X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ, miałam na myśli typowe letnie sukienki na ramiączka. W innych to ja też chodzę, ale mam albo sukienki z rękawami albo dłuższe tuniki, właściwie przypominające krótsze sukienki. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    po jakim czasie od przejścia na zwolnienie?

Po 3,5 mca, od ostatniego zwolnienia 19 dni.

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarz patrzy na wyniki krwi, a że morfologię mam idealną, powiedział, że nie ma sensu przyjmować witamin, bo gdyby czegoś mi brakowało, to wyszłoby w tych wynikach. Ja mam w każdym miesiącu robioną pełną morfologię, więc póki co słucham lekarza.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed zajściem w ciąże byłam pewna, że nie będę łykać żadnych witamin, ale jak przyszło co do czego i się przyjrzałam swojej diecie, to zmieniłam zdanie. Zdarza mi się nie zjeść w ciągu dnia ani jednego warzywa lub owoca, więc dla pewności biorę tabletki.
    Co do kontroli ZUSu to chyba się wściekli, nie lubię niezapowiedzianych gości, wiadomo że czasem się nie ma siły lub ochoty ogarnąć mieszkania, a tu się pchają urzędniki...Eghh...

polkosia, onka lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa no ja właśnie to samo. a morfologia niestety ne bada wszystkich parametrów no chyba ze rzeczywiscie zestwienie na zawartość witamin itd ale u mnie nie ma tego na morfologi. Byc moze to zbczenie zawodowe, ale bardziej wierze moim wyliczeniom niz tego co mówi ktoś kto nie wie jak wygląda mój jadłospis

aanaa lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    Ja tez biore Femibion natal plus , i tak sie zastanawiam co piszecie , bo moj maluszek juz zmienil termin o 2 tyg lekarz mowi ze bardzo rosnie :) a ja do tego dziennie jem pare jablek kilo nektarynek winogrona same owoce , dziennie taka dawka to minimum , ciekawe czy cos w tym jest , no ale wole zeby byl duzy najwazniejsze zeby tylko zdrowiutki ! :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od razu poszlan na forum i zaczelam o tym czytac , wszyscy pisza ze mit z tymi witaminami , jedna dziewczyna urodzila w 40t 3800coreczke pozniej nie brala ze wzgledu zeby niby nie miec duzego i urodzila chlopaka 4200 takze kazdy kto tam sie wypowiadal po ciazy nie potwierdzal wiec juz sama nie wiem , dla mnie najwazniejsze zdrowie , a jak bedzie duzy to dobrze bedzie koszykarzem :)

polkosia lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Hej kochane :)
    Ja tez biore Femibion natal plus , i tak sie zastanawiam co piszecie , bo moj maluszek juz zmienil termin o 2 tyg lekarz mowi ze bardzo rosnie :) a ja do tego dziennie jem pare jablek kilo nektarynek winogrona same owoce , dziennie taka dawka to minimum , ciekawe czy cos w tym jest , no ale wole zeby byl duzy najwazniejsze zeby tylko zdrowiutki ! :)

ja tez oczywiscie wole zeby byl zdrowy, ale jak przyjdzie nam po tych witaminach rodzic sn 4 kg kolosa to mozemy zmienic zdanie ;) moja znajoma po pierwszej stracie w kolejnej ciazy jadla fure witamin, chlopiec urodzil sie tak duzy, ze w nastepnej ciazy juz nie brala witamin i dziewczynka byla o 0,5 kg mniejsza, mimo ze ciaza przechodzona.

szczesliwa_mamusia21, Kasia82 lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też łykam witaminy, głównie ze względu na kwasy omega 3, bo w ogóle nie jem ryb. A przy mojej diecie ciążowej, że miesiąc jadłam w zasadzie same pomidory, a potem miesiąc tylko mleko, to na pewno sobie inne wybrakowałam :P Morfologię mam raczej dobrą (lekka nadkrwistość), ale prawdopodobnie wynika z tego, że piłam zbyt mało wody. Dzisiaj powtarzałam badanie, zobaczymy czy się coś poprawiło :) Byle nie pogorszyło ;) No i ze "złych" wiadomości, to przytyłam przez ostatnie 5 tygodni ponad 2 kg :P Chyba jednak przekroczę 100 do porodu :D

szczesliwa_mamusia21, IviQ, nat_alia lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, a nie jest tak, że chłopcy z reguły rodzą się trochę więksi? Mam na myśli przypadek Twojej koleżanki. Mój mąż i brat też urodzili się z wagą 4 kg.
    Mama nie łykała witamin. Mąż i brat dziś są także wysocy, więc to może po prostu cechy osobnicze też decydują o wadze, wzroście itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 12:31

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczynki:)
    czyli onka dołączasz do mnie czyli osób które przeszły już kontrole ZUS :) miejmy nadzieję ze już nie przyjdą... :)
    ja z witamin biore pregna plus tez z polecenia lekarza

przepraszam że wczoraj się nie odezwałam po wizycie ale jakoś poźno wszystko się skonczyło - lekarz przyjął mnie dopiero o 20:30 więc troche to trwało poźniej prosto do apteki...

mały rusza i rozwija się świetnie - ma już 350g :D
    niestety infekcja nie wygląda najlepiej, dostałam odpowiednie leki... :/
    jeden straszny - GYNAZOL - ogromna strzykawka którą trzeba wprowadzić do pochwy i wypuścić lekarstwo... brrr ... ale przeżyłam... na szczescie tylko raz sie aplikuje...
    drugi do smarowania Pimafucin dla mnie i dla męża... stosowac tydzień i zero seksu w tym czasie ...

najlepsze było zdanie lekarza, bo powiedziałam że po stosunku z mężem zrobiła mi się infekcja itd itp... a on na to: "pewnie dlatego że to było z mężem "... ale się uśmialiśmy... dobrze że nie jest taki sztywny tylko na luzie do tego podchodzi :)

Magnosia, ola.321, aanaa, Lexie lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • ss Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno tez od genetyki i nie tylko przez witaminy czy konserwanty, ale jesli mialabym anemie to wyszloby to w badaniu krwi, m.in po to sie je robi. Moja gin jest ginekologiem poloznikiem wiec nie jedna ciaze prowadzila i nie jeden porod odbierala wiec ufam ze wie co mowi;)

Magnosia lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia, możliwe, że to wynika z płci, sama nie mam porodowych doświadczeń więc powtarzam tylko zasłyszane historie :)

Nat_alia - ja też mam nadzieję, że już nie przyjdą, ale słyszałam, że potrafią i po 3 kontrole w czasie całej ciąży robić. A że teraz już wiedzą, gdzie mieszkam (wcześniej nie mogli znaleźć), to mam się na baczności ;)

Magnosia lubi tę wiadomość

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, no to nieźle z tym ZUS-em. Ja na L4 jestem już od ostatnich 2 dni stycznia i mam nadzieję że nie przyjdą bo nie chcę sobie nimi zawracać głowy. Okazuje się jednak że nie znamy dnia ani godziny ;).

Aaaaa i mówiłam że dam znać jak belly liczy miesiące ciąży :).

No i oficjalnie wg belly rozpoczęłam 6 miesiąc :).
    Belly liczy 6 miesiąc od 21t0d :). Biorę oczywiście poprawkę na to bo chyba w większości źródeł 6 miesiąc liczy się od 23t :).

Magnosia, onka, FreshMm, Lexie lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, Nat_alia - a czy przy kontroli proszą o jakieś dokumenty typu karta ciąży, wyniki badań?

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• nat_alia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Onka, Nat_alia - a czy przy kontroli proszą o jakieś dokumenty typu karta ciąży, wyniki badań?
    nic nie chca :)

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Marta28 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:

Oni chyba nie mają prawa, prosić o takie dokumenty. Bo skoro lekarz wystawia zwolnienie na okres ciaży , to w pewnym sensie to on bierze odpowiedzialność i wiarygodność ciąży. Czy w przypadku innych chorób, to lekarz podejmuje decyzję o niezdolności do pracy.
    Oni poprostu mają sprawdzić czy jesteś w domu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 13:44

2nn33e3kygfl7iaf.png

7b13822a6ea8651351a8fcaa026c5d99.png
    Kalendarz

• agania Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miewacie czasami bóle jelit? Zastanawiam się czy to normalne, że czasami czuję takie kłucia w jelitach czy nie...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Magnosiu, ja bym o tym nawet nie pomyślała, ale mój mąż zasiał we mnie ziarenko niepokoju. Powiedział, że skoro są na bazie alkoholu, to może warto byłoby to skonsultować z lekarzem. Hmmm, zapytam przy kolejnej wizycie.

Kasiu są płyny Listerine ZERO, jest tam zero alkoholu, ja osobiście cały czas używam, bo podobno z alkoholem są jakieś bardziej rakotwórcze, czy coś....kiedyś coś usłyszałam i od tego czasu taki używam :D

Kasia82 lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam sie denerwowac dlaczego nie czuje jeszcze ruchow..:(

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
‹‹ 851 852 853 854 855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ