X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was jest może z warmińsko-mazurskiego ? czy jestem tu sama? :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tam bety dzisiaj?

My zostawiamy zabawki dla kolejnego bejbisa ale bardzo fajny pomysł wymiany.

Anulka Ja Szczecin.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Anulka Ja Szczecin.
    Uhuhu :) kawałek ode mnie ;)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Auro Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem z północy woj. Mazowieckiego.
    Dzidziusia z zabawkami mam, ale również trzymam dla następnego, także ja też odpadam z wymiany.

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nowe Mamusie :*

kasia_1988 wrote:
    Dziewczyny jak tam bety dzisiaj?

Ja byłam dziś na trzeciej :) i... prawidłowy wzrost. Mam teraz całe szalone 297 mIU/ml. Postanowiłam, że na kolejną nie idę, ale... to decyzja na dziś, coś czuję, że w środę/czwartek zerwę się i pobiegnę prosto do labu :P

Byłam też dziś na wizycie u swojego lekarza - progesteron mi ciut spadł, więc się wystraszyłam. A nie ma czego podobno. Zdaniem lekarza jest ciągle wysoki + skomplementuję sporą dawkę luteiny, więc powinno byc ok. Musiałam też dopytać o leki, które biorę... Czuję się teraz spokojniejsza :) USG za ok. 2 tyg., będzie wtedy początek 6 tygodnia :)

Tak patrzę po suwaczkach i jestem do tyłu... Początek 4 tyg. A tu większość 5/6 tydzień - super :)

madziaw88 wrote:
    Póki co jestem na L4, przeziębiłam się, żadnych leków, tylko domowe sposoby.. pozdrawiam :)

Podobna historia u mnie. W poprzednim tyg. 3 dni na L4 + weekend i ciągle coś średnio. Katar, kaszel... dobrze, że gorączka przegoniona. Słyszałaś o Prenalen :) ? Bezpieczne dla kobiet w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 20:57

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Planujecie jakis urlop wakacyjny mimo ciąży? jakies dalsze wyjazdy? Ja jak zarezerwowałam wyjazd to akurat w tym samym cyklu zaszłam w ciążę ;) taki psikus ;) nie zachodziłam, nie zachodziłam... i wreszcie stwierdzilismy że rezerwujemy bo jak nie zajdę do lata to nam wyjazd przepadnie bo nie bezie terminów... no :) to zarezerwowałam :) i zaszłam :)

Gdzie się wybierasz :) ?

My nie myślimy o wakacjach. Na razie czekamy na rozwój sytuacji, m.in. wynik USG. Jak wszystko będzie dobrze, to może, może... Tęsknię za wyjazdami :)

oar8vfxmctme5m5e.png
  • Kika5 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :) I ja do Was dołączam :)))
    I przy okazji spytam: czy wzrost bHCG z 78,6 na 391,5 w 72h nie jest za duży? Myślę o możliwości ciąży mnogiej. Może jest tu mama bliźniąt i chciałaby się podzielić ze mną wynikami swoich badań. U mnie wyniki z 29 i 32 dc (cykl 29 dni).

Dea28 lubi tę wiadomość

315f2c661565b20785de22754f990710.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna no to pieknie rosnie i sie podwaja. Ja ostatni raz na betę ide w srode bo bede robila yez tsh.

To chuba z Toba pisalam o zespole anyyfpspolipidowym? Jezeli tak to sprawdze jutro jakoe to wubiki robilam i napisze.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika5 wrote:
    Hej, hej :) I ja do Was dołączam :)))
    I przy okazji spytam: czy wzrost bHCG z 78,6 na 391,5 w 72h nie jest za duży? Myślę o możliwości ciąży mnogiej. Może jest tu mama bliźniąt i chciałaby się podzielić ze mną wynikami swoich badań. U mnie wyniki z 29 i 32 dc (cykl 29 dni).

Witaj :) i... gratuluję :) Wzrost jest w normie, nie jest za duży. Beta na początku rośnie szybciej i... duży wzrost (choć tego bym takim nie nazwała, jest on po prostu w normie/prawidłowy :) ) może świadczyć, ale nie musi o ciąży bliźniaczej. Ją może potwierdzić tylko USG. Masz w rodzinie/partner ma bliźnięta :) ? Jeśli tak to zawsze większe prawdopodobieństwo...

Swoją drogą... mi się marzą bliźniaki, ale... marne szanse :)

kasia_1988 wrote:
    Visenna no to pieknie rosnie i sie podwaja. Ja ostatni raz na betę ide w srode bo bede robila yez tsh.

To chuba z Toba pisalam o zespole anyyfpspolipidowym? Jezeli tak to sprawdze jutro jakoe to wubiki robilam i napisze.

Dziękuję i trzymam mocno kciuki za środową betę :) no i za TSH też :)!

Tak, tak... ze mną pisałaś :) Dzięki :) Dziś byłam u lekarza, spojrzał na wyniki - są ok. Aspiryna do odstawienia. Acard x2 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 21:37

oar8vfxmctme5m5e.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My myslimy o wyjeździe w maju, mała będzie miała roczek, ja w drugim trymestrze i dodatkowo wtedy nie ma jeszcze takich upałów. Tesciowie wybierają sie na Zakynthos i planujemy do nich dołączyć - zawsze to byłaby dla mnie pomoc przy córeczce. A o jakim kierunku myślisz ty Anulka?
    Witaj Kika - przyrost wydaje się być ok, miałaś 3 dni odstepu, wiec chyba jest w normie.
    Ja myślę o becie, ale nie ma sensu już robic- poczekam cierpliwie do czwartku na usg.
    I jestem z pomorskiego- czy któraś z was może też z tych okolic?

Kika5 lubi tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • Kika5 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna- dziękuję. W męża rodzinie są bliźnięta- męża babcia i dziadek mieli bliźniacze rodzeństwo, a dwa miesiące temu kuzynka urodziła bliźnięta. Mój mąż by się cieszył, ja nie jestem przekonana- mam w domu dwulatkę HNB i ona mi wystarczy za kilkoro dzieci :)

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak macie przeziębienie to najlepiej na noc kubek ciepłego mleka z łyżka miodu, ząbkiem przecisnietego czosnku i łyżeczka masła. 2-3 dni i jestes zdrowa. Zamiast prenalen który głownie składa sie z cukrowego syropu zainwestuj w prawdziwy sok z malin i popijaj na ciepło (ani soku ani miodu nie dodawaj do gorących płynów). Dołącz ciepła wodę z cytryna i imbirem. Jesli masz katar i zatkane zatoki to pomogą inhalacje nad naparem z rumianku, szałwii i kilku kropel amolu.
    wyprobowalam na sobie :)
    Mleko ohyda ale działa

anulka1978, urocza lubią tę wiadomość

uwo93e3kacedpezy.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika5 wrote:
    Visenna- dziękuję. W męża rodzinie są bliźnięta- męża babcia i dziadek mieli bliźniacze rodzeństwo, a dwa miesiące temu kuzynka urodziła bliźnięta. Mój mąż by się cieszył, ja nie jestem przekonana- mam w domu dwulatkę HNB i ona mi wystarczy za kilkoro dzieci :)

WOW! Ale wysyp :)) Jakby nie patrzeć, szanse masz większe :)
    Ale... oby było po Twojej myśli :) Mnie korci wizja, że za jednym zamachem mam dwójkę :D

oar8vfxmctme5m5e.png
  • Kika5 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też by chciał. Mi wystarczy jedno zdrowe :) plus moja kochana Niuńka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 21:53

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja jak co roku zarezerwowałam Chorwację... to zdecydowanie moja miłość :) ale ilosc kilometrow w ciąży lekko mnie przeraza... trase chcę podzielic na pół, z noclegiem w polowie... moze damy rade? :)

Jusstin, urocza lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakynthos... o jeny alez tam cudnie... <3 zakochałam się <3

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Dziewczyny jak macie przeziębienie to najlepiej na noc kubek ciepłego mleka z łyżka miodu, ząbkiem przecisnietego czosnku i łyżeczka masła. 2-3 dni i jestes zdrowa. Zamiast prenalen który głownie składa sie z cukrowego syropu zainwestuj w prawdziwy sok z malin i popijaj na ciepło (ani soku ani miodu nie dodawaj do gorących płynów). Dołącz ciepła wodę z cytryna i imbirem. Jesli masz katar i zatkane zatoki to pomogą inhalacje nad naparem z rumianku, szałwii i kilku kropel amolu.
    wyprobowalam na sobie :)
    Mleko ohyda ale działa

Dzięki :) Z mlekiem średnio się lubiny, ale właśnie zrobiłam je z miodem i czosnkiem (masła niestety nie mam) i.... to jest dobre! Mniam! :)))P

oar8vfxmctme5m5e.png
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaj ile postów, w końcu nadrobiłam czytanie :P
    Ja mam plany wakacyjne na mazury, w sierpniu coś ukochany planuje ale jakoś tego nie widzę :o
    btw jest tu ktoś z okolic 3miasta czy ja tu sama? :P

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• urocza Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj zadzwonili do mnie z kliniki i zaprosili na rozpoczęcie procedury in vitro w rządowym programie. Czekaliśmy od lipca. Na razie nic się nie wysypałam i zapisali nas na wizytę za dwa tyg. Parę dni wcześniej mam usg,które powinno już coś pokazać.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka - Chorwacja też jest piękna, zwłaszcza na zwiedzanie, chociaż w ciąży to pewnie bardziej wypoczynek się przyda ;)
    Xaxa- ja jestem z Gdanska! A ty skąd?

rfxggzu3xsdgcqg5.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ