Październikowe Szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie nowe Mamusie :*
kasia_1988 wrote:Dziewczyny jak tam bety dzisiaj?
Ja byłam dziś na trzeciej i... prawidłowy wzrost. Mam teraz całe szalone 297 mIU/ml. Postanowiłam, że na kolejną nie idę, ale... to decyzja na dziś, coś czuję, że w środę/czwartek zerwę się i pobiegnę prosto do labu
Byłam też dziś na wizycie u swojego lekarza - progesteron mi ciut spadł, więc się wystraszyłam. A nie ma czego podobno. Zdaniem lekarza jest ciągle wysoki + skomplementuję sporą dawkę luteiny, więc powinno byc ok. Musiałam też dopytać o leki, które biorę... Czuję się teraz spokojniejsza USG za ok. 2 tyg., będzie wtedy początek 6 tygodnia
Tak patrzę po suwaczkach i jestem do tyłu... Początek 4 tyg. A tu większość 5/6 tydzień - super
madziaw88 wrote:Póki co jestem na L4, przeziębiłam się, żadnych leków, tylko domowe sposoby.. pozdrawiam
Podobna historia u mnie. W poprzednim tyg. 3 dni na L4 + weekend i ciągle coś średnio. Katar, kaszel... dobrze, że gorączka przegoniona. Słyszałaś o Prenalen ? Bezpieczne dla kobiet w ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 20:57
-
anulka1978 wrote:Planujecie jakis urlop wakacyjny mimo ciąży? jakies dalsze wyjazdy? Ja jak zarezerwowałam wyjazd to akurat w tym samym cyklu zaszłam w ciążę taki psikus nie zachodziłam, nie zachodziłam... i wreszcie stwierdzilismy że rezerwujemy bo jak nie zajdę do lata to nam wyjazd przepadnie bo nie bezie terminów... no to zarezerwowałam i zaszłam
Gdzie się wybierasz ?
My nie myślimy o wakacjach. Na razie czekamy na rozwój sytuacji, m.in. wynik USG. Jak wszystko będzie dobrze, to może, może... Tęsknię za wyjazdami
-
Hej, hej I ja do Was dołączam ))
I przy okazji spytam: czy wzrost bHCG z 78,6 na 391,5 w 72h nie jest za duży? Myślę o możliwości ciąży mnogiej. Może jest tu mama bliźniąt i chciałaby się podzielić ze mną wynikami swoich badań. U mnie wyniki z 29 i 32 dc (cykl 29 dni).Dea28 lubi tę wiadomość
-
Kika5 wrote:Hej, hej I ja do Was dołączam ))
I przy okazji spytam: czy wzrost bHCG z 78,6 na 391,5 w 72h nie jest za duży? Myślę o możliwości ciąży mnogiej. Może jest tu mama bliźniąt i chciałaby się podzielić ze mną wynikami swoich badań. U mnie wyniki z 29 i 32 dc (cykl 29 dni).
Witaj i... gratuluję Wzrost jest w normie, nie jest za duży. Beta na początku rośnie szybciej i... duży wzrost (choć tego bym takim nie nazwała, jest on po prostu w normie/prawidłowy ) może świadczyć, ale nie musi o ciąży bliźniaczej. Ją może potwierdzić tylko USG. Masz w rodzinie/partner ma bliźnięta ? Jeśli tak to zawsze większe prawdopodobieństwo...
Swoją drogą... mi się marzą bliźniaki, ale... marne szanse
kasia_1988 wrote:Visenna no to pieknie rosnie i sie podwaja. Ja ostatni raz na betę ide w srode bo bede robila yez tsh.
To chuba z Toba pisalam o zespole anyyfpspolipidowym? Jezeli tak to sprawdze jutro jakoe to wubiki robilam i napisze.
Dziękuję i trzymam mocno kciuki za środową betę no i za TSH też !
Tak, tak... ze mną pisałaś Dzięki Dziś byłam u lekarza, spojrzał na wyniki - są ok. Aspiryna do odstawienia. Acard x2Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 21:37
-
My myslimy o wyjeździe w maju, mała będzie miała roczek, ja w drugim trymestrze i dodatkowo wtedy nie ma jeszcze takich upałów. Tesciowie wybierają sie na Zakynthos i planujemy do nich dołączyć - zawsze to byłaby dla mnie pomoc przy córeczce. A o jakim kierunku myślisz ty Anulka?
Witaj Kika - przyrost wydaje się być ok, miałaś 3 dni odstepu, wiec chyba jest w normie.
Ja myślę o becie, ale nie ma sensu już robic- poczekam cierpliwie do czwartku na usg.
I jestem z pomorskiego- czy któraś z was może też z tych okolic?Kika5 lubi tę wiadomość
-
Visenna- dziękuję. W męża rodzinie są bliźnięta- męża babcia i dziadek mieli bliźniacze rodzeństwo, a dwa miesiące temu kuzynka urodziła bliźnięta. Mój mąż by się cieszył, ja nie jestem przekonana- mam w domu dwulatkę HNB i ona mi wystarczy za kilkoro dzieci
-
Dziewczyny jak macie przeziębienie to najlepiej na noc kubek ciepłego mleka z łyżka miodu, ząbkiem przecisnietego czosnku i łyżeczka masła. 2-3 dni i jestes zdrowa. Zamiast prenalen który głownie składa sie z cukrowego syropu zainwestuj w prawdziwy sok z malin i popijaj na ciepło (ani soku ani miodu nie dodawaj do gorących płynów). Dołącz ciepła wodę z cytryna i imbirem. Jesli masz katar i zatkane zatoki to pomogą inhalacje nad naparem z rumianku, szałwii i kilku kropel amolu.
wyprobowalam na sobie
Mleko ohyda ale działaanulka1978, urocza lubią tę wiadomość
-
Kika5 wrote:Visenna- dziękuję. W męża rodzinie są bliźnięta- męża babcia i dziadek mieli bliźniacze rodzeństwo, a dwa miesiące temu kuzynka urodziła bliźnięta. Mój mąż by się cieszył, ja nie jestem przekonana- mam w domu dwulatkę HNB i ona mi wystarczy za kilkoro dzieci
WOW! Ale wysyp ) Jakby nie patrzeć, szanse masz większe
Ale... oby było po Twojej myśli Mnie korci wizja, że za jednym zamachem mam dwójkę -
Asia_08 wrote:Dziewczyny jak macie przeziębienie to najlepiej na noc kubek ciepłego mleka z łyżka miodu, ząbkiem przecisnietego czosnku i łyżeczka masła. 2-3 dni i jestes zdrowa. Zamiast prenalen który głownie składa sie z cukrowego syropu zainwestuj w prawdziwy sok z malin i popijaj na ciepło (ani soku ani miodu nie dodawaj do gorących płynów). Dołącz ciepła wodę z cytryna i imbirem. Jesli masz katar i zatkane zatoki to pomogą inhalacje nad naparem z rumianku, szałwii i kilku kropel amolu.
wyprobowalam na sobie
Mleko ohyda ale działa
Dzięki Z mlekiem średnio się lubiny, ale właśnie zrobiłam je z miodem i czosnkiem (masła niestety nie mam) i.... to jest dobre! Mniam! ))P -
Aaaaaaj ile postów, w końcu nadrobiłam czytanie
Ja mam plany wakacyjne na mazury, w sierpniu coś ukochany planuje ale jakoś tego nie widzę :o
btw jest tu ktoś z okolic 3miasta czy ja tu sama?
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Dziewczyny dzisiaj zadzwonili do mnie z kliniki i zaprosili na rozpoczęcie procedury in vitro w rządowym programie. Czekaliśmy od lipca. Na razie nic się nie wysypałam i zapisali nas na wizytę za dwa tyg. Parę dni wcześniej mam usg,które powinno już coś pokazać.