X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka - oo to jeszcze lepsza ta cena, a ile masz tam godzin?

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    onka - oo to jeszcze lepsza ta cena, a ile masz tam godzin?

16 zajęć w ciągu 2 miesięcy (ale nie wiem, ile dokładnie godzin, pewnie każde nie więcej niż 1 - 1,5), wiec nie za duzo.

Zorientuję się jeszcze jak to wygląda w takiej szkole prowadzonej koło mnie przez położne środowiskowe, bo te 500 zl to sporo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 19:02

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No sporo, ale u mnie niewiele mniej. Masz więcej godzin bo ja mam 14 (7x2godziny). No ale ja i tak się decyduję bo chcę tam rodzić więc już niczego nie szukam :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przy szpitalu jest szkoła rodzenia za darmo. Ale jeszcze nie wiem, co i jak z rozpoczęciem zajęć, muszę iść się zapisać :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale moja dzidziunia dzisiaj wariuje :D aż mi brzuszek unosi hehe.. moja kruszynka kochana

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pudelekx.pl/18-latka-z-zespolem-downa-chce-zostac-modelka-galeria-43635-g10#galeria

Hmm.. spojrzcie na to. Wspaniale :)

• IviQ Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpadam tylko zyczyc slodkich snow, jutro poczytam, nadrobie i sie odezwe, dzis nie mam nastroju na czytanie i odpisywanie moj mnie tak zdrzaznil ze najchetniej gdybym mogla wypila butelke wina, a tak tylko sie o modego martwie. Do jutra laseczki

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • agania Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny. Idę spać, stresior mnie łapie przed jutrzejszą wizytą, a to dopiero na 16:30...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    I znowu nie jestem o czasie, żeby z Wami popisać :(

Fresh gratuluję pięknego syna i piękne fotki!

U mnie dziś w miarę intensywnie, posprzątałam dom, bo jutro mam babski comber :D

Szefowa mnie dziś wezwała i zwróciła mi uwagę, że za często chodzę do ubikacji... i że nagminnie mi się to zdarza przed przerwą, zamiast już wytrzymać do przerwy. Powiedzcie mi tylko czy to jest normalne? Ja z tą wariatką nie wytrzymam do lipca... Jakbym była w Polsce, to jutro zamiast mnie zobaczyłaby L4 do końca ciąży.
    Ale stwierdziłam, że mam ją w dupie ( sorki, ale to i tak łagodnie ) i będę chodziła do ubikacji kiedy chce, a co, zwolni mnie? A moja mała oczywiście na pęcherzu sobie chyba nóżki prostuje ;)
    Czasami mam już dość tego cyrku, co mam w pracy, babka powinna leki brać. Może się zdziwicie, że tak mówię, ale co ja tam już przeżyłam... No a jak już zdecydowałam, że dość i miałam zmieniać pracę to się okazało, że jestem w ciąży i dlatego tam zostałam... Ach. Smęcę, ale mam już dość tego wścibskiego babska!

FreshMm, onka lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka ja jeszcze jestem :)
    Kurcze ale Ci wspolczuje pewnie to jakis stary samotny babsztyl poużywaj sobie na nia smialo, zeby kobieta kobiecie wypominala takie rzeczy jeszcze wiedzac ze jestes w ciazy ... porazka , ale masz racje trzeba ja miec daleko a malutka sie pewnie przytula do pecherza :) mam nadzieje ze ten babsztyl nie bedzie Cie juz wiecej denerwowac!
    Trzymaj sie kochana :*

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia, ten babsztyl to kobieta około 40, bezdzietna, która otwarcie nie lubi dzieci, a każdą do tej pory dziewczynę w ciąży traktowała jako szkodę dla firmy. Więc nie zrozumienie nie mam nawet co liczyć. Ale przy każdej takiej sytuacji staram się nie denerwować ze względu na malutką. Pocieszam się tym, ze jeszcze 2 miesiące i będę wolna i wymarzę ją z pamięci.
    Żeby Cię rozśmieszyć, ostatnio PODPISAŁA mikrofalówkę, że to jej prywatna ( wszyscy używaliśmy jej od kiedy pracuję). A więc cyrk na kółkach.

Dziękuję za wsparcie :)

Też idę powoli do łóżeczka, bo cała ceremonia smarowania ciała przede mną :)

Jutro pewnie znowu będę późno, ale w czwartek już coś z Wami popiszę :)

Trzymajcie się laseczki z okrągłymi brzuszkami!

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O no to wszystko jasne ! Sama nie ma dzieci i teraz się ''wyzywa,, ale tak jak mówisz byle do lipca !
    Z mikro faktycznie mnie rozbawilas :D
    Dobrej nocki :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie mecze z choroba. Nos zatkany, wszystko mnie lamie, wieczorem to tylko ryczalam z bezsilnosci. Oj ciezko ta trzecia ciaze przechodze....

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Muffinka, jak Cię zdenerwuje ta kobieta znowu, to pomyśl, że Ty i tak masz lepiej. Doświadczasz czegoś pieknego, czego ona może Ci pozazdrościć. Wiem, że to okrutne, ale skoro ona taka...
    Dziewczyny piszecie o szkołach rodzenia i cenach i się trochę zdziwiłam. U mnie i ta pod domem i ta przyszpitalna są za darmo.

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

mam pytanko, jakie bierzecie witaminy dla kobiet w ciąży?

Ja biorę Prenatal Classic, ale czytam właśnie na bestbelly, że trzeba uzupełniać dietę kwasami Omega3, a w tym Prenatalu nie ma kwasów :/ Znalazłam lek OmegaMed DHA i nie wiem, czy go nie kupię czasem. Tylko wtedy, czy łykać oba ..... czy co drugi dzień.... bo za to w OmegaMed nie ma reszty witamin z Prenatalu, kurcze zapytam mojej gin na kolejnej wizycie,

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka, mi lekarz zalecił mama dha i już jakiś czas to łykam i żyję :) Nie wiem jak kosztują inne witaminy ale ostatnio zapłaciłam za opakowanie mama dha 55 zł.

Bąbelek, linka220, Blondik lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam o poranku ;)
    linka220 wrote:
    Hej dziewczyny,

mam pytanko, jakie bierzecie witaminy dla kobiet w ciąży?

Ja biorę Prenatal Classic, ale czytam właśnie na bestbelly, że trzeba uzupełniać dietę kwasami Omega3, a w tym Prenatalu nie ma kwasów :/ Znalazłam lek OmegaMed DHA i nie wiem, czy go nie kupię czasem. Tylko wtedy, czy łykać oba ..... czy co drugi dzień.... bo za to w OmegaMed nie ma reszty witamin z Prenatalu, kurcze zapytam mojej gin na kolejnej wizycie,
    Ja biorę MamaDHA PREMIUM z polecenia mojego ginekologa:) Ogolnie dość drogie bo ok50zl w DOZ, ale ja kupuje na http://apteka-sieciowa.pl/mamadha-premium-kapsulek-p-27565.html czyli 36,47zł i odbieram osobiscie w aptece. Poza tym grupa ADAMED produkuje również luteinę. Jest jeszcze MamaDHA za 29,30zł ale w mniejszej dawce...
    SKŁAD (duże dawki):
    DHA 0,800g
    wit D3 2000 j.m
    kwas foliowy 400mcg
    Magnez 200mg
    Jod 200 mcg

Zalecana dawka 2 kapsułki i tyle biorę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 08:51

linka220 lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania - powodzenia na dzisiejszej wizycie :) :)

atdc6iyehd9qphks.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę pragnę, zawiera kwasy omega, ale też Wit. Do, co dla mnie bardzo wazne

linka220, Drzwiona lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo dziewczyny :)

MAMA DHA ma faktycznie wszystko w jednym, super :) polecę dziś do apteki, ale zobaczę jeszcze Ladeevit, też mają fajny skład, koleżanka mi właśnie poleciła.

Moja ginekolożka za to, zamiast mi coś polecić, to powiedziała, że nie trzeba nic brać, chyba, że chcę... ale co, to nie zaproponowała... Fajnie, że Wasi ginekolodzy coś polecają ;)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
‹‹ 848 849 850 851 852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ