X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    ja jestem z Warszawy :) :)
    Lollis wrote:
    A ja jestem z pod Warszawy :-)

Piona dziewczyny! :)
    MagicM wrote:
    Asia_08 ja też szukam kogoś w medicover...
    Wykupiłam pakiet, przed chwilą przejrzałam wszystkich lekarzy którzy są dostępni do 2 tygodni... i każdy ma mnóstwo złych opinii :-/ jestem załamana :-( Znalazłam 4 nazwiska które mają dobre opinie, ale oni znowu są niedostępni w kalendarzu do zapisania.

W LuxMedzie jest identycznie. Najszybsze terminy zazwyczaj są do osób nie cieszących się dobrymi komentarzami... niestety. Ale... warto czasem poczekać i jednak dostać się do kogoś dobrego, bo po pierwszej wizycie jesteście już jego pacjentami i mimo, że terminów nie ma, to dzwonicie i prosicie o wizytę. mają obowiązek Wam ja załatwić. Wciskają Was gdzieś pomiędzy :) A już szczególnie dzieje się tak, jeśli np. lekarz zaznaczył konieczną kontrolę, albo... zachodzi się w ciążę :)

Powodzenia w poszukiwaniach :* Ja na razie ginekologa mam wybranego, ale... czuję, że z endo będzie problem :|

MagicM lubi tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wracam do mojej ginekolog, na pewno :) prowadziała całą moją ciążę, dmuchała na zimne i w dodatku robiła mi osobiście cesarkę :)
    Tylko szpital w Wołominie i tylko pani dr Borodij <3

urocza lubi tę wiadomość

Lilianka <3 23 luty 2015 <3
    biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie z Warszawy albo okolic, tylko nie ja... Ale przez kilka lat byłam z Warszawy ;p i mogę polecić panią doktor Ewę Romejko ze szpitala na Karowej. Bardzo kompetentna i oddana pacjentkom kobieta.

Zetzet, czuje dokładnie to samo, więc zakładam, że to normalne :) Najwyraźniej u mnie ta sama ekipa robi remont, co u Ciebie ;)

Jacqueline, wydaje się, że początkowo niesprzyjających warunki dzidzia przetrwała i teraz zabiera się za rosnięcie. Trzymam za Was kciuki :)

urocza lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• urocza Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z Wawy:)
    Byłam na razie u lekarza w klinice,w której z pracy mam pakiet,ale nie obejmuje ten pakiet wszystkich badań.ceny mają tam z kosmosu.Poza tym za luteinę bez refundacji zapłaciłam 54zł

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dlatego ide do przychodni na nfz,tam mam 2 spoko lekarzy.Jeden z nich specjalista od endometriozy i mięśniaków.Bede biegac do dwóch.
    kalika wyemigrowałaś z Wawy?

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza, cena Luteiny też mnie rozwaliła. Przez pierwsze dni brałam 2 X 50 mg, ją kupiłam na 100% za jakiej 25 zł. Po kilku dniach gin telefonicznie kazała zwiększyć do 2 X 100 mg, więc myślę sobie pójdę i kupię, ale jak zobaczyłam to 55 zł to stwierdziłam że do czasu wizyty będę zakładała sobie po dwie tabletki 50 mg i grzecznie poczekam na refundowana recepte ;p
    Tak, wprowadziliśmy się 2 lata temu w rodzinne strony na południu Polski ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 17:52

urocza lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Zetzet Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:

Zetzet, czuje dokładnie to samo, więc zakładam, że to normalne :) Najwyraźniej u mnie ta sama ekipa robi remont, co u Ciebie ;)

:) :)

Ja tez nie z Wawy, tylko z Warmii - ale od lipca mieszkam w Berlinie :)

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet wrote:
    :) :)

Ja tez nie z Wawy, tylko z Warmii - ale od lipca mieszkam w Berlinie :)

Na stałe, czy tymczasowa przeprowadzka?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• urocza Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika ja w Wawie tylko do końca roku, potem też emigracja i też na południe :) może sąsiadkami będziemy;)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę czy nad tym czy by nie polecieć na dwa fronty. Jedną wizytę na NFZ na pewno zrobię, bo pierwsze badania z krwi prywatnie kosztują ponad 300 zł! Więc pójdę do przychodni ten jeden raz i je sobie załatwie. Chociaż moja gin pewnie będzie wymagała trochę więcej badań, to najwyżej tych co mi nie zleci zrobię już prywatnie Ale chcę choć trochę być do przodu z kasą....

urocza lubi tę wiadomość

biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza, może :) Ja jestem z Małopolski.

Lollis, myślę, że to dobry pomysł. Co się da to na NFZ, a w razie potrzeby prywatnie.

Ściągnąłem sobie tą apkę dla ciężarnych, sympatyczna :)

urocza lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam swojego pana Dr ktory ciaze pierwsza prowadził i cesarke sam wykonywał,i teraz tez do niego chodze a jest lekarzem majacym prywatny gab a pracuje na Inflanckiej.POLECAM jak ktos chce namiar dam.

urocza lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollis wrote:
    Ja myślę czy nad tym czy by nie polecieć na dwa fronty. Jedną wizytę na NFZ na pewno zrobię, bo pierwsze badania z krwi prywatnie kosztują ponad 300 zł! Więc pójdę do przychodni ten jeden raz i je sobie załatwie. Chociaż moja gin pewnie będzie wymagała trochę więcej badań, to najwyżej tych co mi nie zleci zrobię już prywatnie Ale chcę choć trochę być do przodu z kasą....

Mam podobny plan :)

Ola_85 wrote:
    ja mam swojego pana Dr ktory ciaze pierwsza prowadził i cesarke sam wykonywał,i teraz tez do niego chodze a jest lekarzem majacym prywatny gab a pracuje na Inflanckiej.POLECAM jak ktos chce namiar dam.

Podaj nazwisko, proszę :) Wiesz może czy lubi "ciężkie" przypadki ;) Trochę mi się tych chorób nazbierało -> stopka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 19:19

urocza, Lollis lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    on przyjmuje na Grzybowskiej dr Siemaszko a pracuje na inflanckiej

Visenna lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też na dwa fronty spróbuję, zobaczę czy uda mi się wepchnąć w przychodni, bo w internetowej rejestracji doktorek ma wolne terminy w kwietniu...

Lollis lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę chodziła prywatnie - do tego samego lekarza, u którego prowadziłam pierwszą ciążę. Pracował zresztą kiedyś na Inflackiej ;)
    Jeśli któraś jest z okolic Trójmiasta, to mogę polecić.

Lollis lubi tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • Ewelka Elka Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wykupiłam sobie pakiet w luxmedzie, płacę 140zł co miesiąc ale wszystko ma być później w pakiecie, badania, wizyty, usg, pewnie sumując nie wyjdzie jakaś strasznie duża różnica, ale zawsze coś zaoszczędzę.

urocza, Visenna, kalika, Lollis lubią tę wiadomość

2iq53e5e3yojhi4f.png
    4c3thqvknxkcy7op.png
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, trzeba sobie czasem kombinować :( mnie prowadzenie pierwszej ciąży wyłącznie prywatnie z wszystkimi prywatnymi badaniami itd kosztowało ponad 3 tys złotych ! :O

biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • Kukuletka Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny

Z wielkim szczęściem dołączam do grupy październikowej po 3 latach staran. 1 lutego zobaczyłam upragnione 2 kreseczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 09:33

Ola_85, urocza, kalika, Lollis, MagicM, kasia_1988, Auro, Dea28 lubią tę wiadomość

3jgxs65g3cr45e1i.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kukuletka witaj :)

Kukuletka lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ