Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
agania wrote:Cześć dziewczyny
wczoraj pisałam, że nie czuję jeszcze ruchów. Dzisiaj od rana czuje coś dziwnego w brzuchu, jakby małą rybkę, ale nie jest to przyjemne uczucie, raczej takie dziwne, jakby takie delikatnie kłucia, nie wiem czy to Maleństwo. Czuję tak bardzo nisko w dole, no i bulgotki też czuję.
Będę się obserwować, jeśli to będzie się powtarzać to chyba pierwsze ruchy Dzidizolka
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na relacje
Hej! Ja dzisiaj tez mam podobniepo lewej stronie
Nie wiem jak wstawić tutaj zdjęcie, ale wstawiłam do galerii z podpisem Nasza Żabka -
SS to dziecko, ja jak się kładę wieczorem np na boku to córcia się układa na przeciwległym i wtedy odstaje takie twarde uniesienie, jak ją za długo głaszczę to ucieka np na środek
wczoraj już tak blisko się ułożyła, że aż się w pierwszej chwili przestraszyłam czy mi jakaś wielka przepuklina brzuszna nie wyszła, ale to była Oliwka, mąż też był pełen podziwu
Mnie wzdęcia męczą po każdym posiłku, bez różnicy co zjem, tak samo gazynie wiem jak sobie z tym poradzić
raz na jakiś czas doraźnie biorę EVAQu (czopki na wzdęcia), ale to jest ból masakryczny więc tylko w ostateczności
Trzymam kciuki za wizytyMoje połówkowe 26.05 a dzisiaj byłam sprawdzić tsh - oby było dobre
Bąbelek lubi tę wiadomość
-
aanaa wrote:Lojka, znaczy za granicą siedzisz
to może czopki glicerynowe?
Ursa piekny Masz krajobraz !!!
aanaa lubi tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Bąbelek u mnie to samo - zgaga. Nigdy wcześniej nie miałam, a teraz męczy mnie namiętnie
Podobno jak kobieta ma zgagę, to dziecko będzie miało włosy ;p choć nie wiem czy na tym etapie to ma znaczenie ;p
Druga sprawa - ogólnie nigdy nie piłam kawy, ale dzisiaj to walnęłabym sobie porządną dużą czarną. Jest mi tak słabo, że jak dzwoni tel w pracy, to ciężko rękę podnieść ;/
Jak leżałam w szpitalu na oddział trafiało codziennie parę dziewczyn na kroplówkę z magnezu z twardym brzuchem. Pierwsze pytanie lekarzy to było: czy głaska Pani często brzuch. Każda odpowiadała, że tak. Mówili, że nie powinno się tego za często robić, bo macica to mięsień i "odpowiada" na głaskanie właśnie napięciem. Nie chodzi mi o to, żeby w ogóle brzucha nie dotykać, bo się nie da, ale o to, żeby nie głaskać go za często
Taka rada z frontu od cioci Kasi ;pBąbelek lubi tę wiadomość
-
Ursa cudownie, ja chcialabym miec jakis domek letni w takiej okolicy;) bo mieszkac chyba wole blizej miasta, sklepow, szkoly, zawsze mi zal bylo dzieci ktore musza codziennie ze szkoly i doszkoly chodzic kilometry na nogach.sama chodzilam co prawda 3 km do szkoly i z powrotem ale nie zawsze sie chcialo jak pogoda nie dopisywala. Wstawiaj Ursa fotki , będziemy marzyć
Fatim tez chce wierzyc ze to dzidzi i pocieszam sie ze jakby to bylo jakies niebezpieczne stawianie macicy to chyba zdarzaloby sie czesciej i niezaleznie od pory?ale podnosisz na duchu:)) -
Slyszalam o tym ze nie wolno za bardzo dotykac brzucha i raczej staram sie nie dotykac czesto.Mysle ze jak jechaly do szpitala na kroplowke to chyba mialy twardy brzuch dluzej niz kilka sekund i czesciej niz raz na dzien? no bo jakbym tak ja np teraz przyjechala i dotkneli by mi brzuch a tam mieciutko to by mnie chyba zamkneli ale w wariatkowie;))
czuje taka jakby niepewnosc ale poki nic sie nie dzieje to czekam do czwartkowej wizyty i wierze ze tosynuśWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 11:05
-
cześć Dziewczyny
Ursa - widoki śliczne, tylko pozazdrościć!!!
lojka - ale się uśmiałam z zakorkowanego tyłka
Nynusia - życzę pięknego dnia i wspaniałych wrażeń!!
Powiem Wam że ja też cierpię na wzdęcia, mam je co kilka dni i chyba przez to czasem mam takie bóle że nogi nie mogę podnieść i nie mogę się wyprostować.
zaparcia - miałam potworne!! już głupio się przyznać ale chyba zaczynały mi się hemoroidy... ale od czasu kiedy zaczęłam pić mleko na śniadanie (1 kubek dziennie), jeść konfiturę z suszonych śliwek, pić wodę z miodem i cytryną - wszystko przeszło!!! nic nie boli i jest ok
Moja gin poradziła jeszcze żebym kupiła syrop Laktulozę i piła 3x1, kupiłam ją ale nawet nie potrzebowałam jej otworzyć.
-
Juz po wizycie dotarlam do domu.. no i coz sie dowiedzialam ze twardnieje mi macica co nie jest dobre bo owszem moze na chwile twardniec wtedy to sa te skurcze jakies tam a mi twardnieje na dluzej do tego wzdecia i zaparcia wszystko sie kumuluje stad taki bol.. szyjka na szczescie zamknieta i dlugo dziecka nie widzialam niniestety przepisal mi luteine dopochwowo bo go to niepokoi magnez i nospe do tego zero stresow na zaparcie czopki jesli trzeba to kilka dziennie zeby wszystko szlo.. no i to chyba tyle
poki co wciaz boli
-
ola.321 wrote:Marta28 - Żabka śliczna
ciekawe czy ta pozycja jest wygodna
. Mój dzidziuś na badaniu jakieś 3 tygodnie temu podobnie leżał i odpychał się nóżkami od ściany. No kombinują jak mogą
.
Myślę że wygodnaTylko że niewiele można w takiej pozycji zobaczyć
ola.321 lubi tę wiadomość
-
Widze ze nie tylko ja mam problemy z wzdeciami i zaparciami..
Nynusia nie stresuj sie bedzie dobrze trzymam kciuki zeby wszystko bylo na slubie tak jak chcesz :*
Ursa piekne widoki no i psiaki maja raj
Tylko powiedz mi jak sie ubrudza to za kazdym razem myjesz te puchate kulki?
kasia82 na klucia polecam magnez mnie pomagal wczesniej.
czekam na wiesci po wizytach -
dziewczyny przed chwilą miałam kontrole z ZUSu... ale byłam zestresowana...
czyli jednak to nie są plotki że chodzą i sprawdzają kobiety w ciąży...
ze stresów zapomniałam ich zapytać o wychodzenie z domu... -
Ja tez mam wzdęcia i to bolesne i od kilku dni problemy z wyproznianiem
ale kupie sobie dzisiaj activie z suszonymi sliwkami i myślę ze pomoze
Ewalika - dobrze ze pojechalas do lekarza, oby było teraz lepiej :-*
Nynusia - to juz jutro