X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczy dla dziecka długo nie będę kupować, ale korci mnie by zamówić książkę "w oczekiwaniu na dziecko". Wiele osób ją poleca :)

O badaniach prenantalnych też jeszcze nie myśle, choć znając siebie - pewnie zrobię wszystko co możliwe :P No ale na razie czekam z niecierpliwoscią na pierwsze USG.

Asia_08, urocza lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    wiesz co, zaraz poszukam info bo najnormalniej w swieci nie pamietam, juz wieeele lat go mamy bo starsza córa jak była mała bardzo czesto miala infekcje dróg oddechowych... Nasz to taki "pingwinek"... zaraz zerknę

MEBBY :) i od razu fote w necie wynalazlam, prosze bardzo :)
    7b8595b942058062med.jpg

Dziękuję. Poczytam o sprzęcie. A tymczasem inhalacje ze zwykła miską :P

oar8vfxmctme5m5e.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jestem umowiona na to genetyczne USG na 24 marca, lekarz mowil ze mam po 1 wizycie zadzwonic i sie umowic to tak zrobiłam

Zasypiam na siedząco :/

Wybralam sobie kiełki... fasola adzuki, fasola mung, lucerna, rzodkiewka, pszenica, jarmuż i soczewica :) skorzystają też moje dziewczyny bo bardzo lubią zdrowe jedzenie :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Auro Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam "w oczekiwaniu na dziecko", akurat mąż mi upił w poprzedniej ciąży :)do pewnego momentu czytałam zawzięcie, później sobie trochę odpuściłam. Książka składa się z pytań i odpowiedzi, więc jak pytania przestały mnie dotyczyć to mi się odechciało.
    Jeszcze niedawno pisałam, że córka to mały Aniołek, no to dziś mi pokazała swoje drugie oblicze.
    Ja nie byłam jeszcze na żadnym usg. Dopóki nie zobaczę bijącego serduszka, to ciężko mi samej uwierzyć w tą ciążę. Umówię się chyba na przyszły tydzień.

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W oczekiwaniu na dziecko to pozycja wiekowa juz, mialam ją w pierwszej ciązy... jeny ile to juz lat minęło... ech...
    Miałam tez "pierwszy rok życia dziecka" czy jakos tak...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 17:31

urocza lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    OLA ja chodząc po sklepach siłą rzeczy rozglądam się i patrzę na ciuszki niemowlęce i moje spostrzeżenia są takie - dla dziewczynek full rzeczy a dla chłopców totalna porażka... u mnie nie ma galerii handlowej, musialabym leciec 50km... wiec tu na miejscu pozostaje mi np. pepco :/ i w pepco wybór dla chlopakow marny...
    same szarosci, granaty... a gdzie soxzysta czerwien, zielen, turkus, żółty... przeciez tak naprawde chlopaka ubierac mozna w kazdy kolor za wyjątkiem cukierkowych barw typu róż, fiolet... a tak to hulaj dusza... szkoda ze to sie nie przekłada na towar w sklepach....
    jesli bedziesz miala chlopca to chetnie odsprzedam polowe moich ubran ja mam z uk ubrania bo mam tam rodzine i ubrania tam sa sliczne kolorowe misiowe i wogole.Wiec moge sie z wami podzielic mam kilka workow.:)

anulka1978, LillaMy, urocza lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    Rzeczy dla dziecka długo nie będę kupować, ale korci mnie by zamówić książkę "w oczekiwaniu na dziecko". Wiele osób ją poleca :)

O badaniach prenantalnych też jeszcze nie myśle, choć znając siebie - pewnie zrobię wszystko co możliwe :P No ale na razie czekam z niecierpliwoscią na pierwsze USG.
    ja czytałam ksiazke w pierwszej ciazy wtedy te informacje były rzeczywiscie przydatne a teraz to sama praktyka została w drugiej :)

km5s8ribs34fnes6.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    jesli bedziesz miala chlopca to chetnie odsprzedam polowe moich ubran ja mam z uk ubrania bo mam tam rodzine i ubrania tam sa sliczne kolorowe misiowe i wogole.Wiec moge sie z wami podzielic mam kilka workow.:)
    O widzisz, fajnie masz :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    ja czytałam ksiazke w pierwszej ciazy wtedy te informacje były rzeczywiscie przydatne a teraz to sama praktyka została w drugiej :)

Pewnie, to zrozumiałe :) Ja jestem świeżakiem ciążowym :) kilka pozycji pewnie kupię :P

Ja dziś mam pierwszą zachciankę - muszę zjeść ROSÓŁ! Nie jem go czesto, nie jest moją ulubioną zupą, ale dziś dam się za niego pokroić :) Właśnie się gotuje :) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 17:48

urocza, angelstw lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zjadłam spaghetti bolognese :)

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ustawa 500+ podpisana zostało nam czekac :)

km5s8ribs34fnes6.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka ja również sobie hoduje kiełki w słoiku :) proste i zawsze wychodzi :)

Też czytałam, że "w oczekiwaniu na dziecko" to bardzo przydatna pozycja w ciąży, zamówię sobie po drugiej wizycie :)

Co do badań prenatalnych to myślałam zrobić tylko badanie przezierności, chyba, że coś by wyszło nie tak to pewnie zdecydowałabym się na więcej badań.

Byłam dzisiaj w kinie i musiałam kupić popcorn! Nie powinnam ale był pyszny :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Mnie z objawów ciążowych to zmęczenie nerwowość i lekkie mdłości ..
    Dodatkowo mam bóle w okolicy serca, nie jestem w stanie stwierdzić czy to serducho Mnie boli czy też jakieś nerwobóle Mnie dopadły :/

Inaa, beta piękna ;) no stres ..

Wracając do tematu ubranek dla chłopców to również sądzę że to jakieś nieporozumienie jest ..
    Dyskryminacja widoczna gołym okiem ;)

Dwa badania prenatalne miałam darmowe we wcześniejszej ciąży za trzecie zapłaciłam ..
    Myślę że i w tej ciąży będę robiła, jeśli Gin nie da mi skierowania na darmowe to zapłacę sama ;)

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sadzicie o farbowaniu wlosow w pierwszym trymestrze? Nie zdarzylam przed punkcja wyskoczyc do fryzjera a teraz mam taki odrost wnerwiajacy! Czytalam po necie ze raczej powinno sie unikac...

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILLA ja z automatu muszę dostac skierowanie z powodu wieku ale gdyby nie to to wcale nie wiem czy bym szła... cholera ... jak bylam mlodsza to sie tak nie balam a teraz wiem ze juz lata nie te i ryzyko wad wieksze i stad ten cholerny stres

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak to jest z farbowaniem... niby szkodzi... ale dzisiaj wszystko szkodzi :/ soki, wędliny, pieczywo, warzywa... wszystko chemia...
    Chyba nie ma co popadac w skrajnosc :)

Evelle lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • LillaMy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    A co sadzicie o farbowaniu wlosow w pierwszym trymestrze? Nie zdarzylam przed punkcja wyskoczyc do fryzjera a teraz mam taki odrost wnerwiajacy! Czytalam po necie ze raczej powinno sie unikac...

Evelle technika idzie do przodu i są farby bez amoniaku które możesz stosować ;)
    3 tygodnie temu sama farbowałam :D

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • anulka1978 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZYNSZYL ktore kielki polecasz? :) dużo sypiesz nasionek w ten słoik?

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    LILLA ja z automatu muszę dostac skierowanie z powodu wieku ale gdyby nie to to wcale nie wiem czy bym szła... cholera ... jak bylam mlodsza to sie tak nie balam a teraz wiem ze juz lata nie te i ryzyko wad wieksze i stad ten cholerny stres

Anulka rozumiem, ogólnie przy usg nie stresowałam się ;) bardziej przerażał Mnie wynik testu pappa ;) tym razem nie będę Go robiła to tylko same liczby których i tak nikt Mi nie wytłumaczył ..

Masz jeszcze trochę czasu do badania, nie stresuj się kochana nie potrzebnie ;)
    Wszystkie badania wyjdą idealne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 18:40

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka uwielbiam brokuła i rzodkiewkę, lubię fasolkę mung, ale tylko w jakiejś potrawie :) a to ile sypie zależy od słoika, ale tak na oko, żeby zakryć dno :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ