Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny!
Co do witamin-ja biorę falvit mama i omega med pregna. Ale też słyszałam że jak się bierze dużo witamin to może być duże dziecko.
Muffinka nie przejmuj się, szefowa może Ci nadmuchac. Tylko spokój Cię uratuje!
Powodzenia na wizytach!Muffinka1019 lubi tę wiadomość
-
Marta, ja obchodziłam swój pierwszy Dzień Matki, gdy moja córcia skończyła równy miesiąc. W sumie jakoś bardzo tego dnia nie odczułam, bo to bardziej mąż wtedy myśli o Tobie niż dziecko. Prawdziwe i wzruszające Dni Matki zaczęły się u mnie, gdy mała poszła do przedszkola.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 10:59
Marta28 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, stosujecie może jakiś płyn do płukania jamy ustnej? A jeśli tak, to jaki? Bo wiem, że mają różny skład, ale w sumie bez przesady - chyba możemy, prawda?
Zdarza mi się wieczorami mieć niesmak w ustach i myślę, że poza myciem zębów by mi to bardzo pomogło.
-
Mojej mamie w ciąży z młodszym bratem lekarz zalecił brać jod "na inteligencję" i teraz młody jest najzdolniejszy w nauce z całej naszej czwórki rodzeństwa, bystrzak chce iść na medycynę, więc może coś w tym jest... tak sobie myślę, chociaż konkretnych dowodów nie mam, a poza tym najważniejsze jest zdanie ginekologa i intuicja każdej mamy
Jeśli po witaminach dzieci rodzą się duże, to mi to nie przeszkadza - ważne, że zdrowe. Kiedyś średnia życia i wzrostu ludzi była mniejsza, z upływem wieków wszystko się zmienia.
-
Kasiu, gdzieś mi kiedyś się o uszy obiło, że nie powinno się używać płynu do płukania jamy ustnej w ciąży. Nie jestem jednak pewna, z drugiej strony nie ma co popadać z paranojeSzymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Nie ma co się dziwić, że teraz ludzie są coraz wyżsi. Niestety, chemia, którą się faszerujemy na co dzień jest wszechobecna. Kiedyś nie było tylu półproduktów i ogólnie żyło się inaczej. Na pewno wszystko ma wpływ na to, że dzieciaki są teraz takie duże. Teraz większość gimnazjalistów jest wyższa ode mnie, a gdy byłam w ich wieku, dzieciaki aż tak wysokie nie były. Zdarzały się wprawdzie i wyższe jednostki, ale nie tyle, co teraz.
-
Magnosia wrote:Kasiu, gdzieś mi kiedyś się o uszy obiło, że nie powinno się używać płynu do płukania jamy ustnej w ciąży. Nie jestem jednak pewna, z drugiej strony nie ma co popadać z paranoje
Magnosiu, ja bym o tym nawet nie pomyślała, ale mój mąż zasiał we mnie ziarenko niepokoju. Powiedział, że skoro są na bazie alkoholu, to może warto byłoby to skonsultować z lekarzem. Hmmm, zapytam przy kolejnej wizycie. -
nick nieaktualnyjacusianka wrote:Nenka, a którą restauracje masz na myśli?
byłam w Tawernie Dominikańskiej w Gdańsku, w Nałęczowie i w Lublinie też
tylko nazw juz nie pamietam:) w ogole to mam fazę na sprawdzanie jedzenia po Kuchennych:)
W Pucku jest ta restauracjanazywa sie BEKA za rondem przy samej drodze, i nieopodal jest tez muzeum klockow lego.
maja tam cos takiego jak czekadelko.. i kiedy czekasz na posilek to kosztujesz sobie rozne rodzaje rybek za darmoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 11:11
-
Cześć kochane!
Trochę mnie nie było ale nie ma co ukrywać zatęskniłam się za moimi e-koleżankami
Powiem szczerze ze musiałam trochę na spokojnie przemyśleć i przespać się z tematem ot tak po prostu..wiem ze zrobię wszystko żeby mojej córeczce dopomóc i wierzę ze wszystko się poukłada tak jak bym tego chciała!
Wiecie co ja chyba juz nie przestanę spać w dzień...ciągle jestem senna a niby w II trym. Miało być więcej energii...sru-tu-tu-tu.
IviQ lubi tę wiadomość
-
no to już jestem i nadrabiam. Co prawda nadal jestem wsciekła na mojego zwlaszcza ze on jakoś nie widzi problemu i jakby zapomniał że jestem w ciązy i hormony powodują u mnie reakcje takie a nie inne i chyba to mnie najbardziej wkurza, ze przeważa jego duma, a nie empatia, ale on zawsze taki był, dalczego liczyłam ze w ciązy będzie inaczej??? nie wiem
Nieważne wygadałam się sorki
teraz o Was
agania no widzisz a ja nawet na dorsze w morze wypływam imarzy mi się rejs dookoła świata…..
nat_alia gratuluję kopniaków
Kasia82 a dlaczego nie miałybyśmy chodzić w sukienkach? Ja już chodzę choć marznę:p
Co do plynu oczywiście że używam, przecież go nie piję tylko płuczę Pani doktor mi wręcz polecała bo trzeba bardzo dbać o zeby
PauLLa mam nadzieje ze kolejna noc minęła spokojniej….
Muffinka1019 a ona wie ze jestes w ciąży??? Przeciez to norm len że się chodzi częściej do toalety i nic na to nie poradzisz. Ja jestem szefowa i nie wyobrażam sobie zwrócic uwagi pracownikowi o toaletę niezależnie od sytuacji a co dopiero w ciąży…
linka220 kup zestaw prenatalu gdzie masz prenatal classic i Renata DHA, albo Vitamer-prenatal, też łączenie po 30 tabletek witamin i 30 z DHA a jest tańszy o prawie połowę
lojkalojka mnei takei skurcze łydek zaczęł brać że musiałam zacząć dodatkowo wcinać magnez, ale przyznam że przezło mi też takie napinanie bolesne brzucha więc chyba mi mg brakowało…
FreshMm masz rację jod jest na rozwój mózgu i jest ważny. Ja radzę brać witaminy, gdyż zauważcie w ich składzie nie ma mixu 30 witamin tylko to czego jest mało w pożywieniu. Sama się bardzo zdrowo odżywiam ale nie mieszkam nad morzem i nie jestem w stanie samą solą jodowaną dostarczyć wystarczająca ilość jodu, żelaza bo nie wcinam stale czerwonego mięsa a mamy zwiększone zapotrzebowanie i DHA bo mało jadam tłuszczy. Zatem ja łykam. Kwas foliowy z warzyw tez się wchłania baaardzo mało a w naszym pożywieniu coraz mniej wartości odżywczych coraz więcej chemii…nie to co nasze mamy….
nat_alia, Muffinka1019 lubią tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Ja używam płynu do płukania Colgate- niebieskiego, jest bez alkoholu i jest bardzo delikatny. Ale nawet nie czytałam czy można czy nie można, bo jesli nie używam, od razu robią mi się stany zapalne dziąseł.
co do witamin, biorę pregnę plus i dha, ale nie codziennie, jak mi się przypomni, wyniki mam idealne wiec podchodzę do suplamentów z dystansem.21.10.2015 Leon -
Dzień dobry
Sprawdzałam szkoły rodzenia u siebie i niestety 90 % płatne a te darmowe miejsc juz nie maja - szkoda
Jesli chodzi o witaminy to mnie także lekarz powiedział że zaleca nie brać żadnych witamin ponieważ co miesiac kontrolujemy Maluszka jego wzrost, wage i z USG wynika co wizytę że jest starszy o kilka dni ( a wit. nie biore)tak że jesli by sie okazało że jest później mniejszy to wprowadzimy. I faktycznie to praktykuje bo moja koleżanka chodzi do niego a jej mały z USG jest mniejszy o tydzień+3dni i jej zalecił brac witaminki:)
Ja jedynie 1 miesiac przed i przez cała ciaze do dzis biore FOLICA od 2 trymestru sama sobie wprowadziłam witaminę D3 , wapń(bo kształtują sie kości i szpik) i magneB6 ale to mówię tak na własną reke
Kasia82 lubi tę wiadomość
-
Dzien doberek, ja biore Falvit mama i omegamed pregna DHA. Tez slyszalam ze dzieci sie pozniej wieksze rodza, troche mnie to przeraza ale co zrobic jak moja dieta nie jest dobra, rozne godziny pracy skusze sie czasem na burgera i frytki co rusz fastfood sie pojawia. Stara, sie jest owoce i wazywa ale wiem ze za malo ich jem.
-
nick nieaktualny
-
Jeszcze wrócę do tych witamin. na USG nie widać niestety wpływu braku witamin, popatznie na siebie czy na oko jesteście w stanie powiedzieć czy Wam czegoś brakuje? Ja nie mówie o faszerowaniu sie zaraz ilościami itd , ale ja sobie zrobiłam zestawienie i wiem ze jem za mało akurat tych składników które są w witaminach więc łykam. Poza wit A na którą trzeba uważać nie przedawkujemy żadnej innej. Oczywiście im któraś jest młodsza, ma lepsze żyły i wchlanialność, zatem ja się na pewno nie porównam do takeij 20tki którje organizm pracuje zupełnie inaczej niż mój. Mi tam 2 lekarzy kazało brać od 2 trymestru ale żeby nie przesadzać tylko spokojnie i najwazniejszy jod, dha i żelazo, bo wapń resztę spokonei dostarczymy, d3 idze lato więc też.
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
nick nieaktualnyJestem na zwolnieniu praktycznie od poczatku ciąży (od lutego), umowa o pracę na czas nieokreślony, przepracowane 3 lata, zwolnienie chodzące. Przyszli, powiedzieli że mnie dwa dni szukali (mojej ulicy nie ma na mapach), wpisali protokół, że jestem w domu i kazali podpisać - tyle...
* zwolnienia mam co 3 tygodnie, teraz mialam wyjątkowo 24 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 11:31