X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • stelianka Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez a czułam od 17 TC codziennie po posiłku ,od trzeh dni cisza.Doktor poiwedział, że czasami dziecko da o sobie znać raz, a później "odzywa się" dopiero za kilka dni.
    Czy Wy czujecie codziennie ruchy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 14:19

IviQ lubi tę wiadomość

Czekamy na ciebie CÓRECZKO
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetaa, poinformuj na najbliższej wizycie lekarza o tym, chociaż z tego co czytałam czekając na ruchy mojego maluszka, można nie czuć ruchów nawet do 24 tyg. Może Cię kopie ale w tył łożyska? :) Będzie dobrze :)
    Stelianka, mi też zdarzały się 3-4 dniowe przerwy, inne dziewczyny też o tym pisały, myślę, że nie ma się czym martwić :*

iv09hdge6yql001e.png
  • stelianka Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Zetaa, poinformuj na najbliższej wizycie lekarza o tym, chociaż z tego co czytałam czekając na ruchy mojego maluszka, można nie czuć ruchów nawet do 24 tyg. Może Cię kopie ale w tył łożyska? :) Będzie dobrze :)
    Stelianka, mi też zdarzały się 3-4 dniowe przerwy, inne dziewczyny też o tym pisały, myślę, że nie ma się czym martwić :*

Posieszyłas mnie,to moja 10 ciąża i nie chce jej znowu stacić.

Czekamy na ciebie CÓRECZKO
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa wrote:
    Zaczynam sie denerwowac dlaczego nie czuje jeszcze ruchow..:(
    spokojnie ja dopiero coś lekkiego zaczełam czuć 2 dni temu,
    pytałam wczoraj lekarza - powiedział że na usg wszystko ok wiec nie ma powodów do niepokoju, czasami tak jest że kobiety czują poźniej ruchy i ja do nich należę

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stelianka, ja też nie czuję codziennie, a był taki czas, kiedy czułam. U mnie maluszek jest chyba najbardziej aktywny w nocy, więc mogę to czasami przeoczyć. Ostatnio już spałam, a mój mąż czuł, jak dzidziuś się przemieszcza. :) Głowa do góry, na pewno wszystko jest dobrze. :)

stelianka lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey właśnie po 4rech miesiącach przyszła paczuszka z bebiko i taki humor zaraz lepszy :) ogólnie co do skurczy łydek to ja miałam w poprzedniej ciąży jak nie brałam pare dni magnezu...wrrr a w tej ciąży od początku boli mnie bardzo kręgosłup:( na szczęście ta straszna nocka dziś się nie powtórzyła ufff
    Co do witamin to ja zamawiałam na gemini z wyprawką dla dzidzi i było to vitaminer prenatal+dha a teraz femibion2 ;)
    Jeszcze o próbkach z family service...dostałam je od swojej położnej i gdybym coś chciała to zamawiając w tym serwisie oni wysyłają do współpracujących placówek czyli ja u połoznej moge odebrać:)

Wczoraj też na allegro znowu u tego samego gościa patrzyłam na braki w wyprawce no i ceny nadal niskie, więc przypomnę mu o rabaciku dla mnie :P

Dużo pisze ale co do humorków, w poprzedniej ciąży kurier z wyprawką spóźnił się jeden dzień a ja w oknie siedziałam i ryczałam, bo chciałam pieluszki i smoczki zobaczyć :D mój facet miał ze mnie niezły ubaw :D

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh, ode mnie nic nie chcieli.

Ja też mam takie dni ze mniej czuje Synka, dziś właśnie taki dzień, że tylko rano trochę smyrnal i dalej nic.

• IviQ Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stelianka wrote:
    Ja tez a czułam od 17 TC codziennie po posiłku ,od trzeh dni cisza.Doktor poiwedział, że czasami dziecko da o sobie znać raz, a później "odzywa się" dopiero za kilka dni.
    Czy Wy czujecie codziennie ruchy?
    nie co dziennie. Bywa ze 2-3 dni ciszy i sie tez denerwuje, ale potem potrafi wariować pół dnia

stelianka lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • soraya Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi lekarz powiedział, że witaminy profilaktycznie w ciąży to archaizm w medycynie. Ja obecnie zalecony mam Magne B6 2x2.
    W poprzedniej ciąży przyjmowałam witaminy stale od 3 mca i synio ważył 4180 g.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratowa męża brała witaminy w obu ciążach i chłopaki niecałe 3,5 kg obaj, znów inna koleżanka brała i chłopak ponad 4 kg. Nie wiem czy jest reguła?

A co do ruchów, mój gin mówi, że niektóre pierworódki czują nawet dopiero w 26 tc i to nie oznacza nic strasznego. Moja sąsiadka poczuła dopiero w 23 tc.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To z rodzeniem duzych dzieci zalezy od genow napewno.. niektorzy rodza 4kg niektorzy 3kg nie ma zadnej reguly.. :)

polkosia lubi tę wiadomość

• Aguś26 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro mam usg polowkowe proszę o kciuki a ruchy mocno czułam w weekend a od poniedziałku tak tylko raz po raz lekko

Bąbelek, onka, IviQ, linka220, lili_madlen lubią tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś, kciuki trzymane ;)

Aguś26 lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam ze szpitala dziecko sie rusza i lizysko na przedniej scianue dkatego nue 9dczuwam i oepowina pomiedzy nigami i nie wiadomo czy chlopak czy dziewczyna

IviQ, nat_alia, soraya, Lexie, lili_madlen lubią tę wiadomość

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa to Ci zrobił psikusa z tą pępowiną :)

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeta a co sie stalo ze bylas w szpitalu ? Przepraszam ale chyba przegapilam ...
    Ale dobrze ze wszytsko okej :*

U mnie kolejny dzien pada... no mowie wam masakra jakas !

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetaaa, to może teraz będziesz spokojniejsza. :) Ja też jeszcze nie znam płci i łożysko mam na przedniej ścianie. Wprawdzie czuję ruchy, ale są jeszcze bardzo delikatne. A kiedy wybierasz się na połówkowe?

w5wq8ribpvtivstd.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 ja tez mam łożysko na przedniej ścianie i przez to ruchy poczułam później.
    Mówią ze przy drugim dziecku ruchy czuć szybciej ale to na pewno nie u każdej bo ja jestem tego klasycznym przykładem:P
    Z pierwszą córcia miałam w 18tc teraz na koniec 19tc ot.

A ja właśnie zjadłam na kolacje półmisek sałaty z ogórkiem i pomidorem do tego cebula,dużo cytryny i oliwy...mniam :D a teraz leze i fasolka sobie fika chyba bylo dobre. :)

IviQ, nat_alia, lili_madlen lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, z tym to chyba nie ma reguły. U mnie pierwsze ruchy były w bardzo zbliżonym czasie w pierwszej i drugiej ciąży. A Ty znasz już płeć?

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/1f81e46b0fdf8.jpg.html

http://zapodaj.net/ed3147d5adf3f.jpg.html

Stworzylam sobie własnie taka koszuleczke :) :) :) co sadzicie? :D

nat_alia, Magnosia, aanaa, FreshMm, lili_madlen lubią tę wiadomość

‹‹ 852 853 854 855 856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ