X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeta z tego co ja się orientuje to najgorszy jest upadek, samo zaslabniecie nie jest niebezpieczne, ale właśnie zależy jak się upadnie. Ja bym zadzwoniła, wiesz to chodzi o Twoje maleństwo. Wydaje mi się, ze jeśli zsunelas się z krzesła to nie stało się nic dzidziusiowi, zwłaszcza, ze polozylas się na lewy bok, ale ja bym zadzwoniła i ewentualnie zobaczyła co lekarz powie :-*

Edit: chyba ze świadomie polozylas się na lewym boku, to nie masz się czym martwić. Ja ostatnio zaslablam w szpitalu i mnie cucili, siedzialam na krześle, stracilam na chwile świadomość, ale nie upadlam, nikt nie panikowal z tego powodu, lekarz był przy mnie i było ok. Żadnych badan z tego powodu nie mialam .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 22:50

Aguś26 lubi tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa wrote:
    Zsunelam sie z krzesla i polozylam sie na podloge na lewy bok...dzisiaj strasznie malo pilam ..moze dlatego
    Może zadzwoń do gina i skonsulutj to będziesz spokojniejsza

agu258 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lece spać Kochane, jutro mam wizytę, ale raczej na pewno bez USG, bardziej konsultacja wyników z krwi i moczu, no i kolejne L4, ach jak ten czas leci... :-P

Zeta, wszystko bedzie dobrze, uszka do gory :-*

Dobranoc Dziewczynki, trzymajcie się cieplutko :-* jutro zajrze chyba dopiero wieczorkiem, buziaki :-*

lili_madlen lubi tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uciekam spać , zeeta trzymaj sie kochana ! I odpoczywaj :*

Dobranoc dziewczynny :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny pieknie wygladacie w tych sukniach :)
    Az mnie ochota na zamazpojscie naszla :)

Zetaaa jesli masz mozliwosc to skontaktuj sie z lekarzem dla wlasnego spokoju.

Moj M wlasnie wszedl do domu z moim bratem po kilku glebszych przy grilu :)
    Oblewal syna :)
    Dobranoc kochane !

Nynusia, aanaa, nat_alia lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 20 tyg. :)
    Maleństwo przywitało mnie kopniaczkami takimi, że widziałam jak się brzuszek uwypukla w niektórych miejscach...w końcu, bo już się doczekać nie mogłam :)
    I od razu lepiej zaczyna się dzień :)

Zeta możesz zadzwonić do gina, żeby się upewnić czy ok wszystko, chociaż jak czytam te wiadomości na dany tydzień, to jest tam napisane, że mogą się zdarzyć takie zasłabnięcia.

U mnie zapowiada się słoneczny dzień...i tego też Wam życzę :)
    Jeśli są jakieś wizytujące dzisiaj to trzymam mocno kciuki :)

(do wizyty...7 dni)

FreshMm, aanaa, Magnosia lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie;)

Paula gratuluję 20 tygodnia <3

Mnie też maleństwo obudziło chyba będzie rannym ptaszkiem bo wierci się od dobrych kilkunastu minut w brzuszku <3

Miłego dnia mamusie;*

Magnosia, paula1 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny
    Ja wczoraj rano też poczułam małe kopniaczki o 7 rano ale tylko dwa i dziś o 7 też tam cos się działo więc maluch będzie o 7 się budził Podobno dzidziuś w brzuchu ma swój rytm i o stałych porach się budzi :-)

Zeta mnie też spotkały omdlenia i polecialam do Gina wiec mi powiedziala ze organizm potrzebuje teraz dużo więcej tlenu i zdarza się ze płuca mają go za.mało i się mdleje Unikać dusznych miejsc i nie.dopuszczać do głodu bo wtedy spada cukier w organizmie i też.się robi słabo aha i dużo pić Ją dostosowałam się do jej poleceń i więcej mi się to nie zdarzyło na razie :-)

Ja od poniedziałku wypoczywam na L4 :-) a i tak mi jeszcze brak czasu ;-)

Miłego dnia mamusie :-)

Nynusia, Magnosia lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :-)

Ja od dzis na L4... Na razie od lekarza rodzinnego na to cholerne przeziebienie ktore mnie dopadlo ale od przyszlego tygodnia ide na zwykle ciazowe bo juz nie daje rady w pracy...

Wczoraj to byl mega koszmar... Z nosa lecialo jakby ktos kran odkrecil... Nie mialam na nic sily tak wiec dzisiejszy dzien spedze w lozku :-)

W koncu bede miala wiecej czasu na udzielanie sie na forum :-)

Milego dnia!

Nynusia lubi tę wiadomość

• Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Ola, tylko w teorii. Wiele dziewczyn się zapisało a nigdy nie odezwało i pewnie tu tez nie zaglądają. Jak zrobimy listę płci wyjdzie na jaw ile nas naprawdę jest ;)
    A ja nie mogę sie dopisać do tej tabelki tylko podgladam :( moze to przez to że z tableta nadaję

16uddqk3x9bbni2d.png
  • Little Frog Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Bajkowe te wszystkie suknie ślubne :) ale ja tez się cieszę, ze to mam juz za sobą. Organizacja na odległość i stres, bo nie wszystko było dopiete na ostatni guzik. A na domiar złego miałam dostać okresu w ten dzień (na szczęście pojawił się na drugi dzień) i oczywiście brzuch jak balon, chociaż suknia trochę go wciągnęła...ale dyskomfort był. Piękny dzień i po wyjściu z kościoła juz pełen luz, chociaż podczas przysięgi nie mogłam opanować śmiechu ;) ale zdecydowanie JEDEN taki dzień w życiu mi wystarczy ;)

Dziś juz piątek, muszę napisać test, który od miesiąca przekladam z tygodnia na tydzień :/ a po weekendzie kolejny, wiec zbytnio nie odpoczne. Ale jeszcze miesiąc i wakacje :)

Miłego dnia! :)

• Aguś26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z ranA. Mój maluch kopnął mnie przed wczoraj dwa razy i od tego czasu cisza...

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy7 wrote:
    A ja nie mogę sie dopisać do tej tabelki tylko podgladam :( moze to przez to że z tableta nadaję
    Ja mam tak samo pisze z telefonu i też nigdzie nie jestem dopisana bo nie idzie

Lucy7 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja jestem wykończona wczorajszą kąpielą Achaji. Skłony, zwisy i kucanie w ciąży nie jest najwygodniejsze. A najgorsze jeszcze przede mną- Yenna. Achaja stoi jak posąg przy kapaniu i suszeniu, za to Yenna... no szarpaniny dzisiaj będzie.

Jadę dzisiaj na to badanie połówkowe. Boję się nawet o tym myśleć a najgorsze będzie czekanie. Do tego lekarza nie ma zapisów na telefon więc przychodzi sie i czeka w kolejce. Moja gin doradziła mi by pojechać godzinę wcześniej to powinniśmy wejść jako jedni z pierwszych.

Estrella kuruj się. Mi tylko kaszel i ból gardła został.

Gratuluje wszystkim pierwszych i niepierwszych kopniaczków :) Mój mały właśnie ma okres aktywności :)

Ja się szykuję i lecę z Achają na szczepienie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 08:23

estrella, Nynusia, Magnosia, lili_madlen lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch lubi się wiercić między 6 a 8 rano, także wierzę w te stałe pory :) I jak najadłam się wczoraj lodów, to było niezłe brykanie ;) Ach, te ruchy sprawiają, że już nie czuję takiego stresu przed kolejnym usg, bo Dziecię samo daje znak, że wszystko ok. Też tak macie?

Nynusia, Magnosia lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• nat_alia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie z rana...

a mój maluszek się uspokoił... od poniedziałku cisza... nie rusza sie...hmmm chyba to normalne... a może powinnam mu puscić KULT :D skoro ostatnio tak mu się spodobało :)

FreshMm, aanaa, Little Frog, linka220 lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    Ja mam tak samo pisze z telefonu i też nigdzie nie jestem dopisana bo nie idzie

Dzień dobry :)
    Dziewczyny zapisać sie do tabelki da radę jedynie przez komputer, przerabialam to ;)

Lucy7 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też sobie coraz częściej przerwy robi, ale z racji wczorajszej wizyty się nie przejmuję i wiem że tak ma być ;)
    Ja zaraz idę na godzinne seminarium, nie wiem jak wytrzymam tyle bez siku, bo zazwyczaj im bardziej nie mogę tym bardziej mi się chce :)
    Ursa czyżby dziś 50%?
    Trzymam kciuki za wizyty :) Kierowniczki dziś nie ma więc mogę spokojnie 2 pięści zaciskać :D

iv09hdge6yql001e.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    M
    Ursa czyżby dziś 50%?

Taak :) Ale cieszyc się zacznę dopiero jak wyjdę z gabinetu :D Bo na razie mnie to stresuje i nie mogę się skupic na cieszeniu z % :P Przed prenatalnymi I trymestru byłam bardziej dzielna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 09:06

paula1 lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspominałyście ostatnio swoje sluby?:) ja ostatnio mam fazę, na oglądanie zdjęć ze slubu:) stres miałam do pierwszego tań...no i popłakałam się na przysiedze;) a moje zdjęciua tutaj: http://joannanuckowska.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=139&Itemid=114
    Natka,, rzeczywiście podałam dwa te same linki:) to ten nowy:) https://www.mamasandpapas-polska.pl/produkty/kategoria/405/armadillo_flip_xt_nowosc

Byłam wczoraj na wizycie, nareszcie jest dobrze:) nawet dostałam zgodę na wakacje:) więc w czerwcu śmigamy na Hel:) Bobiś okazał się chłopcem, pokazał nam pięknego siusiaka:)) Będzie Ignaś:) z tej radości kupiłam mu pierwsze ubranko:) a 1 czerwca ( w Dzień Dziecka!!:) mamy połowkowe:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 09:13

nat_alia, Lucy7, Blondik, Little Frog, Aguś26, FreshMm, ola.321, Ewalika, aanaa, Magnosia, agu258, Natka88, onka, Lexie, linka220 lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
‹‹ 786 787 788 789 790 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ