X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • stelianka Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez a czułam od 17 TC codziennie po posiłku ,od trzeh dni cisza.Doktor poiwedział, że czasami dziecko da o sobie znać raz, a później "odzywa się" dopiero za kilka dni.
    Czy Wy czujecie codziennie ruchy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 14:19

IviQ lubi tę wiadomość

Czekamy na ciebie CÓRECZKO
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetaa, poinformuj na najbliższej wizycie lekarza o tym, chociaż z tego co czytałam czekając na ruchy mojego maluszka, można nie czuć ruchów nawet do 24 tyg. Może Cię kopie ale w tył łożyska? :) Będzie dobrze :)
    Stelianka, mi też zdarzały się 3-4 dniowe przerwy, inne dziewczyny też o tym pisały, myślę, że nie ma się czym martwić :*

iv09hdge6yql001e.png
  • stelianka Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Zetaa, poinformuj na najbliższej wizycie lekarza o tym, chociaż z tego co czytałam czekając na ruchy mojego maluszka, można nie czuć ruchów nawet do 24 tyg. Może Cię kopie ale w tył łożyska? :) Będzie dobrze :)
    Stelianka, mi też zdarzały się 3-4 dniowe przerwy, inne dziewczyny też o tym pisały, myślę, że nie ma się czym martwić :*

Posieszyłas mnie,to moja 10 ciąża i nie chce jej znowu stacić.

Czekamy na ciebie CÓRECZKO
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa wrote:
    Zaczynam sie denerwowac dlaczego nie czuje jeszcze ruchow..:(
    spokojnie ja dopiero coś lekkiego zaczełam czuć 2 dni temu,
    pytałam wczoraj lekarza - powiedział że na usg wszystko ok wiec nie ma powodów do niepokoju, czasami tak jest że kobiety czują poźniej ruchy i ja do nich należę

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stelianka, ja też nie czuję codziennie, a był taki czas, kiedy czułam. U mnie maluszek jest chyba najbardziej aktywny w nocy, więc mogę to czasami przeoczyć. Ostatnio już spałam, a mój mąż czuł, jak dzidziuś się przemieszcza. :) Głowa do góry, na pewno wszystko jest dobrze. :)

stelianka lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey właśnie po 4rech miesiącach przyszła paczuszka z bebiko i taki humor zaraz lepszy :) ogólnie co do skurczy łydek to ja miałam w poprzedniej ciąży jak nie brałam pare dni magnezu...wrrr a w tej ciąży od początku boli mnie bardzo kręgosłup:( na szczęście ta straszna nocka dziś się nie powtórzyła ufff
    Co do witamin to ja zamawiałam na gemini z wyprawką dla dzidzi i było to vitaminer prenatal+dha a teraz femibion2 ;)
    Jeszcze o próbkach z family service...dostałam je od swojej położnej i gdybym coś chciała to zamawiając w tym serwisie oni wysyłają do współpracujących placówek czyli ja u połoznej moge odebrać:)

Wczoraj też na allegro znowu u tego samego gościa patrzyłam na braki w wyprawce no i ceny nadal niskie, więc przypomnę mu o rabaciku dla mnie :P

Dużo pisze ale co do humorków, w poprzedniej ciąży kurier z wyprawką spóźnił się jeden dzień a ja w oknie siedziałam i ryczałam, bo chciałam pieluszki i smoczki zobaczyć :D mój facet miał ze mnie niezły ubaw :D

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh, ode mnie nic nie chcieli.

Ja też mam takie dni ze mniej czuje Synka, dziś właśnie taki dzień, że tylko rano trochę smyrnal i dalej nic.

• IviQ Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stelianka wrote:
    Ja tez a czułam od 17 TC codziennie po posiłku ,od trzeh dni cisza.Doktor poiwedział, że czasami dziecko da o sobie znać raz, a później "odzywa się" dopiero za kilka dni.
    Czy Wy czujecie codziennie ruchy?
    nie co dziennie. Bywa ze 2-3 dni ciszy i sie tez denerwuje, ale potem potrafi wariować pół dnia

stelianka lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • soraya Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi lekarz powiedział, że witaminy profilaktycznie w ciąży to archaizm w medycynie. Ja obecnie zalecony mam Magne B6 2x2.
    W poprzedniej ciąży przyjmowałam witaminy stale od 3 mca i synio ważył 4180 g.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratowa męża brała witaminy w obu ciążach i chłopaki niecałe 3,5 kg obaj, znów inna koleżanka brała i chłopak ponad 4 kg. Nie wiem czy jest reguła?

A co do ruchów, mój gin mówi, że niektóre pierworódki czują nawet dopiero w 26 tc i to nie oznacza nic strasznego. Moja sąsiadka poczuła dopiero w 23 tc.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To z rodzeniem duzych dzieci zalezy od genow napewno.. niektorzy rodza 4kg niektorzy 3kg nie ma zadnej reguly.. :)

polkosia lubi tę wiadomość

• Aguś26 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro mam usg polowkowe proszę o kciuki a ruchy mocno czułam w weekend a od poniedziałku tak tylko raz po raz lekko

Bąbelek, onka, IviQ, linka220, lili_madlen lubią tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś, kciuki trzymane ;)

Aguś26 lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam ze szpitala dziecko sie rusza i lizysko na przedniej scianue dkatego nue 9dczuwam i oepowina pomiedzy nigami i nie wiadomo czy chlopak czy dziewczyna

IviQ, nat_alia, soraya, Lexie, lili_madlen lubią tę wiadomość

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa to Ci zrobił psikusa z tą pępowiną :)

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeta a co sie stalo ze bylas w szpitalu ? Przepraszam ale chyba przegapilam ...
    Ale dobrze ze wszytsko okej :*

U mnie kolejny dzien pada... no mowie wam masakra jakas !

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetaaa, to może teraz będziesz spokojniejsza. :) Ja też jeszcze nie znam płci i łożysko mam na przedniej ścianie. Wprawdzie czuję ruchy, ale są jeszcze bardzo delikatne. A kiedy wybierasz się na połówkowe?

w5wq8ribpvtivstd.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 ja tez mam łożysko na przedniej ścianie i przez to ruchy poczułam później.
    Mówią ze przy drugim dziecku ruchy czuć szybciej ale to na pewno nie u każdej bo ja jestem tego klasycznym przykładem:P
    Z pierwszą córcia miałam w 18tc teraz na koniec 19tc ot.

A ja właśnie zjadłam na kolacje półmisek sałaty z ogórkiem i pomidorem do tego cebula,dużo cytryny i oliwy...mniam :D a teraz leze i fasolka sobie fika chyba bylo dobre. :)

IviQ, nat_alia, lili_madlen lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, z tym to chyba nie ma reguły. U mnie pierwsze ruchy były w bardzo zbliżonym czasie w pierwszej i drugiej ciąży. A Ty znasz już płeć?

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/1f81e46b0fdf8.jpg.html

http://zapodaj.net/ed3147d5adf3f.jpg.html

Stworzylam sobie własnie taka koszuleczke :) :) :) co sadzicie? :D

nat_alia, Magnosia, aanaa, FreshMm, lili_madlen lubią tę wiadomość

‹‹ 852 853 854 855 856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ