Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
ja też biorę femibion natal 2 i zawsze gdzieś jest na niego promocja że kupuję za ok 35zł a nie jak cena regularna ponad 70. Co do seri prenatal to jest opcja prenatal duo i on ma wszystko więc moze nie zmieniaj seri tylko przeżuć się na prenatal duo
-
Witam!
Moj ginekolog powiedzial , ze nie musze nic brac tylko zdrowo sie odzywiac .
W pierwszej ciazy bylo tak samo .
Mam nadzieje ,ze to w niczym nie zaszkodzi synkowi ?
Dziewczyny czy Was tez bola nogi ( lydki) ?
Wczoraj myslalam , ze jajko zniose z bolu. Zobacze czy dzisiaj tez tak bedzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 09:13
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Ja biorę OmegaMed Optima z DHA, ma żelazo, wit.D, kwas foliowy, jod, a tabletki z DHA nie śmierdzą i nie smakują rybami
Witaminy zamawia mi teściowa, bo przez aptekę internetową jest wyraźnie taniej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 09:21
-
Co do szkoły rodzenia, też idę na darmową przy szpitalu - warunkiem niepłacenia jest wybór położnej na 1. zajęciach z tej szkoły do wizyt po porodzie. W przeciwnym wypadku koszt 150 zł, to też niedużo.
Pierwsze zajęcia mam już 2 czerwca, bo chcę chodzić na tę samą grupę z koleżanką, która ma termin porodu na 30 sierpnia.nat_alia lubi tę wiadomość
-
Ja mam wzorcowe badania i mój lekarz, podobnie jak u niektórych z Was powiedział, że nie muszę brać witamin. Wraz z farmaceutką podzielają zdanie, że lepiej zdrowo się odżywiać niż przyjmować syntetyczne witaminy. Także witamin jako takich nie przyjmuję, ale żeby mieć spokojną głowę, kupiłam sobie Omegamed Pregna, zawierające Omega-3.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 09:24
-
Co lekarz to opinia. W pierwszej ciąży też gin. nie kazała mi łykać żadnych witamin, dopiero po 12 tygodniu DHA. W tej chodzę do kogoś innego i witaminki mam łykać wraz z DHA. Biorę więc, na pewno nie zaszkodząSzymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Dziś chcę stworzyć listę potrzebnych rzeczy dla Dziecka. Skorzystam z tej na belly, z tym, że znacznie ją skrócę. Wybiorę te najważniejsze. Nie ma co przesadzać, jak coś okaże się jednak potrzebne, to zawsze można dokupić. Cieszę się na samą myśl robienia listy
A co dopiero zakupy...
stelianka, Bąbelek, lili_madlen lubią tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Tez nie biore zadnych witamin, gin twierdzi ze nie trzeba, jem duzo warzyw i owocow i naraxie wystarcza.Ale kolezance tez polecala mama dha.Podobno przez nadmiar witamin hoduje sie duze dzieci w brzuszku;) z tad coraz czesciej rodza sie z ponad 4kg i 60cm.z ciekawosci pytalam znajome co maja takie duze dzieci i wszystkie potwierdzaja ze od poczatku ciazy przyjmowaly witaminy.moze cos w tym jest?;)dlatego poki wyniki mam ok to nawet sama na wlasna reke nic nie biore.ale to kazdy robi jak chce, i jak uwaza ze jest najlepiej.ja nigdy nie bralam zadnych suplementow i nic sie nie dzialo wiec moze z tad konsekwencja.oczywiscie jak gin mi powie ze zaczac brac to oczywiscie lece do apteki i kupuje;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 10:11
Kasia82 lubi tę wiadomość
-
linka220 wrote:Bąbelek, dziękuję za linka do strony, faktycznie duuuuużo taniej
Wcześniej przed braniem mamadha premium brałam tak jak Fresh - omegamed optima (z DHA) też ma naprawdę dobry skład.
Jeśli chodzi o LadeeVit, to mnie też koleżanka poleciła, jednak ja potrzebowałam większej dawki jodu i D3. -
Cześc Dziewczyny:)
Fresh-piekne zdjęcia!
Muffinka-nie przejmuj sie babskiem, ciesz się swoim stanem:) pewnie Ci zazdrości:)
Ja biorę pregnę plus, moja ginekolożka jest zwolenniczką podawania tylko kilku witamin. A że nigdy się na niej nie zawiodłam to słucham:)
dziś w nocy dostałam właśnie taką spersonalizowaną listę wyprawkową - fajnie, że jest od mamy z doświadczeniemjeszcze z miesiąc i zacznę wydawać pieniądze
) mąz na pewno się ucieszy:)
no i już za 2 tygodnie jedziemy na Hel:) już nie mogę się doczekac!!
nat_alia, Muffinka1019 lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualny
-
cześć Dziewczyny
a ja biorę pregnę plus i dodatkowo mumomega (wszystko z polecenia mojej gin).
Muffinka - nie dawaj się tam w pracy.
Miłego dnia i powodzenia na wizytach!!
Agania - kciuki za wizytę!Muffinka1019 lubi tę wiadomość
-
A właśnie Muffinko, też miałam na studiach podyplomowych taką nienormalną wykładowcę... nie pozwalała dziewczynom w ciąży wyjść do toalety, a jak chciały przesunąć egzamin na indywidualny termin, bo się pokrywał z terminem porodu, to powiedziała jednej: "Trzeba było nie zachodzić w ciążę, jeśli chciała pani studiować. Albo jedno, albo drugie." Eh...
Muffinka1019 lubi tę wiadomość
-
A cod o szkoły rodzenia to fajnie że macie bezpłatną przy szpitalu... u mnie niestety nie ma tak dobrze - no cóż zrobić
Ja się właśnie telefonicznie zapisałam na lipiec, zajęcia są o 17:30 więc już największe upały przejdą.
-
nenka2 wrote:Bylam na Helu w ten weekend.. naprawde cudowna miejscowosc...
a po drodze jest restauracja, gdzie byla Gesslerowa, naprawde warto tam zjescbyłam w Tawernie Dominikańskiej w Gdańsku, w Nałęczowie i w Lublinie też
tylko nazw juz nie pamietam:) w ogole to mam fazę na sprawdzanie jedzenia po Kuchennych:)
[/url]
[/url]
-
witam
Wczoraj mąż mnie lekko zdenerwował mówiąc - to za rok juz będziesz obchodzić dzień matkiOd razu się oburzyłam , że jak to za rok , ja już jestem matką, mam pod sercem Maluszka o którego dbam jak najbardziej potrafię..
Oczywiście od razu chcialo mi się płakać.. ach te ciążowe humory -
SS, też słyszałam o tym, że przez nadmiar witamin rodzą się duże dzieci. Moja ciocia brała kiedyś Maternę i mój chrześniak urodził się wielki. Jakiś czas po jego urodzeniu, robiono badania w tym kierunku, bo po braniu tego zestawu witamin dzieci rodziły się takie duże. Oczywiście pewnie nie ma na to reguły, trzeba słuchać swojego lekarza.
Ja w pierwszej ciąży też przyjmowałam witaminy i moja córa urodziła się duża, więc może coś w tym jest? Wiadomo, że witaminy nie zaszkodzą, ale po co faszerować się tym, co sztuczne, jeśli możemy zastąpić to zdrowym jedzeniem? No ale bywa i tak, że samo zdrowe odżywianie u niektórych nie wystarczy i niektóre kobiety muszą zażywać dodatkowo witaminy. To już każda z nas musi słuchać swojego lekarza.
ss wrote:Tez nie biore zadnych witamin, gin twierdzi ze nie trzeba, jem duzo warzyw i owocow i naraxie wystarcza.Ale kolezance tez polecala mama dha.Podobno przez nadmiar witamin hoduje sie duze dzieci w brzuszku;) z tad coraz czesciej rodza sie z ponad 4kg i 60cm.z ciekawosci pytalam znajome co maja takie duze dzieci i wszystkie potwierdzaja ze od poczatku ciazy przyjmowaly witaminy.moze cos w tym jest?;)dlatego poki wyniki mam ok to nawet sama na wlasna reke nic nie biore.ale to kazdy robi jak chce, i jak uwaza ze jest najlepiej.ja nigdy nie bralam zadnych suplementow i nic sie nie dzialo wiec moze z tad konsekwencja.oczywiscie jak gin mi powie ze zaczac brac to oczywiscie lece do apteki i kupuje;)