WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa, to chyba o mnie Ci chodzi, dzięki za informację :)

Ola, ja czuję ruchy w różnych miejscach - ale zazwyczaj z prawej strony, bliżej pępka niż spojenia :)

Nat_alia, jeśli Ci przez dwa dni nie przeszło, to ja bym poszła do gina. Brzmi to na infekcje grzybiczna.

ola.321 lubi tę wiadomość

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję w różnych miejscach, ale częściej są po lewej stronie. A odczucia cudowne, delikatne, jakby jakaś rybka tam pływała. ;)

ola.321, agu258 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam, dwa razy wyszło to samo - dziewczynka. Ciekawe czy usg potwierdzi. ;)

ola.321, agu258 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia ja też właśnie walczę z infekcją, zaczęłam brać pimafucin, globulki i krem. Myślę, że lepiej przejść się do gina zanim infekcja na dobre się rozkręci.

Ola, a bierzesz teraz jakiś probiotyk dopochwowy na odbudowanie flory bakteryjnej? Mi lekarka powiedziała, że bez tego infekcja może zaraz wrócić. I koniecznie musi być dopochwowy, np. Lactovaginal, bo te doustne nie mają tak ukierunkowanego działania i gorzej działają.

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu daj znac jak sie dowiesz :)
    Ps. Zapomnialam dodac ze to robisz do momentu az obraczka sie przestanie krecic , czyli jak zaczelas i zaczely sie robic kolka wyrazne , przestajesz znow zaciskasz i to co wychodzi drugie to pokazuje co bedzie jako drugie , czyli u ciebie druga dziewczynka i robisz znow , jak sie zatrzymuje i wgl nie rusza koniec :)

Mozesz porobic z ciekawosci tym osoba ktore juz maja dzieci ( nawet swojej mamie ) Zobaczysz jaka radocha jak wszystkim sie sprawdza :P

Kasia82 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała.mi wrote:
    Ola, a bierzesz teraz jakiś probiotyk dopochwowy na odbudowanie flory bakteryjnej? Mi lekarka powiedziała, że bez tego infekcja może zaraz wrócić. I koniecznie musi być dopochwowy, np. Lactovaginal, bo te doustne nie mają tak ukierunkowanego działania i gorzej działają.

mała.mi, wiem, że pytanie do Oli - ale może dorzucę odpowiedź - ja po tej kuracji Pimafucinem już na stałe biorę Lacibios femina (doustny 1x1) i jak na razie już chyba 1,5 mca i nie wróciła infekcja. Natomiast Lactovaginalem dopochwowo 2x1 udało mi się raz wyleczyć początki infekcji, jeszcze przed kuracją Pimafucinem.

ola.321, mała.mi lubią tę wiadomość

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać, a teraz jeszcze raz sprawdzę. ;) Super zabawa! ;)
    Same dziewuchy mi wychodzą. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 11:38

szczesliwa_mamusia21, agu258 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała.mi - nic mi moja gin nie mówiła na temat probiotyków, może faktycznie powinnam coś brać. Wizytę u mojej gin mam za tydzień w piątek i zapytam ją o to!! dziękuję za info :)

A co do tych ruchów to ja właśnie zazwyczaj czuję w podobnym miejscu hmmm :/, ale ja też późno zaczęłam czuć ruchy więc może maluszek jeszcze się rozkręci... Dziękuję Wam za odpowiedzi :)

mała.mi lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    A co do tych ruchów to ja właśnie zazwyczaj czuję w podobnym miejscu hmmm :/, ale ja też późno zaczęłam czuć ruchy więc może maluszek jeszcze się rozkręci... Dziękuję Wam za odpowiedzi :)

Ja pierwszy raz porządnie poczułam 6 maja, wcześniej b. delikatnie. I to najczęściej czuję przez brzuch, mniej od środka. Teraz się właśnie położyłam, bo jestem po jedzeniu i jeden kop poleciał z lewej strony, a reszta ruchów po prawej ;) Ale generalnie po prawej - więc podobnie jak u Ciebie w jednym miejscu raczej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 11:39

Wysłany: 13 maja 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabawa ekstra a jeszcze jak sie sprawdza to juz wgl :P

Kasia82, agu258 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    zabawa ekstra a jeszcze jak sie sprawdza to juz wgl :P

no, jeszcze podobno te chińskie kalendarze się sprawdzają - u mnie to chyba akurat jedyna wróżba, która wyszła jak trzeba ;)

Wysłany: 13 maja 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a o tym kalendarzu nic nie slyszlam :P

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    posłuchałam was i zadzowniłam do mojego lekarza mam na razie kupic w aptece clotrimazolum i tym smarować i zobaczymy się we wtorek

zobaczymy czy pomoze

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, ja tez już czuję dzidziusia coraz częściej :) najmocniej po jedzeniu :)
    jestem z siebie dumna, mam 3kg na plusie, uff;) brzucholek juz odstaje dośc pokaźnie :)

udanych wizyt życzę!

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    a o tym kalendarzu nic nie slyszlam :P
    Zobacz tu:
    https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka

agu258 lubi tę wiadomość

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki :)
    ja się dziś pobawiłam z obrączką i wyszedł chłopak. Zobaczymy czy się sprawdzi ;)
    Co do tętna dziecka, to chyba rzadko się sprawdza, 50/50.. popytałam dwie znajome: jedna ma chłopca-tętno 130-150, a druga dziewczynkę-tętno 136-140.

mała.mi ,mój gin przepisał mi probiotyk Invag na florę bakteryjną(dopochwowo) 7dni.

atdc6iyehd9qphks.png

Wysłany: 13 maja 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka to u mnie nie zadziałało bo wyszla dziewczynka :) No ale to tak jest raz wychodzi raz nie :) ale obraczka jeszcze nigdy mnie nie zawiodla i narazie bede sie jej trzymac :D

onka, agu258 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z obrączkowego testu wychodzi dziewczynka, zobaczymy wieczorem :D

szczesliwa_mamusia21, Blondik, agu258 lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    Trzymam kciuki za wizyty ja musze jeszcze tydzien czekac :( wlasnie wrocilam od dentysty mialam normalne znieczulenie mam nadzieje ze nie zaszkodzi malej ale lekarz stwierdzil ze w 2 trym juz mozna.. mialam maly ubytek ktory mi zrobil :) teraz mam spokoj powiedzial zeby sie zglosic po porodzie sprawdzimy jak sie maja zeby po porodzie silami natury stwierdzil ze jak za mocno bede je zaciskac to jakies wypelnienie moze wypasc.. nie wpadlabym na to ;)
    Co do ruchow to ja czuje rzadko nie sa jeszcze regularne i czasem zastanawiam sie czy to nie jelita.. Zwlaszcza ze od pewnego czasu walcze z zaparciami ; ( za bardzo nic nie pomaga ratowalam sie juz czopkiem ale czuje ze znowu bedzie to samo :( eh no takie uroki jak nie wymioty to zatwardzenia szok ;)

relgrl68722yz04m.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa, czekamy :D

aanaa lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
‹‹ 814 815 816 817 818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ