WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Hej, a ja wlasnie jadę na izbe przyjęć, wczoraj kolo 19 rozbolał mnie brzuch i plecy, który nie przechodzil po lekach i odpoczynku, w nocy go jeszcze czułam, teraz juz nie boli, ale wole sie upewnić, ze wszystko jest ok, chyba mnie nie wyrzucą z tej IP, co? ;)

Zawsze lepiej się upewnić, że wszystko w porządku :) nie maja prawa wyrzucić, a jak będą próbować to się nie daj ;)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    Mi jakimś cudem wróciły mdłości. zastanawiam się czy to normalne. w I trymestrze miałam delikatne, nawet nie wymiotowałam a tu dwa dni temu zwracałam a terez mnie mdli cokolwiek nie zjem:/

Mnie też codziennie mdli po śniadaniu i ciągnie na wymioty, wtedy wychodzę na powietrze, powdycham tego powietrza i przechodzi.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:

Mi jakimś cudem wróciły mdłości. zastanawiam się czy to normalne. w I trymestrze miałam delikatne, nawet nie wymiotowałam a tu dwa dni temu zwracałam a terez mnie mdli cokolwiek nie zjem:/

IviQ, mi w 18 tyg na parę dni wróciły mdłości, teraz mam znowu spokój. Oby i u Ciebie szybko przeszło :)

iv09hdge6yql001e.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu - daj znać co tam u Ciebie, mam nadzieję że przeszło!!

bursztynowa - ja biorę luteinę od początku ciąży 3x100 i zmniejszam duphaston bo teraz biorę tylko 1 tabletkę a brałam 3. Zaparcia miałam ale już nie mam od czasu kiedy zaczęłam jeść więcej mleka i konfitury z suszonych śliwek. Pryszcze czasem mam ale głownie na twarzy i dekoldzie, a waga jakieś 4,5 do przodu i teraz przybieram trochę szybciej. Więc chyba tak ma być :).

Iviq - no właśnie ja dziś wstałam z lekkimi mdłościami i kilka dni wcześniej też o różnych porach czułam że coś mi niedobrze, więc może mdłości lubią wracać ;).

Agania - ja ruchy poczułam dość późno a patrząc na Twój suwaczek masz jeszcze czas, więc nie stresuj się :).

aagatkaa - no to dawaj znać co tam na IP!!!mam nadzieję że wszystko ok!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 09:23

agu258 lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

Agu258 : mam nadzieje że tylko niepotrzebnie najadłas sie strachu i że wszystko już ok :( :)

agu258 lubi tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się Kochane, 2 dni nie zaglądałam, bo P. miał urlop i spedzałam z nim czas :)

UWAGA, moja dziewczynka stała się chłopcem :D Niezły figiel, bo 2 tygodnie temu nie było widać żadnego peniska ani jajeczek, a teraz było widać O.o co prawda nadal nie jest pewne na 100%, czekamy na badanie prenatalne w poniedziałek, bo już zgłupiałam... ;)

Jak obiecałam, tak piszę, co mój gin powiedział o leżeniu na lewym boku:
    "Póki co może sobie pani leżeć jak pani wygodnie, na każdym boku i na plecach. Dopiero jak ciąża jest bardzo duża, waży 2-3 kg to taki ciężar położony na naczyniach krwionośnych uciska je, ale kobieta to czuje. Może jej się kręcić w głowie, być słabo, niewygodnie i wtedy kobieta instynktownie wybiera wygodną dla siebie pozycję. Również wtedy dopływ składników odżywczych do łożyska jest największy jak się leży na lewym boku. Na razie, jeśli nie ma dyskomfortu, można leżeć w innej pozycji."

Byłam na warsztatach Mamo To Ja i bardzo polecam :) Większość wykładów była ciekawa, za wyjątkiem tego o karmieniu piersią - bo jak dla mnie temat już oklepany. Super było o chustonoszeniu, a położna prowadząca wykład o kąpaniu dziecka niezawodna :D
    Mimo, że nic nie wygrałam, to jak wszyscy dostałam różne próbki czy też kupony, zniżki. I nauczyłam się 1 wiązania w chuście oraz kąpania dziecka :)
    Mój brzuch był trochę mały w porównaniu do brzuchów innych kobiet - trochę szkoda, ale jeszcze urośnie ;D

lili_madlen, aanaa, jaroszka, Magnosia, linka220, Kasia82, agu258, Little Frog, Blondik, onka, Lexie, miska2503, nat_alia, Katarzyna87, IviQ lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• lili_madlen Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm : :)... ciekawe ile jeszcze każda z Nas do października otrzyma taką nowinę :D :)

FreshMm lubi tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    wszystkim, które dowiedziały się KOGO noszą pod serduszkiem gratuluję :)

Ja się trochę zaczynam martwić, bo u mnie brzucha nie widać w ogóle :( a o ruchach to już w ogóle mowy nie ma :(

Agania, masz jeszcze czas, moja szwagierka zaczęła czuć ruchy w 22.tygodniu :) Mam też koleżankę, której w 6. miesiącu prawie nie było widać brzuszka, tylko jakby się najadła po obiedzie, ale od 7. miesiąca brzuch zaczął wyskakiwać szybko :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh - a to niespodzianka :), no to ciekawe jak będzie na prenatalnych. Pewnie się już troszkę nastawiłaś na dziewczynkę :).
    Dzięki za info o spaniu bo ja się teraz staram spać na lewym boku ale ciężko mi to idzie bo zawsze spałam na prawym, więc fajnie wiedzieć że jest jeszcze trochę czasu :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • agania Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh - a to dopiero hit :D może na prenatalnych okaże się, że to jednak dziewczynka ;)

IviQ lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może chłopiec, tylko dopiero teraz mu jądra do moszny zstąpiły O.o
    W każdym razie jak się położyłam na usg i popatrzyłam w monitor, od razu pomyślałam: "Malwinka ma jajka między nogami..." - jak zobaczyłam taki "worek".
    Lekarz chwilę milczał, a potem potwierdził moje myśli, że coś tam jest i to na pewno nie jest pępowina, więc wszystko idzie na chłopca. Potem przy innym ujęciu pojawiły się takie 2 kreski zakończone grzybkiem, więc wyglądające jak penis - a może to jednak wargi sromowe?? No nie wiem, więc czekam z niecierpliwością na poniedziałek i może usg 3D wyjaśni sprawę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 09:48

Little Frog lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• ss Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteine bralam okolo 2 miesiecy i jedyne o co ja podejrzewam to o wzmacnianie mdlosci ale to moze byc prawda bo cos takiego czytalam ze to przez progesteron te mdlosci.jak bralam luteine to prsktycznie wogole nie tylam, nie dawno zaczelam.cere jak mialam brzydka tak mam,a co do zaparc to jem pare sliwek suszonych dziennie i nie narzekam.
    agu mysle ze to od sexu ale daj znac. U mnie moze i teraz ochota wieksza ale nie jest to dla mnie przyjemne:( az sie z tym zle czuje.ma tak ktoras? Ciasno, sucho, kazdy ruch tam w srodku to dyskomford, sutki wrazliwe ze lepiej nie dotykac.ostatnio myslalam ze sie poplacze z tego powodu:(
    Freshmm dobra wiadomosc z tym lezeniem na boku;) a na ttch warsztatach byli jacys tatusiowie?;)
    Wczoraj znow mnie potwornie mdlilo, i wieczorem brxuch bolal ale tak jakby sie rozciagalo tam cos. No i przed zasnieciem dostalam takiego kopniaka ze chyba nie moglo to byc nic innego tylko dzidzi, az podskoczylam bo nie wiedzialam co sie dzieje.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Fresh dzięki za info o spaniu, bo mi wciąż nie idzie to spanie prawidłowe,wiec fajnie,ze mam jeszcze czas żeby sie przyzwyczaić :)

Dziewczyny, które miały plamienie koniecznie dajcie nam znać co sie dzieje, bo sie martwimy !

Z tymi dziewczynkami tak podobni wlasnie bywa, ze jak lekarz za wcześnie "'rozpozna" to za kilka tygodni okazuje sie, ze to chłop :) nam w 12 tygodniu lekarz nie chciał nic mowic.

Dziewczyny być moze czujecie juz ruchy, ale nie potraficie ich jeszcze rozróżnić! Radzę wsłuchiwać sie w organizm ja tak robię i wydaje mi sie, ze czuje mojego Alanka :)

Wybieracie sie na te targi co bedą w czerwcu w Warszawie Mother and baby ? Podobno są to najlepsze tego typu targi, moja koleżanka była w zeszłym roku i była zachwycona, bo sie odkupiła i jeszcze mnóstwo gratisów otrzymała.

Kasia82 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha FreshMm ale nowina :) no takie niespodzianki się zdarzają, mam nadzieję, że nie kupiłaś różowych ciuszków ;)

IviQ lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Luteine bralam okolo 2 miesiecy i jedyne o co ja podejrzewam to o wzmacnianie mdlosci ale to moze byc prawda bo cos takiego czytalam ze to przez progesteron te mdlosci.jak bralam luteine to prsktycznie wogole nie tylam, nie dawno zaczelam.cere jak mialam brzydka tak mam,a co do zaparc to jem pare sliwek suszonych dziennie i nie narzekam.
    agu mysle ze to od sexu ale daj znac. U mnie moze i teraz ochota wieksza ale nie jest to dla mnie przyjemne:( az sie z tym zle czuje.ma tak ktoras? Ciasno, sucho, kazdy ruch tam w srodku to dyskomford, sutki wrazliwe ze lepiej nie dotykac.ostatnio myslalam ze sie poplacze z tego powodu:(
    Freshmm dobra wiadomosc z tym lezeniem na boku;) a na ttch warsztatach byli jacys tatusiowie?;)
    Wczoraj znow mnie potwornie mdlilo, i wieczorem brxuch bolal ale tak jakby sie rozciagalo tam cos. No i przed zasnieciem dostalam takiego kopniaka ze chyba nie moglo to byc nic innego tylko dzidzi, az podskoczylam bo nie wiedzialam co sie dzieje.

Jak odłożyłam luteinę, skończyły się wszelkie mdłości, więc myślę, że też ona może mieć z nimi związek.

Ja też mam ciasno i raczej sucho w pochwie, ale to pewnie też przez moje opory związane z seksem. Choć ostatnio się przełamałam i chciałam namówić P. na delikatny seks, to on się boi, ledwie końcówkę "jego" zanurzy i już się wycofuje :)

Rozciąga mnie w pasie miednicowym.
    Haha, gratuluję kopniaka :D

Na warsztatach zdecydowana większość mam była z tatusiami, niektóre z koleżanką, ale też zdarzyły się mamy, które przyszły same :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 10:03

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    haha FreshMm ale nowina :) no takie niespodzianki się zdarzają, mam nadzieję, że nie kupiłaś różowych ciuszków ;)

Nie, nic nie kupuję, bo mam dostać ciuszki :) a resztę wyprawki zacznę kompletować od czerwca... no trudno, jak nic się nie dowiem, to będzie w kolorach unisex ;D

linka220 lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Marta28 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)

U nas w 12 tc lekarz był pewny na 60% jaka płeć, ale nie chcieliśmy wiedzieć , bo to tak jakby rzucił monetą :-) Koleżanka mi powiedziała że pewnie dziewczynka będzie , bo chłopca łatwiej rozpoznać. Ale dla mnie najważniejsze żeby było zdrowe.
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :-) My z mężem idziemy dzisiaj o 17 , podejrzeć naszą Dzidzię :-)

2nn33e3kygfl7iaf.png

7b13822a6ea8651351a8fcaa026c5d99.png
    Kalendarz

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta28 wrote:
    Witam :-)

U nas w 12 tc lekarz był pewny na 60% jaka płeć, ale nie chcieliśmy wiedzieć , bo to tak jakby rzucił monetą :-)

No tak, a u nas w 18.tygodniu mówił, że wszystko idzie na dziewczynkę, więc trochę uwierzyłam, że tak zostanie i też nie widziałam wtedy jajeczek - a jednak się zmieniło w 20.tygodniu ;)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    No właśnie myślę, czy iść na kolejne dodatkowe usg. Niby bym się upewniła czy małej nie wyrósł ptaszek, ale z drugiej strony wczoraj też już ładnie na 3d/4d było dzieciaczka widać. Mam czas do namysłu :)

Ja byłam mniej więcej w 26 tygodniu i buźka była już taka dobrze widoczna. Jeśli masz możliwość, to idź. Dzidziulka będzie starsza o półtora miesiąca, więc i większa, dokładniej ją sobie obejrzysz. Naprawdę warto! Ja idę właśnie w tym czasie, żeby już twarzyczkę dokładnie zobaczyć. Nasza córa robiła wtedy cudne miny. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Marta28 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja znajoma była nastawiona na córeczkę, ale jak w 12tc lekarz powiedział , że syn, to tez się ucieszyła. Kolejne usg tylko już potwierdzały syna.
    Mówiła, że gdyby na pierwszym usg zobaczyła córeczkę, a potem by się zmieniło, to też by się cieszyła, ale była by zła na lekarza że narobił jej nadziei :-)
    Wiadomo pomyłki się zdarzają, ale jak lekarz nie jest pewny to nie powinien mówić, bo każda kobieta różnie to potem przeżywa.. Moja bratowa dopiero jak urodziła , dowiedziała się , że nosiła córeczkę, więc wyprawka była uniwersalna :-)

FreshMm lubi tę wiadomość

2nn33e3kygfl7iaf.png

7b13822a6ea8651351a8fcaa026c5d99.png
    Kalendarz

‹‹ 820 821 822 823 824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ