Październikowe Szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyXaxa wrote:Dzięki dziewczyny... tak już na pewno... zatrzymała się wg usg 6w0d, wg om byłam w 9tc więc nie ma szans, sprzęt dobry, w klinice byłam ;( teraz dostane skierowanie do genetyka i czekają mnie badania jeszcze jutro szpital i zabieg ;/
teraz za Was trzymam kciuki, za maleństwaEvee lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry Dziewczyny,
Czas wracać do pracy a ja tak się... boję! AJ! Oby szybko minęło.
Miłego dnia
NiecierpliwaKarolina wrote:Nic się nie dzieje. Tfu tfu tfu.... męczą mnie całodzienne mdłości. Poza tym jest ok. Ale ten lekarz jest zdania, że ciąża to czas odpoczynku i leniuchowania
Też się stresowalam przed rozmową z szefową, ale tak jak napisalas, są rzeczy ważne i ważniejsze; -)
To oby tak zostało do końca - niech nic się nie dzieje! Odpoczywajcie i leniuchujcie...
NiecierpliwaKarolina wrote:Dziewczyny, a jak Wy sobie radzicie z tymi mdłościami? Macie jakieś skuteczne sposoby?
Bo ja już nie mogę ;-(
Mi pomaga gorzka herbata + leżenie i jęczenie Czytałam o naparach z imbiru, podjadaniu herbatników albo migdałów, ale mi nic z tych rzeczy przez gardło nie przejdzie.
Też średnio toleruję słodkie. Lubię kwaśne i... mój organizm wybiera sobie jeden, dwa produkty i na nich żyję praktycznie cały dzień. Były dwa dni ziemniaka (ze śmietaną i koperkiem, mmm), dzień pomidora, rosołu, dzień parówki (ja nie wiem, czego dobrego on tam szuka) a każdego ranka jest dzień jajecznicy, ale... bez żadnych dodatków, gdzie takiej to ja od lat nie jadłam... a i... solę, solę, solę... kilka razy więcej niż normalnie. Ogórki kiszone też są spoko i chlebek z masełkiem!
Wczoraj myślałam, że już koniec z mdłościami, ale nie... przyszły wieczorem! Mimo, że jęczę to cieszę się bardzo!
czekającanacud - gratuluję tych dobrych wieści, a jeśli chodzi o wszelkie odstępstwa. Nie mam niestety doświadczenia, dlatego pozostaje mi tylko życzyć, by wszystko się pięknie wyrównało i przy następnej wizycie, było jeż wszystko w normie! Trzymaj się ciepło.
Jacqueline - duży Kropek Gratuluję :*
Idę. Jak na skazanie Do wieczora
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 07:02
Evelle, Blu, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość
-
Visenna mi tez jajecznica strasznie smakuje :p jem codziennie albo przynajmniej gotowane jajko :p do tego banan i pol dnia mam za soba :d odrzuca mnie mięsko i słodkie, ale jak juz musze zjeść to nie mam problemu a tak to nie zapeszać mdłości 0!
Visenna, MMM2016, Dea28 lubią tę wiadomość
-
A mnie od rana mecza mdlosci najpierw mnie obudzily popilam wiec woda troche pomoglo ale po polgodzinki tak zaczelo mi burczec ze wstalam najadlam sie chyba za bardzo ale dawno takiego apetytu nie mialam a teraz z powrotem mnie mecza Visenna podoba mi sie Twoj sposob lezenie i jeczenie
Visenna lubi tę wiadomość
-
Hejo
Ja tak jak marti też nie mam żadnych mdłości. Apetyt normalny tak jak przed ciążą. Jedynie jem wiecej slodkiego i luuubię mięso - bardzo
XaXa .. strasznie współczuje i mocno przytulam -
Czesc u mnie tez od rana głowa boli i mnie mdli.
Ja mam apetyt na wszystko mogłabym zjeść konia z kopytami. I mięso i słodkie i kwaśne i słone - wszystko
Dzis mam wizytę. Pierwsze usg. Tak strasznie sie boje i panikuje, ze zaraz chwyci mnie zawał a wizyta dopiero koło 15 mam byc pewnie na krew to do gabinetu wejdę koło 17 znając życie. Nie wytrzymam nerwowo. Mysi byc dobrze. Musi. -
adrenalina wrote:Czesc u mnie tez od rana głowa boli i mnie mdli.
Ja mam apetyt na wszystko mogłabym zjeść konia z kopytami. I mięso i słodkie i kwaśne i słone - wszystko
Dzis mam wizytę. Pierwsze usg. Tak strasznie sie boje i panikuje, ze zaraz chwyci mnie zawał a wizyta dopiero koło 15 mam byc pewnie na krew to do gabinetu wejdę koło 17 znając życie. Nie wytrzymam nerwowo. Mysi byc dobrze. Musi.
To czekamy na wieści wszystko bedze dobrze <kciuki>
U mnie te smaki tez się mocno zmieniają. Raczej też wybieram konkretne rzeczy np. kanapkę z wędliną, jakaś zupę. Co ciekawe zawsze lubiłam wafle ryżowe - teraz nie dam rady ich powachac, są jakieś chemiczne rano coś wciskam w siebie, później jest trochę lepiej z jedzeniem.
No i waga na razie się nie zmienia, a nawet trochę mniej jest. Z córką przytyłam jakieś 13 kg i z rzuciłam prawie wszystko. W sumie jakoś przyrostem wagi się nie przejmuje, przy dwójce małych dzieci jakiś zapas tłuszczu na początku się przyda
Miłego dnia dziewczyny! -
czesc dziewczynki! pozwolę sobie do Was dołączyć mam 31 lat i to moja druga ciąża, pierwsza niestety zakończyła się poronieniem...
Obecnie jestem w 7tc, mam już za sobą pierwsze USG - widziałam malutką fasolkę i bijące serduszko, niesamowite uczucie
Od momentu kiedy dowiedziałam się o ciąży poszłam na zwolnienie i teraz z perspektywy czasu nie żałuję, bo na pewno bym nie mogła pracować z tymi mdłościami blleee.
Aaa termin mam na 12.10 )
Pozdrawiam Was gorąco !vella, MMM2016, Anoolka, Blu, LillaMy, Sylwia_i_Niki, Sunflower, Auro, Limerikowo, mizzelka, Rutelka, NiecierpliwaKarolina, Dea28 lubią tę wiadomość
-
lu.iza wrote:Visenna mi tez jajecznica strasznie smakuje :p jem codziennie albo przynajmniej gotowane jajko :p do tego banan i pol dnia mam za soba :d odrzuca mnie mięsko i słodkie, ale jak juz musze zjeść to nie mam problemu a tak to nie zapeszać mdłości 0!
U mnie podobnie:) jajecznica i banany są dobre na wszystko
Jajko gotowane też jest ok.
Na obiad najlepiej jakieś mięsko koniecznie z sosem i buraczki Do tego jakaś kasza. Ostatnio tym się ratuję
Visenna lubi tę wiadomość
-
czekającanacud wrote:Dziewczyny ja już po wizycie... jest dzieciątko i bijące serduszko jednak wg miesiączki to 9t4d a wg. Wielkości dziecka 7t6d... ponadto na głowicy urządzenia była krew:( po badaniu też trochę polecialo:( i lekarz powiedział że martwi go ta duża różnica wieku ciąży i krwawienie. Ponadto mam w pochwie nie nadzerke tylko coś na literę e.... nie pamiętam tej nazwy może któraś z Was wie o czym mówię? Maleństwo ma 1.52 cm. Mam duphaston 2x1 i luteine pod język 2x1 i leżeć plackiem... strasznie się boję o ten wiek ciąży i to krwawienie;(
Najważniejsze, że serce bije
Poczekaj tydzień - dwa i spróbuj ponownie pójść na usg. Oby te różnice się zmniejszyły. Może naprawdę miałaś jakąś dziwnie późną owulacje?
-
Jacqueline wrote:A więc tak, widziałam Biło 165/min I Kropek ma całe 10,5 lub 12,5mm w zależności od pomiaru Aż mi łzy pociekły jak zobaczyłam serduszko
Wiek ciąży zgadza się idealnie z OM lub nawet ciut starsza wychodzi
Mam ochotę skakać z radości
Bardzo się cieszę i gratuluję
-
Auro wrote:anulka, zależy jakie studia. U mnie na obronie losowało się trzy pytania z całego toku studiów 5 letnich. Nie było pytań z pracy dyplomowej, a w komisji oprócz promotora i recenzenta siedział spec z każdej dziedziny. Moja obrona była bardzo stresująca.
U mnie atmosfera była bardzo miła, odpowiedzi na pytania przeszły w dyskusję... było miło -
adrenalina wrote:Czesc u mnie tez od rana głowa boli i mnie mdli.
Dzis mam wizytę. Pierwsze usg. Tak strasznie sie boje i panikuje, ze zaraz chwyci mnie zawał a wizyta dopiero koło 15 mam byc pewnie na krew to do gabinetu wejdę koło 17 znając życie. Nie wytrzymam nerwowo. Mysi byc dobrze. Musi.
Mocno trzymam kciuki
-
czekającanacud wrote:Dziewczyny ja już po wizycie... jest dzieciątko i bijące serduszko jednak wg miesiączki to 9t4d a wg. Wielkości dziecka 7t6d... ponadto na głowicy urządzenia była krew:( po badaniu też trochę polecialo:( i lekarz powiedział że martwi go ta duża różnica wieku ciąży i krwawienie. Ponadto mam w pochwie nie nadzerke tylko coś na literę e.... nie pamiętam tej nazwy może któraś z Was wie o czym mówię? Maleństwo ma 1.52 cm. Mam duphaston 2x1 i luteine pod język 2x1 i leżeć plackiem... strasznie się boję o ten wiek ciąży i to krwawienie;(
-
adrenalina, ZetZet, dołączam do was, również dzisiaj wizytuję. Niby widziałam w sobotę migającego piksela, ale lekarz nie chciał powiedzieć, że to serducho, więc dzisiaj mam nadzieję zobaczyć już porządną migającą kropeczkę. Niby wiem, że jest dobrze, no przecież już teraz musi być dobrze, ale im bliżej do wizyty tym czuję większy niepokój.
-
Jacqueline wrote:A więc tak, widziałam Biło 165/min I Kropek ma całe 10,5 lub 12,5mm w zależności od pomiaru Aż mi łzy pociekły jak zobaczyłam serduszko
Wiek ciąży zgadza się idealnie z OM lub nawet ciut starsza wychodzi
Mam ochotę skakać z radościJacqueline lubi tę wiadomość