X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeta z tego co ja się orientuje to najgorszy jest upadek, samo zaslabniecie nie jest niebezpieczne, ale właśnie zależy jak się upadnie. Ja bym zadzwoniła, wiesz to chodzi o Twoje maleństwo. Wydaje mi się, ze jeśli zsunelas się z krzesła to nie stało się nic dzidziusiowi, zwłaszcza, ze polozylas się na lewy bok, ale ja bym zadzwoniła i ewentualnie zobaczyła co lekarz powie :-*

Edit: chyba ze świadomie polozylas się na lewym boku, to nie masz się czym martwić. Ja ostatnio zaslablam w szpitalu i mnie cucili, siedzialam na krześle, stracilam na chwile świadomość, ale nie upadlam, nikt nie panikowal z tego powodu, lekarz był przy mnie i było ok. Żadnych badan z tego powodu nie mialam .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 22:50

Aguś26 lubi tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa wrote:
    Zsunelam sie z krzesla i polozylam sie na podloge na lewy bok...dzisiaj strasznie malo pilam ..moze dlatego
    Może zadzwoń do gina i skonsulutj to będziesz spokojniejsza

agu258 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lece spać Kochane, jutro mam wizytę, ale raczej na pewno bez USG, bardziej konsultacja wyników z krwi i moczu, no i kolejne L4, ach jak ten czas leci... :-P

Zeta, wszystko bedzie dobrze, uszka do gory :-*

Dobranoc Dziewczynki, trzymajcie się cieplutko :-* jutro zajrze chyba dopiero wieczorkiem, buziaki :-*

lili_madlen lubi tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uciekam spać , zeeta trzymaj sie kochana ! I odpoczywaj :*

Dobranoc dziewczynny :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny pieknie wygladacie w tych sukniach :)
    Az mnie ochota na zamazpojscie naszla :)

Zetaaa jesli masz mozliwosc to skontaktuj sie z lekarzem dla wlasnego spokoju.

Moj M wlasnie wszedl do domu z moim bratem po kilku glebszych przy grilu :)
    Oblewal syna :)
    Dobranoc kochane !

Nynusia, aanaa, nat_alia lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 20 tyg. :)
    Maleństwo przywitało mnie kopniaczkami takimi, że widziałam jak się brzuszek uwypukla w niektórych miejscach...w końcu, bo już się doczekać nie mogłam :)
    I od razu lepiej zaczyna się dzień :)

Zeta możesz zadzwonić do gina, żeby się upewnić czy ok wszystko, chociaż jak czytam te wiadomości na dany tydzień, to jest tam napisane, że mogą się zdarzyć takie zasłabnięcia.

U mnie zapowiada się słoneczny dzień...i tego też Wam życzę :)
    Jeśli są jakieś wizytujące dzisiaj to trzymam mocno kciuki :)

(do wizyty...7 dni)

FreshMm, aanaa, Magnosia lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie;)

Paula gratuluję 20 tygodnia <3

Mnie też maleństwo obudziło chyba będzie rannym ptaszkiem bo wierci się od dobrych kilkunastu minut w brzuszku <3

Miłego dnia mamusie;*

Magnosia, paula1 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny
    Ja wczoraj rano też poczułam małe kopniaczki o 7 rano ale tylko dwa i dziś o 7 też tam cos się działo więc maluch będzie o 7 się budził Podobno dzidziuś w brzuchu ma swój rytm i o stałych porach się budzi :-)

Zeta mnie też spotkały omdlenia i polecialam do Gina wiec mi powiedziala ze organizm potrzebuje teraz dużo więcej tlenu i zdarza się ze płuca mają go za.mało i się mdleje Unikać dusznych miejsc i nie.dopuszczać do głodu bo wtedy spada cukier w organizmie i też.się robi słabo aha i dużo pić Ją dostosowałam się do jej poleceń i więcej mi się to nie zdarzyło na razie :-)

Ja od poniedziałku wypoczywam na L4 :-) a i tak mi jeszcze brak czasu ;-)

Miłego dnia mamusie :-)

Nynusia, Magnosia lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :-)

Ja od dzis na L4... Na razie od lekarza rodzinnego na to cholerne przeziebienie ktore mnie dopadlo ale od przyszlego tygodnia ide na zwykle ciazowe bo juz nie daje rady w pracy...

Wczoraj to byl mega koszmar... Z nosa lecialo jakby ktos kran odkrecil... Nie mialam na nic sily tak wiec dzisiejszy dzien spedze w lozku :-)

W koncu bede miala wiecej czasu na udzielanie sie na forum :-)

Milego dnia!

Nynusia lubi tę wiadomość

• Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Ola, tylko w teorii. Wiele dziewczyn się zapisało a nigdy nie odezwało i pewnie tu tez nie zaglądają. Jak zrobimy listę płci wyjdzie na jaw ile nas naprawdę jest ;)
    A ja nie mogę sie dopisać do tej tabelki tylko podgladam :( moze to przez to że z tableta nadaję

16uddqk3x9bbni2d.png
  • Little Frog Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Bajkowe te wszystkie suknie ślubne :) ale ja tez się cieszę, ze to mam juz za sobą. Organizacja na odległość i stres, bo nie wszystko było dopiete na ostatni guzik. A na domiar złego miałam dostać okresu w ten dzień (na szczęście pojawił się na drugi dzień) i oczywiście brzuch jak balon, chociaż suknia trochę go wciągnęła...ale dyskomfort był. Piękny dzień i po wyjściu z kościoła juz pełen luz, chociaż podczas przysięgi nie mogłam opanować śmiechu ;) ale zdecydowanie JEDEN taki dzień w życiu mi wystarczy ;)

Dziś juz piątek, muszę napisać test, który od miesiąca przekladam z tygodnia na tydzień :/ a po weekendzie kolejny, wiec zbytnio nie odpoczne. Ale jeszcze miesiąc i wakacje :)

Miłego dnia! :)

• Aguś26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z ranA. Mój maluch kopnął mnie przed wczoraj dwa razy i od tego czasu cisza...

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy7 wrote:
    A ja nie mogę sie dopisać do tej tabelki tylko podgladam :( moze to przez to że z tableta nadaję
    Ja mam tak samo pisze z telefonu i też nigdzie nie jestem dopisana bo nie idzie

Lucy7 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja jestem wykończona wczorajszą kąpielą Achaji. Skłony, zwisy i kucanie w ciąży nie jest najwygodniejsze. A najgorsze jeszcze przede mną- Yenna. Achaja stoi jak posąg przy kapaniu i suszeniu, za to Yenna... no szarpaniny dzisiaj będzie.

Jadę dzisiaj na to badanie połówkowe. Boję się nawet o tym myśleć a najgorsze będzie czekanie. Do tego lekarza nie ma zapisów na telefon więc przychodzi sie i czeka w kolejce. Moja gin doradziła mi by pojechać godzinę wcześniej to powinniśmy wejść jako jedni z pierwszych.

Estrella kuruj się. Mi tylko kaszel i ból gardła został.

Gratuluje wszystkim pierwszych i niepierwszych kopniaczków :) Mój mały właśnie ma okres aktywności :)

Ja się szykuję i lecę z Achają na szczepienie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 08:23

estrella, Nynusia, Magnosia, lili_madlen lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch lubi się wiercić między 6 a 8 rano, także wierzę w te stałe pory :) I jak najadłam się wczoraj lodów, to było niezłe brykanie ;) Ach, te ruchy sprawiają, że już nie czuję takiego stresu przed kolejnym usg, bo Dziecię samo daje znak, że wszystko ok. Też tak macie?

Nynusia, Magnosia lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• nat_alia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie z rana...

a mój maluszek się uspokoił... od poniedziałku cisza... nie rusza sie...hmmm chyba to normalne... a może powinnam mu puscić KULT :D skoro ostatnio tak mu się spodobało :)

FreshMm, aanaa, Little Frog, linka220 lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    Ja mam tak samo pisze z telefonu i też nigdzie nie jestem dopisana bo nie idzie

Dzień dobry :)
    Dziewczyny zapisać sie do tabelki da radę jedynie przez komputer, przerabialam to ;)

Lucy7 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też sobie coraz częściej przerwy robi, ale z racji wczorajszej wizyty się nie przejmuję i wiem że tak ma być ;)
    Ja zaraz idę na godzinne seminarium, nie wiem jak wytrzymam tyle bez siku, bo zazwyczaj im bardziej nie mogę tym bardziej mi się chce :)
    Ursa czyżby dziś 50%?
    Trzymam kciuki za wizyty :) Kierowniczki dziś nie ma więc mogę spokojnie 2 pięści zaciskać :D

iv09hdge6yql001e.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    M
    Ursa czyżby dziś 50%?

Taak :) Ale cieszyc się zacznę dopiero jak wyjdę z gabinetu :D Bo na razie mnie to stresuje i nie mogę się skupic na cieszeniu z % :P Przed prenatalnymi I trymestru byłam bardziej dzielna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 09:06

paula1 lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspominałyście ostatnio swoje sluby?:) ja ostatnio mam fazę, na oglądanie zdjęć ze slubu:) stres miałam do pierwszego tań...no i popłakałam się na przysiedze;) a moje zdjęciua tutaj: http://joannanuckowska.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=139&Itemid=114
    Natka,, rzeczywiście podałam dwa te same linki:) to ten nowy:) https://www.mamasandpapas-polska.pl/produkty/kategoria/405/armadillo_flip_xt_nowosc

Byłam wczoraj na wizycie, nareszcie jest dobrze:) nawet dostałam zgodę na wakacje:) więc w czerwcu śmigamy na Hel:) Bobiś okazał się chłopcem, pokazał nam pięknego siusiaka:)) Będzie Ignaś:) z tej radości kupiłam mu pierwsze ubranko:) a 1 czerwca ( w Dzień Dziecka!!:) mamy połowkowe:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 09:13

nat_alia, Lucy7, Blondik, Little Frog, Aguś26, FreshMm, ola.321, Ewalika, aanaa, Magnosia, agu258, Natka88, onka, Lexie, linka220 lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
‹‹ 786 787 788 789 790 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ