Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Babelek cos w tych genach jest . Pytalam mame i ona w trzech ciazach przytyla ponad 20 kg . Wiec nie wazne co bym robila i tak bede duza .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 08:06
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
aanaa wrote:Cześć piękne, ja w nocy zostałam ciocią
jak zobaczyłam zdjęcie mojej siostrzenicy to od razu łzy w oczach i już chcę się nie mogę doczekać kiedy będę moją córeczkę tulić
siostrzenicy się nie naprzytulam bo mieszka ponad 1000 km ode mnie
ja rok temu również w październiku zostałam ciocią.
Jak zobaczyłam bratanka to w momencie łzy szczęścia poleciałyWidziałam go jedynie na zdjęciu i później Skype bo mieszkają w Chile...tak tak Ameryka Południowa. Na grudniowe święta przylecieli.. i teraz w dniu naszego usg przylatują
Nie mogę się doczekać.
aanaa lubi tę wiadomość
-
Lojka, a w pierwszej ciąży ile przybralas. Ja tez przytylam juz 4kg i tez nie wiem od czego, bo mam raczej sredni apetyt.
A ja chora, cora mnie zaraziła, jestem wykończona, kaszlala do 1 w nocy. Mnie boli gardło i czuje sie fatalnie. Można psikac tamtym verde?
Kurde nie jestem przyzwyczajona do chorób mojego dziecka, bo ona choruje raz na pól roku i to katar, albo kaszel, ale ten kaszel to jakis hardcore.
Tak się czasami martwię, jak się take maleństwo rozchoruje, bo go siostra zarazi, dramat...
A tak czytałam o waszych ruchach wczoraj. Ja mam lozysko z przodu i ruchy czuja jak się położę na boku i gdyby nie druga ciaza, to nawet bym się nie zorientowała, ze to to. Poprostu lozysko amortyzuje kopniaki, które są bardzo delikatne jeszcze, pewnie i u Was tak jest, kolo 25tc to juz bedzie walić, ze hohohWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 08:13
-
aagatkaa1984, tantum verde jak najbardziej możesz brać. Ja psikałam na początku ciąży jak byłam chora.
Wczoraj jak kładłam się spać to jakieś przelewania w brzuszku były, ale kompletnie nie wiem czy to ruchy..Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 08:39
BATTINKA lubi tę wiadomość
-
Nenka, super pomysły i super pisaki
Kasia, gratuluję córki !
I aana, gratulacje siostrzenicy
Ja przytyłam jakieś 5-6kg, ale wyczytałam, że w połowie ciąży kobieta powinna przybrać już połowę tego, co przytyje do końca ciąży, więc nie przejmujcie się - to normalne, nie jest tak źleBATTINKA, aanaa, Bąbelek lubią tę wiadomość
-
Lojkalojka kochana nie martw się ze juz 7 kg na plusie pamiętaj ze to polowa ciąży ja z pierwszą córką w 5 mcu miałam na plusie juz 6kg a przez całą ciążę przytyłam 15kg także nic nie powiedziane ze ty przytyjesz 30kg.
Pamiętam ze z pierwsza córcia to się bałam na wagę stawać niby tylam ale nie bylo po mnie tego widać.
Zobaczysz kochana urodzisz i wszystko zleci
A genami bym się do końca nie sugerowała bo nie musi być wcale ze jak matka taka byla to i ja będę (każdy jest inny abu mnie bynajmniej geny nie do końca sie sprawdzily jesli chodzi o ciążę o rozstępy i dodatkowe kg). Moja matka w 3 ciążach tyla po 30kg miala żylaki rozstępy i takie tam...ja nic z tych rzeczy nie mam na szczęście:)
Agatka jak córa ma suchy kaszel to polecam syrop Sinecod (zawsze go daje dla córki bo pierwsze 3 dni w nocy nadaje jak niewiem). Po tym dyropie córa śpi jak suseł o ile pamiętam jest bez recepty.
Jeśli chodzi o Tamtum Verde to mi dr pozwolił psikać wiec mydle ze spokojnie go możesz brać. W pierwszej ciąży brałam (w ogóle jak przypomnę sobie ile ja się leków nabralam w pierwszej ciąży to szok jak nie przeziębienia to anginy ze dwa razy brałam antybiotyki do tego pamiętam młodsza siostra z przedszkola przyniosła owsiki i mnie poczęstowała i tez brałam tabl. Dobrze ze to w drugim trymestrze bylo dr mówi ze dziecko jest bezpieczniejsze w tym okresie
A propos przeziębień to powiem wam ze juz zaraz koniec maja a tu jakieś choróbska w kolo niewiem jak u was?? Ale co chwile słyszę a to sąsiadka z synem chora, to koleżanka jedna druga zakatarzona teraz moj mąż ma chore gardło....szok ale to od pogody w kratkę taka byle jaka.raz ciepło taz zimno...
Ja dzis idę na działeczkę dziś akurat w zachodniopomorskim świeci słoneczko:) -
Battinka, słyszałam, że w pracy chorują, chodza na L4 - mnie na razie omija.
Nie mogę wytrzymać, muszę Wam pokazać, taką komodę za 99zł na olx kupiłam, przewijak można zdemontować
aanaa, stelianka, agania, ola.321, nat_alia, szczesliwa_mamusia21, lili_madlen, Lucy7, Muffinka1019 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
dziś wybieram się po spodnie jeansy do h&m, nie mam za bardzo w czym chodzić. Może jeszcze sobie coś wezmę. W końcu dziś mam urodziny
Też czasem wpadam w zły nastrój, jak spojrzę na wagę. Choć nawet nie muszę na nią patrzeć... Jak już pisałam wystarczy, że spojrzę w lustro i widzę misia. Brzuch jest ok, niech rośnie, ale powiększył mi się też cellulit i ogólnie słabo
Myślę, że większość z nas przez to przechodzi.Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Witam Was, dziewczynki. U mnie dziś pochmurno i deszczowo, czyli pogoda niezbyt ciekawa.
Zastanawiałam się nad tym jak liczyć te miesiące ciąży, bo wiadomo, że na każdej stronie podają to inaczej i wiele z nas już się pogubiło. I wiecie co? Aby nie utrudniać sobie liczenia, stwierdziłam, że nie będę kierować się skończonymi tygodniami, tylko miesiącami, bo tak jest mi łatwiej. Czyli jeśli mam termin na 21 października, to dzisiaj powinnam zaczynać piąty miesiąc (a według Belly tydzień temu w środę). Dziwne jest to wszystko, na każdej stronie podają inaczej. Wiadomo, że to tak tylko orientacyjnie, ale łatwo jest się pogubić.Jeśli by tak liczyć miesiącami, to początek szóstego byłby dopiero w skończonym 22, a nawet w 22,5 tygodnia. Gdzieś tak chyba nawet podawali, muszę poszukać.
-
W dokładnym przeliczeniu chyba powinno to wyglądać tak:
1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiąc - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.
U mnie wczoraj skończył się 18 tydzień, a z moich wyliczeń według miesięcy kolejny (piąty) powinien skończyć się w 22,5, więc jeśli mam się kierować dokładnymi datami, to ten przelicznik chyba będzie najbardziej wiarygodny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 09:20
-
Hej dziewczyny
Aanaa gratuluję siostrzenicyJak czytam o narodzinach to nie mogę doczekac się października
Kasiu gratuluję córeczki
A co do wagi i genów. Jeżeli otyłośc nie jest objawem choroby, do których tendencja przenosi się genetycznie to nie ma co sie bac. Ilośc komórek tłuszczowych jest cechą osobniczą i ustala się we wczesnym dzieciństwie. A to właśnie ilośc komórek tłuszczowych (które tłuszczem sie zapełniają) steruje tzw. tendencją do tycia. Przynajmniej tak nas uczono na dietetyceGrubi rodzice mogą miec szczupłe dzieci bez tendencji do tycia jeśli nie przeniosą na nie swoich złych nawyków żywieniowych.
A ja wróciłam do chodzeniaChodzę codziennie, co trzeci dzien robię takie średnie trasy trekingowe (po 6-10km) i powiem Wam, że czuję się rewelacyjnie. Jest tylko jeden "problem"
Znowu nie widac, że jestem w ciąży
Jak chodzę problemy z wzdęciami minęły i brzuszek jest mniejszy.
aanaa lubi tę wiadomość
-
Małgosia wszystkiego naj.............i szczęśliwego porodu i zdrowego maluszka.
Jutro mam USG połówkowe i mega stres czy wszystko dobrze.Zaczynaam z wagą 59 kg przy wzroście 172 a dziś mam 68kg rano.Magnosia, lili_madlen, Blondik lubią tę wiadomość
Czekamy na ciebie CÓRECZKO -
Kasia82 wrote:W dokładnym przeliczeniu chyba powinno to wyglądać tak:
1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiąc - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.
U mnie wczoraj skończył się 18 tydzień, a z moich wyliczeń według miesięcy kolejny (piąty) powinien skończyć się w 22,5, więc jeśli mam się kierować dokładnymi datami, to ten przelicznik chyba będzie najbardziej wiarygodny.
Ja licze po swojemu: ostatnią miesiączkę miałam 27 grudnia, moja ciąża obejmuje 9 pierwszych miesięcy roku (poród na 3 październik), w związku z czym 1. dzień kolejnego miesiąca kalendarzowego traktuję jako 1. dzień kolejnego miesiąca ciąży. I tak podaję rodzinie, oni i tak się nie znają ;]
Więc:
1 maja - początek 5. miesiąca ciąży
1 czerwca - początek 6. miesiąca ciąży
itd.Kasia82, aanaa lubią tę wiadomość