Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Asieńka_86 wrote:Ewalika a ty jestes na l4, bo ja mialam to samo, potem sie unormowalo a od jakiegos tygodnia znowu wrocilo i to ze zdwojona sila, a wciaz pracuje i sie martwie czy nie szkodze tym...
asienka a ty bierzesz luteine?
Natalia a jak dlugo jestes na l4?
-
agu258 wrote:Ja tez mam wzdęcia i to bolesne i od kilku dni problemy z wyproznianiem
ale kupie sobie dzisiaj activie z suszonymi sliwkami i myślę ze pomoze
Ewalika - dobrze ze pojechalas do lekarza, oby było teraz lepiej :-*
Nynusia - to juz jutropodobno ten syrop laktuloza czy jakos tak pomaga (mnie niestety nie zadzialal) i czopki glicerynowe sa bezpieczne i po nich efekt jest natychmiastowy..
-
na l4 jestem od 23 marca czyli ZUS dopiero za mnie płaci ok 23 kwietnia...
-
Ewalika- biore luteine, magnez, nospe, do tego espumisan w duzych ilosciach i juz sama nie wiem co mam robic, bo jest coraz gorzej. Wczesniej jak bylam na l4 to sie uspokoilo, ale teraz pracuje i jedt gorzej. Wizyte mam za tydzien, chyba ze w poniedzialek na usg czegos sie dowiem. Poki co jutro idziemy na komunie, a w niedziele mamy nasza, wiec o odpoczynku raczej moge pomarzyc...
-
Asieńka_86 wrote:Ewalika- biore luteine, magnez, nospe, do tego espumisan w duzych ilosciach i juz sama nie wiem co mam robic, bo jest coraz gorzej. Wczesniej jak bylam na l4 to sie uspokoilo, ale teraz pracuje i jedt gorzej. Wizyte mam za tydzien, chyba ze w poniedzialek na usg czegos sie dowiem. Poki co jutro idziemy na komunie, a w niedziele mamy nasza, wiec o odpoczynku raczej moge pomarzyc...
nie martw sie bedzie dobrze :* skoro w poniedziałek masz usg to napewno sprawdzi jak szyjka
Ja wlasnie zjadlam magnez i duuuzzo rzodkiewki i wiecie ze chwilowo mi przeszlo.. oh jaka ulgaa do tego mała fika
chyba lubi rzodkiewke
Magnosia lubi tę wiadomość
-
Asieńka_86 wrote:Natalia a jestes na dzialalnosci czy na umowie?
-
bardzo szybko... jestem naprawdę w szoku...
teraz męczy mnie pytanie co by było gdyby mnie nie było...? przyjechaliby jeszcze raz? wypisali ze mnie nie ma i cofneliby mi kase? hmm -
ola.321 wrote:nat-alia - ale pytali Cię o coś? bardzo szybko przyszli
.
ja zapytalam o te kontrole jak czesto sie zdarzają - odpowiedziały że one same nie znają daty ani godziny ale w ciągu calego l4 może się zdarzyć kilka razy -
Byłam taka ciekawa ze napisałam do ZUSu maila
szybko dostałam odpowiedź
czytajcie:
Dzień dobry,
W odpowiedzi na pytanie wyjaśniam, że jeżeli w zaświadczeniu lekarskim w polu „Wskazania lekarskie” wystawionego na druku ZUS ZLA lekarz leczący wpisze cyfrę 2
oznaczającą „ chory może chodzić” wówczas taka adnotacja upoważnia niezdolnego do pracy pracownika do wykonywania zwykłych czynności życia codziennego takich jak np. udanie się na ewentualne zabiegi, kontrolną wizytę lekarską czy po codzienne zakupy żywności.
Dziękujemy za kontakt z nami.
Pozostajemy do Pani/a dyspozycji
Pozdrawiam
Anna Gołębiewska
Centrum Obsługi Telefonicznej
nr tel. 22 560 16 00agu258, madu, Blondik, lili_madlen lubią tę wiadomość
-
Do lekarza też iść nie może, to on musi odwiedzać chorego.
aanaa wrote:Jasne, a jeżeli w zwolnieniu jest napisane, że chory musi leżeć a mieszka sam to niech sobie zdycha z głodu bo nie można mu iść po zakupyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 13:00
aanaa lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny;)
Dzięki za słowa wsparcia faktycznie te dni przygotowań są nie zapomniane i cudowne
Teraz mam chwilkę żeby Was nadrobi.ć
Oczywiście trzymam kciuki za same pozytywne informacje z wizyt
Ewalika powodzenia w walce z zaparciami.
Natalia nie dziwie się ze miałaś stresa tez bym chyba na zawał zeszła chociaż nie mają co nam zrobić.
Ursa śliczne psiaki i piękne widoki