Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fresh, u mojej koleżanki też się lekarz pomylił w 17. tygodniu. Dopiero w połowie ciąży się dowiedziała, że będzie miała chłopca, a nie dziewczynkę. Dlatego trochę się cieszę, że lekarz nam w 12 tygodniu nic nie powiedział. To jeszcze było tak wcześnie, że wszystko mogłoby się zmienić.
A kiedy idziesz na połówkowe?
Na 3d na pewno trudniej o pomyłkę, więc mam nadzieję, że na kolejnym badaniu będziesz już wiedziała na 100%. -
Ja kiedyś byłam na takim szkoleniu z bratem, bo jego żona nie mogła pójść. I są tam tematy typowo też dla tatusiów, np mój brat dostał specjalny plecak imitujący piersi i brzuch pokazujący jakie to jest obciążenie dla przyszłej mamy. A ten zamiast powiedzieć, że teraz rozumie czemu mu żona z wysiłku stęka, powiedział do prowadzących że taki duży brzuch to fajna sprawa bo można talerz na nim postawić
FreshMm, agu258, estrella, linka220, Blondik, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
-
Kochane, alarm póki co odwołany. Dzisiaj juz chyba nie plamie, ale okaże się jeszcze bo przecież spalam w nocy wiec w tej pozycji mniej leci jak cos. Dzwonilam do mojego gin. powiedział, ze to po sexie, ze jeśli się pojawi znowu bez niczego to mam jechać do niego. Mówił ze widocznie jakieś naczynko pękło i stad plamienie. Wiec mialyscie racje
pytalam o to słońce, to powiedział, ze to nie od tego, wiec mnie uspokoił. Powiedział, ze teraz sex bardzo delikatny, tyle ze był bardzo delikatny, wiec wole się wstrzymać od przytulania.
Trzymam kciuki za wizyty!
Ja mam za tydzień połówkowe, zobaczymy czy u mnie zostanie RadosławWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 10:52
Magnosia, estrella, Lexie, lili_madlen, Muffinka1019, IviQ lubią tę wiadomość
-
Cześc:) Ale skrobiecie
FreshMm ale niespodzianka! U Kornela jajeczka były lekko zarysowane już w 18 tygodniu, w piątek wyeksponowane w pełni więc myślę, że u mnie nic się nie zmieni.
Swoją drogą na prawdę dużo chłopców w Październiku się narodzi
Agu mam nadzieję, że to fałszywy alarm. Odpoczywaj teraz duuużo!
Agatka jak mnie nie wyrzucili z zaparciem i wzdęciamiTo ciebie z niepokojącymi bólami tym bardziej. Trzymajcie się tam!
agu258, FreshMm lubią tę wiadomość
-
Agu ciesze sie że wszystko ok
Na słońce trzeba uważać bo kobiety w ciąży opalają się szyciejkiedyś mojej bratowej to aż skóra zeszła , a mojej siostrze nawet się nie opaliła, a stały obok siebie przez godzinkę przed kościołem
agu258 lubi tę wiadomość
-
No właśnie ja jestem w totalnym szoku, bo mnie tak chwycilo szybko i mocno, ze do tej pory patrzę na swoje ciało i nie wierze...a ja zawsze ostatnia byłam opalona, mój M to 3 razy 'zmieniał' skore a ja dopiero lekko opalona... Ale teraz wiem, jak później to wygląda wiec muszę uważać na slonce teraz
-
Hej.
Agu dobrze, że przeszło już :* a mój R powiedział, że nie ma pojęcia jak da na imię synkowi, bo najładniejsze ma on już sam czyli Radkai faktycznie nie wiemy jakie damy imię jak się dziś okaże synek:D
Marta ja dzisiaj wizyte na 16:00 mam bo gin ma sie spóźnić godz, bo z wrocka będzie wracać.
Ahh odnośnie płci to u gin poznałam dziewczyne, która mi powiedziała, że za dwa tyg rodzi a jeszcze dwa tyg wcześniej dowiedziała się, że jednak syn nie córkaczyli miesiąc przed terminem taka niespodzianka
ale nie kupowała nic dla ćórki bo już po pierwszej ma wyprawke no ale teraz dla synka nic
w sumie to na ten tydz ma termin jakby nie patrzec dwa tyg minęły
Nie wiem nawet czy Wam pisałam żebyście jadły wszystko od 5miesiąca jak już maluszek rozróżnia smaki, bo potem przy rozszerzaniu diety będzie więcej lubił rzekomomoje warzywa na parze ulubione w serku musi lubić, chociaż jak apetyt po tatusiu odziedziczy to będę w 7niebie, bo ten człowiek je wszystko
tylko nie ogórkową
Się rozpisałam a za sprzątanie trzeba się zabraćciekawe czy mój na jutro weźmie urlop, bo meble mieliśmy jechać ogłądać hmmm
agu258, lili_madlen lubią tę wiadomość
-
aanaa hahaha niezły tekst tatusia hahahah
Moja przyjaciółka za to usłyszała w 17tc że będzie synuś, narzeczony już nastawił się na wspólne mecze, a miesiąc później na połówkowych okazało się że dziewczynka, i że wtedy mała miała pępowinkę między nogami i myśleli, że to jąderkawięc urodziła się mała Samanta
-
nick nieaktualnyWitam się w 20 tygodniu
IviQ dziękuję za odpowiedźJestem już zupełnie spokojna
Agu dobrze, że plamienia ustały i wszystko jest już dobrze
FreshMm ale niespodziankaciekawa jestem czy u mnie zostanie dziewczynka, bo w 16t5d lekarka dała 95% pewności ale nie wykluczyła, że jeszcze później coś się może między nóżkami pojawić
U mnie dziś zapowiada się leniwy dzień... wczoraj zrobiłam pomidorówkę więc obiad gotowychyba pojedziemy dziś odwiedzić teściów, a później muszę sprzątnąć podłogę w sypialni bo jutro przyjeżdża nasze nowe łóżko
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Miłego dnia!aanaa, FreshMm, Lexie, agu258, IviQ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny
Gratuluję udanych wizyt
Z tymi pomyłkami to słyszałam, że raczej pomyłki są w tę stronę, że miała być dziewczynka, a będzie chłopiec - ale nigdy nic nie wiadomo
Co do progesteronu - ja od poczatku ciazy biore duphaston i mdłości, pryszcze, tycie jest niezależne od niego - w I trym. chudłam, wymiotowałam i miałam pryszcze, a teraz nie mam pryszczy, nie wymiotuje i tyję -
Dziewczyny, wracam juz z IP, wszystko ok, dostałam jakiś czopek rozkurczowy i bol calkowicie ustapil. Prawdopodobnie bole z przeciazenia, wczoraj mylam okna, a pozniej na placu zabaw podnosilam córkę, Malo nie wazy, bo 16 kg.
Mam się oszczędzać, dostałam tez luteine i ten drugi lek scorbo...nie pamiętam, ale chyba wezmę jak znowu bol mnie złapie, bo mi dziur zabraknie
aanaa, Lexie, Magnosia, agu258 lubią tę wiadomość
-
Agatka musisz uważać podwójnie
Mnie też korci żeby umyć okna, bo są takie brudne , a mojego męża jakoś nie mogę się doprosić.
Czytałam gdzieś że w ciąży można dźwigać maksymalnie do 5 kg! Chociaż moja znajoma nawet nie podnosiła butelki 2 litrowej -
Ursa a tobie na te zaparcia i wzdecia w szpitalu co dali?
Mnie zaraz bebechy normalnie rozwali tak mnie boliale czuje ze to jelita a nie cos z dzidzia.. kupilam teraz espumisan mam nadzieje ze troche przejdzie wzielam tez magnez a rano czopek ale jakos niewiele zeszlo a bol zostal
Wy mi tu o pomylkach z plcia nie mowcie bo nastawiona jestem na corke i juz kilka rzeczy mam rozowych reszta unisex bo jakos nie mam przekonania hehe ale synek w rozowym to raczej chodzil nie bedzie
-
Hejka kochane
Agu ciesze sie ze juz dobrze , oby juz wszystko ustało .
Agatka tez musisz sie oszczedzac , ale odbrze ze pojechals na IP zawsze lepiej pojechac i sprawdzic czy wszystko okej!
A u nas dzis wolne i korzystamy i robimy grilka , choc nadal 2 tydzien u nas wiatr i zimno , ale damy go na balkon i trudno ilez mozna zyc bez grila jak sie tyle o grilowaniu czyta
Miłego dnia :*aanaa, nat_alia, agu258 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwalika wrote:Wy mi tu o pomylkach z plcia nie mowcie bo nastawiona jestem na corke i juz kilka rzeczy mam rozowych reszta unisex bo jakos nie mam przekonania hehe ale synek w rozowym to raczej chodzil nie bedzie
Z chłopcami o tyle łatwiej, że w razie czego dziewczynkę ubierzesz w niebieskie, ale odwrotnie to faktycznie trudniej
Ewalika lubi tę wiadomość