Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Polkosia ze względów bezpieczeństwa, myślimy żeby powiedzieć tak w 11 lub 12 tygodniu. Nie chcę zapeszać nic, gdzieś z tyłu jest lęk przez te bakterie w nasieniu, poza tym jedno dziecko już straciłam u mnie gdybyśmy powiedzieli choć samym rodzicom to obdzwoniliby całą rodzinę z mojej strony i męża a uważam, że za wcześnie jest na takie nowiny Liczę na to, że wszystko będzie dobrze
polkosia, Kaśku lubią tę wiadomość
-
~Rewianka~ wrote:Hej Dziewczyny!
Zrobiłam dziś rano ponownie betę. W 14 dpo (sobota) miałam 269, a po 46 godzinach już 780,6, to przyrost o 190% więc bardzo się martwię, że za szybko...
Co Wy na to, czy któraś z Wa miała podobnie?
Rewianka nie martw się ja w 11 dpo miałam 60 a w 13 dpo 240 więc wzrost o 260%. Dzisiaj byłam rano po raz kolejny bo 13 dpo robiłam w innym laboratorium i wole się upewnić, że jest ok. Myślę, że powinnaś się cieszyć, bo gorzej jakby za wolno rosło:)Głowa do góry:)Kaśku lubi tę wiadomość
-
Co do ciąży bliźniaczej, to było mi dane jej doświadczyć, ale ze względu na przykry finał nie chciałabym po raz kolejny tego przechodzić. Ciąża bliźniacza od początku jest uważana za ciąże wysokiego ryzyka. O ile dzieciątka mają osobne domki (owodnie) i osobne jedzenie (łożysko) to jest wszystko pięknie ładnie. Gorzej jak łożysko jest jedno (mój przykład),a jak już są w jednej owodni to w ogóle tragedia, chociaż i takie dzieci się rodzą (nawet widziałam jedną mamę na owu, która takie bliźniaki urodziła - a są to bliźniaki najbardziej do siebie podobne, mają ten sam materiał genetyczny). Mimo, że ciąże bliźniacze często się kończą powodzeniem (poród zazwyczaj do 36tc), to są zagrożone wieloma nieprawidłowościami. Ja niestety takie nieprawidłowości miałam i mimo szybkiej reakcji lekarzy maluchy nie dały sobie rady:( Jeżeli miałabym Wam życzyć bliźniaków, to tylko dwukosmówkowych i dwuowodniowych:)
-
Ja uznałam, że dopóki lekarz nie każe inaczej, nie robię już bety. Znowu oczekiwanie na wyniki, a to wiąże się ze stresem przez cały dzień. A już sprawdzanie przyrostu to dwa dni nie wyjęte. Zrobiłam wczoraj po południu sikańca, żeby była pamiątka konkretna. Pasek testowy jest dwa razy ciemniejszy od kontrolnego Taki mam nadzieję nie wyblaknie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 13:31
-
Cześć kobietki
Chciałabym nieśmiało do Was dołączyć Póki co zaliczyłam 2 pozytywne testy (z bladą drugą kreską), na betę idę w czwartek i wtedy już oficjalnie będę mogła dołączyć jak będzie ok. Jestem szczęśliwa ale też pełna obaw...tomania2806, dodinka, Kaśku, Małgorzatka, paula1, Bunia86, Nynusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wpadłam na chwilkę z pracy
Rewianka beta ślicznie wzrastam sama bym chciała taką zobaczyć, moja ostatnia to 176
monika_89 trzymaj się, będzie dobrze Kochana
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
W ogóle to cały dzień mnie dziś mdli, nie mogę nic zjeść i jakiś ślinotok mam straszny..
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
dodinka wrote:hej dziewczyny ja dzisiaj mam 13% i usg 18 lutego i mam nadzieje ze zobaczę serduszko
Pytanie : Czy tez macie problem z wzdęciami , gazami i zaparciami?
ja mam wzdęcia od jakiś 2-3 dni.. okropność
A usg mam 20 lutego
Fatim wrote:Witaj mała.mi a na kiedy miałabyś termin ? Będę trzymać kciuki za bete a obawy będą Ci już towarzyszyć do końca ot uroki ciąży
Mam krótkie cykle więc licząc od owulacji to termin przypadałby na 21.10 ale od OM to 24.10. Póki co kalendarz ustawiłam na liczenie od OM, później najwyżej zmienię. Na pierwszą wizytę idę 03 marca to się wszystko okażeFatim lubi tę wiadomość