Październikowe Szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Moj gin twierdzi że jeśli komplet witamin to polskich - typu Vitaminer itp
Teraz mam Vita-miner Prenatal ale mam juz zakupione jakies inne z DHA, Feminovit chyba
Ja bety nie robiłam bo do miasta mam 10km a u nas z beta kiepsko w mieście więc tak naprawde musialabym jechac gdzies dalej - mialam 4 testy tej samej firmy i robilam w 11 dpo, 12 dpo, 13 dpo, 15 dpo ... krecha robiła się coraz ciemniejsza wiec wniosek z tego taki ze beta przyrasta
U mnie słonko piękne ale jak sie wyjdzie na spacer to już nie jest tak miło jakby sie wydawało, strasznie wieje ale spacer z psami zaliczyłam
Jestem lekko "sflaczała" i wieczorami męczy mnie głód - to jedyne objawy ciąży poki courocza lubi tę wiadomość
-
Mizzelka, lollis- nie wiem, czy wam zazdrościć czy wprost przeciwnie- u mnie mała zabiera się za raczkowanie powoli. Na razie bardziej do tylu jej wychodzi, ale po pokoju już całym się przemieszcza.
U mnie dzisiaj jakoś bezobjawowo, wczoraj bylam strasznie senna, ale dzisiaj już lepiej. Tata zabrał mała na spacer i miałam prawie 2 godz wolne -
JUSSTIN jestem bardzo ciekawa jak to w praktyce wyglada maluch + mniejszy maluch
Róznica wieku to rok z kawałkiem...
Ciekawi mnie temat bo poki co mam w glowie chęć na 4te dziecko ale nie wyobrazam sobie takiej sytuacji nie potrafię bo mam dzieci z duza roznica wieku -
hej mamuśki
na usg jeszcze nic nie widać, jest za wcześnie, następna wizyta za dwa tygodnie no i luteina na humor czyli dowcipnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 20:28
Tymoteuszowa, Jusstin, kalika, Ola_85, mizzelka, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Ibiza wrote:Dziewczyny, bierzecie osobne tabletki kwasu foliowego czy w zestawie?
Mi lekarz zalecil w zestawie, ale slyszalam,ze ten osobny jest lepszy.
Na razie podczytuję co to za mieszanka czarodziejska. -
Urocza, no to super wynik !
anulka1978, tak, ten sam wiek ciazy mamy . czyli na 1 masz termin?
Mamy , ktore sa w drugiej lub kolejnej ciazy, duzo przytylyscie za 1, 2 razem? Ja w pierwszej okolo 27 kg przy niemalej wadze poczatkowej, wiec 100 przekroczylam.... . mam nadzieje,ze nie bedzie powtorki, chcociaz juz widze,ze zwiekszony apetyt mam..urocza, Jacqueline lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72797.png -
nick nieaktualnyKalika nie sikałam sikacza. Cały czas się boje, że tempka spadnie... Poza tym mam wrażenie, że nawet mimo ciąży test mi może wyjść super późno dopiero. Poczekam do poniedziałku, a w środę na bete jak @ nie będzie i tempka nie spadnie, bo w piątek jestem do lekarza umowiona już wcześniej. Jejciu stresuje się tym wszystkim, bo bardzo chce
-
Hej Dziewczyny of 2 dni latam jak opetana zakupy balony dekoracje itp. Bo jutro moja Lila kończy roczek. Kiedy to zlecialo?
Póki co żadnych objawów ciążowych nie mam. Może trochę drqzliwe sutki.
UROCZA gratuluję bety. Ja byłam dwa razu na becie, ale zamierzam iść w poniedziałek i w środę + zrobić tsh bo mam chora tarczyce i haszimoto.
Ibiza ja w pierwszej ciąży przytyłam 15 kg. I ważyłam prawie 95 kg więc do małych Noe należałam. teraz chciałabym max 8- 10 kg przytyć.
Jeżeli chodzi o różnice wieku to u nas będzie niecałe 19 miesięcy. Zawsze tak chciałam i mam nadzieję, że dam radę. Jak Noe my to kto?
A I oczywiście witam nowe dziewczyny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 15:10
mizzelka lubi tę wiadomość
-
Anulka - ja sama mam obawy, jak to będzie. Z mężem myśleliśmy o małej przerwie, ale raczej nastawialismy się na 2 lata, a tu wyjdzie 16 miesiecy.
Urocza - super przyrost, oszczedzaj i dbaj o siebie.
Ibiza- ja przytylam 16-17kg, wiec sporo. Udalo mi sie wrocic do wagi przedciazowej jakos po niecalych 6 miesiacach. Ale wtedy miałam zero nudnosci i od poczatku wilczy apetyt, teraz jest podobnie.
Mam do was takie pytanie- od marca wracam do pracy po rodzicielskim. W przyszlym tygodniu czeka mnie rozmowa z dyrektorem o powrocie - czy informowalybyscie już wtedy o ciazy? Czy może wrocic na spokojnie do pracy i poczekac gdzieś do skonczonego 12 t.c. i wtedy poinformowac (u mnie wypadnie to pod koniec marca)? -
Nadganiam was
Co do witamin w ciąży, to ja żadnych nie suplementowalam w ciąży, oprócz foliku przez 3 miesiące. Później jedynie żelazo dostałam, ale też brałam kilka dni i było w normie. Myślę, że wystarczy zroznicowana dieta
@urocza wynik super ! zazdroszczę
Ja Cyba zrobię sposobem anulki i sikne na patyk w poniedziałek. Jak będzie znowu kiepsko to pójdę na tą betę. I o. Postanowione
@Tymoteuszowa ja bym na Twoim miejscu nie wytrzymała takiego napięcia. Dawno bym nasikala ale nie należę do szczegolnie cierpliwych osób
@Ibiza ja przytylam przecietnie, bo 14 kg i po ciąży jestem na plusie 5 kg... Więc też chce się oszczędzać z jedzeniem (szczególnie słodyczami). Póki co idzie mi super, bo wszystko smakuje mi jak podeszwa...
Co do małej różnicy wieku. Wiadomo... Lekko na pewno nie będzie. Ale zaraz maluchy zaczną chodzić i przynajmniej noszenia będzie ciut mniej.
@Jusstin ja do pracy nie wracam na pewno, więc Ci nie podpowiem. Biore jeszcze zaległy urlop po macierzyńskim i idę na zwolnienie. Nie chcę powtórki z rozrywki z zakrzepicą. Ale myślę, że lepiej powiedzieć na początku, mówię to z autopsji... Ja nie powiedziałam i czekalam. To wyladowalam w szpitalu i wszyscy byli w szoku czemu nic nie wiedzieli... Taki trochę niesmak pozostał.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 15:23
-
W 1 ciąży przytylam 10kg wiec idealnie, w drugiej 17kg wiec juz mniej idealnie teraz ważę 52 kg i chcialabym wrocic do tej wagi po urodzeniu dziecka wiec będe sie pilnować zeby nie przekroczyc tych 10-11 kg w ciąży
Termin mam sama nie wiem na kiedy bo ja mialam rozwalone cykle po antykoncepcji i w sumie trudno stwierdzic jakiej dlugości mial byc cykl w ktorym wreszcie udalo się zaciążyć Tu na Belly wskazuje mi na 2 październik