Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
jaroszka wrote:Ewalika też nie mogę spać... jak u Ciebie wzdęcia minęły czy jednak trzeba interweniować?
od 8 dzisiaj moj lekarz przyjmuje chyba zadzwonie do niego.. nienawidzę szpitali dlatego wolalabym tam nie jechac :(a ty dlaczego spac nie mozesz?
-
Nynusia trzymam moooooooooocno kciuki za Wasz Piękny Dzień
Ale zazdroszczę Ci tych przygotowań i tego czekania
Bardzo miło to wspominam i chętnie bym powtórzyła
Ja dzisiaj połówkoweCzekam aż do 16, faktycznie lepiej rano, bo to czekanie....
Dziewczyny współczuję wzdęć, wiem co to znaczy, też mnie dopadały kilka razy mega bolące, ale jakoś samo przeszło i obyło się bez szpitala ufffMagnosia, Ewalika, IviQ lubią tę wiadomość
-
Wzdęcia i brak możliwości wypróżnienia się mogą powodować twardnienie brzucha. Warto jeść produkty bogate w błonnik.
Tępy ból brzucha szczególnie na bokach to rozciąganie więzadeł i mięśni - no stress
To info od mojego lekarzaAguś26, Fatim lubią tę wiadomość
-
Witam.
Ja po wczorajszym usg nie dowiedziałam sie kto siedzi w brzuszku, bo sie Okruszek ukrył ładnieno i ze względu na moje bóle podbrzusza, dość silne bo nie wiele poza chodzeniem robie, distałam zamiast dupka luteine...na podtrzymanie, bo gin się martwi...mam też kiepskie wyniki z krwi, więc dała mi narazie żelazo, no i w moczu znowu bakterie, więc pro-uro....w poprzedniej ciąży raz byłam w szpitalu przez ten kiepski mocz i to w okolicach tych tygodni co teraz...magnez i nospę tez mam brac no i tyle..na połówkowe jestem umówiona na 3.06 , bo na usg jednak 17tc był. Ogólnie jakoś fatalnie sie czuje...mdli mnie ciągle i jestem okropnie zmęczona...jak się położe to już tylko spać
Ta ciąża to dla mnie ciężki temat...czuje Okruszka, nawet patrząc na brzuszek, widze jak czasem fika tam, ale najlepiej byłoby gdyby był już październik i Okruszek byłby już z nami...
Smęce z rana:(
Olu witaj na październikowych :*
Agu dobrze, że przeszły te plamienia :*
Muffinka gratulacje :*
Nynusia to bedzie piękny dzień i pogoda wspaniała
Kciuki za dzisiejsze wizyty kochane :*
agu258, Muffinka1019 lubią tę wiadomość
-
Witam z rana !
Widze , ze temat wzdecJa nie mialam z tym problemow , az do tej pory . Nie mam wzdecia , ale juz nawet nie pamietam kiedy bylam w WC za grubrza potrzeba
Witam nowa pazdziernikowa mame
Gratuluje udanych wizyt i czekam na kolejne dobre wiesci juz chyba z Usg polowkowych
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
lojkalojka, ja mam podobny problem. Właśnie przypomniałam sobie niezawodny sposób - sok z kiszonej kapusty. Tylko nie radzę pić całej butelki na raz bo możesz nie zdążyć potem dobiec do łazienki
Spróbuję sobie też dziś kupić, tylko nie wiem czy to w każdym sklepie dają?
A z innej beczki to właśnie koleżanka z pracy przyniosła mi torbę z ikei pełną ciuchów ciążowychNarzekałam mężowi, że trzeba komodę na ubranka dziecka kupić a tu teraz jeszcze jedną na moje ciuchy
już widzę jaki będzie szczęśliwy
Kciukam za wizyty i czekam na piękne zdjęcia i wieści o synkach i córuniachWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 09:27
Magnosia, agu258 lubią tę wiadomość
-
Witam Was kobietki!
Trochę nadrobiłam Waszych wpisów. Mam nadzieję, że serwer nam nie padnie jak zaczniemy opisywać swoje porody, karmienie itp.
Muffinka GRATULUJĘ CÓRECZKI !
Nynusia - Ślub to coś wspaniałego.. do tego uwielbiałam swój okres przygotowańJeśli masz dwudniową uroczystość to gwarantuje Ci-stwierdzisz, że 2dni to za mało
Bynajmniej mi za szybko minęły
Ewalika - na pewno wszystko będzie dobrze, jeśli zdecydowałaś się na konsultacje z lekarzem
Linka - powodzenia na połówkowych!
Ja dziś z rana byłam na szpitalu w laboratorium.. morfologia, mocz, różyczka. W I trymestrze byłam kilka minut po 7 i byłam 27.w kolejce! Dziś nie dałam się..w labo byłam uwaga: 6:45 i byłam 5. w kolejce! cool...Zastanawiam się jak to będzie jak będę mieć test obciążenia glukozą, chyba tam zejdę
Mam nadzieję, że jakiś miły pan mnie przepuści?
Dziś był taki jeden co przepuścił ciężaróweczkę z dobrze widocznym brzuszkiem ;p
Jeden moment mnie zaniepokoił, dość długo stałam (niestety 4 miejsca siedzące zajęte..) i po kilku minutach zrobiło mi się duszno, gorąco a do tego oblewał mnie zimny pot aż musiałam się podeprzeć.
Czekam z niecierpliwością na moje połówkowe w czerwcu. Mam nadzieję, że maluszek ujawni swoją płeć, bo chce zacząć kompletować ubranka..
Jedynym mankamentem na tę chwilę jest u mnie zgaga. Jak sobie z tym radzicie??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 09:35
linka220, Muffinka1019 lubią tę wiadomość
-
Ewalika przepraszam, że zniknelam, Ale w końcu zasnelam ☺ daj znać jak po lekarzu, bo mnie też często odpadają wzdęcia.
Aagatkaa84: to są targi mother&baby 20 i 21 czerwca na Służewcu kilka postów wcześniej przestałam linka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 09:33
-
Cześć
Ewelika - kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze.
Też mam problem ze wzdęciami i zaparciami...
Jaroszka, my chyba też wybierzemy się na te targi.
Dziś mam ambitne plany, planuję umyć lodówkę, choć baardzo mi się nie chce... ;/
Potem obiad, zakupy i wyjazd na wieś.
Życzę Wam więc miłego, spokojnego i słonecznego weekendu!
Nynusia, będę z Tobą myślamiWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 09:42
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
aanaa niestetyu mie nie ma kapust kiszonej i tym samym soku z niej .
Ale dzieki za porade
Ja juz od tygodnie nie jadlam owsianki i to chyba powod zakorkowania tyłkaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 09:52
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Cześc dziewczyny
Ja mam wszystko o czym piszecie: wzdęcia, problemy z wypróżnieniem i od kilku dni zgagę. Na zgagę sposób mam to herbata z lipy. Na wzdęcia biore espumisan. No i największy problem... problemy z wypróżnianiem. Żadne śliwki, żadne kefiry nic nie dają. Kawa a i owszem ale przez te skoki ciśnienia, i przez to, że nigdy mi nie służyła za bardzo, nie chcę pic jej codziennie.
Wróciłam do długich spacerów. Może to coś pomoże. Wczoraj zrobiłam 6 km, w niedzielę mam w planie zrobic koło 8km (nie chcę też się rzucac na ruch żeby dzidzi nie zaszkodzic).
U nas jest teraz przepięknieW tym roku tak ułożył się płodozmian, że wszedzie wypadł rzepak. Jabłonie pięknie kwitną więc zapach jest cudowny
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca31d298a54a.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6dbbfb86a81.jpgaanaa, nat_alia, szczesliwa_mamusia21, agu258, mała.mi, lili_madlen, linka220, soraya, Muffinka1019, estrella, Lexie lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
wczoraj pisałam, że nie czuję jeszcze ruchów. Dzisiaj od rana czuje coś dziwnego w brzuchu, jakby małą rybkę, ale nie jest to przyjemne uczucie, raczej takie dziwne, jakby takie delikatnie kłucia, nie wiem czy to Maleństwo. Czuję tak bardzo nisko w dole, no i bulgotki też czuję.
Będę się obserwować, jeśli to będzie się powtarzać to chyba pierwsze ruchy Dzidizolka
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na relacjeMarta28, jaroszka, Magnosia, Lexie, Muffinka1019, IviQ lubią tę wiadomość
-
Ma ktoras tak ze wyskakuje w dole brzucha taka kulka twarda na chwile doslownie i znika?ja tak mamwieczorami mniej wiecej o stalej porze jak sie juz poloze i terax juz nie wiem czy to dzidzia czy macica sie jakos napina? Nie panikuje narazie bo mam tak w zasadzie raz dziennie na chwile.wczoraj na warsztatach bylo bardzo glosno dopoki jeden pan sie nie odezwal ze zmierzyl decybele i sa one nie korzystne dla kobiet w ciazy;) i zrobilo mi sie tak 3 razy, ale jak juz zciszyli mikrofon to byl spokoj.na poczatku pomyslalam ze moze faktycznie bylo za glosno i dzidzi to nie odpowiadalo ale teraz mam watpliwosci co do tego co to bylo i z czego sie wzielo.w czwartek wizyta to zapytam ale moze ktoras z was tez tak miewa?
-
czesc dziewczynki
ja wzdecia mam zawsze ( codziennie ) popołudniami do nocy... espumisan nie pomaga... z opróżnianiem natomiast nie mam problemów ide zazwyczaj 2-3 razy dziennie - więc superdlatego dziwie sie ze mam takie wzdecia