Październikowe Szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
EwelinaaKa wrote:Anulka śliczny brzuszek :-)który to tydzień i dzień? tez często mam uczucie piszczenia w uszach
Brzuszek tez trochę zaokrąglony, ale u Cb to taki wow
Poczatkowo panika... wlazłam na wagę z panika w oczach ale 1kg w dół mimo brzuszkaufff
a.badziak lubi tę wiadomość
-
Anulka78, piekny brzuszek i tak szybko sie pojawil! Tez bym chciala, zeby cos zaczelo wychodzic, bo na razie to nie moge do konca uwierzyc, ze na pewno jestem w ciazy... Gdybym miala siebie sluchac to znow poszlabym na bete albo chociaz zrobila kolejny test domowy... No, ale to juz by raczej bylo bez sensu
Oby do piatku i dobrych wiesci po USG!!
-
cześć dziewczyny, coraz więcej czasu zajmuje mi doczytywanie wątku
Witam wszystkie nowo przybyłe koleżankiOgólnie dużo różnych doświadczeń w grupie się pojawia.
a tak ogólnie to wróciłam niedawno z pierwszego usgLekarz stwierdził, iż zaiste jestem w ciąży
widać było pęcherzyk ciążowy i żółtkowy i malutki 31mm zarodek z zalążkiem układu krwionośnego, żeby nie mówić serduszka
Lekarz ocenił ciąże na około 5w6d, czyli podobnie jak mi wyznaczyło (6t2d)
Dostałam skierowanie na mnóstwo badań i wizyta za miesiąc, a w tym czasie ma sobie zdrowo rosnąćkasia_1988, milky_way, Jusstin, urocza, Ola_85, kalika, mizzelka, Dea28 lubią tę wiadomość
-
szynszyl wrote:cześć dziewczyny, coraz więcej czasu zajmuje mi doczytywanie wątku
Witam wszystkie nowo przybyłe koleżankiOgólnie dużo różnych doświadczeń w grupie się pojawia.
a tak ogólnie to wróciłam niedawno z pierwszego usgLekarz stwierdził, iż zaiste jestem w ciąży
widać było pęcherzyk ciążowy i żółtkowy i malutki 31mm zarodek z zalążkiem układu krwionośnego, żeby nie mówić serduszka
Lekarz ocenił ciąże na około 5w6d, czyli podobnie jak mi wyznaczyło (6t2d)
Dostałam skierowanie na mnóstwo badań i wizyta za miesiąc, a w tym czasie ma sobie zdrowo rosnąćto dbaj teraz o siebie
-
Co do rozmowy kwalifikacyjnej, to pytanie brzmi: czy jak przyjmiesz pracę to nie stracisz tego tysiąca złotych wraz ze stratą statusu bezrobotnej? Nie wiadomo na jaką umowę miałaby być praca i jaki zasiłek miałby się potem z nią wiązać, bo ten tysiąc "Kosiniakowego" masz pewny jako bezrobotna, studentka lub rolnik.
-
Dziękuję dziewczyny
Ola chyba warto pójść i zobaczyć jak wygląda sytuacja i jak miałaby wyglądać ta praca i przede wszystkim na jaką umowę (jeśli miałaby być to umowa na zastępstwo to uciekaj, bo jeśli nie urodzisz w trakcie trwania umowy to nic nie przysługuje), pewnie i tak jest to oferta za najniższą krajową, ale zawsze to trochę więcej niż ten tysiąc i nawet jeślibyś była na chorobowym (nie jestem pewna czy nie musiałabyś przepracować 30 paru dni) to nawet teraz byłyby jakieś dodatkowe pieniądze. A ogólnie to przecież możesz być nieświadoma ciąży podejmując pracę i nikt Ci nie może nic zarzucić.
WOW Anulka Twój brzuszek wymiata! -
szynszyl wrote:Dziękuję dziewczyny
Ola chyba warto pójść i zobaczyć jak wygląda sytuacja i jak miałaby wyglądać ta praca i przede wszystkim na jaką umowę (jeśli miałaby być to umowa na zastępstwo to uciekaj, bo jeśli nie urodzisz w trakcie trwania umowy to nic nie przysługuje), pewnie i tak jest to oferta za najniższą krajową, ale zawsze to trochę więcej niż ten tysiąc i nawet jeślibyś była na chorobowym (nie jestem pewna czy nie musiałabyś przepracować 30 paru dni) to nawet teraz byłyby jakieś dodatkowe pieniądze. A ogólnie to przecież możesz być nieświadoma ciąży podejmując pracę i nikt Ci nie może nic zarzucić.
WOW Anulka Twój brzuszek wymiata!
Ok jak zadzwonia i zaprosza to pojde na rozmowe zobacze co powiedza. -
dziewczyny pytanie do mam ktore maja strasze dzieci moze sa zaintersowane wymiana gier,zabawek ,poszukujemy z synkiem nowych zabawek,te co mamy a mamy ich duzo juz mu sie znudziły a kupowac kolejne bez sensu bo sie zagrace i pomyslalam o was moze chciacie sie wymienic bo waszym pociechom tez sie znudziły zabawki??
-
Ola_85, dziewczyny dobrze mówią. Na rozmowę idź, rozeznaj się w temacie, może akurat ta oferta czekała na Ciebie i właśnie moment jest idealny żeby ją podjąć
Dzieci niestety nie mam, więc w kwestii zabawek nie pogadamy;)
Skoro masz synka, to skąd u Ciebie ciuszki dla dziewczynki? Czyżby już pierwsze zakupy?
Szynszyl, super wieści! No to rosnijcie zdrowo
Anulka1978, ja mam podobnie wieczorami, rano wyglądam "normalniej"Ale wyglądasz uroczo, do tego widać, że laseczka z Ciebie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 20:03
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Szynszyl gratulacje, fajnie że dzidzia juz taka duża
u mnie było to zaledwie 1,6 mm
dbaj o siebie
Z zabawkami to chyba tez u nas nie za bardzo bo ja juz mocno wyrosnięte dzieci posiadam
Śniło mi się dzisiaj, że urodzę synahaha, no zobaczymy
Oj wieczorami to mnie legginsy cisnąmusze w dresy wskakiwać
Planujecie jakis urlop wakacyjny mimo ciąży? jakies dalsze wyjazdy?
Ja jak zarezerwowałam wyjazd to akurat w tym samym cyklu zaszłam w ciążętaki psikus
nie zachodziłam, nie zachodziłam... i wreszcie stwierdzilismy że rezerwujemy bo jak nie zajdę do lata to nam wyjazd przepadnie bo nie bezie terminów... no
to zarezerwowałam
i zaszłam
milky_way lubi tę wiadomość