X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek, dziękuję za linka do strony, faktycznie duuuuużo taniej :D

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Femibion natal 2, zawiera witaminy i DHA. Minusem jest cena preparatu, ale skład ma bardzo dobry podobno.

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też biorę femibion natal 2 i zawsze gdzieś jest na niego promocja że kupuję za ok 35zł a nie jak cena regularna ponad 70. Co do seri prenatal to jest opcja prenatal duo i on ma wszystko więc moze nie zmieniaj seri tylko przeżuć się na prenatal duo

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Moj ginekolog powiedzial , ze nie musze nic brac tylko zdrowo sie odzywiac .
    W pierwszej ciazy bylo tak samo .
    Mam nadzieje ,ze to w niczym nie zaszkodzi synkowi ?

Dziewczyny czy Was tez bola nogi ( lydki) ?
    Wczoraj myslalam , ze jajko zniose z bolu. Zobacze czy dzisiaj tez tak bedzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 09:13

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę OmegaMed Optima z DHA, ma żelazo, wit.D, kwas foliowy, jod, a tabletki z DHA nie śmierdzą i nie smakują rybami :)

Witaminy zamawia mi teściowa, bo przez aptekę internetową jest wyraźnie taniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 09:21

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szkoły rodzenia, też idę na darmową przy szpitalu - warunkiem niepłacenia jest wybór położnej na 1. zajęciach z tej szkoły do wizyt po porodzie. W przeciwnym wypadku koszt 150 zł, to też niedużo.

Pierwsze zajęcia mam już 2 czerwca, bo chcę chodzić na tę samą grupę z koleżanką, która ma termin porodu na 30 sierpnia.

nat_alia lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wzorcowe badania i mój lekarz, podobnie jak u niektórych z Was powiedział, że nie muszę brać witamin. Wraz z farmaceutką podzielają zdanie, że lepiej zdrowo się odżywiać niż przyjmować syntetyczne witaminy. Także witamin jako takich nie przyjmuję, ale żeby mieć spokojną głowę, kupiłam sobie Omegamed Pregna, zawierające Omega-3.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 09:24

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co lekarz to opinia. W pierwszej ciąży też gin. nie kazała mi łykać żadnych witamin, dopiero po 12 tygodniu DHA. W tej chodzę do kogoś innego i witaminki mam łykać wraz z DHA. Biorę więc, na pewno nie zaszkodzą ;)

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś chcę stworzyć listę potrzebnych rzeczy dla Dziecka. Skorzystam z tej na belly, z tym, że znacznie ją skrócę. Wybiorę te najważniejsze. Nie ma co przesadzać, jak coś okaże się jednak potrzebne, to zawsze można dokupić. Cieszę się na samą myśl robienia listy :) A co dopiero zakupy... ;)

stelianka, Bąbelek, lili_madlen lubią tę wiadomość

• ss Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie biore zadnych witamin, gin twierdzi ze nie trzeba, jem duzo warzyw i owocow i naraxie wystarcza.Ale kolezance tez polecala mama dha.Podobno przez nadmiar witamin hoduje sie duze dzieci w brzuszku;) z tad coraz czesciej rodza sie z ponad 4kg i 60cm.z ciekawosci pytalam znajome co maja takie duze dzieci i wszystkie potwierdzaja ze od poczatku ciazy przyjmowaly witaminy.moze cos w tym jest?;)dlatego poki wyniki mam ok to nawet sama na wlasna reke nic nie biore.ale to kazdy robi jak chce, i jak uwaza ze jest najlepiej.ja nigdy nie bralam zadnych suplementow i nic sie nie dzialo wiec moze z tad konsekwencja.oczywiscie jak gin mi powie ze zaczac brac to oczywiscie lece do apteki i kupuje;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 10:11

Kasia82 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Bąbelek, dziękuję za linka do strony, faktycznie duuuuużo taniej :D
    No ja jak czegoś szukam to zawsze musze przeszperać internet, gdzie taniej ;)
    Wcześniej przed braniem mamadha premium brałam tak jak Fresh - omegamed optima (z DHA) też ma naprawdę dobry skład.
    Jeśli chodzi o LadeeVit, to mnie też koleżanka poleciła, jednak ja potrzebowałam większej dawki jodu i D3.

atdc6iyehd9qphks.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc Dziewczyny:)
    Fresh-piekne zdjęcia!
    Muffinka-nie przejmuj sie babskiem, ciesz się swoim stanem:) pewnie Ci zazdrości:)
    Ja biorę pregnę plus, moja ginekolożka jest zwolenniczką podawania tylko kilku witamin. A że nigdy się na niej nie zawiodłam to słucham:)
    dziś w nocy dostałam właśnie taką spersonalizowaną listę wyprawkową - fajnie, że jest od mamy z doświadczeniem :) jeszcze z miesiąc i zacznę wydawać pieniądze :)) mąz na pewno się ucieszy:)
    no i już za 2 tygodnie jedziemy na Hel:) już nie mogę się doczekac!! :)

nat_alia, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na Helu w ten weekend.. naprawde cudowna miejscowosc...

a po drodze jest restauracja, gdzie byla Gesslerowa, naprawde warto tam zjesc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 10:13

• aanaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia, na pierwszej stronie listopadówek dziewczyny zamieściły dokładną listę wyprawki, może coś Ci wpadnie w oko :)

Magnosia lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny :)

a ja biorę pregnę plus i dodatkowo mumomega (wszystko z polecenia mojej gin) :).

Muffinka - nie dawaj się tam w pracy :).

Miłego dnia i powodzenia na wizytach!!

Agania - kciuki za wizytę! :)

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie Muffinko, też miałam na studiach podyplomowych taką nienormalną wykładowcę... nie pozwalała dziewczynom w ciąży wyjść do toalety, a jak chciały przesunąć egzamin na indywidualny termin, bo się pokrywał z terminem porodu, to powiedziała jednej: "Trzeba było nie zachodzić w ciążę, jeśli chciała pani studiować. Albo jedno, albo drugie." Eh...

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cod o szkoły rodzenia to fajnie że macie bezpłatną przy szpitalu... u mnie niestety nie ma tak dobrze - no cóż zrobić :/

Ja się właśnie telefonicznie zapisałam na lipiec, zajęcia są o 17:30 więc już największe upały przejdą ;).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    Bylam na Helu w ten weekend.. naprawde cudowna miejscowosc...

a po drodze jest restauracja, gdzie byla Gesslerowa, naprawde warto tam zjesc
    Nenka, a którą restauracje masz na myśli?;) byłam w Tawernie Dominikańskiej w Gdańsku, w Nałęczowie i w Lublinie też:) tylko nazw juz nie pamietam:) w ogole to mam fazę na sprawdzanie jedzenia po Kuchennych:)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Marta28 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :-)

Wczoraj mąż mnie lekko zdenerwował mówiąc - to za rok juz będziesz obchodzić dzień matki :-) Od razu się oburzyłam , że jak to za rok , ja już jestem matką, mam pod sercem Maluszka o którego dbam jak najbardziej potrafię..
    Oczywiście od razu chcialo mi się płakać.. ach te ciążowe humory :-)

2nn33e3kygfl7iaf.png

7b13822a6ea8651351a8fcaa026c5d99.png
    Kalendarz

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS, też słyszałam o tym, że przez nadmiar witamin rodzą się duże dzieci. Moja ciocia brała kiedyś Maternę i mój chrześniak urodził się wielki. Jakiś czas po jego urodzeniu, robiono badania w tym kierunku, bo po braniu tego zestawu witamin dzieci rodziły się takie duże. Oczywiście pewnie nie ma na to reguły, trzeba słuchać swojego lekarza. ;) Ja w pierwszej ciąży też przyjmowałam witaminy i moja córa urodziła się duża, więc może coś w tym jest? Wiadomo, że witaminy nie zaszkodzą, ale po co faszerować się tym, co sztuczne, jeśli możemy zastąpić to zdrowym jedzeniem? No ale bywa i tak, że samo zdrowe odżywianie u niektórych nie wystarczy i niektóre kobiety muszą zażywać dodatkowo witaminy. To już każda z nas musi słuchać swojego lekarza.
    ss wrote:
    Tez nie biore zadnych witamin, gin twierdzi ze nie trzeba, jem duzo warzyw i owocow i naraxie wystarcza.Ale kolezance tez polecala mama dha.Podobno przez nadmiar witamin hoduje sie duze dzieci w brzuszku;) z tad coraz czesciej rodza sie z ponad 4kg i 60cm.z ciekawosci pytalam znajome co maja takie duze dzieci i wszystkie potwierdzaja ze od poczatku ciazy przyjmowaly witaminy.moze cos w tym jest?;)dlatego poki wyniki mam ok to nawet sama na wlasna reke nic nie biore.ale to kazdy robi jak chce, i jak uwaza ze jest najlepiej.ja nigdy nie bralam zadnych suplementow i nic sie nie dzialo wiec moze z tad konsekwencja.oczywiscie jak gin mi powie ze zaczac brac to oczywiscie lece do apteki i kupuje;)

w5wq8ribpvtivstd.png
‹‹ 849 850 851 852 853 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ