X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola radziłabym Tobie od razu wziąć Lactovaginal dopochwowo albo Lacibios femina doustnie, bo Pimafucin to jednak antybiotyk i sieje spustoszenie we florze bakteryjnej (z tym, że ja cały czas biorę Lacibios femina a i tak infekcja się przyplątała. Biorę nadal ale po kuracji Pimafucinem wezmę Lactovaginal).

Natalia może też spróbuj ten Lactovaginal, żeby się nie rozkręciło. A z wierzchu możesz smarować tym Clotrimazolem

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili chyba mnie przekonałaś ale gdzie ja dorwę teraz długi welon ? :D tak się zastanawiam czy nie będą krzywo patrzeć na mnie jak to cywilny ??

agu258 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Pamiętam jak któraś dziewczyna martwiła się o różny rozmiar brzuszka maleństwa na usg (przepraszam, ale mam mózg w ciąży i pamięć żadną, więc nie pamiętam która ;)). Znalazłam taką informację: ok. 5 miesiąca maluch zaczyna rozpoznawać smak wód płodowych. I w zależności od tego co je mama, pije wód dużo (słodkie) albo mało (gorzkie, słone). Może po czasie poprawiłam tej mamusi humor, że to może być zależne od naszej diety :)
    To ja byłam;) oj zdecydowanie slodkie;) soli od kiedy pamietam to nie uzywam bo poprostu nie lubie, chociaz cukru tez nie uzywam ale slodycze wcinam;))za tydzien wizyta wiec zobaczymy ten brzucholek, moze troche zmalal bo mamusia ogolnie mniejszy apetyt ma wiec i slodkiego mniej pochlania;))
    Dziewczyny jaka mielismy przygode w nocy, caly czas o tym mysle...o 1 w nocy zadzwonil dzwonek do drzwi a pod drzwiami nikogo nie bylo...mam dziwne mysli, zadzwonilam rano do mamy czy wszyscy cali i zdrowi.i wciaz zastanawiam sie o co chodzi:/

aanaa lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS, może to było krótkie spięcie w dzwonku?

iv09hdge6yql001e.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała.mi a mogę to kupić bez recepty??

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta28 wrote:
    Jak zaszłam w ciąże ponad rok po ślubie, to nie bylam świadoma tego, że może stać się coś złego, że mogą być jakieś komplikacje, a ciąża może zakończyć się poronieniem.. Rodzina wiedziała dość szybko, bo tacy byliśmy szczęśliwi, że nie myslelismy o najgorszym. No ale stało się :-(
    Z moją rodziną sprawa była prosta, na wszystkie pytania odpowiadałam " stało się poprostu, tak się zdarza" i dawali mi spokój - bo ja nie umialam rozmawiac o tym.. A rodzina męża tego nie rozumiała, i teściowa często za moimi plecami podpytywała męża, co tam , jak tam a ten "głupi osioł " mówił mamusi..
    A kiedy miałam ciążę pozamaciczną, i musiałam iść do szpitala to powiedzieliśmy teściom ( bo mieszkamy z nimi) NIE MÓWCIE NIKOMU !!! Ale to nic nie dało zraz cała rodzina wiedziała, a teściowa była u mnie dwa razy w szpitalu chyba tylko po to żeby mieć tematy do rozmów! Po powrocie ze szpitala i zwróceniu uwagi, że rozgadali to teściowa powiedziała " no przeciez nic się nie stało, po co robić tajemnice "..
    Dlatego ja z nią nigdy nie rozmawiam o swoim zdrowiu intymnym! Ode mnie nic ne wie.. ale mojego męża podpytywała, co oczywiście odbijało się na naszym zwiążku.. Bo mąż mi zawsze tłumaczył , że robi to z troski o nas!!

Marta a to było poprostu zwykle poronienie nie było żadnej konkretnej przyczyny? Przepraszam ze pytam ... W kwestii tego co napisałaś to rzeczywiście cieżko masz z teściowa ... Ja to sama gadałam o problemach, ale jeżeli Ty nie chcesz to kobieta powinna to uszanować...a twój mąż to jedynak ? ;)

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam, bo mój jest jedynakiem i tez bardo często nie potrafi przed mamusia trzymać języka za zębami ;)

relgh371crdcdbv2.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia co ty sie ludzmi przejmujesz pomysl jakie piekne zdjecia bedziesz miala;))welon jak ci nie przeszkadza ze uzywany to poszukaj na olx uzywany w swojej okolicy taki dlugi uzywany jest tulko w kosciele wiec bedzie jak nówka;) a jak nie to pierwszy lepszy salon slubny albo komis;)

agu258, Nynusia lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam mlode ziemniaczki, jak zrobic je w piekarniku, najpierw podgotowac tak? I jak dlugo w jakiej temp w piekarniku?

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc jestem po wizycie :) :) weszlam z mezem i coreczka do gabinetu. To chlopiec! Heheh fajnie :)

szczesliwa_mamusia21, ss, Blondik, zetaaa, aanaa, agania, jaroszka, nat_alia, onka, estrella, miska2503, Aguś26, Bąbelek, lili_madlen, Lucy7, paula1, Muffinka1019, Magnosia, Lexie, IviQ, agu258, soraya, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss ja ostatnio tez nie wiedzialam i pytalam dziewczyn , i zrobilam tak : na blache dalam papier skropilam troche olejem zeby nie byly suche dalam przyprawy i na 220/230 stopni do piekarnika , mialy sie piec godzine a po pol byly juz gotowe i musialam zmniejszyc temp zeby wytrzymaly jeszcze pol godzinki i poczkaly az moj wroci z pracy :P
    A dodam ze nie byly mlode :)
    Wiec ja bym nie gotowala , ale to taka moja sugestia , robilam tylko raz wiec tyle moge napisac :P

ss lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png

Wysłany: 13 maja 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka ! Gratuluje synka :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 12:45

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziekuje i mialy taka chrupiącą skórke?;)
    Nenka gratuluje, bedziesz miała parkę;))

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka gratulacje :)

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka super gratulacje !!! Ale jestem podekscytowany moze i ja sie dzisiaj dowiem ;)

relgh371crdcdbv2.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka gratuluję! :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka, super! A jak córcia? zadowolona?

iv09hdge6yql001e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :)
    Dlugo szukal tego pituska heheh.. pepowina mu sie tam paletala miedzy nozkami i przyslaniala widoki.

• PauLLa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka gratulacje :*

Udanych pozostałych wizyt życze :)

U mnie były 2dni gdzie dałam spokój forum i wgl internet odcięłam sbsb...od wczoraj znowu zaczęłam denerwować się przed wizytą :( to takie coś co samo siedzi w głowie...no i w poniedziałek pierwsza rocznica od straty Córki,wczoraj zaś jej urodzinki...przepraszam, że Wam to pisze :( jest mi bardzo źle...nie wiem z kim pogadać, bo nie mam nikogo takiego :(
    No i jeszcze kotek mój mnoe dobił bo od niedzieli nie było go i w pon przed naszym wyjazdem na cmentarz przyszedł...płakałam jal bóbr a ten się poprostu szlaja po wsi :/ a kocur sczególnie ważny bo na świecie pojawił się dokladnie rok temu , jak wskazuje dzisiejsza data :o

nie będę wypowiadać się o swojej 'przyszłej teściowej' jak narazie, bo szkoda słów ale widze że moja jak większość, ten typ tak ma :D aaah już nie smece ;)ide gotować obiad swojemu R to może poczuje sie lepiej niż teraz...no jalby stado tirów o mnoe przejechało :/

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png

Wysłany: 13 maja 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    O dziekuje i mialy taka chrupiącą skórke?;)
    Nenka gratuluje, bedziesz miała parkę;))

Tak mialy bardzo chrupiaca , przypieczona super a w srodku mieciutkie ! Az sama chyba dzis zrobie ! :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ