Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
aagatkaa1984 wrote:Hej, a ja wlasnie jadę na izbe przyjęć, wczoraj kolo 19 rozbolał mnie brzuch i plecy, który nie przechodzil po lekach i odpoczynku, w nocy go jeszcze czułam, teraz juz nie boli, ale wole sie upewnić, ze wszystko jest ok, chyba mnie nie wyrzucą z tej IP, co?
Zawsze lepiej się upewnić, że wszystko w porządkunie maja prawa wyrzucić, a jak będą próbować to się nie daj
-
IviQ wrote:Mi jakimś cudem wróciły mdłości. zastanawiam się czy to normalne. w I trymestrze miałam delikatne, nawet nie wymiotowałam a tu dwa dni temu zwracałam a terez mnie mdli cokolwiek nie zjem:/
Mnie też codziennie mdli po śniadaniu i ciągnie na wymioty, wtedy wychodzę na powietrze, powdycham tego powietrza i przechodzi. -
IviQ wrote:
Mi jakimś cudem wróciły mdłości. zastanawiam się czy to normalne. w I trymestrze miałam delikatne, nawet nie wymiotowałam a tu dwa dni temu zwracałam a terez mnie mdli cokolwiek nie zjem:/
IviQ, mi w 18 tyg na parę dni wróciły mdłości, teraz mam znowu spokój. Oby i u Ciebie szybko przeszło -
Agu - daj znać co tam u Ciebie, mam nadzieję że przeszło!!
bursztynowa - ja biorę luteinę od początku ciąży 3x100 i zmniejszam duphaston bo teraz biorę tylko 1 tabletkę a brałam 3. Zaparcia miałam ale już nie mam od czasu kiedy zaczęłam jeść więcej mleka i konfitury z suszonych śliwek. Pryszcze czasem mam ale głownie na twarzy i dekoldzie, a waga jakieś 4,5 do przodu i teraz przybieram trochę szybciej. Więc chyba tak ma być.
Iviq - no właśnie ja dziś wstałam z lekkimi mdłościami i kilka dni wcześniej też o różnych porach czułam że coś mi niedobrze, więc może mdłości lubią wracać.
Agania - ja ruchy poczułam dość późno a patrząc na Twój suwaczek masz jeszcze czas, więc nie stresuj się.
aagatkaa - no to dawaj znać co tam na IP!!!mam nadzieję że wszystko ok!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 09:23
agu258 lubi tę wiadomość
-
Witam się Kochane, 2 dni nie zaglądałam, bo P. miał urlop i spedzałam z nim czas
UWAGA, moja dziewczynka stała się chłopcemNiezły figiel, bo 2 tygodnie temu nie było widać żadnego peniska ani jajeczek, a teraz było widać
co prawda nadal nie jest pewne na 100%, czekamy na badanie prenatalne w poniedziałek, bo już zgłupiałam...
Jak obiecałam, tak piszę, co mój gin powiedział o leżeniu na lewym boku:
"Póki co może sobie pani leżeć jak pani wygodnie, na każdym boku i na plecach. Dopiero jak ciąża jest bardzo duża, waży 2-3 kg to taki ciężar położony na naczyniach krwionośnych uciska je, ale kobieta to czuje. Może jej się kręcić w głowie, być słabo, niewygodnie i wtedy kobieta instynktownie wybiera wygodną dla siebie pozycję. Również wtedy dopływ składników odżywczych do łożyska jest największy jak się leży na lewym boku. Na razie, jeśli nie ma dyskomfortu, można leżeć w innej pozycji."
Byłam na warsztatach Mamo To Ja i bardzo polecamWiększość wykładów była ciekawa, za wyjątkiem tego o karmieniu piersią - bo jak dla mnie temat już oklepany. Super było o chustonoszeniu, a położna prowadząca wykład o kąpaniu dziecka niezawodna
Mimo, że nic nie wygrałam, to jak wszyscy dostałam różne próbki czy też kupony, zniżki. I nauczyłam się 1 wiązania w chuście oraz kąpania dziecka
Mój brzuch był trochę mały w porównaniu do brzuchów innych kobiet - trochę szkoda, ale jeszcze urośnielili_madlen, aanaa, jaroszka, Magnosia, linka220, Kasia82, agu258, Little Frog, Blondik, onka, Lexie, miska2503, nat_alia, Katarzyna87, IviQ lubią tę wiadomość
-
agania wrote:Cześć dziewczyny
wszystkim, które dowiedziały się KOGO noszą pod serduszkiem gratuluję
Ja się trochę zaczynam martwić, bo u mnie brzucha nie widać w ogólea o ruchach to już w ogóle mowy nie ma
Agania, masz jeszcze czas, moja szwagierka zaczęła czuć ruchy w 22.tygodniuMam też koleżankę, której w 6. miesiącu prawie nie było widać brzuszka, tylko jakby się najadła po obiedzie, ale od 7. miesiąca brzuch zaczął wyskakiwać szybko
-
Fresh - a to niespodzianka
, no to ciekawe jak będzie na prenatalnych. Pewnie się już troszkę nastawiłaś na dziewczynkę
.
Dzięki za info o spaniu bo ja się teraz staram spać na lewym boku ale ciężko mi to idzie bo zawsze spałam na prawym, więc fajnie wiedzieć że jest jeszcze trochę czasu.
-
Może chłopiec, tylko dopiero teraz mu jądra do moszny zstąpiły
W każdym razie jak się położyłam na usg i popatrzyłam w monitor, od razu pomyślałam: "Malwinka ma jajka między nogami..." - jak zobaczyłam taki "worek".
Lekarz chwilę milczał, a potem potwierdził moje myśli, że coś tam jest i to na pewno nie jest pępowina, więc wszystko idzie na chłopca. Potem przy innym ujęciu pojawiły się takie 2 kreski zakończone grzybkiem, więc wyglądające jak penis - a może to jednak wargi sromowe?? No nie wiem, więc czekam z niecierpliwością na poniedziałek i może usg 3D wyjaśni sprawęWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 09:48
Little Frog lubi tę wiadomość
-
Luteine bralam okolo 2 miesiecy i jedyne o co ja podejrzewam to o wzmacnianie mdlosci ale to moze byc prawda bo cos takiego czytalam ze to przez progesteron te mdlosci.jak bralam luteine to prsktycznie wogole nie tylam, nie dawno zaczelam.cere jak mialam brzydka tak mam,a co do zaparc to jem pare sliwek suszonych dziennie i nie narzekam.
agu mysle ze to od sexu ale daj znac. U mnie moze i teraz ochota wieksza ale nie jest to dla mnie przyjemne:( az sie z tym zle czuje.ma tak ktoras? Ciasno, sucho, kazdy ruch tam w srodku to dyskomford, sutki wrazliwe ze lepiej nie dotykac.ostatnio myslalam ze sie poplacze z tego powodu:(
Freshmm dobra wiadomosc z tym lezeniem na boku;) a na ttch warsztatach byli jacys tatusiowie?
Wczoraj znow mnie potwornie mdlilo, i wieczorem brxuch bolal ale tak jakby sie rozciagalo tam cos. No i przed zasnieciem dostalam takiego kopniaka ze chyba nie moglo to byc nic innego tylko dzidzi, az podskoczylam bo nie wiedzialam co sie dzieje. -
Dzień dobry
Fresh dzięki za info o spaniu, bo mi wciąż nie idzie to spanie prawidłowe,wiec fajnie,ze mam jeszcze czas żeby sie przyzwyczaić
Dziewczyny, które miały plamienie koniecznie dajcie nam znać co sie dzieje, bo sie martwimy !
Z tymi dziewczynkami tak podobni wlasnie bywa, ze jak lekarz za wcześnie "'rozpozna" to za kilka tygodni okazuje sie, ze to chłopnam w 12 tygodniu lekarz nie chciał nic mowic.
Dziewczyny być moze czujecie juz ruchy, ale nie potraficie ich jeszcze rozróżnić! Radzę wsłuchiwać sie w organizm ja tak robię i wydaje mi sie, ze czuje mojego Alanka
Wybieracie sie na te targi co bedą w czerwcu w Warszawie Mother and baby ? Podobno są to najlepsze tego typu targi, moja koleżanka była w zeszłym roku i była zachwycona, bo sie odkupiła i jeszcze mnóstwo gratisów otrzymała.Kasia82 lubi tę wiadomość
-
ss wrote:Luteine bralam okolo 2 miesiecy i jedyne o co ja podejrzewam to o wzmacnianie mdlosci ale to moze byc prawda bo cos takiego czytalam ze to przez progesteron te mdlosci.jak bralam luteine to prsktycznie wogole nie tylam, nie dawno zaczelam.cere jak mialam brzydka tak mam,a co do zaparc to jem pare sliwek suszonych dziennie i nie narzekam.
agu mysle ze to od sexu ale daj znac. U mnie moze i teraz ochota wieksza ale nie jest to dla mnie przyjemne:( az sie z tym zle czuje.ma tak ktoras? Ciasno, sucho, kazdy ruch tam w srodku to dyskomford, sutki wrazliwe ze lepiej nie dotykac.ostatnio myslalam ze sie poplacze z tego powodu:(
Freshmm dobra wiadomosc z tym lezeniem na boku;) a na ttch warsztatach byli jacys tatusiowie?
Wczoraj znow mnie potwornie mdlilo, i wieczorem brxuch bolal ale tak jakby sie rozciagalo tam cos. No i przed zasnieciem dostalam takiego kopniaka ze chyba nie moglo to byc nic innego tylko dzidzi, az podskoczylam bo nie wiedzialam co sie dzieje.
Jak odłożyłam luteinę, skończyły się wszelkie mdłości, więc myślę, że też ona może mieć z nimi związek.
Ja też mam ciasno i raczej sucho w pochwie, ale to pewnie też przez moje opory związane z seksem. Choć ostatnio się przełamałam i chciałam namówić P. na delikatny seks, to on się boi, ledwie końcówkę "jego" zanurzy i już się wycofuje
Rozciąga mnie w pasie miednicowym.
Haha, gratuluję kopniaka
Na warsztatach zdecydowana większość mam była z tatusiami, niektóre z koleżanką, ale też zdarzyły się mamy, które przyszły sameWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 10:03
-
linka220 wrote:haha FreshMm ale nowina
no takie niespodzianki się zdarzają, mam nadzieję, że nie kupiłaś różowych ciuszków
Nie, nic nie kupuję, bo mam dostać ciuszkia resztę wyprawki zacznę kompletować od czerwca... no trudno, jak nic się nie dowiem, to będzie w kolorach unisex
linka220 lubi tę wiadomość
-
Witam
U nas w 12 tc lekarz był pewny na 60% jaka płeć, ale nie chcieliśmy wiedzieć , bo to tak jakby rzucił monetąKoleżanka mi powiedziała że pewnie dziewczynka będzie , bo chłopca łatwiej rozpoznać. Ale dla mnie najważniejsze żeby było zdrowe.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytyMy z mężem idziemy dzisiaj o 17 , podejrzeć naszą Dzidzię
-
Marta28 wrote:Witam
U nas w 12 tc lekarz był pewny na 60% jaka płeć, ale nie chcieliśmy wiedzieć , bo to tak jakby rzucił monetą
No tak, a u nas w 18.tygodniu mówił, że wszystko idzie na dziewczynkę, więc trochę uwierzyłam, że tak zostanie i też nie widziałam wtedy jajeczek - a jednak się zmieniło w 20.tygodniu
-
aanaa wrote:No właśnie myślę, czy iść na kolejne dodatkowe usg. Niby bym się upewniła czy małej nie wyrósł ptaszek, ale z drugiej strony wczoraj też już ładnie na 3d/4d było dzieciaczka widać. Mam czas do namysłu
Ja byłam mniej więcej w 26 tygodniu i buźka była już taka dobrze widoczna. Jeśli masz możliwość, to idź. Dzidziulka będzie starsza o półtora miesiąca, więc i większa, dokładniej ją sobie obejrzysz. Naprawdę warto! Ja idę właśnie w tym czasie, żeby już twarzyczkę dokładnie zobaczyć. Nasza córa robiła wtedy cudne miny. -
moja znajoma była nastawiona na córeczkę, ale jak w 12tc lekarz powiedział , że syn, to tez się ucieszyła. Kolejne usg tylko już potwierdzały syna.
Mówiła, że gdyby na pierwszym usg zobaczyła córeczkę, a potem by się zmieniło, to też by się cieszyła, ale była by zła na lekarza że narobił jej nadziei
Wiadomo pomyłki się zdarzają, ale jak lekarz nie jest pewny to nie powinien mówić, bo każda kobieta różnie to potem przeżywa.. Moja bratowa dopiero jak urodziła , dowiedziała się , że nosiła córeczkę, więc wyprawka była uniwersalnaFreshMm lubi tę wiadomość