WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ, niestety mam to samo. Czasami sama się sobie dziwię, że aż takie emocje we mnie siedzą :P

IviQ lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam Was, ale nie pamiętam kto ma córkę, kto ma synka, ale gratulacje! :-) :-) jajeczka jednak przeważają :-)

Zrobilam wrozbe - pierwszy chłopiec, druga dziewczynka, ale nie wiem czy ja dobrze zrobilam, ale się okaże :-) nieważne kto tam mieszka (bo ja chyba nie ufam nawet USG haha :-D ) to i tak się kocha :-)

Paula - wspolczuje i Tule Cie mocno na odległość :-*

Co do tesciowych to chyba juz tak musi być. Muszą się wpieprzac, muszą chcec wnuka, wnuczkę i myślą ze mogą bez stwarzania glupiej atmosfery 'wybierać' płeć... Przykre to, ale no cóż, trzeba wspolczuc naszym chłopom, ze maja takie matki i tyle :-D a w duchu sobie myśleć, ze nic, poza mężem nas z nią scisle nie wiąże :-) no i w przyszłości wiedzieć, jaka teściowa ma się nie być :-D

Byłam dziś u koleżanki na wsi, siedzialysmy sobie na huśtawce, sciagnelam sobie koszulkę z ramion i zostawilam na poziomie staniczka, wystarczyła chwila i mnie trochę spieklo na dekolcie, ramionach i rekach. Generalnie nie piecze, nie boli, ale jest czerwona opalenizna. A naprawdę nie siedzialam tak długo, poza tym co chwile słońce zachodziło i ja tez co chwile do domu wchodzilam, bo to siku, bo to pic...ale no nie zmienia to faktu, ze trochę przesadzilam i mam wyrzuty sumienia... :-(

Moja dzidzia wczoraj i dzisiaj mniej aktywna, pojedyncze kopniaczki mi sprzedaje, ale ważne, ze się rusza :-)

Mój M. wrócił dzisiaj z poligonu, ja nie wiem o co chodzi w tym wojsku, ale przerwali im poligon. Ale ważne, ze mam juz go na nocki w domku :-)
    Jak się zobaczyliśmy, a nie widzieliśmy się od poniedzialkowego poranka, to się na siebie dosłownie rzucilismy, ale postanowiliśmy poczekać do 'po obiedzie' :-) noo i przysnelo mu się przed meczem wiec go obudzilam :-D nie pamiętam kiedy w ciąży miałam na niego taka ochotę :-D ale teraz jesteśmy juz grzeczni :-D

Nynusia - oczywiście, ze kup welon! Przecież to jedyny dzień w życiu i miej gdzieś, czy na cywilny pasuje, czy nie pasuje, ja tam się takimi rzeczami nie przejmuje, ja ide w welonie i jestem w ciąży - taka nieczysta wg kościoła :-D i mam to gdzieś :-)

Nynusia, IviQ, FreshMm lubią tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja tak szybciutko tylko wpadłam pogratulować o dziewczynek i chlopczykow;*

Battinka nie martw się na zapas zobaczysz że wszystko będzie dobrze głowa do góry !

Moja dzidzia dziś o wiele spokojniejsza :)

A ja wykombinowalam tak ze WELON jednak się znalazł hihi ;)

Dobranoc;*

agu258, szczesliwa_mamusia21, aanaa, Lexie, Magnosia, FreshMm lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczelam plamic i nie mam pojęcia czy to siedzenie na słońcu tego nie spowodowało :-( albo sex :-( nie wiem co mam robic :-(

f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu zmykaj do lozka i zobacz co bedzie rano . Jesli nie przejdzie to IP !!!
    Bardziej obstawialabym sex . teraz jestesmy bardziej ukrwione .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 23:47

agu258 lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro od rana w szpitalu będzie mój lekarz, wiec na pewno pojade, nawet jeśli przejdzie, niech chociaż mi zobaczy czy serduszko bije, bo się strasznie boje :-( wzielam luteine, miałam ostatnia tabletkę, odstawilam ja w piątek, tak jak lekarz kazał. Zobaczymy rano. Ale mam wyrzuty sumienia! :-(

f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu podjedz do lekarza, zeby sie uspokoić, ale ja też bym obstawiala, że to po seksie. Tak jak pisze lojkalojka tam jest teraz wszystko ukrwione dużo bardziej :-)

A ja witam z progiem 50 % ciąży :-D
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :-)
    Moja juz jutro o 14.20...

Magnosia, ola.321, agu258, Lucy7, Blondik lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z samego rana! :)
    Mąż poszedł do pracy, a ja chyba zaraz lecę na śniadanie. Głód i tak już mi nie da pospać.

Lojkalojka, jak tam brzuszek? Mam nadzieję, że ból poszedł sobie.
    Ja dziś z samego rana słuchałam serduszka, bo wczoraj mnie trochę brzuch pobolewał. Głównie jednak po bokach, więc mam nadzieję, że to rozciąganie.

Ja dzidzię czuję już nieco wyżej niż ostatnio. Serduszko też już łapię bliżej pępka. Ruchy czuję raz z lewej, raz z prawej strony a czasem pośrodku. Więc bardzo różnie.

Agu, jak tam? Wierzę, że już czyściutko i tylko na kontrolę dziś pojedziesz, aby się przekonać, że jest ok.

Battinka, serdunio na pewno się naprawi. Jeszcze sporo czasu do października.

Wczoraj przyszła do mnie przesyłka z 5 10 15. Piękne ciuszki. Wydaje mi się, że dobrej jakości. Na razie kupuję takie neutralne, bo nie znam płci. Choć przyznam, że chyba takie podobają mi się najbardziej. Nie przepadam szczególnie za intensywnym różem...

Miłego dnia Mamusie i Dzidziusie ;) <3

aanaa, IviQ, ola.321 lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • bursztynowa.lady Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny, które biorą luteinę/progesteron czy Wy też macie skutki uboczne w postaci tycia, trądziku i zaparć ??

Ja już mam dość. Ostatnia miesiączka 12 styczeń. Do 14 kwietnia przytyłam z 48 na 50,5 kg. Potem dostałam luteinę i zaczęłam tyć 1 kg tygodniowo. Na kontroli 4 maja ważyłam już 54 kg. Miałam dalej brać progesteron chociaż nić się nie dzieje. Kolejny tydzień i już jest 55. Odkąd biorę ten progesteron na dekolcie, udach, łydkach i kolanach mam wstrętne pryszcze i zaczęły dopadać mnie zaparcia. Odstawiłam 2 dni temu to gówno i jest lepiej tzn. pryszcze się goją i znikają zaparcia z wagą zobaczymy.

dqprdf9h4ku9de9d.png
    qmol4o1.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć piękne,
    wreszcie mam kompa pod ręką, więc mogę bliżej opisać wczorajszą wizytę. Po pierwsze termin zmienił mi się na 30 września, ale nie dam się stąd wygonić :D po drugie co do płci to wcale nie takie pewne te nasze dziewuszki podobno. Mój lekarz twierdzi, że jądra mogą zstąpić do 24 tygodnia, więc teoretycznie wszystko się może zmienić. Ale zakładam że tylko jakiś tam procent chłopców ujawnia się tak późno, więc ja się cieszę z córeczki. Po następne, mój lekarz twierdzi że z wizytą 3d/4d nie ma co czekać do późnego okresu ciąży, bo z racji wymiaru głowicy, potem będzie można oglądać na jednym obrazie np tylko nos i oko a nie całą twarz bo się nie zmieści. Ja wczoraj widziałam ok. połowę dziecka na raz. No i po ostatnie, co mnie trochę zasmuciło ale i rozczuliło, to dzidzia ma nos po mamusi, bo straaasznie zadarty :) Ja go w młodości nienawidziłam i się domyślam jak mi córka za niego podziękuje :D
    Trzymam kciuki za wizyty i przepraszam za wywód, ale może którejś z Was moja nowa wiedza się przyda :)
    miłego dzionka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 08:22

Magnosia, linka220, Nynusia, Kasia82, Kasia82, ola.321, agu258, Little Frog, Lucy7, Blondik, onka, miska2503, Katarzyna87, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu ja miałam to samo wieczorem sex a rano plamienie brązowe, zadzwoniłam do mojej gin, i mi powiedziała żeby poczekać do popołudnia, jak nie przejdzie to do niej, a jak pojawi się żywa krew to od razu do szpitala, ale na szczęście w południe już biała wydzielina uffff i od tego czasu mój mąż jest biedny, bo ja tak się wystraszyłam, że na razie zero sexu :(

agu258 lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa masz rację z 3D/4D, moja koleżanka z pracy zdecydowała się w 8 miesiącu, więc mała była już główką w dół bardzo nisko i mało tego kręgosłupkiem odwrócona, więc na usg sam kręgosłup i lekarz w ogóle nic nie nagrał....teraz żałuje, że wcześniej nie pojechała, więc nie ma na co czekać.

Ja poprosiłam na połówkowym jutro, gin ma mi nagrać przy okazji badań filmik 3D bo ma świetny sprzęt :) ciekawe, jak to wyjdzie :)
    aanaa wrote:
    Cześć piękne,
    wreszcie mam kompa pod ręką, więc mogę bliżej opisać wczorajszą wizytę. Po pierwsze termin zmienił mi się na 30 września, ale nie dam się stąd wygonić :D po drugie co do płci to wcale nie takie pewne te nasze dziewuszki podobno. Mój lekarz twierdzi, że jądra mogą zstąpić do 24 tygodnia, więc teoretycznie wszystko się może zmienić. Ale zakładam że tylko jakiś tam procent chłopców ujawnia się tak późno, więc ja się cieszę z córeczki. Po następne, mój lekarz twierdzi że z wizytą 3d/4d nie ma co czekać do późnego okresu ciąży, bo z racji wymiaru głowicy, potem będzie można oglądać na jednym obrazie np tylko nos i oko a nie całą twarz bo się nie zmieści. Ja wczoraj widziałam ok. połowę dziecka na raz. No i po ostatnie, co mnie trochę zasmuciło ale i rozczuliło, to dzidzia ma nos po mamusi, bo straaasznie zadarty :) Ja go w młodości nienawidziłam i się domyślam jak mi córka za niego podziękuje :D
    Trzymam kciuki za wizyty i przepraszam za wywód, ale może którejś z Was moja nowa wiedza pomoże :)
    miłego dzionka :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprosiłam o płytkę leżąc już na kozetce, ale jeszcze przed badaniem. I się okazało że płyty gdzieś zginęły, lekarz biegał, recepcjonistka biegała, ale w końcu znaleźli i mam :) Pokazaliśmy wczoraj teściowej to siedziała z rozdziawioną buzią, bo za jej czasów to lekarz trąbką podobno brzucha słuchał. Mamy szczęście być w ciąży w 21 wieku :)
    Mój suwaczek pokazuje wagę maluszki na 200g a lekarz ocenił na 325g :) i to podobno waga w normie więc nie wiem co te suwaczki... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 08:32

ola.321, agu258 lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a ja wlasnie jadę na izbe przyjęć, wczoraj kolo 19 rozbolał mnie brzuch i plecy, który nie przechodzil po lekach i odpoczynku, w nocy go jeszcze czułam, teraz juz nie boli, ale wole sie upewnić, ze wszystko jest ok, chyba mnie nie wyrzucą z tej IP, co? ;)

km5st5odymuuq2ts.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannaa, polecam usg ok. 25-26 tygodnia ciąży. Wtedy już maluszek jest na tyle duży, że widać go bardzo dokładnie, ale nie na tyle wielki, żeby było widać na obrazie sam nos czy oko. ;) Ja właśnie ok. 25-26 tygodnia wybieram się na usg 3d z córcią i mężem.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu, to na pewno nic takiego. Dziewczyny mają rację, najprawdopodobniej plamienie pojawiło się po przytulaniu, ale dla pewności pojedź na IP. Będziesz spokojniejsza.

Mnie też dziś lekko brzuch pobolewa, ale tłumaczę to tym, że przedwczoraj odstawiłam Duphaston po wielu tygodniach brania i organizm musi się przyzwyczaić do pracy bez wspomagania.

agu258 lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Aannaa, polecam usg ok. 25-26 tygodnia ciąży. Wtedy już maluszek jest na tyle duży, że widać go bardzo dokładnie, ale nie na tyle wielki, żeby było widać na obrazie sam nos czy oko. ;) Ja właśnie ok. 25-26 tygodnia wybieram się na usg 3d z córcią i mężem.
    No właśnie myślę, czy iść na kolejne dodatkowe usg. Niby bym się upewniła czy małej nie wyrósł ptaszek, ale z drugiej strony wczoraj też już ładnie na 3d/4d było dzieciaczka widać. Mam czas do namysłu :)

iv09hdge6yql001e.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc i czolem !
    Magnosia ja dzisiaj czuje sie zdecydowanie lepiej . Podbrzusze jeszcze troche boli , ale moge chodzic . To pewnie rozciaganie macicy .

Bursztynowa ja bralam dosc dlugo duphaston i tez tylam , ale teraz jak go nie biore to waga tez idzie w gore . Ja juz mam 6 kg na plusie . Od poczatku cizay ma krostki na dekoldzie i plecach i tez myslalam , ze to od lekow . Niestety nie takie uroki ciazy i kazda z nas inaczej ja przechodzi .

aagatka dal znac co ci powiedza , ale mysle , ze jesli przy takich bolach nie ma plamien to chyba nic zlego sie nie dzieje . Ale lepiej dmuchac na zimne :)

agu258 co u Ciebie ? Jak tam sytuacja na dole ?

Magnosia, agu258 lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    wszystkim, które dowiedziały się KOGO noszą pod serduszkiem gratuluję :)

Ja się trochę zaczynam martwić, bo u mnie brzucha nie widać w ogóle :( a o ruchach to już w ogóle mowy nie ma :(

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dzzieczymy:)
    Agu na pewno wsyzstko jet ok. ale odpocznij i zobacz

Mi jakimś cudem wróciły mdłości. zastanawiam się czy to normalne. w I trymestrze miałam delikatne, nawet nie wymiotowałam a tu dwa dni temu zwracałam a terez mnie mdli cokolwiek nie zjem:/

agu258 lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
‹‹ 819 820 821 822 823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ