup, sama mam bóle kręgosłupa i wiem przez co przechodzisz. Najgorsze dla mnie jest spanie, ale mam poduszkę w kształcie litery C i jest to duże ułatwienie.

ss lubi tę wiadomość

36rv4zp.png
‹‹ 787 788 789 790 791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ