Październikowe Szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kalika wrote:Skarb15, madziaw88 witajcie!
Skarb15, kasia_1988, ciężkie przeżycia za Wami,ale też te piękne, dające nadzieję, że potrafi być dobrze. Życzę Wam wszystkiego,co najlepsze-spokojnych, donoszonych ciąż!
Dziekuje kochana :* -
Ola_85 wrote:dziewczyny kiedy w 2 ciazy uwidacznia sie brzuszek....??
U mnie w 8/9 tc bylo widac leciutko tylko dla osob postronnch mnie i meza jak bym sobie pojadlaanulka1978 lubi tę wiadomość
-
Ola, a obecnie gdzies pracujesz? Troche ryzykownie podejmować pracę. U mnie w firmie była rekrutacja, babka spodobała się i chcieliśmy ją zatrudnić. Przekazaliśmy decyzję a ona na to że niestety nie weźmie tej pracy bo zaszła w ciążę. Z tym że ona gdzieś już pracowała w tym okresie.
-
ja nigdzie nie pracuje zarejestrowałam sie w UP rok temu i przez rok nie mialam zadnej pracy a teraz kiedy jestem w ciazy dostałam skierowanie z UP na rozmowe i nie wiem co mam zrobic?Nie moge nie przyjac bo strace status wiec musze isc ale co z pracodawca?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 13:23
-
Ola_85 wrote:nie obecnie nic nie mam ,jedyne co to po urodzeniu podobnu urzad wprowadził zasiłek rodzicielski dla nowo narodzonych dzeici 1000 zl ale nie wiem jakie bedzie kryterium.
Tak , od stycznia 2016 r do roku czasu dziecka . Nam ucieli te 3 msc i dostajemy przez 9 msc do 30 wrzesnia 1000 zl , a za pazdziernik bo moja mala z 4 - 69 zl .
My jestesmy zarejestrowani jako bezrobotni , ja nie pracuje siedze z corcia a maz dzisiaj mnial sie dowiedziec czy dostal nowa prace, bo od 3 tyg w domu , tamten pracodawca zbankrutowal i nie wyplacil mu tego co zarobil.
I też wiem ze nalezy sie tym co nie dostali zasilku macierzynskiego.
Troche to pokrecone , ale pod koniec stycznia juz pierwszy tysiac dostalysmy.
I jeszcze od kwietnia ma byc wiadomo czy to 500 zl na drugie dziecko i kolejne beda dawac , na pierwsze jezeli dochody nie przekraczaja 800 zl ale nie wiem czy netto czy brutto.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 13:47
-
Ja jutro sie dowiem jaki wynik bety jak sie okaze ze jestem w ciazy zaraz sie na wizyte zapisze , tylko nie wiem gdzie bo mam nie mile doswiadczenia z lekarzami i z Niki chodzilam prywatnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 13:47
-
Witam się z wszystkimi nowo przybyłymi mamuśkami
Widzę, że sporo z nas jest po niezłych przejściach. Współczuję i wierzą, że faktycznie limit pecha już wyczerpany
Ja wizytę mam dopiero za 1,5 tyg czyli 6t4d, mam nadzieję, że będzie już coś konkretnie widać
-
skarb15 wrote:Tak , od stycznia 2016 r do roku czasu dziecka . Nam ucieli te 3 msc i dostajemy przez 9 msc do 30 wrzesnia 1000 zl , a za pazdziernik bo moja mala z 4 - 69 zl .
My jestesmy zarejestrowani jako bezrobotni , ja nie pracuje siedze z corcia a maz dzisiaj mnial sie dowiedziec czy dostal nowa prace, bo od 3 tyg w domu , tamten pracodawca zbankrutowal i nie wyplacil mu tego co zarobil.
I też wiem ze nalezy sie tym co nie dostali zasilku macierzynskiego.
Troche to pokrecone , ale pod koniec stycznia juz pierwszy tysiac dostalysmy.
I jeszcze od kwietnia ma byc wiadomo czy to 500 zl na drugie dziecko i kolejne beda dawac , na pierwsze jezeli dochody nie przekraczaja 800 zl ale nie wiem czy netto czy brutto. -
hej!
Smutno sie czyta dziewczyny wasze przezycia z komplikacjami, poronieniami... Niestety nie na wszystko mamy wplyw, ale trzeba byc dobrej mysli,ze tym razem sie uda...!!
Mnie tez dopadla rwa kulszowa w 1 ciazy i to juz w 9tc, prawie chodzic nie moglam, prace musialam sobie oddpuscic od poczatku, balam sie,ze to cos powazniejszego i nie pusci po porodzie, a na szczescie puscilo.https://www.maluchy.pl/li-72797.png