Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAanaa, to chyba o mnie Ci chodzi, dzięki za informację
Ola, ja czuję ruchy w różnych miejscach - ale zazwyczaj z prawej strony, bliżej pępka niż spojenia
Nat_alia, jeśli Ci przez dwa dni nie przeszło, to ja bym poszła do gina. Brzmi to na infekcje grzybiczna.
ola.321 lubi tę wiadomość
-
natalia ja też właśnie walczę z infekcją, zaczęłam brać pimafucin, globulki i krem. Myślę, że lepiej przejść się do gina zanim infekcja na dobre się rozkręci.
Ola, a bierzesz teraz jakiś probiotyk dopochwowy na odbudowanie flory bakteryjnej? Mi lekarka powiedziała, że bez tego infekcja może zaraz wrócić. I koniecznie musi być dopochwowy, np. Lactovaginal, bo te doustne nie mają tak ukierunkowanego działania i gorzej działają.ola.321 lubi tę wiadomość
-
Kasiu daj znac jak sie dowiesz
Ps. Zapomnialam dodac ze to robisz do momentu az obraczka sie przestanie krecic , czyli jak zaczelas i zaczely sie robic kolka wyrazne , przestajesz znow zaciskasz i to co wychodzi drugie to pokazuje co bedzie jako drugie , czyli u ciebie druga dziewczynka i robisz znow , jak sie zatrzymuje i wgl nie rusza koniec
Mozesz porobic z ciekawosci tym osoba ktore juz maja dzieci ( nawet swojej mamie ) Zobaczysz jaka radocha jak wszystkim sie sprawdzaKasia82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymała.mi wrote:Ola, a bierzesz teraz jakiś probiotyk dopochwowy na odbudowanie flory bakteryjnej? Mi lekarka powiedziała, że bez tego infekcja może zaraz wrócić. I koniecznie musi być dopochwowy, np. Lactovaginal, bo te doustne nie mają tak ukierunkowanego działania i gorzej działają.
mała.mi, wiem, że pytanie do Oli - ale może dorzucę odpowiedź - ja po tej kuracji Pimafucinem już na stałe biorę Lacibios femina (doustny 1x1) i jak na razie już chyba 1,5 mca i nie wróciła infekcja. Natomiast Lactovaginalem dopochwowo 2x1 udało mi się raz wyleczyć początki infekcji, jeszcze przed kuracją Pimafucinem.
ola.321, mała.mi lubią tę wiadomość
-
mała.mi - nic mi moja gin nie mówiła na temat probiotyków, może faktycznie powinnam coś brać. Wizytę u mojej gin mam za tydzień w piątek i zapytam ją o to!! dziękuję za info
A co do tych ruchów to ja właśnie zazwyczaj czuję w podobnym miejscu hmmm, ale ja też późno zaczęłam czuć ruchy więc może maluszek jeszcze się rozkręci... Dziękuję Wam za odpowiedzi
mała.mi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyola.321 wrote:A co do tych ruchów to ja właśnie zazwyczaj czuję w podobnym miejscu hmmm
, ale ja też późno zaczęłam czuć ruchy więc może maluszek jeszcze się rozkręci... Dziękuję Wam za odpowiedzi
Ja pierwszy raz porządnie poczułam 6 maja, wcześniej b. delikatnie. I to najczęściej czuję przez brzuch, mniej od środka. Teraz się właśnie położyłam, bo jestem po jedzeniu i jeden kop poleciał z lewej strony, a reszta ruchów po prawejAle generalnie po prawej - więc podobnie jak u Ciebie w jednym miejscu raczej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 11:39
ola.321 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
posłuchałam was i zadzowniłam do mojego lekarza mam na razie kupic w aptece clotrimazolum i tym smarować i zobaczymy się we wtorek
zobaczymy czy pomoze -
nick nieaktualny
-
Witam kobietki
ja się dziś pobawiłam z obrączką i wyszedł chłopak. Zobaczymy czy się sprawdzi
Co do tętna dziecka, to chyba rzadko się sprawdza, 50/50.. popytałam dwie znajome: jedna ma chłopca-tętno 130-150, a druga dziewczynkę-tętno 136-140.
mała.mi ,mój gin przepisał mi probiotyk Invag na florę bakteryjną(dopochwowo) 7dni. -
Czesc dziewczyny
Trzymam kciuki za wizyty ja musze jeszcze tydzien czekacwlasnie wrocilam od dentysty mialam normalne znieczulenie mam nadzieje ze nie zaszkodzi malej ale lekarz stwierdzil ze w 2 trym juz mozna.. mialam maly ubytek ktory mi zrobil
teraz mam spokoj powiedzial zeby sie zglosic po porodzie sprawdzimy jak sie maja zeby po porodzie silami natury stwierdzil ze jak za mocno bede je zaciskac to jakies wypelnienie moze wypasc.. nie wpadlabym na to
Co do ruchow to ja czuje rzadko nie sa jeszcze regularne i czasem zastanawiam sie czy to nie jelita.. Zwlaszcza ze od pewnego czasu walcze z zaparciami ; ( za bardzo nic nie pomaga ratowalam sie juz czopkiem ale czuje ze znowu bedzie to samoeh no takie uroki jak nie wymioty to zatwardzenia szok