X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dzisiaj wizytuje o 11.45, a dzidzia wariuje już od 10.
    Sama mam problem z wypróżnianiem, ale po owsiance znikają. Polecam musli górskie

lili_madlen lubi tę wiadomość

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • Marta28 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    wczoraj pisałam, że nie czuję jeszcze ruchów. Dzisiaj od rana czuje coś dziwnego w brzuchu, jakby małą rybkę, ale nie jest to przyjemne uczucie, raczej takie dziwne, jakby takie delikatnie kłucia, nie wiem czy to Maleństwo. Czuję tak bardzo nisko w dole, no i bulgotki też czuję.

Będę się obserwować, jeśli to będzie się powtarzać to chyba pierwsze ruchy Dzidizolka :)

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na relacje :)

Hej! Ja dzisiaj tez mam podobnie :-) po lewej stronie :-)
    Nie wiem jak wstawić tutaj zdjęcie, ale wstawiłam do galerii z podpisem Nasza Żabka :-)

2nn33e3kygfl7iaf.png

7b13822a6ea8651351a8fcaa026c5d99.png
    Kalendarz

• Marta28 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta28 wrote:
    Hej! Ja dzisiaj tez mam podobnie :-) po prawej stronie :-)
    Nie wiem jak wstawić tutaj zdjęcie, ale wstawiłam do galerii z podpisem Nasza Żabka :-)

2nn33e3kygfl7iaf.png

Kalendarz

• Fatim Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS to dziecko, ja jak się kładę wieczorem np na boku to córcia się układa na przeciwległym i wtedy odstaje takie twarde uniesienie, jak ją za długo głaszczę to ucieka np na środek <3 wczoraj już tak blisko się ułożyła, że aż się w pierwszej chwili przestraszyłam czy mi jakaś wielka przepuklina brzuszna nie wyszła, ale to była Oliwka, mąż też był pełen podziwu :P
    Mnie wzdęcia męczą po każdym posiłku, bez różnicy co zjem, tak samo gazy :/ nie wiem jak sobie z tym poradzić :P raz na jakiś czas doraźnie biorę EVAQu (czopki na wzdęcia), ale to jest ból masakryczny więc tylko w ostateczności :P
    Trzymam kciuki za wizyty ;) Moje połówkowe 26.05 a dzisiaj byłam sprawdzić tsh - oby było dobre :)

Bąbelek lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Lojka, znaczy za granicą siedzisz :) to może czopki glicerynowe?
    Tak aanaa mieszkam we francji i tu kapuste mozna dostac ,ale jest juz obgotowana . Kiedys udalo mi sie kupic normalna w sklepie bio . chyba sie tam przejade . A czopki juz zakupilam , ale to ostatecznosc ;)

Ursa piekny Masz krajobraz !!!

aanaa lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:

Ursa piekny Masz krajobraz !!!
    Ursa no właśnie, nie chwal się takimi widokami, bo się wszystkie do Ciebie zwalimy na wakacje :D

lili_madlen lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek u mnie to samo - zgaga. Nigdy wcześniej nie miałam, a teraz męczy mnie namiętnie :/ Podobno jak kobieta ma zgagę, to dziecko będzie miało włosy ;p choć nie wiem czy na tym etapie to ma znaczenie ;p

Druga sprawa - ogólnie nigdy nie piłam kawy, ale dzisiaj to walnęłabym sobie porządną dużą czarną. Jest mi tak słabo, że jak dzwoni tel w pracy, to ciężko rękę podnieść ;/

Jak leżałam w szpitalu na oddział trafiało codziennie parę dziewczyn na kroplówkę z magnezu z twardym brzuchem. Pierwsze pytanie lekarzy to było: czy głaska Pani często brzuch. Każda odpowiadała, że tak. Mówili, że nie powinno się tego za często robić, bo macica to mięsień i "odpowiada" na głaskanie właśnie napięciem. Nie chodzi mi o to, żeby w ogóle brzucha nie dotykać, bo się nie da, ale o to, żeby nie głaskać go za często :)
    Taka rada z frontu od cioci Kasi ;p

Bąbelek lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa cudownie, ja chcialabym miec jakis domek letni w takiej okolicy;) bo mieszkac chyba wole blizej miasta, sklepow, szkoly, zawsze mi zal bylo dzieci ktore musza codziennie ze szkoly i doszkoly chodzic kilometry na nogach.sama chodzilam co prawda 3 km do szkoly i z powrotem ale nie zawsze sie chcialo jak pogoda nie dopisywala. Wstawiaj Ursa fotki , będziemy marzyć;)
    Fatim tez chce wierzyc ze to dzidzi i pocieszam sie ze jakby to bylo jakies niebezpieczne stawianie macicy to chyba zdarzaloby sie czesciej i niezaleznie od pory?ale podnosisz na duchu:))

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, współczuję Wam tych dolegliwości. Ja zgagi nie mam, w pierwszej ciąży miałam dopiero pod koniec i wiem, jakie to uciążliwe. Z wypróżnianiem się też jest dobrze, ale żeby nie było zbyt różowo, trochę kłuje mnie brzuch.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalam o tym ze nie wolno za bardzo dotykac brzucha i raczej staram sie nie dotykac czesto.Mysle ze jak jechaly do szpitala na kroplowke to chyba mialy twardy brzuch dluzej niz kilka sekund i czesciej niz raz na dzien? no bo jakbym tak ja np teraz przyjechala i dotkneli by mi brzuch a tam mieciutko to by mnie chyba zamkneli ale w wariatkowie;))
    czuje taka jakby niepewnosc ale poki nic sie nie dzieje to czekam do czwartkowej wizyty i wierze ze tosynuś;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 11:05

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny :)

Ursa - widoki śliczne, tylko pozazdrościć!!! :)

lojka - ale się uśmiałam z zakorkowanego tyłka :):)

Nynusia - życzę pięknego dnia i wspaniałych wrażeń!! :)

Powiem Wam że ja też cierpię na wzdęcia, mam je co kilka dni i chyba przez to czasem mam takie bóle że nogi nie mogę podnieść i nie mogę się wyprostować :/.

zaparcia - miałam potworne!! już głupio się przyznać ale chyba zaczynały mi się hemoroidy... ale od czasu kiedy zaczęłam pić mleko na śniadanie (1 kubek dziennie), jeść konfiturę z suszonych śliwek, pić wodę z miodem i cytryną - wszystko przeszło!!! nic nie boli i jest ok :)

Moja gin poradziła jeszcze żebym kupiła syrop Laktulozę i piła 3x1, kupiłam ją ale nawet nie potrzebowałam jej otworzyć :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta28 - Żabka śliczna :) ciekawe czy ta pozycja jest wygodna :). Mój dzidziuś na badaniu jakieś 3 tygodnie temu podobnie leżał i odpychał się nóżkami od ściany. No kombinują jak mogą ;).

Marta28 lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wizycie dotarlam do domu.. no i coz sie dowiedzialam ze twardnieje mi macica co nie jest dobre bo owszem moze na chwile twardniec wtedy to sa te skurcze jakies tam a mi twardnieje na dluzej do tego wzdecia i zaparcia wszystko sie kumuluje stad taki bol.. szyjka na szczescie zamknieta i dlugo dziecka nie widzialam niniestety przepisal mi luteine dopochwowo bo go to niepokoi magnez i nospe do tego zero stresow na zaparcie czopki jesli trzeba to kilka dziennie zeby wszystko szlo.. no i to chyba tyle :( poki co wciaz boli :(

relgrl68722yz04m.png
  • Marta28 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    Marta28 - Żabka śliczna :) ciekawe czy ta pozycja jest wygodna :). Mój dzidziuś na badaniu jakieś 3 tygodnie temu podobnie leżał i odpychał się nóżkami od ściany. No kombinują jak mogą ;).

Myślę że wygodna :-) Tylko że niewiele można w takiej pozycji zobaczyć :-(

ola.321 lubi tę wiadomość

2nn33e3kygfl7iaf.png

Kalendarz

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika, stosuj się do zaleceń, odpoczywaj i na pewno wszystko się unormuje. Dobrze, że pojechałaś do lekarza.

Ewalika lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane :)
    Ewialka mam nadzieje ze to pomoze odpoczywaj i musi byc dobrze !

Trzymam kciuki za wizyty dziś :)
    Ursa - Piekne widoki , ale dziewczyny maja racje chyba nas wszystkie bedziesz miala w wakacje :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze nie tylko ja mam problemy z wzdeciami i zaparciami..
    Nynusia nie stresuj sie bedzie dobrze trzymam kciuki zeby wszystko bylo na slubie tak jak chcesz :*
    Ursa piekne widoki no i psiaki maja raj :)
    Tylko powiedz mi jak sie ubrudza to za kazdym razem myjesz te puchate kulki? ;)
    kasia82 na klucia polecam magnez mnie pomagal wczesniej.
    czekam na wiesci po wizytach :)

relgrl68722yz04m.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika a ty jestes na l4, bo ja mialam to samo, potem sie unormowalo a od jakiegos tygodnia znowu wrocilo i to ze zdwojona sila, a wciaz pracuje i sie martwie czy nie szkodze tym...

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny przed chwilą miałam kontrole z ZUSu... ale byłam zestresowana...
    czyli jednak to nie są plotki że chodzą i sprawdzają kobiety w ciąży...
    ze stresów zapomniałam ich zapytać o wychodzenie z domu... :/

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wzdęcia i to bolesne i od kilku dni problemy z wyproznianiem :-( ale kupie sobie dzisiaj activie z suszonymi sliwkami i myślę ze pomoze :-)
    Ewalika - dobrze ze pojechalas do lekarza, oby było teraz lepiej :-*
    Nynusia - to juz jutro :-) :-) :-)

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
‹‹ 826 827 828 829 830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ