X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was jest może z warmińsko-mazurskiego ? czy jestem tu sama? :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tam bety dzisiaj?

My zostawiamy zabawki dla kolejnego bejbisa ale bardzo fajny pomysł wymiany.

Anulka Ja Szczecin.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Anulka Ja Szczecin.
    Uhuhu :) kawałek ode mnie ;)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Auro Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem z północy woj. Mazowieckiego.
    Dzidziusia z zabawkami mam, ale również trzymam dla następnego, także ja też odpadam z wymiany.

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nowe Mamusie :*

kasia_1988 wrote:
    Dziewczyny jak tam bety dzisiaj?

Ja byłam dziś na trzeciej :) i... prawidłowy wzrost. Mam teraz całe szalone 297 mIU/ml. Postanowiłam, że na kolejną nie idę, ale... to decyzja na dziś, coś czuję, że w środę/czwartek zerwę się i pobiegnę prosto do labu :P

Byłam też dziś na wizycie u swojego lekarza - progesteron mi ciut spadł, więc się wystraszyłam. A nie ma czego podobno. Zdaniem lekarza jest ciągle wysoki + skomplementuję sporą dawkę luteiny, więc powinno byc ok. Musiałam też dopytać o leki, które biorę... Czuję się teraz spokojniejsza :) USG za ok. 2 tyg., będzie wtedy początek 6 tygodnia :)

Tak patrzę po suwaczkach i jestem do tyłu... Początek 4 tyg. A tu większość 5/6 tydzień - super :)

madziaw88 wrote:
    Póki co jestem na L4, przeziębiłam się, żadnych leków, tylko domowe sposoby.. pozdrawiam :)

Podobna historia u mnie. W poprzednim tyg. 3 dni na L4 + weekend i ciągle coś średnio. Katar, kaszel... dobrze, że gorączka przegoniona. Słyszałaś o Prenalen :) ? Bezpieczne dla kobiet w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 20:57

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Planujecie jakis urlop wakacyjny mimo ciąży? jakies dalsze wyjazdy? Ja jak zarezerwowałam wyjazd to akurat w tym samym cyklu zaszłam w ciążę ;) taki psikus ;) nie zachodziłam, nie zachodziłam... i wreszcie stwierdzilismy że rezerwujemy bo jak nie zajdę do lata to nam wyjazd przepadnie bo nie bezie terminów... no :) to zarezerwowałam :) i zaszłam :)

Gdzie się wybierasz :) ?

My nie myślimy o wakacjach. Na razie czekamy na rozwój sytuacji, m.in. wynik USG. Jak wszystko będzie dobrze, to może, może... Tęsknię za wyjazdami :)

oar8vfxmctme5m5e.png
  • Kika5 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :) I ja do Was dołączam :)))
    I przy okazji spytam: czy wzrost bHCG z 78,6 na 391,5 w 72h nie jest za duży? Myślę o możliwości ciąży mnogiej. Może jest tu mama bliźniąt i chciałaby się podzielić ze mną wynikami swoich badań. U mnie wyniki z 29 i 32 dc (cykl 29 dni).

Dea28 lubi tę wiadomość

315f2c661565b20785de22754f990710.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna no to pieknie rosnie i sie podwaja. Ja ostatni raz na betę ide w srode bo bede robila yez tsh.

To chuba z Toba pisalam o zespole anyyfpspolipidowym? Jezeli tak to sprawdze jutro jakoe to wubiki robilam i napisze.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika5 wrote:
    Hej, hej :) I ja do Was dołączam :)))
    I przy okazji spytam: czy wzrost bHCG z 78,6 na 391,5 w 72h nie jest za duży? Myślę o możliwości ciąży mnogiej. Może jest tu mama bliźniąt i chciałaby się podzielić ze mną wynikami swoich badań. U mnie wyniki z 29 i 32 dc (cykl 29 dni).

Witaj :) i... gratuluję :) Wzrost jest w normie, nie jest za duży. Beta na początku rośnie szybciej i... duży wzrost (choć tego bym takim nie nazwała, jest on po prostu w normie/prawidłowy :) ) może świadczyć, ale nie musi o ciąży bliźniaczej. Ją może potwierdzić tylko USG. Masz w rodzinie/partner ma bliźnięta :) ? Jeśli tak to zawsze większe prawdopodobieństwo...

Swoją drogą... mi się marzą bliźniaki, ale... marne szanse :)

kasia_1988 wrote:
    Visenna no to pieknie rosnie i sie podwaja. Ja ostatni raz na betę ide w srode bo bede robila yez tsh.

To chuba z Toba pisalam o zespole anyyfpspolipidowym? Jezeli tak to sprawdze jutro jakoe to wubiki robilam i napisze.

Dziękuję i trzymam mocno kciuki za środową betę :) no i za TSH też :)!

Tak, tak... ze mną pisałaś :) Dzięki :) Dziś byłam u lekarza, spojrzał na wyniki - są ok. Aspiryna do odstawienia. Acard x2 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 21:37

oar8vfxmctme5m5e.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My myslimy o wyjeździe w maju, mała będzie miała roczek, ja w drugim trymestrze i dodatkowo wtedy nie ma jeszcze takich upałów. Tesciowie wybierają sie na Zakynthos i planujemy do nich dołączyć - zawsze to byłaby dla mnie pomoc przy córeczce. A o jakim kierunku myślisz ty Anulka?
    Witaj Kika - przyrost wydaje się być ok, miałaś 3 dni odstepu, wiec chyba jest w normie.
    Ja myślę o becie, ale nie ma sensu już robic- poczekam cierpliwie do czwartku na usg.
    I jestem z pomorskiego- czy któraś z was może też z tych okolic?

Kika5 lubi tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • Kika5 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna- dziękuję. W męża rodzinie są bliźnięta- męża babcia i dziadek mieli bliźniacze rodzeństwo, a dwa miesiące temu kuzynka urodziła bliźnięta. Mój mąż by się cieszył, ja nie jestem przekonana- mam w domu dwulatkę HNB i ona mi wystarczy za kilkoro dzieci :)

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak macie przeziębienie to najlepiej na noc kubek ciepłego mleka z łyżka miodu, ząbkiem przecisnietego czosnku i łyżeczka masła. 2-3 dni i jestes zdrowa. Zamiast prenalen który głownie składa sie z cukrowego syropu zainwestuj w prawdziwy sok z malin i popijaj na ciepło (ani soku ani miodu nie dodawaj do gorących płynów). Dołącz ciepła wodę z cytryna i imbirem. Jesli masz katar i zatkane zatoki to pomogą inhalacje nad naparem z rumianku, szałwii i kilku kropel amolu.
    wyprobowalam na sobie :)
    Mleko ohyda ale działa

anulka1978, urocza lubią tę wiadomość

uwo93e3kacedpezy.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika5 wrote:
    Visenna- dziękuję. W męża rodzinie są bliźnięta- męża babcia i dziadek mieli bliźniacze rodzeństwo, a dwa miesiące temu kuzynka urodziła bliźnięta. Mój mąż by się cieszył, ja nie jestem przekonana- mam w domu dwulatkę HNB i ona mi wystarczy za kilkoro dzieci :)

WOW! Ale wysyp :)) Jakby nie patrzeć, szanse masz większe :)
    Ale... oby było po Twojej myśli :) Mnie korci wizja, że za jednym zamachem mam dwójkę :D

oar8vfxmctme5m5e.png
  • Kika5 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też by chciał. Mi wystarczy jedno zdrowe :) plus moja kochana Niuńka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 21:53

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja jak co roku zarezerwowałam Chorwację... to zdecydowanie moja miłość :) ale ilosc kilometrow w ciąży lekko mnie przeraza... trase chcę podzielic na pół, z noclegiem w polowie... moze damy rade? :)

Jusstin, urocza lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakynthos... o jeny alez tam cudnie... <3 zakochałam się <3

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Dziewczyny jak macie przeziębienie to najlepiej na noc kubek ciepłego mleka z łyżka miodu, ząbkiem przecisnietego czosnku i łyżeczka masła. 2-3 dni i jestes zdrowa. Zamiast prenalen który głownie składa sie z cukrowego syropu zainwestuj w prawdziwy sok z malin i popijaj na ciepło (ani soku ani miodu nie dodawaj do gorących płynów). Dołącz ciepła wodę z cytryna i imbirem. Jesli masz katar i zatkane zatoki to pomogą inhalacje nad naparem z rumianku, szałwii i kilku kropel amolu.
    wyprobowalam na sobie :)
    Mleko ohyda ale działa

Dzięki :) Z mlekiem średnio się lubiny, ale właśnie zrobiłam je z miodem i czosnkiem (masła niestety nie mam) i.... to jest dobre! Mniam! :)))P

oar8vfxmctme5m5e.png
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaj ile postów, w końcu nadrobiłam czytanie :P
    Ja mam plany wakacyjne na mazury, w sierpniu coś ukochany planuje ale jakoś tego nie widzę :o
    btw jest tu ktoś z okolic 3miasta czy ja tu sama? :P

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• urocza Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj zadzwonili do mnie z kliniki i zaprosili na rozpoczęcie procedury in vitro w rządowym programie. Czekaliśmy od lipca. Na razie nic się nie wysypałam i zapisali nas na wizytę za dwa tyg. Parę dni wcześniej mam usg,które powinno już coś pokazać.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka - Chorwacja też jest piękna, zwłaszcza na zwiedzanie, chociaż w ciąży to pewnie bardziej wypoczynek się przyda ;)
    Xaxa- ja jestem z Gdanska! A ty skąd?

rfxggzu3xsdgcqg5.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ