Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć kobitki! Wróciłam właśnie z 2 dniowego szkolenia. Ja się czuję dobrze, plamień brak, tylko tabletka się wydala (lutka dowcipna), czy Wy też macie ciągle tak mokro (wrażenie jakbym popuszczała), chociaż regularnie chodzę do toalety i muszę mieć wkładkę. Macie tak?
Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków... -
Amerie wrote:W 10 dniu cyklu byłam na monitoringu. Pęcherzyk na L.j miał 18 mm (czyli ogólnie był już w miarę gotowy) a endometrium 7 mm. W 17 dniu cyklu poszłam potwierdzić owu (była ona prawdopodobnie w 13/14 dc). Pęcherzyk pękł, było ciałko żółte, ale gin stwierdził, że endo ma 6 mm więc za mało, tym bardziej, że to było 3/4 dni po owu:/ Przez pare dni piłam winko bo gdzieś wyczytałam, że endo po owulacji przygotowuje się do zagnieżdzenia od 16 do 22 dnia cyklu. Nie miałam zbyt dużych nadziei,a jednak w 25 dniu cyklu ujrzałam 2 kreski, a beta wynosiła 60. Tydzień po wizycie u gina gdzie od 10 do 17 dc endometrium nic nie urosło. Dzwoniłam do lekarza bo się przestraszyłam, że mogę poronić, kazał być dobrej myśli i brac luteine 2x100 dopochwowo. U Ciebie już 6 tydzien wiec jakby się zle zagnieździło to już by było myślę po ptokach:)U mnie dopiero 4 a pod suwaczkiem mam opis ze w czwartym tyg nastepuje zagnieżdżenie. Mam nadzieję, że będzie dobrze:)W pon jeszcze raz powtorze bete:)
Trochę się boję bo ja miałam jeszcze mniejsze endometrium
Czasem się boję że jeśli źle się zagniezdzilo to mogę nawet o tym niewiedziec właśnie przez luteine.
W sierpniu chodziłam trzy tygodnie z martwym dzieckiem w brzuchu i nie malam żadnych oznak.
Dlatego teraz tak strasznie boję się pierwszej wizyty -
Nynusia wrote:Z tego co czytałam i mówiła teściowa wszystkie gorące kąpiele okłady itp zwiększają ryzyko poronienia w 1 trymestrze
Tak więc letni prysznic musi nam wystarczyć przez jakiś czas. -
mersiak wrote:Cześć kobitki! Wróciłam właśnie z 2 dniowego szkolenia. Ja się czuję dobrze, plamień brak, tylko tabletka się wydala (lutka dowcipna), czy Wy też macie ciągle tak mokro (wrażenie jakbym popuszczała), chociaż regularnie chodzę do toalety i muszę mieć wkładkę. Macie tak?
Dokładnie tak samo. Niektórzy tak na luteine reagują.
Polkosia mi dwóch Ginów odradzało branie witamin dla kobiet w ciąży w pierwszym trymestrze. Na razie tylko Folik, Luteina i AcardWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 16:05
-
Ursa wrote:Dokładnie tak samo. Niektórzy tak na luteine reagują.
Polkosia mi dwóch Ginów odradzało branie witamin dla kobiet w ciąży w pierwszym trymestrze. Na razie tylko Folik, Luteina i Acard
Ja biorę cały komplet, ponieważ miałam niedobór D3 i witaminy B, więc zamiast brać 5 tabletek, to biorę jedną Ale to mi endo zaleciła z rok temu, nie wiem jak w sumie teraz powinno być. Zapytam swojego ginekologa też.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
A no to Ty, Polkosiu gruntownie przebadana W takiej sytuacji to faktycznie lepiej łykac jedną
Cześc, Zeta Ja nie miałam, zadnych objawów poza bolesnym podbrzuszem jak na @ do 5t2d. Potem się zaczęło -
Witaj Zetaa ja bym nie wywoływala objawow serio .. a jeśli chcesz to oddam Ci trochę moich bo ja już ryczę więc pewnie będę wam tylko narzekać ale może jakoś to przetrwacie jak Was zacznę wkurzać to mnie okrzyczcie
Gratuluję -
Teraz mi się jeszcze przypomniało, żeby wypić sok z 2 cytryn na bolący pęcherz. Moja babcia tak mi zawsze zalecała, bo trzeba mocz zakwasić. Jak się je słodkie, to bakterie chętnie się rozwijają, a jak kwaśne - giną. Może zrób sobie lemoniadę z cytrusów i żurawiny?Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Witam i ja po dluzszej przerwie. Nie doxzytalam was do konxa, moze pozniej nadrobie.
My dzis wrocilismy z ferii. Bylo nawet fajnie Tylko bardxo mevzaco i ciezko fizycznie i psychicznie. Balam sie ze to sie odbije na fasolce, ale juz jestem dobrej mysli. Jutro wizyta u gina o 19-tej i moze dostane termin usg. Maz mowi, ze moze w koncu zaczniemy zyc z mysla o malyszku, bo wiecie ze ostatnio sie nie spisywal. Ja tez mam czesciej mdlisci, wazne ze wymiotow brak i piersi bardziej bola, poza tym ok. Spokojnego wieczoruMałgorzatka, Nynusia, paula1 lubią tę wiadomość