Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta28 wrote:Jaroszka, my staralismy się praktycznie od ślubu 5 lat, po drodze jedno poronienie, potem ciąża pozamaciczna. Prawie rok leczenia.. A mimo to rodzina męża nie potrafi tego uszanować
Marta przepraszam jesli cie urażę ale chce zapytać czy ciążę pozamaciczna miałaś wykrytą wcześniej (i dali ci tylko zastrzyk) czy może usunęli ci jajowód? Tez miałam podejrzenie CP ale okazała się moja upragnioną fasolką w macicy...Marta28 lubi tę wiadomość
-
cześć Dziewczynki!!
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
Powiedzcie mi, jak czujecie dzidzię że się rusza to zazwyczaj po tej samej stronie czy różnie?
Bo ja teraz już chyba mogę powiedzieć że to dzidziuś się rozpycha ale najczęściej czuję po lewej stronie od pępka, i jak dostaję z piąstki to chyba nawet w to samo miejsce. Zastanawiam się jak to jest u Was? -
Battinka nie uraziłas mnie
Ciążę pozamaciczna miałam wykryta dość szybko bo ok 5 tydzień. Ale tak do końca nic nie wiadomo który to był tydzień bo... Okres miałam 1 listopada a hcg 23.XI wyniosło już 350. Po 4 dniach umówiłam się z ginem, bo przy becie ponad 1000 juz mozna coś zobaczyć.. Ale nie u mnie.. Powtórzylam betę na 5 dzień i wynik 650Załamka
Ale przyjęta była ta data jako miesiaczka. Więc możliwe że ta ciąża rozwijała się już w październiku. A krwawienie uznane za okres było już patologią.. I powinno mnie zastanowić,ze coś dzieje sie nie tak!! A ja wtedy miałam taki burzliwy okres w życiu, dużo pracowałam i odchudzałam się, w domu tylko jadłam spałam i sprzatałam, i gotowałam. Zabiegana byłam na maxa .. Poszłam tak szybko do gina ze względy na pozytywny test, oraz pierwsze poronienie.. No i plamienia , które na początku tłumaczyłam sobie zbyt duzym wysiłkiem, a potem "po pozytywnym teście niskim progesteronem".
Miałam robiona laparoskopię. Jajowód na szczęście ocalał. Rok póżniej miałam robioną drożność jajowodów. I dwa cykle później juz byłam w ciążyjaroszka lubi tę wiadomość
-
Marta28 wrote:Jaroszka, my staralismy się praktycznie od ślubu 5 lat, po drodze jedno poronienie, potem ciąża pozamaciczna. Prawie rok leczenia.. A mimo to rodzina męża nie potrafi tego uszanować
Marta to podobnie jak u nas... W takim razie dziwie sie rodzinie, ale moze oni wlasnie w taki sposób okazują szczęście inaczej nie potrafiąw końcu ludzie są różni. Zależy to tez od tego jak Ty w tym czasie sie zachowywalas, ja na przykład nie potrafiłam trzymać bólu w sobie i dużo o tym gadałam z rodzina ze znajomymi, wiec być moze dlatego teraz jak juz w końcu sie udało to juz nic nie chcą mówiic...
Natomiast Marta, a niech sobie gadają co chcą teraz masz swoją rodzine Ty, maz i maleństwo, a cała reszta niech sie wypcha :p
Lili madlen dziękujemy ;*Marta28 lubi tę wiadomość
-
Kasia82 wrote:Mała.mi, dobrze widzę nad Twoim suwaczkiem, że termin porodu Ci się przesunął? Zwróciło to moją uwagę, bo miałyśmy termin na ten sam dzień.
Kasia82 lubi tę wiadomość
-
Hej mamusie !
Za wszystkie wizytujące zaciskam mocno kciuki!
U mnie wszyscy by chcieli dziewczynkę ale każdy powtarza, że ważne żeby było zdrowe
Ola.321 ja czuję dzidzię bardzo nisko dosłownie nad spojeniem łonowym a tylko czasem gdzieś po bokach więc u mnie dzidzia rzadko się przemieszczaaanaa, ola.321 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Upss Agu zapomniałam, że na forum lepiej nie wspominać o jedzeniumam nadzieję, że kopytka z powodzeniem zastąpiły truskawki
IviQ dzięki Tobie się uspokoiłamw internecie znalazłam tyle różnych informacji, że już zgłupiałam... dobrze czasem się wyżalić i posłuchać osoby, która się na tym zna... Lekarka też mi właśnie mówiła, że kiedyś wszyscy tylko tych termometrów używali i żyją, a nie raz się tłukły
A napisz mi jeszcze jak myślisz czy odkurzacz faktycznie mógł zostać zanieczyszczony gdyby dostała się do niego odrobina tej rtęci? Co prawda mąż twierdzi, że kulki skumulowały się w jednym miejscu i on to wszystko zebrał i wyrzucił i dopiero później odkurzył więc gdyby nawet coś zostało to w ilości niewidocznej ludzkim okiem... i czy taka ilość faktycznie mogłaby zanieczyścić odkurzacz? Dla pewności pojemnik i filtry całą noc i dzień wietrzyły się na zewnątrz...
Widzę, że dziś kilka wizyt... trzymam kciuki za wszystkie wizytujące i czekamy na same dobre informacje!
Ja dziś w planach mam słodkie lenistwo. Mąż idzie do pracy na popołudnie więc ja zamierzam ugotować pomidorówkę, muszę też jechać do sklepu po małe zakupy no a poza tym nie mam nic więcej do zrobienia więc się ponudzęagu258, IviQ lubią tę wiadomość
-
Pamiętam jak któraś dziewczyna martwiła się o różny rozmiar brzuszka maleństwa na usg (przepraszam, ale mam mózg w ciąży i pamięć żadną, więc nie pamiętam która
). Znalazłam taką informację: ok. 5 miesiąca maluch zaczyna rozpoznawać smak wód płodowych. I w zależności od tego co je mama, pije wód dużo (słodkie) albo mało (gorzkie, słone). Może po czasie poprawiłam tej mamusi humor, że to może być zależne od naszej diety
onka, Blondik lubią tę wiadomość
-
jaroszka wrote:Marta to podobnie jak u nas... W takim razie dziwie sie rodzinie, ale moze oni wlasnie w taki sposób okazują szczęście inaczej nie potrafią
w końcu ludzie są różni. Zależy to tez od tego jak Ty w tym czasie sie zachowywalas, ja na przykład nie potrafiłam trzymać bólu w sobie i dużo o tym gadałam z rodzina ze znajomymi, wiec być moze dlatego teraz jak juz w końcu sie udało to juz nic nie chcą mówiic...
Natomiast Marta, a niech sobie gadają co chcą teraz masz swoją rodzine Ty, maz i maleństwo, a cała reszta niech sie wypcha :p
Lili madlen dziękujemy ;*
Jak zaszłam w ciąże ponad rok po ślubie, to nie bylam świadoma tego, że może stać się coś złego, że mogą być jakieś komplikacje, a ciąża może zakończyć się poronieniem.. Rodzina wiedziała dość szybko, bo tacy byliśmy szczęśliwi, że nie myslelismy o najgorszym. No ale stało się
Z moją rodziną sprawa była prosta, na wszystkie pytania odpowiadałam " stało się poprostu, tak się zdarza" i dawali mi spokój - bo ja nie umialam rozmawiac o tym.. A rodzina męża tego nie rozumiała, i teściowa często za moimi plecami podpytywała męża, co tam , jak tam a ten "głupi osioł " mówił mamusi..
A kiedy miałam ciążę pozamaciczną, i musiałam iść do szpitala to powiedzieliśmy teściom ( bo mieszkamy z nimi) NIE MÓWCIE NIKOMU !!! Ale to nic nie dało zraz cała rodzina wiedziała, a teściowa była u mnie dwa razy w szpitalu chyba tylko po to żeby mieć tematy do rozmów! Po powrocie ze szpitala i zwróceniu uwagi, że rozgadali to teściowa powiedziała " no przeciez nic się nie stało, po co robić tajemnice "..
Dlatego ja z nią nigdy nie rozmawiam o swoim zdrowiu intymnym! Ode mnie nic ne wie.. ale mojego męża podpytywała, co oczywiście odbijało się na naszym zwiążku.. Bo mąż mi zawsze tłumaczył , że robi to z troski o nas!!
-
Nynusia ja jak widziałaś na zdjeciu miałam krótki welon ale to już na sali jak się bawiłam ale do kościoła miałam długi ponad 3 metrowy
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eee33b8b82d8.jpg
też na poczatku nie chciałam bardzo welonu ale teraz nie zmieniłabym decyzji że go jednak miałamostatecznie to jedyna okazja ...
ola.321, Lexie, Muffinka1019, agu258 lubią tę wiadomość
-
czesc dziewczynki
chyba wzięła mnie jakaś infekcja - strasznie mnie swedza i pieką wargi sromowe mniejsze,mam tak od poniedziałku - nie wiem czy dzwonić do ginekologa... jak myślicie?
byłam dzisiaj oddać do badania mocz zobaczmy czy coś wyjdzie... -
Hej
Agu ja znam cos takiego .
Tylko ja to zawsze komus robilam bo sobie roche trudniej ale na pewno dasz rade a wiec
bierzesz swojego włosa przeplatasz obraczke na rowno ( moze byc inny pierscionek przypominajacy obraczke) kladziesz reke plasko nastole otwierasz dlon , druga reke kladziesz tak zeby lokiec lezal na stole łapiesz w dwa palce ten wlos z wiszaca obraczka i Twoja otwarta dłoń ja zaciska na 3 sekundy i puszka wtedy reka ktora trzyma wlosa z obraczka delikatnie podnosi ta lezaca na twojej rece obraczke do gory az uniesie sie 2 mm nad twoja reke i zaczyna sie krecic , jesli po 2 sekundach wpadnie w rytm i bedzie sie krecic dookola duuuze kolka to dziewczynka a jesli bedzie robic ''kreske'' gora dol gora dol gora dol , czy np lewo prawo ( chodzi o jedna linie ) To chłopakMam nadzieje ze dobrze to opisalam
DZIAŁA
Kasia82, agu258 lubią tę wiadomość