X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczorajsze usg 5t6d widać zarodek 2mm z bijącym serduszkiem, różnica miedzy dziećmi będzie dokładnie 2 lata :)

urocza, Tymoteuszowa, mizzelka, anulka1978 lubią tę wiadomość

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem razem z dzisiejszą betą: 5964 mIU/ml :) Toxoplazmozy jeszcze nie mam, nie chciało mi się czekać do 16:00 na wynik ;)

Kasia_1988, w takim razie masz pełne ręce roboty. Dobrze, że objawy Ci nie dokuczaja i spokojnie możesz zająć się przygotowaniami. Organizujecie przyjęcie w domu, czy w lokalu?

Urocza, beta piękna, praktycznie taka sama jak u mnie 16 dpo :) Za tydzień będzie oscylowala w okolicach 6000 ;)

Tymoteuszowa, masz stalowe nerwy, ja bym już dawno wymiękła ;p

Jusstin, jeśli masz taką pracę, że nie boisz się do niej chodzić w ciąży, to ja bym spokojnie poczekała do końca 1. trymestru i jak już sytuacja będzie w miarę stabilna to wówczas poinformowałabym pracodawcę. Ja niestety musiałam to zrobić jak tylko dowiedziałam się o ciąży, bo moja praca wymaga modyfikacji, a najlepiej wzięcia zwolnienia na czas ciąży :/

Ibiza, ja biorę kwas foliowy (Folik), jod (Jodid), Wit.D (Vigantol) oraz magnez (Maglek). Sporo tego, ale robię tak ze względu na to, że wszystko to są leki, a nie suplementy diety tak jak wszelkie preparaty wielowitaminowe dla ciężarnych. Biorąc je mam pewność, że zażywam to, czego potrzebuje, a nie nieprzebadany preparat o nieznanym do końca składzie.

Lollis, urocza, Tymoteuszowa, mizzelka lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Lollis Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kasiowa genialnie :-) @kalika beta extra ! :-)

kalika lubi tę wiadomość

Lilianka <3 23 luty 2015 <3
    biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!
    co do przytycia w ciąży i odstępów między dziećmi się nie mogę wypowiadać ;)
    Tymoteuszowa - podziwiam mega cierpliwość :)
    Lollis ja właśnie się zastanawiam czy powiedzieć szefowej czy ściemniać dalej wirusa, kadry już wiedzą, pani obiecała dyskrecje...

Tymoteuszowa lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiowa no to mamy pierwszego malucha z serduszkiem. GRATULUJĘ.

KALIKA BETA PIEKNA.

LOLLIS ja chciałabym teraz Borysa a jak będzie druga księżniczka to chyba Wiktoria ( pomysł męża)

kalika lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Już jestem razem z dzisiejszą betą: 5964 mIU/ml :) Toxoplazmozy jeszcze nie mam, nie chciało mi się czekać do 16:00 na wynik ;)

Kasia_1988, w takim razie masz pełne ręce roboty. Dobrze, że objawy Ci nie dokuczaja i spokojnie możesz zająć się przygotowaniami. Organizujecie przyjęcie w domu, czy w lokalu?

Urocza, beta piękna, praktycznie taka sama jak u mnie 16 dpo :) Za tydzień będzie oscylowala w okolicach 6000 ;)

Tymoteuszowa, masz stalowe nerwy, ja bym już dawno wymiękła ;p

Jusstin, jeśli masz taką pracę, że nie boisz się do niej chodzić w ciąży, to ja bym spokojnie poczekała do końca 1. trymestru i jak już sytuacja będzie w miarę stabilna to wówczas poinformowałabym pracodawcę. Ja niestety musiałam to zrobić jak tylko dowiedziałam się o ciąży, bo moja praca wymaga modyfikacji, a najlepiej wzięcia zwolnienia na czas ciąży :/

Ibiza, ja biorę kwas foliowy (Folik), jod (Jodid), Wit.D (Vigantol) oraz magnez (Maglek). Sporo tego, ale robię tak ze względu na to, że wszystko to są leki, a nie suplementy diety tak jak wszelkie preparaty wielowitaminowe dla ciężarnych. Biorąc je mam pewność, że zażywam to, czego potrzebuje, a nie nieprzebadany preparat o nieznanym do końca składzie.
    Beta super!!!
    Co do magnezu polecam Magne B6 też produkt leczniczy :) ale wytwórca bardziej pewny ;)
    też chyba sama dopełnię moją mieszankę,, jedyny minus, że więcej tabletek trzeba łykać, co ma wpływ na wątrobę.
    kalika czyżbyś była z branży farma?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 15:48

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do wczoraj byłam na urlopie rodzocielskoem, a teraz jestem na wypoczynkowym. 12 lutego idę do lekarza i mam zamiar wziąć zwolnienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 15:45

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiowa gratki!!!

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jesli przyjmiecie to dolaczam :) Wczorajsza beta pozytywna, choc nasza klinika tu w Niemczech nie chciala podac przez telefon wartosci - troche dziwne, ale niech bedzie. 7 domowych pozytywnych testow zrobionych w ostatnim tygodniu przygotowalo mnie juz na te wspaniala nowine :)Termin na polowe pazdziernika :)

Wizyta u lekarza w przyszly piatek. Oby wszystko bylo dobrze!!

urocza, mizzelka, Tymoteuszowa, Dea28 lubią tę wiadomość

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet, witaj! Przyjmujemy każdą chętną, im nas więcej tym lepiej :) Gratuluję!

Kasiowa, cudownie! Też marzę, żeby ujrzeć bijące serduszko. Na wizytę wybieramy się 15 lutego.

Urocza, póki co wątrobę mam zdrową, także daję radę ;) Jak się truc to przynajmniej czymś konkretnym, a nie badziewiem ;p Dzięki za pomysł z Magne B6, następnym razem kupię ten preparat. Ja z tych co wypisują medykamenty ;) A Ty jesteś z branży farmaceutycznej? :)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Jusstin Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_1988 - ja jestem wlasnie obecnie na wypoczynkowym. Od 29.02 wracam do pracy i w przyszłym tygodniu mam rozmowe z dyrektorem w srode, a w czwartek pierwsza wizyte u lekarza i zastanawiam sie wlasnie, czy wtedy poinformowac o ciazy. Czy może wrocic normalnie do pracy i popracowac ile bede w stanie... Straszna rozterka to dla mnie. Dodam tylko, ze mała zostaje do końca maja z tatą, ktory wziął rodzicielski.

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Zetzet, witaj! Przyjmujemy każdą chętną, im nas więcej tym lepiej :) Gratuluję!

Kasiowa, cudownie! Też marzę, żeby ujrzeć bijące serduszko. Na wizytę wybieramy się 15 lutego.

Urocza, póki co wątrobę mam zdrową, także daję radę ;) Jak się truc to przynajmniej czymś konkretnym, a nie badziewiem ;p Dzięki za pomysł z Magne B6, następnym razem kupię ten preparat. Ja z tych co wypisują medykamenty ;) A Ty jesteś z branży farmaceutycznej? :)
    A ja z tych co badają :)
    Wiedziałam, że jest coś na rzeczy, bo mało kto z przeciętnych ludków widzi różnicę między suplementami a produktami leczniczymi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 16:10

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZetZet witaj, fajna gromadka nam się robi :)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też już mam wyniki u mnie beta 20483 :)
    co do suplementów to ja biorę witaminę d3, vitamin plus mama, cynk i nadal pije inofem, plus 2-3 razy w tygodniu magnez.

mizzelka, urocza, Tymoteuszowa lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :) Ja tez mam z praca zagwostke, bo pod koniec lutego mam az 2 wyjazdy sluzbowe i powinnam wtedy leciec samolotem - slyszalam, ze w pierwszym trymestrze lepiej nie latac, potwierdzacie?

Nie chcialam szefowi nic mowic przed uplywem 3 miesiecy, ale chyba nie dam rady sie wykrecic z dwoch wyjazdow "choroba"...

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet to chyba najlepiej skonsultować się ze swoim ginekologiem, czy nie widzi przeciwwskazań. Ja bym przynajmniej tak zrobila. No i zależy jak sama się czujsz.

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl, beta czadowa! Ktory to u Ciebie tydzień ciąży/dzień po owulacji?

Zetzet, z zasady w ciąży nie powinno się latać ze względu na niekorzystne działanie promieniowania kosmicznego, a pierwszy trymestr jest szczególnie istotny ze względu na intensywny rozwój zarodka. Bardziej dotyczy to lotów dlugodystansowych, długo trwających i odbywających się na dużych wysokościach, ale ogólnie lepiej unikać, jeśli nie trzeba.

Urocza, ;).

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Lollis Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko moja beta taka skromna... :-(

Lilianka <3 23 luty 2015 <3
    biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie pokazuje mi 5 tyg. i 6 dni, po owulacji jakieś 24 dni,średni przyrost 115,5%,
    musiałam zrobić kolejne badanie, bo już mi się dłuży do lekarza i jakoś musiałam się dodatkowo upewnić :)

Zetzet chyba najlepiej się skonsultować z lekarzem, każdy jest inny i komuś może latanie nie zaszkodzić, a ktoś inny boleśnie to odczuje.

Lollis na pewno będzie szybciutko rosła!

3jgx3e3kscbj73hd.png
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ