X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a o jakich warsztatach w Warszawie mówicie ?

km5st5odymuuq2ts.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Ewalika też nie mogę spać... jak u Ciebie wzdęcia minęły czy jednak trzeba interweniować?
    Nie minely nie wiem juz co robic :( od 8 dzisiaj moj lekarz przyjmuje chyba zadzwonie do niego.. nienawidzę szpitali dlatego wolalabym tam nie jechac :(a ty dlaczego spac nie mozesz?

relgrl68722yz04m.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia trzymam moooooooooocno kciuki za Wasz Piękny Dzień :) Ale zazdroszczę Ci tych przygotowań i tego czekania :) Bardzo miło to wspominam i chętnie bym powtórzyła :)

Ja dzisiaj połówkowe :) Czekam aż do 16, faktycznie lepiej rano, bo to czekanie....

Dziewczyny współczuję wzdęć, wiem co to znaczy, też mnie dopadały kilka razy mega bolące, ale jakoś samo przeszło i obyło się bez szpitala ufff

Magnosia, Ewalika, IviQ lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka220 ja tez licze ze wkoncu samo minie..
    trzymam kciuki za wizyty dzisiaj :*

linka220 lubi tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam do lekarza kazal natychmiast przyjechac.. wiec jestem i czekam na szczescie dzisiaj nie ma duzo ludzi..

relgrl68722yz04m.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzdęcia i brak możliwości wypróżnienia się mogą powodować twardnienie brzucha. Warto jeść produkty bogate w błonnik.
    Tępy ból brzucha szczególnie na bokach to rozciąganie więzadeł i mięśni - no stress :)

To info od mojego lekarza :)

Aguś26, Fatim lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika daj znać po wizycie ;)

iv09hdge6yql001e.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Ja po wczorajszym usg nie dowiedziałam sie kto siedzi w brzuszku, bo sie Okruszek ukrył ładnie :) no i ze względu na moje bóle podbrzusza, dość silne bo nie wiele poza chodzeniem robie, distałam zamiast dupka luteine...na podtrzymanie, bo gin się martwi...mam też kiepskie wyniki z krwi, więc dała mi narazie żelazo, no i w moczu znowu bakterie, więc pro-uro....w poprzedniej ciąży raz byłam w szpitalu przez ten kiepski mocz i to w okolicach tych tygodni co teraz...magnez i nospę tez mam brac no i tyle..na połówkowe jestem umówiona na 3.06 , bo na usg jednak 17tc był. Ogólnie jakoś fatalnie sie czuje...mdli mnie ciągle i jestem okropnie zmęczona...jak się położe to już tylko spać :(
    Ta ciąża to dla mnie ciężki temat...czuje Okruszka, nawet patrząc na brzuszek, widze jak czasem fika tam, ale najlepiej byłoby gdyby był już październik i Okruszek byłby już z nami...

Smęce z rana:(

Olu witaj na październikowych :*

Agu dobrze, że przeszły te plamienia :*

Muffinka gratulacje :*

Nynusia to bedzie piękny dzień i pogoda wspaniała <3

Kciuki za dzisiejsze wizyty kochane :*

agu258, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana !
    Widze , ze temat wzdec :) Ja nie mialam z tym problemow , az do tej pory . Nie mam wzdecia , ale juz nawet nie pamietam kiedy bylam w WC za grubrza potrzeba ;)
    Witam nowa pazdziernikowa mame :)
    Gratuluje udanych wizyt i czekam na kolejne dobre wiesci juz chyba z Usg polowkowych :)

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka, ja mam podobny problem. Właśnie przypomniałam sobie niezawodny sposób - sok z kiszonej kapusty. Tylko nie radzę pić całej butelki na raz bo możesz nie zdążyć potem dobiec do łazienki :) Spróbuję sobie też dziś kupić, tylko nie wiem czy to w każdym sklepie dają?
    A z innej beczki to właśnie koleżanka z pracy przyniosła mi torbę z ikei pełną ciuchów ciążowych :) Narzekałam mężowi, że trzeba komodę na ubranka dziecka kupić a tu teraz jeszcze jedną na moje ciuchy :) już widzę jaki będzie szczęśliwy :D
    Kciukam za wizyty i czekam na piękne zdjęcia i wieści o synkach i córuniach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 09:27

Magnosia, agu258 lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kobietki! <3 Trochę nadrobiłam Waszych wpisów. Mam nadzieję, że serwer nam nie padnie jak zaczniemy opisywać swoje porody, karmienie itp. :D

Muffinka GRATULUJĘ CÓRECZKI !

Nynusia - Ślub to coś wspaniałego.. do tego uwielbiałam swój okres przygotowań :) Jeśli masz dwudniową uroczystość to gwarantuje Ci-stwierdzisz, że 2dni to za mało :D Bynajmniej mi za szybko minęły ;)

Ewalika - na pewno wszystko będzie dobrze, jeśli zdecydowałaś się na konsultacje z lekarzem

Linka - powodzenia na połówkowych!

Ja dziś z rana byłam na szpitalu w laboratorium.. morfologia, mocz, różyczka. W I trymestrze byłam kilka minut po 7 i byłam 27.w kolejce! Dziś nie dałam się..w labo byłam uwaga: 6:45 i byłam 5. w kolejce! cool... ;) Zastanawiam się jak to będzie jak będę mieć test obciążenia glukozą, chyba tam zejdę :D Mam nadzieję, że jakiś miły pan mnie przepuści? :D Dziś był taki jeden co przepuścił ciężaróweczkę z dobrze widocznym brzuszkiem ;p
    Jeden moment mnie zaniepokoił, dość długo stałam (niestety 4 miejsca siedzące zajęte..) i po kilku minutach zrobiło mi się duszno, gorąco a do tego oblewał mnie zimny pot aż musiałam się podeprzeć.
    Czekam z niecierpliwością na moje połówkowe w czerwcu. Mam nadzieję, że maluszek ujawni swoją płeć, bo chce zacząć kompletować ubranka..
    Jedynym mankamentem na tę chwilę jest u mnie zgaga. Jak sobie z tym radzicie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 09:35

linka220, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika przepraszam, że zniknelam, Ale w końcu zasnelam ☺ daj znać jak po lekarzu, bo mnie też często odpadają wzdęcia.

Aagatkaa84: to są targi mother&baby 20 i 21 czerwca na Służewcu kilka postów wcześniej przestałam linka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 09:33

relgh371crdcdbv2.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Ewelika - kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze.
    Też mam problem ze wzdęciami i zaparciami... :/

Jaroszka, my chyba też wybierzemy się na te targi.

Dziś mam ambitne plany, planuję umyć lodówkę, choć baardzo mi się nie chce... ;/
    Potem obiad, zakupy i wyjazd na wieś.

Życzę Wam więc miłego, spokojnego i słonecznego weekendu! :)
    Nynusia, będę z Tobą myślami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 09:42

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa niestetyu mie nie ma kapust kiszonej i tym samym soku z niej .
    Ale dzieki za porade :)
    Ja juz od tygodnie nie jadlam owsianki i to chyba powod zakorkowania tyłka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 09:52

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewczyny :) Ja mam wszystko o czym piszecie: wzdęcia, problemy z wypróżnieniem i od kilku dni zgagę. Na zgagę sposób mam to herbata z lipy. Na wzdęcia biore espumisan. No i największy problem... problemy z wypróżnianiem. Żadne śliwki, żadne kefiry nic nie dają. Kawa a i owszem ale przez te skoki ciśnienia, i przez to, że nigdy mi nie służyła za bardzo, nie chcę pic jej codziennie.

Wróciłam do długich spacerów. Może to coś pomoże. Wczoraj zrobiłam 6 km, w niedzielę mam w planie zrobic koło 8km (nie chcę też się rzucac na ruch żeby dzidzi nie zaszkodzic).

U nas jest teraz przepięknie :) W tym roku tak ułożył się płodozmian, że wszedzie wypadł rzepak. Jabłonie pięknie kwitną więc zapach jest cudowny <3

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca31d298a54a.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6dbbfb86a81.jpg

aanaa, nat_alia, szczesliwa_mamusia21, agu258, mała.mi, lili_madlen, linka220, soraya, Muffinka1019, estrella, Lexie lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oczywiście! Trzymam mocno kciuki za wizyty! :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka, znaczy za granicą siedzisz :) to może czopki glicerynowe? to powinno być wszędzie?
    Ursa, czyżby 6 miesiąc? :)

Ursa lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    wczoraj pisałam, że nie czuję jeszcze ruchów. Dzisiaj od rana czuje coś dziwnego w brzuchu, jakby małą rybkę, ale nie jest to przyjemne uczucie, raczej takie dziwne, jakby takie delikatnie kłucia, nie wiem czy to Maleństwo. Czuję tak bardzo nisko w dole, no i bulgotki też czuję.

Będę się obserwować, jeśli to będzie się powtarzać to chyba pierwsze ruchy Dzidizolka :)

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na relacje :)

Marta28, jaroszka, Magnosia, Lexie, Muffinka1019, IviQ lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma ktoras tak ze wyskakuje w dole brzucha taka kulka twarda na chwile doslownie i znika?ja tak mamwieczorami mniej wiecej o stalej porze jak sie juz poloze i terax juz nie wiem czy to dzidzia czy macica sie jakos napina? Nie panikuje narazie bo mam tak w zasadzie raz dziennie na chwile.wczoraj na warsztatach bylo bardzo glosno dopoki jeden pan sie nie odezwal ze zmierzyl decybele i sa one nie korzystne dla kobiet w ciazy;) i zrobilo mi sie tak 3 razy, ale jak juz zciszyli mikrofon to byl spokoj.na poczatku pomyslalam ze moze faktycznie bylo za glosno i dzidzi to nie odpowiadalo ale teraz mam watpliwosci co do tego co to bylo i z czego sie wzielo.w czwartek wizyta to zapytam ale moze ktoras z was tez tak miewa?

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczynki :)
    ja wzdecia mam zawsze ( codziennie ) popołudniami do nocy... espumisan nie pomaga... z opróżnianiem natomiast nie mam problemów ide zazwyczaj 2-3 razy dziennie - więc super :) dlatego dziwie sie ze mam takie wzdecia

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
‹‹ 825 826 827 828 829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ