Październikowe Szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
EwelinaaKa wrote:Anulka śliczny brzuszek :-)który to tydzień i dzień? tez często mam uczucie piszczenia w uszach
Brzuszek tez trochę zaokrąglony, ale u Cb to taki wow
Poczatkowo panika... wlazłam na wagę z panika w oczach ale 1kg w dół mimo brzuszka ufffa.badziak lubi tę wiadomość
-
Anulka78, piekny brzuszek i tak szybko sie pojawil! Tez bym chciala, zeby cos zaczelo wychodzic, bo na razie to nie moge do konca uwierzyc, ze na pewno jestem w ciazy... Gdybym miala siebie sluchac to znow poszlabym na bete albo chociaz zrobila kolejny test domowy... No, ale to juz by raczej bylo bez sensu Oby do piatku i dobrych wiesci po USG!!
-
cześć dziewczyny, coraz więcej czasu zajmuje mi doczytywanie wątku
Witam wszystkie nowo przybyłe koleżanki Ogólnie dużo różnych doświadczeń w grupie się pojawia.
a tak ogólnie to wróciłam niedawno z pierwszego usg Lekarz stwierdził, iż zaiste jestem w ciąży widać było pęcherzyk ciążowy i żółtkowy i malutki 31mm zarodek z zalążkiem układu krwionośnego, żeby nie mówić serduszka
Lekarz ocenił ciąże na około 5w6d, czyli podobnie jak mi wyznaczyło (6t2d)
Dostałam skierowanie na mnóstwo badań i wizyta za miesiąc, a w tym czasie ma sobie zdrowo rosnąćkasia_1988, milky_way, Jusstin, urocza, Ola_85, kalika, mizzelka, Dea28 lubią tę wiadomość
-
szynszyl wrote:cześć dziewczyny, coraz więcej czasu zajmuje mi doczytywanie wątku
Witam wszystkie nowo przybyłe koleżanki Ogólnie dużo różnych doświadczeń w grupie się pojawia.
a tak ogólnie to wróciłam niedawno z pierwszego usg Lekarz stwierdził, iż zaiste jestem w ciąży widać było pęcherzyk ciążowy i żółtkowy i malutki 31mm zarodek z zalążkiem układu krwionośnego, żeby nie mówić serduszka
Lekarz ocenił ciąże na około 5w6d, czyli podobnie jak mi wyznaczyło (6t2d)
Dostałam skierowanie na mnóstwo badań i wizyta za miesiąc, a w tym czasie ma sobie zdrowo rosnąć -
Co do rozmowy kwalifikacyjnej, to pytanie brzmi: czy jak przyjmiesz pracę to nie stracisz tego tysiąca złotych wraz ze stratą statusu bezrobotnej? Nie wiadomo na jaką umowę miałaby być praca i jaki zasiłek miałby się potem z nią wiązać, bo ten tysiąc "Kosiniakowego" masz pewny jako bezrobotna, studentka lub rolnik.
-
Dziękuję dziewczyny
Ola chyba warto pójść i zobaczyć jak wygląda sytuacja i jak miałaby wyglądać ta praca i przede wszystkim na jaką umowę (jeśli miałaby być to umowa na zastępstwo to uciekaj, bo jeśli nie urodzisz w trakcie trwania umowy to nic nie przysługuje), pewnie i tak jest to oferta za najniższą krajową, ale zawsze to trochę więcej niż ten tysiąc i nawet jeślibyś była na chorobowym (nie jestem pewna czy nie musiałabyś przepracować 30 paru dni) to nawet teraz byłyby jakieś dodatkowe pieniądze. A ogólnie to przecież możesz być nieświadoma ciąży podejmując pracę i nikt Ci nie może nic zarzucić.
WOW Anulka Twój brzuszek wymiata! -
szynszyl wrote:Dziękuję dziewczyny
Ola chyba warto pójść i zobaczyć jak wygląda sytuacja i jak miałaby wyglądać ta praca i przede wszystkim na jaką umowę (jeśli miałaby być to umowa na zastępstwo to uciekaj, bo jeśli nie urodzisz w trakcie trwania umowy to nic nie przysługuje), pewnie i tak jest to oferta za najniższą krajową, ale zawsze to trochę więcej niż ten tysiąc i nawet jeślibyś była na chorobowym (nie jestem pewna czy nie musiałabyś przepracować 30 paru dni) to nawet teraz byłyby jakieś dodatkowe pieniądze. A ogólnie to przecież możesz być nieświadoma ciąży podejmując pracę i nikt Ci nie może nic zarzucić.
WOW Anulka Twój brzuszek wymiata!
Ok jak zadzwonia i zaprosza to pojde na rozmowe zobacze co powiedza. -
dziewczyny pytanie do mam ktore maja strasze dzieci moze sa zaintersowane wymiana gier,zabawek ,poszukujemy z synkiem nowych zabawek,te co mamy a mamy ich duzo juz mu sie znudziły a kupowac kolejne bez sensu bo sie zagrace i pomyslalam o was moze chciacie sie wymienic bo waszym pociechom tez sie znudziły zabawki??
-
Ola_85, dziewczyny dobrze mówią. Na rozmowę idź, rozeznaj się w temacie, może akurat ta oferta czekała na Ciebie i właśnie moment jest idealny żeby ją podjąć
Dzieci niestety nie mam, więc w kwestii zabawek nie pogadamy;)
Skoro masz synka, to skąd u Ciebie ciuszki dla dziewczynki? Czyżby już pierwsze zakupy?
Szynszyl, super wieści! No to rosnijcie zdrowo
Anulka1978, ja mam podobnie wieczorami, rano wyglądam "normalniej" Ale wyglądasz uroczo, do tego widać, że laseczka z Ciebie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 20:03
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Szynszyl gratulacje, fajnie że dzidzia juz taka duża u mnie było to zaledwie 1,6 mm dbaj o siebie
Z zabawkami to chyba tez u nas nie za bardzo bo ja juz mocno wyrosnięte dzieci posiadam
Śniło mi się dzisiaj, że urodzę syna haha, no zobaczymy
Oj wieczorami to mnie legginsy cisną musze w dresy wskakiwać
Planujecie jakis urlop wakacyjny mimo ciąży? jakies dalsze wyjazdy?
Ja jak zarezerwowałam wyjazd to akurat w tym samym cyklu zaszłam w ciążę taki psikus nie zachodziłam, nie zachodziłam... i wreszcie stwierdzilismy że rezerwujemy bo jak nie zajdę do lata to nam wyjazd przepadnie bo nie bezie terminów... no to zarezerwowałam i zaszłam
milky_way lubi tę wiadomość