WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola radziłabym Tobie od razu wziąć Lactovaginal dopochwowo albo Lacibios femina doustnie, bo Pimafucin to jednak antybiotyk i sieje spustoszenie we florze bakteryjnej (z tym, że ja cały czas biorę Lacibios femina a i tak infekcja się przyplątała. Biorę nadal ale po kuracji Pimafucinem wezmę Lactovaginal).

Natalia może też spróbuj ten Lactovaginal, żeby się nie rozkręciło. A z wierzchu możesz smarować tym Clotrimazolem

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili chyba mnie przekonałaś ale gdzie ja dorwę teraz długi welon ? :D tak się zastanawiam czy nie będą krzywo patrzeć na mnie jak to cywilny ??

agu258 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Pamiętam jak któraś dziewczyna martwiła się o różny rozmiar brzuszka maleństwa na usg (przepraszam, ale mam mózg w ciąży i pamięć żadną, więc nie pamiętam która ;)). Znalazłam taką informację: ok. 5 miesiąca maluch zaczyna rozpoznawać smak wód płodowych. I w zależności od tego co je mama, pije wód dużo (słodkie) albo mało (gorzkie, słone). Może po czasie poprawiłam tej mamusi humor, że to może być zależne od naszej diety :)
    To ja byłam;) oj zdecydowanie slodkie;) soli od kiedy pamietam to nie uzywam bo poprostu nie lubie, chociaz cukru tez nie uzywam ale slodycze wcinam;))za tydzien wizyta wiec zobaczymy ten brzucholek, moze troche zmalal bo mamusia ogolnie mniejszy apetyt ma wiec i slodkiego mniej pochlania;))
    Dziewczyny jaka mielismy przygode w nocy, caly czas o tym mysle...o 1 w nocy zadzwonil dzwonek do drzwi a pod drzwiami nikogo nie bylo...mam dziwne mysli, zadzwonilam rano do mamy czy wszyscy cali i zdrowi.i wciaz zastanawiam sie o co chodzi:/

aanaa lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS, może to było krótkie spięcie w dzwonku?

iv09hdge6yql001e.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała.mi a mogę to kupić bez recepty??

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta28 wrote:
    Jak zaszłam w ciąże ponad rok po ślubie, to nie bylam świadoma tego, że może stać się coś złego, że mogą być jakieś komplikacje, a ciąża może zakończyć się poronieniem.. Rodzina wiedziała dość szybko, bo tacy byliśmy szczęśliwi, że nie myslelismy o najgorszym. No ale stało się :-(
    Z moją rodziną sprawa była prosta, na wszystkie pytania odpowiadałam " stało się poprostu, tak się zdarza" i dawali mi spokój - bo ja nie umialam rozmawiac o tym.. A rodzina męża tego nie rozumiała, i teściowa często za moimi plecami podpytywała męża, co tam , jak tam a ten "głupi osioł " mówił mamusi..
    A kiedy miałam ciążę pozamaciczną, i musiałam iść do szpitala to powiedzieliśmy teściom ( bo mieszkamy z nimi) NIE MÓWCIE NIKOMU !!! Ale to nic nie dało zraz cała rodzina wiedziała, a teściowa była u mnie dwa razy w szpitalu chyba tylko po to żeby mieć tematy do rozmów! Po powrocie ze szpitala i zwróceniu uwagi, że rozgadali to teściowa powiedziała " no przeciez nic się nie stało, po co robić tajemnice "..
    Dlatego ja z nią nigdy nie rozmawiam o swoim zdrowiu intymnym! Ode mnie nic ne wie.. ale mojego męża podpytywała, co oczywiście odbijało się na naszym zwiążku.. Bo mąż mi zawsze tłumaczył , że robi to z troski o nas!!

Marta a to było poprostu zwykle poronienie nie było żadnej konkretnej przyczyny? Przepraszam ze pytam ... W kwestii tego co napisałaś to rzeczywiście cieżko masz z teściowa ... Ja to sama gadałam o problemach, ale jeżeli Ty nie chcesz to kobieta powinna to uszanować...a twój mąż to jedynak ? ;)

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam, bo mój jest jedynakiem i tez bardo często nie potrafi przed mamusia trzymać języka za zębami ;)

relgh371crdcdbv2.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia co ty sie ludzmi przejmujesz pomysl jakie piekne zdjecia bedziesz miala;))welon jak ci nie przeszkadza ze uzywany to poszukaj na olx uzywany w swojej okolicy taki dlugi uzywany jest tulko w kosciele wiec bedzie jak nówka;) a jak nie to pierwszy lepszy salon slubny albo komis;)

agu258, Nynusia lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam mlode ziemniaczki, jak zrobic je w piekarniku, najpierw podgotowac tak? I jak dlugo w jakiej temp w piekarniku?

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc jestem po wizycie :) :) weszlam z mezem i coreczka do gabinetu. To chlopiec! Heheh fajnie :)

szczesliwa_mamusia21, ss, Blondik, zetaaa, aanaa, agania, jaroszka, nat_alia, onka, estrella, miska2503, Aguś26, Bąbelek, lili_madlen, Lucy7, paula1, Muffinka1019, Magnosia, Lexie, IviQ, agu258, soraya, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss ja ostatnio tez nie wiedzialam i pytalam dziewczyn , i zrobilam tak : na blache dalam papier skropilam troche olejem zeby nie byly suche dalam przyprawy i na 220/230 stopni do piekarnika , mialy sie piec godzine a po pol byly juz gotowe i musialam zmniejszyc temp zeby wytrzymaly jeszcze pol godzinki i poczkaly az moj wroci z pracy :P
    A dodam ze nie byly mlode :)
    Wiec ja bym nie gotowala , ale to taka moja sugestia , robilam tylko raz wiec tyle moge napisac :P

ss lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png

Wysłany: 13 maja 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka ! Gratuluje synka :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 12:45

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziekuje i mialy taka chrupiącą skórke?;)
    Nenka gratuluje, bedziesz miała parkę;))

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka gratulacje :)

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka super gratulacje !!! Ale jestem podekscytowany moze i ja sie dzisiaj dowiem ;)

relgh371crdcdbv2.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka gratuluję! :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka, super! A jak córcia? zadowolona?

iv09hdge6yql001e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :)
    Dlugo szukal tego pituska heheh.. pepowina mu sie tam paletala miedzy nozkami i przyslaniala widoki.

• PauLLa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka gratulacje :*

Udanych pozostałych wizyt życze :)

U mnie były 2dni gdzie dałam spokój forum i wgl internet odcięłam sbsb...od wczoraj znowu zaczęłam denerwować się przed wizytą :( to takie coś co samo siedzi w głowie...no i w poniedziałek pierwsza rocznica od straty Córki,wczoraj zaś jej urodzinki...przepraszam, że Wam to pisze :( jest mi bardzo źle...nie wiem z kim pogadać, bo nie mam nikogo takiego :(
    No i jeszcze kotek mój mnoe dobił bo od niedzieli nie było go i w pon przed naszym wyjazdem na cmentarz przyszedł...płakałam jal bóbr a ten się poprostu szlaja po wsi :/ a kocur sczególnie ważny bo na świecie pojawił się dokladnie rok temu , jak wskazuje dzisiejsza data :o

nie będę wypowiadać się o swojej 'przyszłej teściowej' jak narazie, bo szkoda słów ale widze że moja jak większość, ten typ tak ma :D aaah już nie smece ;)ide gotować obiad swojemu R to może poczuje sie lepiej niż teraz...no jalby stado tirów o mnoe przejechało :/

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png

Wysłany: 13 maja 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    O dziekuje i mialy taka chrupiącą skórke?;)
    Nenka gratuluje, bedziesz miała parkę;))

Tak mialy bardzo chrupiaca , przypieczona super a w srodku mieciutkie ! Az sama chyba dzis zrobie ! :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ