Październikowe Szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Rzeczy dla dziecka długo nie będę kupować, ale korci mnie by zamówić książkę "w oczekiwaniu na dziecko". Wiele osób ją poleca
O badaniach prenantalnych też jeszcze nie myśle, choć znając siebie - pewnie zrobię wszystko co możliwe No ale na razie czekam z niecierpliwoscią na pierwsze USG.Asia_08, urocza lubią tę wiadomość
-
anulka1978 wrote:
Dziękuję. Poczytam o sprzęcie. A tymczasem inhalacje ze zwykła miską -
Ja juz jestem umowiona na to genetyczne USG na 24 marca, lekarz mowil ze mam po 1 wizycie zadzwonic i sie umowic to tak zrobiłam
Zasypiam na siedząco
Wybralam sobie kiełki... fasola adzuki, fasola mung, lucerna, rzodkiewka, pszenica, jarmuż i soczewica skorzystają też moje dziewczyny bo bardzo lubią zdrowe jedzenie -
ja mam "w oczekiwaniu na dziecko", akurat mąż mi upił w poprzedniej ciąży :)do pewnego momentu czytałam zawzięcie, później sobie trochę odpuściłam. Książka składa się z pytań i odpowiedzi, więc jak pytania przestały mnie dotyczyć to mi się odechciało.
Jeszcze niedawno pisałam, że córka to mały Aniołek, no to dziś mi pokazała swoje drugie oblicze.
Ja nie byłam jeszcze na żadnym usg. Dopóki nie zobaczę bijącego serduszka, to ciężko mi samej uwierzyć w tą ciążę. Umówię się chyba na przyszły tydzień. -
W oczekiwaniu na dziecko to pozycja wiekowa juz, mialam ją w pierwszej ciązy... jeny ile to juz lat minęło... ech...
Miałam tez "pierwszy rok życia dziecka" czy jakos tak...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 17:31
urocza lubi tę wiadomość
-
anulka1978 wrote:OLA ja chodząc po sklepach siłą rzeczy rozglądam się i patrzę na ciuszki niemowlęce i moje spostrzeżenia są takie - dla dziewczynek full rzeczy a dla chłopców totalna porażka... u mnie nie ma galerii handlowej, musialabym leciec 50km... wiec tu na miejscu pozostaje mi np. pepco i w pepco wybór dla chlopakow marny...
same szarosci, granaty... a gdzie soxzysta czerwien, zielen, turkus, żółty... przeciez tak naprawde chlopaka ubierac mozna w kazdy kolor za wyjątkiem cukierkowych barw typu róż, fiolet... a tak to hulaj dusza... szkoda ze to sie nie przekłada na towar w sklepach....anulka1978, LillaMy, urocza lubią tę wiadomość
-
Visenna wrote:Rzeczy dla dziecka długo nie będę kupować, ale korci mnie by zamówić książkę "w oczekiwaniu na dziecko". Wiele osób ją poleca
O badaniach prenantalnych też jeszcze nie myśle, choć znając siebie - pewnie zrobię wszystko co możliwe No ale na razie czekam z niecierpliwoscią na pierwsze USG. -
Ola_85 wrote:ja czytałam ksiazke w pierwszej ciazy wtedy te informacje były rzeczywiscie przydatne a teraz to sama praktyka została w drugiej
Pewnie, to zrozumiałe Ja jestem świeżakiem ciążowym kilka pozycji pewnie kupię
Ja dziś mam pierwszą zachciankę - muszę zjeść ROSÓŁ! Nie jem go czesto, nie jest moją ulubioną zupą, ale dziś dam się za niego pokroić Właśnie się gotujeWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 17:48
urocza, angelstw lubią tę wiadomość
-
anulka ja również sobie hoduje kiełki w słoiku proste i zawsze wychodzi
Też czytałam, że "w oczekiwaniu na dziecko" to bardzo przydatna pozycja w ciąży, zamówię sobie po drugiej wizycie
Co do badań prenatalnych to myślałam zrobić tylko badanie przezierności, chyba, że coś by wyszło nie tak to pewnie zdecydowałabym się na więcej badań.
Byłam dzisiaj w kinie i musiałam kupić popcorn! Nie powinnam ale był pyszny -
U Mnie z objawów ciążowych to zmęczenie nerwowość i lekkie mdłości ..
Dodatkowo mam bóle w okolicy serca, nie jestem w stanie stwierdzić czy to serducho Mnie boli czy też jakieś nerwobóle Mnie dopadły
Inaa, beta piękna no stres ..
Wracając do tematu ubranek dla chłopców to również sądzę że to jakieś nieporozumienie jest ..
Dyskryminacja widoczna gołym okiem
Dwa badania prenatalne miałam darmowe we wcześniejszej ciąży za trzecie zapłaciłam ..
Myślę że i w tej ciąży będę robiła, jeśli Gin nie da mi skierowania na darmowe to zapłacę sama -
Evelle wrote:A co sadzicie o farbowaniu wlosow w pierwszym trymestrze? Nie zdarzylam przed punkcja wyskoczyc do fryzjera a teraz mam taki odrost wnerwiajacy! Czytalam po necie ze raczej powinno sie unikac...
Evelle technika idzie do przodu i są farby bez amoniaku które możesz stosować
3 tygodnie temu sama farbowałam -
anulka1978 wrote:LILLA ja z automatu muszę dostac skierowanie z powodu wieku ale gdyby nie to to wcale nie wiem czy bym szła... cholera ... jak bylam mlodsza to sie tak nie balam a teraz wiem ze juz lata nie te i ryzyko wad wieksze i stad ten cholerny stres
Anulka rozumiem, ogólnie przy usg nie stresowałam się bardziej przerażał Mnie wynik testu pappa tym razem nie będę Go robiła to tylko same liczby których i tak nikt Mi nie wytłumaczył ..
Masz jeszcze trochę czasu do badania, nie stresuj się kochana nie potrzebnie
Wszystkie badania wyjdą idealneWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 18:40