X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @mizzelka to nasze pociechy w identycznym wieku praktycznie :)

mizzelka lubi tę wiadomość

Lilianka <3 23 luty 2015 <3
    biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja biorę tą moją łobuziarę na spacer jednak, niech się przewietrzy to może dłużej mi później pośpi, a ja z nią :-) trzymajcie się Kochane <3 czekam na wasze bety !

Tymoteuszowa lubi tę wiadomość

biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my juz właśnie po spacerku i teraz śpi :D dlatego was nadrabiam, mamy ciągle 2 drzemki bo pozno idzie spac :P
    Miłego dnia ;)
    tak tak w pododbnym wieku i znow bd nasze fasolki w podobnym :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Ibiza Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam kciuki za bety !!

Ja calkiem dobrze sie czuje, tylko maly bol w gardle meczy ale zaraz zapodam sobie chlebek z czosnkiem :).

Milego dnia wszystkim !!

https://www.maluchy.pl/li-72797.png
  • Ibiza Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bierzecie osobne tabletki kwasu foliowego czy w zestawie?
    Mi lekarz zalecil w zestawie, ale slyszalam,ze ten osobny jest lepszy.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz biorę ogólne dla mam.. bo przy kp dalej jestem więc witamin pewnie mam nie zawiele :)
    pamietam ze na początek tylko kwas foliowy kazał mi gin kupić :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj gin twierdzi że jeśli komplet witamin to polskich - typu Vitaminer itp
    Teraz mam Vita-miner Prenatal ale mam juz zakupione jakies inne z DHA, Feminovit chyba

Ja bety nie robiłam bo do miasta mam 10km a u nas z beta kiepsko w mieście więc tak naprawde musialabym jechac gdzies dalej - mialam 4 testy tej samej firmy i robilam w 11 dpo, 12 dpo, 13 dpo, 15 dpo ... krecha robiła się coraz ciemniejsza wiec wniosek z tego taki ze beta przyrasta

U mnie słonko piękne ale jak sie wyjdzie na spacer to już nie jest tak miło jakby sie wydawało, strasznie wieje :/ ale spacer z psami zaliczyłam

Jestem lekko "sflaczała" i wieczorami męczy mnie głód - to jedyne objawy ciąży poki co ;)

urocza lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IBIZA jestesmy dokladnie na tym samym etapie <3

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka, lollis- nie wiem, czy wam zazdrościć czy wprost przeciwnie- u mnie mała zabiera się za raczkowanie powoli. Na razie bardziej do tylu jej wychodzi, ale po pokoju już całym się przemieszcza.
    U mnie dzisiaj jakoś bezobjawowo, wczoraj bylam strasznie senna, ale dzisiaj już lepiej. Tata zabrał mała na spacer i miałam prawie 2 godz wolne :)

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JUSSTIN jestem bardzo ciekawa jak to w praktyce wyglada :) maluch + mniejszy maluch ;)
    Róznica wieku to rok z kawałkiem...
    Ciekawi mnie temat bo poki co mam w glowie chęć na 4te dziecko ale nie wyobrazam sobie takiej sytuacji :) nie potrafię bo mam dzieci z duza roznica wieku

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuśki :)

na usg jeszcze nic nie widać, jest za wcześnie, następna wizyta za dwa tygodnie no i luteina na humor ;) czyli dowcipnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 20:28

Tymoteuszowa, Jusstin, kalika, Ola_85, mizzelka, Dea28 lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza wrote:
    Dziewczyny, bierzecie osobne tabletki kwasu foliowego czy w zestawie?
    Mi lekarz zalecil w zestawie, ale slyszalam,ze ten osobny jest lepszy.
    Biorę od lat ;) folik, dzisiaj dostałam od lekarza jakąś próbkę Omegamed : foliany-kw.foliowy+actifolin, wit.D3, żelazo, jod, DHA.
    Na razie podczytuję co to za mieszanka czarodziejska.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Ibiza Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza, no to super wynik !

anulka1978, tak, ten sam wiek ciazy mamy :). czyli na 1 masz termin?

Mamy , ktore sa w drugiej lub kolejnej ciazy, duzo przytylyscie za 1, 2 razem? Ja w pierwszej okolo 27 kg przy niemalej wadze poczatkowej, wiec 100 przekroczylam.... :(. mam nadzieje,ze nie bedzie powtorki, chcociaz juz widze,ze zwiekszony apetyt mam..

urocza, Jacqueline lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika nie sikałam sikacza. Cały czas się boje, że tempka spadnie... Poza tym mam wrażenie, że nawet mimo ciąży test mi może wyjść super późno dopiero. Poczekam do poniedziałku, a w środę na bete jak @ nie będzie i tempka nie spadnie, bo w piątek jestem do lekarza umowiona już wcześniej. Jejciu stresuje się tym wszystkim, bo bardzo chce :(

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny of 2 dni latam jak opetana zakupy balony dekoracje itp. Bo jutro moja Lila kończy roczek. Kiedy to zlecialo?

Póki co żadnych objawów ciążowych nie mam. Może trochę drqzliwe sutki.

UROCZA gratuluję bety. Ja byłam dwa razu na becie, ale zamierzam iść w poniedziałek i w środę + zrobić tsh bo mam chora tarczyce i haszimoto.

Ibiza ja w pierwszej ciąży przytyłam 15 kg. I ważyłam prawie 95 kg więc do małych Noe należałam. :-) teraz chciałabym max 8- 10 kg przytyć.

Jeżeli chodzi o różnice wieku to u nas będzie niecałe 19 miesięcy. Zawsze tak chciałam i mam nadzieję, że dam radę. Jak Noe my to kto?
    A I oczywiście witam nowe dziewczyny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 15:10

mizzelka lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka - ja sama mam obawy, jak to będzie. Z mężem myśleliśmy o małej przerwie, ale raczej nastawialismy się na 2 lata, a tu wyjdzie 16 miesiecy.
    Urocza - super przyrost, oszczedzaj i dbaj o siebie.
    Ibiza- ja przytylam 16-17kg, wiec sporo. Udalo mi sie wrocic do wagi przedciazowej jakos po niecalych 6 miesiacach. Ale wtedy miałam zero nudnosci i od poczatku wilczy apetyt, teraz jest podobnie.

Mam do was takie pytanie- od marca wracam do pracy po rodzicielskim. W przyszlym tygodniu czeka mnie rozmowa z dyrektorem o powrocie - czy informowalybyscie już wtedy o ciazy? Czy może wrocic na spokojnie do pracy i poczekac gdzieś do skonczonego 12 t.c. i wtedy poinformowac (u mnie wypadnie to pod koniec marca)?

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kwasu foliowego - biore sam. Na ewentualną suplementacje witaminowa poczekam do wozyty u lekarza. Poprzednio bralam witaminy od II trymestru.

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadganiam was :-)

Co do witamin w ciąży, to ja żadnych nie suplementowalam w ciąży, oprócz foliku przez 3 miesiące. Później jedynie żelazo dostałam, ale też brałam kilka dni i było w normie. Myślę, że wystarczy zroznicowana dieta :-)

@urocza wynik super ! :-) zazdroszczę :-)
    Ja Cyba zrobię sposobem anulki i sikne na patyk w poniedziałek. Jak będzie znowu kiepsko to pójdę na tą betę. I o. Postanowione :-)

@Tymoteuszowa ja bym na Twoim miejscu nie wytrzymała takiego napięcia. Dawno bym nasikala :-D ale nie należę do szczegolnie cierpliwych osób ;-)

@Ibiza ja przytylam przecietnie, bo 14 kg i po ciąży jestem na plusie 5 kg... Więc też chce się oszczędzać z jedzeniem (szczególnie słodyczami). Póki co idzie mi super, bo wszystko smakuje mi jak podeszwa...

Co do małej różnicy wieku. Wiadomo... Lekko na pewno nie będzie. Ale zaraz maluchy zaczną chodzić i przynajmniej noszenia będzie ciut mniej.

@Jusstin ja do pracy nie wracam na pewno, więc Ci nie podpowiem. Biore jeszcze zaległy urlop po macierzyńskim i idę na zwolnienie. Nie chcę powtórki z rozrywki z zakrzepicą. Ale myślę, że lepiej powiedzieć na początku, mówię to z autopsji... Ja nie powiedziałam i czekalam. To wyladowalam w szpitalu i wszyscy byli w szoku czemu nic nie wiedzieli... Taki trochę niesmak pozostał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 15:23

biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kasia_1988 też mam Liliankę :-) teraz polujemy na Miłosza :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 15:25

kasia_1988, mizzelka lubią tę wiadomość

biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 1 ciąży przytylam 10kg wiec idealnie, w drugiej 17kg wiec juz mniej idealnie ;) teraz ważę 52 kg i chcialabym wrocic do tej wagi po urodzeniu dziecka wiec będe sie pilnować zeby nie przekroczyc tych 10-11 kg w ciąży ;)

Termin mam sama nie wiem na kiedy bo ja mialam rozwalone cykle po antykoncepcji i w sumie trudno stwierdzic jakiej dlugości mial byc cykl w ktorym wreszcie udalo się zaciążyć :) Tu na Belly wskazuje mi na 2 październik ;)

f2w33e3k4fqom8sd.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ