Październikowe Szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Już jestem razem z dzisiejszą betą: 5964 mIU/ml Toxoplazmozy jeszcze nie mam, nie chciało mi się czekać do 16:00 na wynik
Kasia_1988, w takim razie masz pełne ręce roboty. Dobrze, że objawy Ci nie dokuczaja i spokojnie możesz zająć się przygotowaniami. Organizujecie przyjęcie w domu, czy w lokalu?
Urocza, beta piękna, praktycznie taka sama jak u mnie 16 dpo Za tydzień będzie oscylowala w okolicach 6000
Tymoteuszowa, masz stalowe nerwy, ja bym już dawno wymiękła ;p
Jusstin, jeśli masz taką pracę, że nie boisz się do niej chodzić w ciąży, to ja bym spokojnie poczekała do końca 1. trymestru i jak już sytuacja będzie w miarę stabilna to wówczas poinformowałabym pracodawcę. Ja niestety musiałam to zrobić jak tylko dowiedziałam się o ciąży, bo moja praca wymaga modyfikacji, a najlepiej wzięcia zwolnienia na czas ciąży
Ibiza, ja biorę kwas foliowy (Folik), jod (Jodid), Wit.D (Vigantol) oraz magnez (Maglek). Sporo tego, ale robię tak ze względu na to, że wszystko to są leki, a nie suplementy diety tak jak wszelkie preparaty wielowitaminowe dla ciężarnych. Biorąc je mam pewność, że zażywam to, czego potrzebuje, a nie nieprzebadany preparat o nieznanym do końca składzie.Lollis, urocza, Tymoteuszowa, mizzelka lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Dzięki dziewczyny!
co do przytycia w ciąży i odstępów między dziećmi się nie mogę wypowiadać
Tymoteuszowa - podziwiam mega cierpliwość
Lollis ja właśnie się zastanawiam czy powiedzieć szefowej czy ściemniać dalej wirusa, kadry już wiedzą, pani obiecała dyskrecje...Tymoteuszowa lubi tę wiadomość
-
kalika wrote:Już jestem razem z dzisiejszą betą: 5964 mIU/ml Toxoplazmozy jeszcze nie mam, nie chciało mi się czekać do 16:00 na wynik
Kasia_1988, w takim razie masz pełne ręce roboty. Dobrze, że objawy Ci nie dokuczaja i spokojnie możesz zająć się przygotowaniami. Organizujecie przyjęcie w domu, czy w lokalu?
Urocza, beta piękna, praktycznie taka sama jak u mnie 16 dpo Za tydzień będzie oscylowala w okolicach 6000
Tymoteuszowa, masz stalowe nerwy, ja bym już dawno wymiękła ;p
Jusstin, jeśli masz taką pracę, że nie boisz się do niej chodzić w ciąży, to ja bym spokojnie poczekała do końca 1. trymestru i jak już sytuacja będzie w miarę stabilna to wówczas poinformowałabym pracodawcę. Ja niestety musiałam to zrobić jak tylko dowiedziałam się o ciąży, bo moja praca wymaga modyfikacji, a najlepiej wzięcia zwolnienia na czas ciąży
Ibiza, ja biorę kwas foliowy (Folik), jod (Jodid), Wit.D (Vigantol) oraz magnez (Maglek). Sporo tego, ale robię tak ze względu na to, że wszystko to są leki, a nie suplementy diety tak jak wszelkie preparaty wielowitaminowe dla ciężarnych. Biorąc je mam pewność, że zażywam to, czego potrzebuje, a nie nieprzebadany preparat o nieznanym do końca składzie.
Co do magnezu polecam Magne B6 też produkt leczniczy ale wytwórca bardziej pewny
też chyba sama dopełnię moją mieszankę,, jedyny minus, że więcej tabletek trzeba łykać, co ma wpływ na wątrobę.
kalika czyżbyś była z branży farma?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 15:48
-
Dziewczyny, jesli przyjmiecie to dolaczam Wczorajsza beta pozytywna, choc nasza klinika tu w Niemczech nie chciala podac przez telefon wartosci - troche dziwne, ale niech bedzie. 7 domowych pozytywnych testow zrobionych w ostatnim tygodniu przygotowalo mnie juz na te wspaniala nowine :)Termin na polowe pazdziernika
Wizyta u lekarza w przyszly piatek. Oby wszystko bylo dobrze!!urocza, mizzelka, Tymoteuszowa, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Zetzet, witaj! Przyjmujemy każdą chętną, im nas więcej tym lepiej Gratuluję!
Kasiowa, cudownie! Też marzę, żeby ujrzeć bijące serduszko. Na wizytę wybieramy się 15 lutego.
Urocza, póki co wątrobę mam zdrową, także daję radę Jak się truc to przynajmniej czymś konkretnym, a nie badziewiem ;p Dzięki za pomysł z Magne B6, następnym razem kupię ten preparat. Ja z tych co wypisują medykamenty A Ty jesteś z branży farmaceutycznej?
-
Kasia_1988 - ja jestem wlasnie obecnie na wypoczynkowym. Od 29.02 wracam do pracy i w przyszłym tygodniu mam rozmowe z dyrektorem w srode, a w czwartek pierwsza wizyte u lekarza i zastanawiam sie wlasnie, czy wtedy poinformowac o ciazy. Czy może wrocic normalnie do pracy i popracowac ile bede w stanie... Straszna rozterka to dla mnie. Dodam tylko, ze mała zostaje do końca maja z tatą, ktory wziął rodzicielski.
-
kalika wrote:Zetzet, witaj! Przyjmujemy każdą chętną, im nas więcej tym lepiej Gratuluję!
Kasiowa, cudownie! Też marzę, żeby ujrzeć bijące serduszko. Na wizytę wybieramy się 15 lutego.
Urocza, póki co wątrobę mam zdrową, także daję radę Jak się truc to przynajmniej czymś konkretnym, a nie badziewiem ;p Dzięki za pomysł z Magne B6, następnym razem kupię ten preparat. Ja z tych co wypisują medykamenty A Ty jesteś z branży farmaceutycznej?
Wiedziałam, że jest coś na rzeczy, bo mało kto z przeciętnych ludków widzi różnicę między suplementami a produktami leczniczymi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 16:10
-
Dzieki dziewczyny Ja tez mam z praca zagwostke, bo pod koniec lutego mam az 2 wyjazdy sluzbowe i powinnam wtedy leciec samolotem - slyszalam, ze w pierwszym trymestrze lepiej nie latac, potwierdzacie?
Nie chcialam szefowi nic mowic przed uplywem 3 miesiecy, ale chyba nie dam rady sie wykrecic z dwoch wyjazdow "choroba"... -
Szynszyl, beta czadowa! Ktory to u Ciebie tydzień ciąży/dzień po owulacji?
Zetzet, z zasady w ciąży nie powinno się latać ze względu na niekorzystne działanie promieniowania kosmicznego, a pierwszy trymestr jest szczególnie istotny ze względu na intensywny rozwój zarodka. Bardziej dotyczy to lotów dlugodystansowych, długo trwających i odbywających się na dużych wysokościach, ale ogólnie lepiej unikać, jeśli nie trzeba.
Urocza, .
-
u mnie pokazuje mi 5 tyg. i 6 dni, po owulacji jakieś 24 dni,średni przyrost 115,5%,
musiałam zrobić kolejne badanie, bo już mi się dłuży do lekarza i jakoś musiałam się dodatkowo upewnić
Zetzet chyba najlepiej się skonsultować z lekarzem, każdy jest inny i komuś może latanie nie zaszkodzić, a ktoś inny boleśnie to odczuje.
Lollis na pewno będzie szybciutko rosła!