X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pokazuje na Twoim suwaczku " jestem w piątym tygodniu ciąży"

Lilianka <3 23 luty 2015 <3
    biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaaKa wrote:
    Hej z rana :-)
    Lollis to prawda, spokojnie. Chyba niepotrzebnie robiłaś test...

Nie ma co się przejmować testem bo tak jak mówi Kalika nie są sobie równe. Poczekaj spokojnie na betę. O której wyniki?

Teraz jest dla nas najgorszy czas...czekamy i swirujemy czy wszystko jest ok.. Czy będzie zarodek...czy usłyszymy serduszko... Ale musimy myśleć pozytywnie bo nie pomagamy małej galaretce :-)
    Miłego dnia :-)

Koło 12-13, Ale może zdarzyć się wcześniej :-) jak tylko beta będzie w porządku to dzwonię do swojej ginekolog i umawiam się na wizytę koło 8 tc :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 09:47

biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! nieśmiało dołączam do październikówek.
    30.01. beta HCG 11dpo - 24,22
    01.02. beta HCG 13dpo - 74,70
    jutro powtórka
    jeśli wszystko będzie ok to 11 października 2016 rozwiązanie :)

Odczuwam raz na jakiś czas bóle podbrzusza i stale bóle sutków :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 10:53

urocza, kasia_1988, mizzelka lubią tę wiadomość

uwo93e3kacedpezy.png
  • Ibiza Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny.

Jak dzis samopoczucie?

Ja wlasnie troche zaluje,ze taka dluga przerwe bede miec miedzy dziecmi, bo bedzie 8 lat.... jak tak was czytam,to teraz zaluje,ze nie zdecydowalam sie jednak rok po roku.

Lollis, bladziochy ale sa, a to najwazniejsze, trzymam kciuki za bete!

https://www.maluchy.pl/li-72797.png
  • Ibiza Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, trzymam kciuki za dobre wyniki!

Ale chyba termin masz na 2016, nie 2015 ;). Chociaz ja tez juz bym chcialam miec dzidziusia przy sobie :D.

Ja tez mam bole podbrzusza , z piersiami jakos nie mam problemu, chociaz przy 1 ciazy non stop mnie bolaly zwlaszcza na poczatku.

Asia_08 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72797.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika mi pokazuje, że jesteś w 5 tygodniu i 1. dniu z suwaczka
    Lollis - spokojnie, odbierzesz betę, to wszystko się wyjaśni, ale nerwy nie pomagają.
    Asia_08- witaj!
    No to u mnie chyba będzie najmniejsza różnica wieku, bo 16 miesięcy. Na początku spanikowalam, jak zrobiłam test, ale teraz chcę wierzyć, że tak miało być. Musimy sobie dać radę!
    Ibiza - pomyśl o roznicy wieku u ciebie pozytywnie, przynajmniej starsze dziecko będzie mogło zająć się same sobą, a nawet tobie pomagać. Ja będę miała dwójkę maluchów do ogarniecia.
    A najgorsze jest to, że od marca wracam do pracy - zdecydowałam się na to nie wiedząc jeszcze o ciąży i teraz sama nie wiem, czy to dobre rozwiązanie.

urocza lubi tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z dolegliwości to u mnie od rana dzisiaj mdłości, pączek już w ogóle nie był dobrym rozwiązaniem. No i piersi bolą ale to głównie, jak małą przystawiam.

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Asia_08, gratuluję tym bardziej, że termin mamy taki sam :-) będzie dobrze, musi być ! @Ibiza rzeczywiście długa przerwa, ale będziesz miała dobrego pomocnika :-)

urocza lubi tę wiadomość

biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Justin też mnie bolą piersi gdy przystawiam corcie. U mnie jakby mdłości nie ma ale w pierwszej ciąży nie miałam. Mam ból podrzusza i niechęć do jedzenia. A także podwyższona temeprature 37.0 mierzone w uchu.

biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pomoc. Z suwaczkiem wszystko OK, to kwestia przeglądarki.

Asia_08, witaj, rozgość się. Widzę z podpisu, że życie Cie nie rozpieszcza, ale dałaś radę! :)

Dziewczyny, czy zmieniacie kosmetyki na czas ciąży, na "bezpieczne"? Macie coś sprawdzonego?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Lollis Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @kalinka u mnie generalnie kosmetyczka jest zmieniona od dwóch lat :-) bo karmię piersią i póki będę mogła to będę karmiła dalej. Używam naturalnych mydeł i szamponu oraz kremów z najkrótszym skladem. Makijaż robię bardzo sporadycznie, bo cera jest w porządku. Tylko na większe wyjście :-)

biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za ciepłe przywitanie - oczywiście termin na 2016 rok ;)
    Lollis nie martw się testem- te z Rossmanna nie sa najlepsze- tez mialam jasniejszy na drugi dzien, ale wczesniej robilam amil. Nordtest jest najlepszy- pokazal piekne 2 kreski.
    U nas faktycznie z problemami, ale dzieki mojej determinacji i wziecia sprawy w swoje rece od stycznia 2015 udało się. Zaczęliśmy starania we IX 2015 i w 4 cyklu (a w 2 owulacyjnym cyklu) po odebraniu słabej morfologii męża zobaczyliśmy 2 kreski i pozytywną betę. Martwię się czy wszystko dobrze się rozwinie, ale mam ogromną nadzieję.

urocza lubi tę wiadomość

uwo93e3kacedpezy.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollis, a mogłabyś zdradzić konkretnie czego uzywasz?:)

Asia_08, każda z nas martwi się o to samo, ale musimy myśleć pozytywnie, nic innego nam nie zostaje:)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza wrote:
    hej dziewczyny.

Jak dzis samopoczucie?

Ja wlasnie troche zaluje,ze taka dluga przerwe bede miec miedzy dziecmi, bo bedzie 8 lat.... jak tak was czytam,to teraz zaluje,ze nie zdecydowalam sie jednak rok po roku.

Lollis, bladziochy ale sa, a to najwazniejsze, trzymam kciuki za bete!
    U mnie bedzie róznica 4,5 roku wiec tez spora ale ja nie czułam sie gotowa fizycznie na kolejne dziecko w krotkim odstepie czasowym.Jednak cesarka poprzednia dała o sobie długo znac.

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj zjadłam ledwo paczka ale nie mialam wogole ochoty.Ciezko mi zjesc sniadanie bo mnie mdli,lekkie ciagniecia w brzuchu i piersi bolesne.Spac mi sie chce

km5s8ribs34fnes6.png
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Asia_08 no właśnie też słyszałam rozne opinie o tych testach check & go , ale przy mojej pierwszej córci tydzień przed planowanym okresem pięknie pokazał dwie kreski. Więc zaufalam im i tym razem, ale chyba niesłusznie :-)

@kalinka używam Alterry z Rossmana, a mydełka kupiłam przy okazji targów świątecznych i nie mam pojęcia jakiej są firmy. Ale dobre są też Synex i Rossmanowskie dla dzieci :-)

@Ola_85 ja też po cesarce, ale oprócz bólu nie mam większych złych wspomnień :-) wiadomo, że nie ma co się porywac jeśli nie jest się gotowym... Bardzo mądrze postapilas.

biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospac to i ja bym chciała, ale moja jedenastomiesieczna Niunia ma inne plany :-)

biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze wiedzieć, że tyle tu doświadczonych mamuś :)
    chętnie skorzystam z rad!
    lollis to jesteśmy z Asią już we trzy z podobnym terminami :)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @urocza widze, że i Ty jesteś po niezłych przejściach... Ja problemów z zajściem nie miałam żadnych, za to lezalam przy pierwszej ciąży łącznie ponad 4 miesiące w szpitalu. Teraz chce zrobić wszystko, żebym nie musiała. I mam nadzieję już nie bede drżec o życie swoje i fasoli.

Coraz więcej znam par ktore pochodzą do procedury in vitro i udaje im się zaraz zajść :-) bardzo budujące :-) i dające duże nadzieje.

Ja jeszcze nie oswoilam sie z myślą o kolejnej ciąży i przechodzenia jej na nowo :-)

urocza lubi tę wiadomość

biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LOLLIS NIGDY nie lubiłam tych testów chociaż teraz yez miałam bo w poprzedniej ciąży też się nastresowalam że coś nie tak bo z różnica chyba 2 dni wyszedł mi taki sam bladzioch jak pierwszy.

Trzymamy kciuki za betę.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ