Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U mnie lekarz patrzy na wyniki krwi, a że morfologię mam idealną, powiedział, że nie ma sensu przyjmować witamin, bo gdyby czegoś mi brakowało, to wyszłoby w tych wynikach. Ja mam w każdym miesiącu robioną pełną morfologię, więc póki co słucham lekarza.
-
Ja przed zajściem w ciąże byłam pewna, że nie będę łykać żadnych witamin, ale jak przyszło co do czego i się przyjrzałam swojej diecie, to zmieniłam zdanie. Zdarza mi się nie zjeść w ciągu dnia ani jednego warzywa lub owoca, więc dla pewności biorę tabletki.
Co do kontroli ZUSu to chyba się wściekli, nie lubię niezapowiedzianych gości, wiadomo że czasem się nie ma siły lub ochoty ogarnąć mieszkania, a tu się pchają urzędniki...Eghh...polkosia, onka lubią tę wiadomość
-
aanaa no ja właśnie to samo. a morfologia niestety ne bada wszystkich parametrów no chyba ze rzeczywiscie zestwienie na zawartość witamin itd ale u mnie nie ma tego na morfologi. Byc moze to zbczenie zawodowe, ale bardziej wierze moim wyliczeniom niz tego co mówi ktoś kto nie wie jak wygląda mój jadłospis
aanaa lubi tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Hej kochane
Ja tez biore Femibion natal plus , i tak sie zastanawiam co piszecie , bo moj maluszek juz zmienil termin o 2 tyg lekarz mowi ze bardzo rosniea ja do tego dziennie jem pare jablek kilo nektarynek winogrona same owoce , dziennie taka dawka to minimum , ciekawe czy cos w tym jest , no ale wole zeby byl duzy najwazniejsze zeby tylko zdrowiutki !
-
Od razu poszlan na forum i zaczelam o tym czytac , wszyscy pisza ze mit z tymi witaminami , jedna dziewczyna urodzila w 40t 3800coreczke pozniej nie brala ze wzgledu zeby niby nie miec duzego i urodzila chlopaka 4200 takze kazdy kto tam sie wypowiadal po ciazy nie potwierdzal wiec juz sama nie wiem , dla mnie najwazniejsze zdrowie , a jak bedzie duzy to dobrze bedzie koszykarzem
polkosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszczesliwa_mamusia21 wrote:Hej kochane
Ja tez biore Femibion natal plus , i tak sie zastanawiam co piszecie , bo moj maluszek juz zmienil termin o 2 tyg lekarz mowi ze bardzo rosniea ja do tego dziennie jem pare jablek kilo nektarynek winogrona same owoce , dziennie taka dawka to minimum , ciekawe czy cos w tym jest , no ale wole zeby byl duzy najwazniejsze zeby tylko zdrowiutki !
ja tez oczywiscie wole zeby byl zdrowy, ale jak przyjdzie nam po tych witaminach rodzic sn 4 kg kolosa to mozemy zmienic zdaniemoja znajoma po pierwszej stracie w kolejnej ciazy jadla fure witamin, chlopiec urodzil sie tak duzy, ze w nastepnej ciazy juz nie brala witamin i dziewczynka byla o 0,5 kg mniejsza, mimo ze ciaza przechodzona.
szczesliwa_mamusia21, Kasia82 lubią tę wiadomość
-
Też łykam witaminy, głównie ze względu na kwasy omega 3, bo w ogóle nie jem ryb. A przy mojej diecie ciążowej, że miesiąc jadłam w zasadzie same pomidory, a potem miesiąc tylko mleko, to na pewno sobie inne wybrakowałam
Morfologię mam raczej dobrą (lekka nadkrwistość), ale prawdopodobnie wynika z tego, że piłam zbyt mało wody. Dzisiaj powtarzałam badanie, zobaczymy czy się coś poprawiło
Byle nie pogorszyło
No i ze "złych" wiadomości, to przytyłam przez ostatnie 5 tygodni ponad 2 kg
Chyba jednak przekroczę 100 do porodu
szczesliwa_mamusia21, IviQ, nat_alia lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Onka, a nie jest tak, że chłopcy z reguły rodzą się trochę więksi? Mam na myśli przypadek Twojej koleżanki. Mój mąż i brat też urodzili się z wagą 4 kg.
Mama nie łykała witamin. Mąż i brat dziś są także wysocy, więc to może po prostu cechy osobnicze też decydują o wadze, wzroście itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 12:31
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
witajcie dziewczynki:)
czyli onka dołączasz do mnie czyli osób które przeszły już kontrole ZUSmiejmy nadzieję ze już nie przyjdą...
ja z witamin biore pregna plus tez z polecenia lekarza
przepraszam że wczoraj się nie odezwałam po wizycie ale jakoś poźno wszystko się skonczyło - lekarz przyjął mnie dopiero o 20:30 więc troche to trwało poźniej prosto do apteki...
mały rusza i rozwija się świetnie - ma już 350g
niestety infekcja nie wygląda najlepiej, dostałam odpowiednie leki...
jeden straszny - GYNAZOL - ogromna strzykawka którą trzeba wprowadzić do pochwy i wypuścić lekarstwo... brrr ... ale przeżyłam... na szczescie tylko raz sie aplikuje...
drugi do smarowania Pimafucin dla mnie i dla męża... stosowac tydzień i zero seksu w tym czasie ...
najlepsze było zdanie lekarza, bo powiedziałam że po stosunku z mężem zrobiła mi się infekcja itd itp... a on na to: "pewnie dlatego że to było z mężem "... ale się uśmialiśmy... dobrze że nie jest taki sztywny tylko na luzie do tego podchodziMagnosia, ola.321, aanaa, Lexie lubią tę wiadomość
-
Napewno tez od genetyki i nie tylko przez witaminy czy konserwanty, ale jesli mialabym anemie to wyszloby to w badaniu krwi, m.in po to sie je robi. Moja gin jest ginekologiem poloznikiem wiec nie jedna ciaze prowadzila i nie jeden porod odbierala wiec ufam ze wie co mowi;)
Magnosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagnosia, możliwe, że to wynika z płci, sama nie mam porodowych doświadczeń więc powtarzam tylko zasłyszane historie
Nat_alia - ja też mam nadzieję, że już nie przyjdą, ale słyszałam, że potrafią i po 3 kontrole w czasie całej ciąży robić. A że teraz już wiedzą, gdzie mieszkam (wcześniej nie mogli znaleźć), to mam się na baczności
Magnosia lubi tę wiadomość
-
O rany, no to nieźle z tym ZUS-em. Ja na L4 jestem już od ostatnich 2 dni stycznia i mam nadzieję że nie przyjdą bo nie chcę sobie nimi zawracać głowy. Okazuje się jednak że nie znamy dnia ani godziny
.
Aaaaa i mówiłam że dam znać jak belly liczy miesiące ciąży.
No i oficjalnie wg belly rozpoczęłam 6 miesiąc.
Belly liczy 6 miesiąc od 21t0d. Biorę oczywiście poprawkę na to bo chyba w większości źródeł 6 miesiąc liczy się od 23t
.
Magnosia, onka, FreshMm, Lexie lubią tę wiadomość
-
FreshMm wrote:Onka, Nat_alia - a czy przy kontroli proszą o jakieś dokumenty typu karta ciąży, wyniki badań?
-
FreshMm wrote:Onka, Nat_alia - a czy przy kontroli proszą o jakieś dokumenty typu karta ciąży, wyniki badań?
Oni chyba nie mają prawa, prosić o takie dokumenty. Bo skoro lekarz wystawia zwolnienie na okres ciaży , to w pewnym sensie to on bierze odpowiedzialność i wiarygodność ciąży. Czy w przypadku innych chorób, to lekarz podejmuje decyzję o niezdolności do pracy.
Oni poprostu mają sprawdzić czy jesteś w domuWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 13:44
-
Kasia82 wrote:Magnosiu, ja bym o tym nawet nie pomyślała, ale mój mąż zasiał we mnie ziarenko niepokoju. Powiedział, że skoro są na bazie alkoholu, to może warto byłoby to skonsultować z lekarzem. Hmmm, zapytam przy kolejnej wizycie.
Kasiu są płyny Listerine ZERO, jest tam zero alkoholu, ja osobiście cały czas używam, bo podobno z alkoholem są jakieś bardziej rakotwórcze, czy coś....kiedyś coś usłyszałam i od tego czasu taki używamKasia82 lubi tę wiadomość