Październikowe Szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Rutelka wrote:Wróciłam od lekarza.
Zarodek ma 5,2 mm i pięknie bije mu serduszko. Słyszałam!!!!
Mamy tylko problem z krwiakiem. Nadal tam jest, powiększył się i ma 18mm (a miał tydzień temu 11mm). Pani doktor mówi, że to przez Clexane tak słabo się wchłania, a właściwie na razie się nie wchłania. Prawodopodobnie będę jeszcze plamić/krwawić, tak mówi pani doktor. Krwiak powoduje odklejanie się pęcherzyka.
Mam zwolnienie na miesiąc. Mam leżeć, co najwyżej siedzieć, mało chodzić i absolutnie nie dźwigać. Przez miesiąc mam brać codziennie zastrzyki z No spy (mąż ma mi robić, został przeszkolony).
Kolejna wizyta prywatna 23.03.
A jutro idę do lekarza na NFZ na pierwszą wizytę.
Moja radość jest taka przygaszona. Strach jest.
Ale co ma być to będzie.
Jak lekarz kazał leżeć - to leż.
Musi być dobrze:)
Oby krwiak się wchłonął...LillaMy, Rutelka lubią tę wiadomość
-
pielegniarka_w_mundurze wrote:2 godz po usg dostalam krwawienia, pojechalam na IP. pęcherzyk nadal jest na swoim miejscu. dr. powiedziala ze bedzie co ma byc. nadal plamie i lekko mnie pobolewa brzuch. zwiekszyli mi duphaston na 4x1 i nospe 3x2 chce mi sie plakac ;(
Leż i bierz leki.
Spróbuj się uspokoić. Jest pęcherzyk. Jest dobrze.
Odpoczywaj.
Trzymam kciuki.
-
LillaMy wrote:MMM Gratuluję
Jak Synuś zareagował ?
Mały był zadowolony i dumny
Siedział u taty na kolanach a pani doktor tłumaczyła, że oto jest mała dzidzia
Jeszcze mały jest żeby zrozumieć ale za kilka miesięcy, jak będziemy we czwórkę to już zrozumie:)Blu, LillaMy lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy macie jakaś wiedzę na temat wyników moczu? Konkretniej o co mi chodzi... Jak w czwartek zrobiłam pierwsza betę to od razu sie przestraszyłam bo od poprzedniego dnia siusialam na ciemno różowo a nawet lekko czerwono. Trwało to 3dni. W poniedziałek byłam na badaniu i po wynikach dzisiaj lekarz internista (oczywiście wie ze jestem w ciąży) przepisał mi furagine, która mam brać 3x2 do wykorzystania opakowania 30tabletek. Boje sie czy na pierwszy trymestr jest to bezpieczne? Czy bardziej niebezpieczne jest właściwie zbagatelizowanie wyników.
Oto one :
Erytrocyty świeże 20-30 (norma 0-3)
Erytr. Cześciowo wylug. 30-50 (norma 0-3)
Erytrocyty wyługowane 5-10 (norma 0-3)
Pasma śluzu - d liczne
Bakterie - d liczne
Martwię sie -
marti_88 wrote:Dziewczyny czy macie jakaś wiedzę na temat wyników moczu? Konkretniej o co mi chodzi... Jak w czwartek zrobiłam pierwsza betę to od razu sie przestraszyłam bo od poprzedniego dnia siusialam na ciemno różowo a nawet lekko czerwono. Trwało to 3dni. W poniedziałek byłam na badaniu i po wynikach dzisiaj lekarz internista (oczywiście wie ze jestem w ciąży) przepisał mi furagine, która mam brać 3x2 do wykorzystania opakowania 30tabletek. Boje sie czy na pierwszy trymestr jest to bezpieczne? Czy bardziej niebezpieczne jest właściwie zbagatelizowanie wyników.
Oto one :
Pasma śluzu - d liczne
Bakterie - d liczne
Martwię sie
Nie chce podważać słow lekarza ale chyba bym poprosiła opinie jeszcze jakiegoś lekarza.
Chociaz tez słyszałam i nawet gdzies na którymś forum chyba w komplikacjach pisały dziewczyny o tej furaginie ,że brały nawet w 1 trysemestrze -
Moja ginka w ogole nie jest pod telefonem bo ma urlop. Internista na pewno pamiętał o ciąży bo mówił, że mam bardzo dobra morfologię i hemoglobinę tylko z tym moczem musimy cos zrobic. Martwię sie mimo wszystko ze moge małemu zagrozić no chyba ze poczekam do poniedziałku aż ginka wróci z urlopu o zadzwonię do niej? Chyba te kilka dni nie zrobi różnicy?
-
nick nieaktualny
-
Adrenalina,sny tłumaczy się na odwrót
Musisz przestać tyle o tym myśleć, obejrzyj fajną komedię, poczytaj dobrą książkę, a wieczorem wypij melisę. Ja to czasami zapominam nawet, że jestem w ciąży;)
Dzisiaj idę zrobić podgląd na usg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 06:53
Blu lubi tę wiadomość
-
Rutelka - gratulacje serducha Całkiem spory maluszek Wierzę, że będzie dobrze Nie raz czytałam, że dziewczyny miały całkiem spore krwiaki na tym etapie ciąży, zdarzały się większe od pęcherzyka, a wszystko kończyło się dobrze Trzymam za Was kciuki Słyszałam, że w wielu miejscach ciężko dostać Clexane i lekarze zaczynają zmieniać na Fraxiparine. A jak u Ciebie z dostępnością Clexane ?
Pielęgniarka_w_mundurze - słyszałam dużo opinii, że po usg dopochwowym mogą być chwilowe plamienia lub jeśli coś było już to mogą się trochę nasilić, ale tak na 1-2 dni. Nie stresuj się na zapas
Kkkaaarrr - gratulacje Na następnej wizycie z pewnością będzie serduszko Trzymam za Was kciuki
MMM2016 - super wieści Już spory maluszek
Rutelka lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jak jeszcze miałam plamienia, to raz śniło mi się, że moja córcia kąpała się w wannie u nas w domu z jakąś dziewczynką, córcia miała 7 lat gdzieś w tym śnie, a ta dziewczynka 2 lata. Miałam wrażenie jakby to miała być siostrzyczka córki
A drugi raz, pod koniec plamień śniło mi się, że na usg widziałam malutkiego Kropka z pikającym serduszkiem
Nie wierzę w zabobony Choć jak chodziłam w ciąży z córką to mąż pilnował mnie żebym nie przechodziła pod szyldami reklamowymi stojącymi na dwóch słupach czy coś Jednak standardowo w zabobony nie wierzę12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
marti_88 wrote:Dziewczyny czy macie jakaś wiedzę na temat wyników moczu? Konkretniej o co mi chodzi... Jak w czwartek zrobiłam pierwsza betę to od razu sie przestraszyłam bo od poprzedniego dnia siusialam na ciemno różowo a nawet lekko czerwono. Trwało to 3dni. W poniedziałek byłam na badaniu i po wynikach dzisiaj lekarz internista (oczywiście wie ze jestem w ciąży) przepisał mi furagine, która mam brać 3x2 do wykorzystania opakowania 30tabletek. Boje sie czy na pierwszy trymestr jest to bezpieczne? Czy bardziej niebezpieczne jest właściwie zbagatelizowanie wyników.
Oto one :
Pasma śluzu - d liczne
Bakterie - d liczne
Martwię sie
Masz krew w moczu więc coś się dzieje. Zapytaj raz jeszcze o tę furaginę, raczej nie bierze sie jej w 1 trymestrze ale pamietaj, że czasami lepiej jest wziać lek niż dopuścić do jakieś poważnej infekcji.
Dodatkowo staraj się sporo pić, np. wodę z sokiem z żurawiny.