X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pokazuje na Twoim suwaczku " jestem w piątym tygodniu ciąży"

Lilianka <3 23 luty 2015 <3
    biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaaKa wrote:
    Hej z rana :-)
    Lollis to prawda, spokojnie. Chyba niepotrzebnie robiłaś test...

Nie ma co się przejmować testem bo tak jak mówi Kalika nie są sobie równe. Poczekaj spokojnie na betę. O której wyniki?

Teraz jest dla nas najgorszy czas...czekamy i swirujemy czy wszystko jest ok.. Czy będzie zarodek...czy usłyszymy serduszko... Ale musimy myśleć pozytywnie bo nie pomagamy małej galaretce :-)
    Miłego dnia :-)

Koło 12-13, Ale może zdarzyć się wcześniej :-) jak tylko beta będzie w porządku to dzwonię do swojej ginekolog i umawiam się na wizytę koło 8 tc :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 09:47

biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! nieśmiało dołączam do październikówek.
    30.01. beta HCG 11dpo - 24,22
    01.02. beta HCG 13dpo - 74,70
    jutro powtórka
    jeśli wszystko będzie ok to 11 października 2016 rozwiązanie :)

Odczuwam raz na jakiś czas bóle podbrzusza i stale bóle sutków :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 10:53

urocza, kasia_1988, mizzelka lubią tę wiadomość

uwo93e3kacedpezy.png
  • Ibiza Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny.

Jak dzis samopoczucie?

Ja wlasnie troche zaluje,ze taka dluga przerwe bede miec miedzy dziecmi, bo bedzie 8 lat.... jak tak was czytam,to teraz zaluje,ze nie zdecydowalam sie jednak rok po roku.

Lollis, bladziochy ale sa, a to najwazniejsze, trzymam kciuki za bete!

https://www.maluchy.pl/li-72797.png
  • Ibiza Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, trzymam kciuki za dobre wyniki!

Ale chyba termin masz na 2016, nie 2015 ;). Chociaz ja tez juz bym chcialam miec dzidziusia przy sobie :D.

Ja tez mam bole podbrzusza , z piersiami jakos nie mam problemu, chociaz przy 1 ciazy non stop mnie bolaly zwlaszcza na poczatku.

Asia_08 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72797.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika mi pokazuje, że jesteś w 5 tygodniu i 1. dniu z suwaczka
    Lollis - spokojnie, odbierzesz betę, to wszystko się wyjaśni, ale nerwy nie pomagają.
    Asia_08- witaj!
    No to u mnie chyba będzie najmniejsza różnica wieku, bo 16 miesięcy. Na początku spanikowalam, jak zrobiłam test, ale teraz chcę wierzyć, że tak miało być. Musimy sobie dać radę!
    Ibiza - pomyśl o roznicy wieku u ciebie pozytywnie, przynajmniej starsze dziecko będzie mogło zająć się same sobą, a nawet tobie pomagać. Ja będę miała dwójkę maluchów do ogarniecia.
    A najgorsze jest to, że od marca wracam do pracy - zdecydowałam się na to nie wiedząc jeszcze o ciąży i teraz sama nie wiem, czy to dobre rozwiązanie.

urocza lubi tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z dolegliwości to u mnie od rana dzisiaj mdłości, pączek już w ogóle nie był dobrym rozwiązaniem. No i piersi bolą ale to głównie, jak małą przystawiam.

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Asia_08, gratuluję tym bardziej, że termin mamy taki sam :-) będzie dobrze, musi być ! @Ibiza rzeczywiście długa przerwa, ale będziesz miała dobrego pomocnika :-)

urocza lubi tę wiadomość

biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Justin też mnie bolą piersi gdy przystawiam corcie. U mnie jakby mdłości nie ma ale w pierwszej ciąży nie miałam. Mam ból podrzusza i niechęć do jedzenia. A także podwyższona temeprature 37.0 mierzone w uchu.

biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pomoc. Z suwaczkiem wszystko OK, to kwestia przeglądarki.

Asia_08, witaj, rozgość się. Widzę z podpisu, że życie Cie nie rozpieszcza, ale dałaś radę! :)

Dziewczyny, czy zmieniacie kosmetyki na czas ciąży, na "bezpieczne"? Macie coś sprawdzonego?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Lollis Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @kalinka u mnie generalnie kosmetyczka jest zmieniona od dwóch lat :-) bo karmię piersią i póki będę mogła to będę karmiła dalej. Używam naturalnych mydeł i szamponu oraz kremów z najkrótszym skladem. Makijaż robię bardzo sporadycznie, bo cera jest w porządku. Tylko na większe wyjście :-)

biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za ciepłe przywitanie - oczywiście termin na 2016 rok ;)
    Lollis nie martw się testem- te z Rossmanna nie sa najlepsze- tez mialam jasniejszy na drugi dzien, ale wczesniej robilam amil. Nordtest jest najlepszy- pokazal piekne 2 kreski.
    U nas faktycznie z problemami, ale dzieki mojej determinacji i wziecia sprawy w swoje rece od stycznia 2015 udało się. Zaczęliśmy starania we IX 2015 i w 4 cyklu (a w 2 owulacyjnym cyklu) po odebraniu słabej morfologii męża zobaczyliśmy 2 kreski i pozytywną betę. Martwię się czy wszystko dobrze się rozwinie, ale mam ogromną nadzieję.

urocza lubi tę wiadomość

uwo93e3kacedpezy.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollis, a mogłabyś zdradzić konkretnie czego uzywasz?:)

Asia_08, każda z nas martwi się o to samo, ale musimy myśleć pozytywnie, nic innego nam nie zostaje:)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza wrote:
    hej dziewczyny.

Jak dzis samopoczucie?

Ja wlasnie troche zaluje,ze taka dluga przerwe bede miec miedzy dziecmi, bo bedzie 8 lat.... jak tak was czytam,to teraz zaluje,ze nie zdecydowalam sie jednak rok po roku.

Lollis, bladziochy ale sa, a to najwazniejsze, trzymam kciuki za bete!
    U mnie bedzie róznica 4,5 roku wiec tez spora ale ja nie czułam sie gotowa fizycznie na kolejne dziecko w krotkim odstepie czasowym.Jednak cesarka poprzednia dała o sobie długo znac.

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj zjadłam ledwo paczka ale nie mialam wogole ochoty.Ciezko mi zjesc sniadanie bo mnie mdli,lekkie ciagniecia w brzuchu i piersi bolesne.Spac mi sie chce

km5s8ribs34fnes6.png
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Asia_08 no właśnie też słyszałam rozne opinie o tych testach check & go , ale przy mojej pierwszej córci tydzień przed planowanym okresem pięknie pokazał dwie kreski. Więc zaufalam im i tym razem, ale chyba niesłusznie :-)

@kalinka używam Alterry z Rossmana, a mydełka kupiłam przy okazji targów świątecznych i nie mam pojęcia jakiej są firmy. Ale dobre są też Synex i Rossmanowskie dla dzieci :-)

@Ola_85 ja też po cesarce, ale oprócz bólu nie mam większych złych wspomnień :-) wiadomo, że nie ma co się porywac jeśli nie jest się gotowym... Bardzo mądrze postapilas.

biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospac to i ja bym chciała, ale moja jedenastomiesieczna Niunia ma inne plany :-)

biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze wiedzieć, że tyle tu doświadczonych mamuś :)
    chętnie skorzystam z rad!
    lollis to jesteśmy z Asią już we trzy z podobnym terminami :)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @urocza widze, że i Ty jesteś po niezłych przejściach... Ja problemów z zajściem nie miałam żadnych, za to lezalam przy pierwszej ciąży łącznie ponad 4 miesiące w szpitalu. Teraz chce zrobić wszystko, żebym nie musiała. I mam nadzieję już nie bede drżec o życie swoje i fasoli.

Coraz więcej znam par ktore pochodzą do procedury in vitro i udaje im się zaraz zajść :-) bardzo budujące :-) i dające duże nadzieje.

Ja jeszcze nie oswoilam sie z myślą o kolejnej ciąży i przechodzenia jej na nowo :-)

urocza lubi tę wiadomość

biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LOLLIS NIGDY nie lubiłam tych testów chociaż teraz yez miałam bo w poprzedniej ciąży też się nastresowalam że coś nie tak bo z różnica chyba 2 dni wyszedł mi taki sam bladzioch jak pierwszy.

Trzymamy kciuki za betę.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ