Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez a czułam od 17 TC codziennie po posiłku ,od trzeh dni cisza.Doktor poiwedział, że czasami dziecko da o sobie znać raz, a później "odzywa się" dopiero za kilka dni.
Czy Wy czujecie codziennie ruchy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 14:19
IviQ lubi tę wiadomość
Czekamy na ciebie CÓRECZKO -
Zetaa, poinformuj na najbliższej wizycie lekarza o tym, chociaż z tego co czytałam czekając na ruchy mojego maluszka, można nie czuć ruchów nawet do 24 tyg. Może Cię kopie ale w tył łożyska?
Będzie dobrze
Stelianka, mi też zdarzały się 3-4 dniowe przerwy, inne dziewczyny też o tym pisały, myślę, że nie ma się czym martwić :* -
aanaa wrote:Zetaa, poinformuj na najbliższej wizycie lekarza o tym, chociaż z tego co czytałam czekając na ruchy mojego maluszka, można nie czuć ruchów nawet do 24 tyg. Może Cię kopie ale w tył łożyska?
Będzie dobrze
Stelianka, mi też zdarzały się 3-4 dniowe przerwy, inne dziewczyny też o tym pisały, myślę, że nie ma się czym martwić :*
Posieszyłas mnie,to moja 10 ciąża i nie chce jej znowu stacić.Czekamy na ciebie CÓRECZKO -
zetaaa wrote:Zaczynam sie denerwowac dlaczego nie czuje jeszcze ruchow..
pytałam wczoraj lekarza - powiedział że na usg wszystko ok wiec nie ma powodów do niepokoju, czasami tak jest że kobiety czują poźniej ruchy i ja do nich należę -
Stelianka, ja też nie czuję codziennie, a był taki czas, kiedy czułam. U mnie maluszek jest chyba najbardziej aktywny w nocy, więc mogę to czasami przeoczyć. Ostatnio już spałam, a mój mąż czuł, jak dzidziuś się przemieszcza.
Głowa do góry, na pewno wszystko jest dobrze.
stelianka lubi tę wiadomość
-
Hey właśnie po 4rech miesiącach przyszła paczuszka z bebiko i taki humor zaraz lepszy
ogólnie co do skurczy łydek to ja miałam w poprzedniej ciąży jak nie brałam pare dni magnezu...wrrr a w tej ciąży od początku boli mnie bardzo kręgosłup:( na szczęście ta straszna nocka dziś się nie powtórzyła ufff
Co do witamin to ja zamawiałam na gemini z wyprawką dla dzidzi i było to vitaminer prenatal+dha a teraz femibion2
Jeszcze o próbkach z family service...dostałam je od swojej położnej i gdybym coś chciała to zamawiając w tym serwisie oni wysyłają do współpracujących placówek czyli ja u połoznej moge odebrać
Wczoraj też na allegro znowu u tego samego gościa patrzyłam na braki w wyprawce no i ceny nadal niskie, więc przypomnę mu o rabaciku dla mnie
Dużo pisze ale co do humorków, w poprzedniej ciąży kurier z wyprawką spóźnił się jeden dzień a ja w oknie siedziałam i ryczałam, bo chciałam pieluszki i smoczki zobaczyćmój facet miał ze mnie niezły ubaw
-
nick nieaktualny
-
stelianka wrote:Ja tez a czułam od 17 TC codziennie po posiłku ,od trzeh dni cisza.Doktor poiwedział, że czasami dziecko da o sobie znać raz, a później "odzywa się" dopiero za kilka dni.
Czy Wy czujecie codziennie ruchy?stelianka lubi tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Bratowa męża brała witaminy w obu ciążach i chłopaki niecałe 3,5 kg obaj, znów inna koleżanka brała i chłopak ponad 4 kg. Nie wiem czy jest reguła?
A co do ruchów, mój gin mówi, że niektóre pierworódki czują nawet dopiero w 26 tc i to nie oznacza nic strasznego. Moja sąsiadka poczuła dopiero w 23 tc.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualny
-
Kasia82 ja tez mam łożysko na przedniej ścianie i przez to ruchy poczułam później.
Mówią ze przy drugim dziecku ruchy czuć szybciej ale to na pewno nie u każdej bo ja jestem tego klasycznym przykładem:P
Z pierwszą córcia miałam w 18tc teraz na koniec 19tc ot.
A ja właśnie zjadłam na kolacje półmisek sałaty z ogórkiem i pomidorem do tego cebula,dużo cytryny i oliwy...mniama teraz leze i fasolka sobie fika chyba bylo dobre.
IviQ, nat_alia, lili_madlen lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny