WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dzisiaj wizytuje o 11.45, a dzidzia wariuje już od 10.
    Sama mam problem z wypróżnianiem, ale po owsiance znikają. Polecam musli górskie

lili_madlen lubi tę wiadomość

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • Marta28 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    wczoraj pisałam, że nie czuję jeszcze ruchów. Dzisiaj od rana czuje coś dziwnego w brzuchu, jakby małą rybkę, ale nie jest to przyjemne uczucie, raczej takie dziwne, jakby takie delikatnie kłucia, nie wiem czy to Maleństwo. Czuję tak bardzo nisko w dole, no i bulgotki też czuję.

Będę się obserwować, jeśli to będzie się powtarzać to chyba pierwsze ruchy Dzidizolka :)

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na relacje :)

Hej! Ja dzisiaj tez mam podobnie :-) po lewej stronie :-)
    Nie wiem jak wstawić tutaj zdjęcie, ale wstawiłam do galerii z podpisem Nasza Żabka :-)

2nn33e3kygfl7iaf.png

7b13822a6ea8651351a8fcaa026c5d99.png
    Kalendarz

• Marta28 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta28 wrote:
    Hej! Ja dzisiaj tez mam podobnie :-) po prawej stronie :-)
    Nie wiem jak wstawić tutaj zdjęcie, ale wstawiłam do galerii z podpisem Nasza Żabka :-)

2nn33e3kygfl7iaf.png

Kalendarz

• Fatim Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS to dziecko, ja jak się kładę wieczorem np na boku to córcia się układa na przeciwległym i wtedy odstaje takie twarde uniesienie, jak ją za długo głaszczę to ucieka np na środek <3 wczoraj już tak blisko się ułożyła, że aż się w pierwszej chwili przestraszyłam czy mi jakaś wielka przepuklina brzuszna nie wyszła, ale to była Oliwka, mąż też był pełen podziwu :P
    Mnie wzdęcia męczą po każdym posiłku, bez różnicy co zjem, tak samo gazy :/ nie wiem jak sobie z tym poradzić :P raz na jakiś czas doraźnie biorę EVAQu (czopki na wzdęcia), ale to jest ból masakryczny więc tylko w ostateczności :P
    Trzymam kciuki za wizyty ;) Moje połówkowe 26.05 a dzisiaj byłam sprawdzić tsh - oby było dobre :)

Bąbelek lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Lojka, znaczy za granicą siedzisz :) to może czopki glicerynowe?
    Tak aanaa mieszkam we francji i tu kapuste mozna dostac ,ale jest juz obgotowana . Kiedys udalo mi sie kupic normalna w sklepie bio . chyba sie tam przejade . A czopki juz zakupilam , ale to ostatecznosc ;)

Ursa piekny Masz krajobraz !!!

aanaa lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:

Ursa piekny Masz krajobraz !!!
    Ursa no właśnie, nie chwal się takimi widokami, bo się wszystkie do Ciebie zwalimy na wakacje :D

lili_madlen lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek u mnie to samo - zgaga. Nigdy wcześniej nie miałam, a teraz męczy mnie namiętnie :/ Podobno jak kobieta ma zgagę, to dziecko będzie miało włosy ;p choć nie wiem czy na tym etapie to ma znaczenie ;p

Druga sprawa - ogólnie nigdy nie piłam kawy, ale dzisiaj to walnęłabym sobie porządną dużą czarną. Jest mi tak słabo, że jak dzwoni tel w pracy, to ciężko rękę podnieść ;/

Jak leżałam w szpitalu na oddział trafiało codziennie parę dziewczyn na kroplówkę z magnezu z twardym brzuchem. Pierwsze pytanie lekarzy to było: czy głaska Pani często brzuch. Każda odpowiadała, że tak. Mówili, że nie powinno się tego za często robić, bo macica to mięsień i "odpowiada" na głaskanie właśnie napięciem. Nie chodzi mi o to, żeby w ogóle brzucha nie dotykać, bo się nie da, ale o to, żeby nie głaskać go za często :)
    Taka rada z frontu od cioci Kasi ;p

Bąbelek lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa cudownie, ja chcialabym miec jakis domek letni w takiej okolicy;) bo mieszkac chyba wole blizej miasta, sklepow, szkoly, zawsze mi zal bylo dzieci ktore musza codziennie ze szkoly i doszkoly chodzic kilometry na nogach.sama chodzilam co prawda 3 km do szkoly i z powrotem ale nie zawsze sie chcialo jak pogoda nie dopisywala. Wstawiaj Ursa fotki , będziemy marzyć;)
    Fatim tez chce wierzyc ze to dzidzi i pocieszam sie ze jakby to bylo jakies niebezpieczne stawianie macicy to chyba zdarzaloby sie czesciej i niezaleznie od pory?ale podnosisz na duchu:))

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, współczuję Wam tych dolegliwości. Ja zgagi nie mam, w pierwszej ciąży miałam dopiero pod koniec i wiem, jakie to uciążliwe. Z wypróżnianiem się też jest dobrze, ale żeby nie było zbyt różowo, trochę kłuje mnie brzuch.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalam o tym ze nie wolno za bardzo dotykac brzucha i raczej staram sie nie dotykac czesto.Mysle ze jak jechaly do szpitala na kroplowke to chyba mialy twardy brzuch dluzej niz kilka sekund i czesciej niz raz na dzien? no bo jakbym tak ja np teraz przyjechala i dotkneli by mi brzuch a tam mieciutko to by mnie chyba zamkneli ale w wariatkowie;))
    czuje taka jakby niepewnosc ale poki nic sie nie dzieje to czekam do czwartkowej wizyty i wierze ze tosynuś;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 11:05

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny :)

Ursa - widoki śliczne, tylko pozazdrościć!!! :)

lojka - ale się uśmiałam z zakorkowanego tyłka :):)

Nynusia - życzę pięknego dnia i wspaniałych wrażeń!! :)

Powiem Wam że ja też cierpię na wzdęcia, mam je co kilka dni i chyba przez to czasem mam takie bóle że nogi nie mogę podnieść i nie mogę się wyprostować :/.

zaparcia - miałam potworne!! już głupio się przyznać ale chyba zaczynały mi się hemoroidy... ale od czasu kiedy zaczęłam pić mleko na śniadanie (1 kubek dziennie), jeść konfiturę z suszonych śliwek, pić wodę z miodem i cytryną - wszystko przeszło!!! nic nie boli i jest ok :)

Moja gin poradziła jeszcze żebym kupiła syrop Laktulozę i piła 3x1, kupiłam ją ale nawet nie potrzebowałam jej otworzyć :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta28 - Żabka śliczna :) ciekawe czy ta pozycja jest wygodna :). Mój dzidziuś na badaniu jakieś 3 tygodnie temu podobnie leżał i odpychał się nóżkami od ściany. No kombinują jak mogą ;).

Marta28 lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wizycie dotarlam do domu.. no i coz sie dowiedzialam ze twardnieje mi macica co nie jest dobre bo owszem moze na chwile twardniec wtedy to sa te skurcze jakies tam a mi twardnieje na dluzej do tego wzdecia i zaparcia wszystko sie kumuluje stad taki bol.. szyjka na szczescie zamknieta i dlugo dziecka nie widzialam niniestety przepisal mi luteine dopochwowo bo go to niepokoi magnez i nospe do tego zero stresow na zaparcie czopki jesli trzeba to kilka dziennie zeby wszystko szlo.. no i to chyba tyle :( poki co wciaz boli :(

relgrl68722yz04m.png
  • Marta28 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    Marta28 - Żabka śliczna :) ciekawe czy ta pozycja jest wygodna :). Mój dzidziuś na badaniu jakieś 3 tygodnie temu podobnie leżał i odpychał się nóżkami od ściany. No kombinują jak mogą ;).

Myślę że wygodna :-) Tylko że niewiele można w takiej pozycji zobaczyć :-(

ola.321 lubi tę wiadomość

2nn33e3kygfl7iaf.png

Kalendarz

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika, stosuj się do zaleceń, odpoczywaj i na pewno wszystko się unormuje. Dobrze, że pojechałaś do lekarza.

Ewalika lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane :)
    Ewialka mam nadzieje ze to pomoze odpoczywaj i musi byc dobrze !

Trzymam kciuki za wizyty dziś :)
    Ursa - Piekne widoki , ale dziewczyny maja racje chyba nas wszystkie bedziesz miala w wakacje :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze nie tylko ja mam problemy z wzdeciami i zaparciami..
    Nynusia nie stresuj sie bedzie dobrze trzymam kciuki zeby wszystko bylo na slubie tak jak chcesz :*
    Ursa piekne widoki no i psiaki maja raj :)
    Tylko powiedz mi jak sie ubrudza to za kazdym razem myjesz te puchate kulki? ;)
    kasia82 na klucia polecam magnez mnie pomagal wczesniej.
    czekam na wiesci po wizytach :)

relgrl68722yz04m.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika a ty jestes na l4, bo ja mialam to samo, potem sie unormowalo a od jakiegos tygodnia znowu wrocilo i to ze zdwojona sila, a wciaz pracuje i sie martwie czy nie szkodze tym...

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny przed chwilą miałam kontrole z ZUSu... ale byłam zestresowana...
    czyli jednak to nie są plotki że chodzą i sprawdzają kobiety w ciąży...
    ze stresów zapomniałam ich zapytać o wychodzenie z domu... :/

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wzdęcia i to bolesne i od kilku dni problemy z wyproznianiem :-( ale kupie sobie dzisiaj activie z suszonymi sliwkami i myślę ze pomoze :-)
    Ewalika - dobrze ze pojechalas do lekarza, oby było teraz lepiej :-*
    Nynusia - to juz jutro :-) :-) :-)

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
‹‹ 826 827 828 829 830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ