X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    ja jestem z Warszawy :) :)
    Lollis wrote:
    A ja jestem z pod Warszawy :-)

Piona dziewczyny! :)
    MagicM wrote:
    Asia_08 ja też szukam kogoś w medicover...
    Wykupiłam pakiet, przed chwilą przejrzałam wszystkich lekarzy którzy są dostępni do 2 tygodni... i każdy ma mnóstwo złych opinii :-/ jestem załamana :-( Znalazłam 4 nazwiska które mają dobre opinie, ale oni znowu są niedostępni w kalendarzu do zapisania.

W LuxMedzie jest identycznie. Najszybsze terminy zazwyczaj są do osób nie cieszących się dobrymi komentarzami... niestety. Ale... warto czasem poczekać i jednak dostać się do kogoś dobrego, bo po pierwszej wizycie jesteście już jego pacjentami i mimo, że terminów nie ma, to dzwonicie i prosicie o wizytę. mają obowiązek Wam ja załatwić. Wciskają Was gdzieś pomiędzy :) A już szczególnie dzieje się tak, jeśli np. lekarz zaznaczył konieczną kontrolę, albo... zachodzi się w ciążę :)

Powodzenia w poszukiwaniach :* Ja na razie ginekologa mam wybranego, ale... czuję, że z endo będzie problem :|

MagicM lubi tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wracam do mojej ginekolog, na pewno :) prowadziała całą moją ciążę, dmuchała na zimne i w dodatku robiła mi osobiście cesarkę :)
    Tylko szpital w Wołominie i tylko pani dr Borodij <3

urocza lubi tę wiadomość

Lilianka <3 23 luty 2015 <3
    biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie z Warszawy albo okolic, tylko nie ja... Ale przez kilka lat byłam z Warszawy ;p i mogę polecić panią doktor Ewę Romejko ze szpitala na Karowej. Bardzo kompetentna i oddana pacjentkom kobieta.

Zetzet, czuje dokładnie to samo, więc zakładam, że to normalne :) Najwyraźniej u mnie ta sama ekipa robi remont, co u Ciebie ;)

Jacqueline, wydaje się, że początkowo niesprzyjających warunki dzidzia przetrwała i teraz zabiera się za rosnięcie. Trzymam za Was kciuki :)

urocza lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• urocza Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z Wawy:)
    Byłam na razie u lekarza w klinice,w której z pracy mam pakiet,ale nie obejmuje ten pakiet wszystkich badań.ceny mają tam z kosmosu.Poza tym za luteinę bez refundacji zapłaciłam 54zł

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dlatego ide do przychodni na nfz,tam mam 2 spoko lekarzy.Jeden z nich specjalista od endometriozy i mięśniaków.Bede biegac do dwóch.
    kalika wyemigrowałaś z Wawy?

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza, cena Luteiny też mnie rozwaliła. Przez pierwsze dni brałam 2 X 50 mg, ją kupiłam na 100% za jakiej 25 zł. Po kilku dniach gin telefonicznie kazała zwiększyć do 2 X 100 mg, więc myślę sobie pójdę i kupię, ale jak zobaczyłam to 55 zł to stwierdziłam że do czasu wizyty będę zakładała sobie po dwie tabletki 50 mg i grzecznie poczekam na refundowana recepte ;p
    Tak, wprowadziliśmy się 2 lata temu w rodzinne strony na południu Polski ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 17:52

urocza lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Zetzet Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:

Zetzet, czuje dokładnie to samo, więc zakładam, że to normalne :) Najwyraźniej u mnie ta sama ekipa robi remont, co u Ciebie ;)

:) :)

Ja tez nie z Wawy, tylko z Warmii - ale od lipca mieszkam w Berlinie :)

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet wrote:
    :) :)

Ja tez nie z Wawy, tylko z Warmii - ale od lipca mieszkam w Berlinie :)

Na stałe, czy tymczasowa przeprowadzka?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• urocza Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika ja w Wawie tylko do końca roku, potem też emigracja i też na południe :) może sąsiadkami będziemy;)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę czy nad tym czy by nie polecieć na dwa fronty. Jedną wizytę na NFZ na pewno zrobię, bo pierwsze badania z krwi prywatnie kosztują ponad 300 zł! Więc pójdę do przychodni ten jeden raz i je sobie załatwie. Chociaż moja gin pewnie będzie wymagała trochę więcej badań, to najwyżej tych co mi nie zleci zrobię już prywatnie Ale chcę choć trochę być do przodu z kasą....

urocza lubi tę wiadomość

biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza, może :) Ja jestem z Małopolski.

Lollis, myślę, że to dobry pomysł. Co się da to na NFZ, a w razie potrzeby prywatnie.

Ściągnąłem sobie tą apkę dla ciężarnych, sympatyczna :)

urocza lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam swojego pana Dr ktory ciaze pierwsza prowadził i cesarke sam wykonywał,i teraz tez do niego chodze a jest lekarzem majacym prywatny gab a pracuje na Inflanckiej.POLECAM jak ktos chce namiar dam.

urocza lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollis wrote:
    Ja myślę czy nad tym czy by nie polecieć na dwa fronty. Jedną wizytę na NFZ na pewno zrobię, bo pierwsze badania z krwi prywatnie kosztują ponad 300 zł! Więc pójdę do przychodni ten jeden raz i je sobie załatwie. Chociaż moja gin pewnie będzie wymagała trochę więcej badań, to najwyżej tych co mi nie zleci zrobię już prywatnie Ale chcę choć trochę być do przodu z kasą....

Mam podobny plan :)

Ola_85 wrote:
    ja mam swojego pana Dr ktory ciaze pierwsza prowadził i cesarke sam wykonywał,i teraz tez do niego chodze a jest lekarzem majacym prywatny gab a pracuje na Inflanckiej.POLECAM jak ktos chce namiar dam.

Podaj nazwisko, proszę :) Wiesz może czy lubi "ciężkie" przypadki ;) Trochę mi się tych chorób nazbierało -> stopka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 19:19

urocza, Lollis lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    on przyjmuje na Grzybowskiej dr Siemaszko a pracuje na inflanckiej

Visenna lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też na dwa fronty spróbuję, zobaczę czy uda mi się wepchnąć w przychodni, bo w internetowej rejestracji doktorek ma wolne terminy w kwietniu...

Lollis lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę chodziła prywatnie - do tego samego lekarza, u którego prowadziłam pierwszą ciążę. Pracował zresztą kiedyś na Inflackiej ;)
    Jeśli któraś jest z okolic Trójmiasta, to mogę polecić.

Lollis lubi tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • Ewelka Elka Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wykupiłam sobie pakiet w luxmedzie, płacę 140zł co miesiąc ale wszystko ma być później w pakiecie, badania, wizyty, usg, pewnie sumując nie wyjdzie jakaś strasznie duża różnica, ale zawsze coś zaoszczędzę.

urocza, Visenna, kalika, Lollis lubią tę wiadomość

2iq53e5e3yojhi4f.png
    4c3thqvknxkcy7op.png
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, trzeba sobie czasem kombinować :( mnie prowadzenie pierwszej ciąży wyłącznie prywatnie z wszystkimi prywatnymi badaniami itd kosztowało ponad 3 tys złotych ! :O

biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • Kukuletka Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny

Z wielkim szczęściem dołączam do grupy październikowej po 3 latach staran. 1 lutego zobaczyłam upragnione 2 kreseczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 09:33

Ola_85, urocza, kalika, Lollis, MagicM, kasia_1988, Auro, Dea28 lubią tę wiadomość

3jgxs65g3cr45e1i.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kukuletka witaj :)

Kukuletka lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ