X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona się moze szybko niszczyć i jak dziecko zarysuje/ zadrapie paznokciem, to ta wierzchnia warstwa z drukiem się zdziera. No ale to tanizna, można kupić drugą zaraz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 21:03

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci mają jakies super zabawki, ktore mozecie polecić? Kupilabym cos na Wielkanoc :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Gewalia Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic, my mamy dwie zabawki, które dają dziecku dużo radości. Pierwsza, to pluszak Bebo z FischerPrice, który włączamy i ruszamy jak mały leży, a on przy nim "tańczy", tzn. zawsze radośnie porusza rączkami i nózkami😁 Druga, to centrum muzyczne z Vtech, na razie używane bez stojaczka. Jest to bardzo fajna zabawka, synek jak przewróci się na brzuszek, to przyciąga ja do siebie za taki żółty uchwyt i naciska duże klawisze, które graja i świeca. Obie zabawki u nas sie swietnie sprawdzaja i czesto działają jako uspokajacz.

To takie zabawki jak na stronach:
    https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/182096/s/fisher-price-spiewajacy-bebo-przytulanka/
    oraz
    https://allegro.pl/oferta/vtech-wieza-3w1-interaktywne-centrum-muzyczne-24h-7562010270?reco_id=7b0e704c-526c-11e9-8532-ecf4bbc7fef8&sid=0e7a5475e04eefd78184d559df6fb9f87c889ad5ac94196dac75ac99722370c3&bi_s=archiwum_allegro&bi_m=reco&bi_c=Product&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 23:15

iv09hdge1v8t5a09.png
  • Gewalia Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    (...)Wiele osób ki mówili, że jak zacznę rozszerzać dietę to będzie ulewac marchewka :D
    Niestety, tak😖 U nas po marchewce nie ma ulewania, ale jak dam pozniej mleczko, to synek ulewa z marchewka. Kolejne karmienie mleczkiem i tez jest jeszcze ulewanie z marchewka. Dopiero następne to samo mleko🤓

iv09hdge1v8t5a09.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Gewalia. Fajne te zabawki. Mnie sie tez podoba tańczący krab. Ucieka a dziecko za nim raczkuje..
    W niedziele handlowa chcemy pojechac do CH Belg, do tego sklepu Fido, moze kojarzysz. Bardzo duzo wszystkiego. Cos wybiore i poogladam krzesełka do karmienia.

Wybierasz sie moze na Targi dla dzieci do Gliwic w niedziele? Ja na poczatku bardzo chcialam, ale w sobote mamy urodziny nojej mamy, wiec w niedziele chcialabym odpocząć jak mąż zajmie sie mała. Moze paznokcie u nóg w koncu pomaluje :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    url=https://naforum.zapodaj.net/683b55ea39ea.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/683b55ea39ea.jpg

Zobaczcie jaka zadowolona w spacerowce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 05:30

Megsss, 1Malinka1, iga, edka85, monika30 lubią tę wiadomość

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Megsss Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z zabawek polecam bardzo robota z fisher price Rockit.
    On się rusza tańszych śpiewa można nagrywać mu swoje słowa i odtwarzac - mały go uwielbiam .. jak zaczynamy dzień i stawiam przy nim Rokita to jest od razu banan na buzi .
    Mały piersze manewry rączkami opanował dzięki niemu teraz już sam włącza większość opcji a jak siedzi oparty o mnie a robot z nami to jest największa zabawa .
    Poza tym to zabawka która , rośnie z nim dostał ja pod choinkę wtedy był Amebka jeszcze ale jaralo go ze swieci i gapił się non stop jak mu włączałam . Teraz już się nim bawi sam a mysle , ze za rok i dwa lata będzie dalej na topie ucząc go słówek itp także polecam .

Polecam tez zabawki z LAMAZE zwłaszcza - ośmiornice .
    My mamy jeszcze kameleona który niby jest nocna lampka z melodyjka ale traktujemy go jak zwykła zabawkę .

A jako wyciszać ,która u nas się sprawdza jak już wszystko inne jest bee
    To takie edukacyjne bajki na youtube:

https://m.youtube.com/watch?v=_D5HVraYk90

Przy nich jest hipnoza :p

Tez muszę kupić jakas nowa mate edukacyjna - taka duża bo to co mamy teraz jest na 3 minuty . Młody zrobi obrót i za 3 minuty mata jest pół metra od niej wiec tez myślałam o czymś większym - właśnie o takich piankowych „puzzlach " muszę sprawdzić czy je faktycznie tak łatwo wypiąć z siebie .

1Malinka1, monika30 lubią tę wiadomość

• Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm Karo, to ta co ja patrzyłam z Humbi była za ok. 160 zł, czy ja wiem czy to taka tanizna żeby co chwilę wymieniać :P zresztą wolałabym właśnie porządną mieć żeby nawet jak już to nie zamawiać ciągle nowych.

Przed nami jeszcze wybór krzesełka do karmienia. Mój mąż się uparł na zwykłe z Ikei, ale okazało się, że dziadkowie chcą kupić na chrzciny i teraz mam dylemat co wybrać, za dużo tego jest jak dla mnie, lol... Problemy pierwszego świata haha :D

Moje dziecko postanowiło zacząć dzień o 5:40. Zabijcie mnie, błagam.

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Ewel. Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka łączę się z Tobą w bólu. Moje dwa skarby wstały o 5. O dziwo zawsze to mnie budzą nie ojca ;)
    Z zabawek u nas królują cały czas zawieszki z Lamaze i żaba-pozytywka. Młody włącza ją sobie ale raczej przez przypadek jak mu się uda. Bebo mamy robota i faktycznie zajmuje młodego. Mate mam z Ikei po córce i nadal daje radę

Cukierniczka lubi tę wiadomość

mhsv2n0agpm4d5s2.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Allegro widziałam ta mate o której pisze Karo ponizej 100 o ile to ta ?

https://allegro.pl/oferta/mata-piankowa-szachownica-dwustronna-180x200-humbi-7635959264?reco_id=30ff9406-52a8-11e9-94f9-000af7f61f90&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951

Heh moje dziecko codziennie wstaje w okolicach 6 ;) ale śpi cała noc od 20.15 -20.30 także nawet nie pisne słówka ze za szybko ;)
    A Dziś zmieniamy czas w nocy wiec 6 będzie 7 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 07:53

• Gewalia Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wrote:
    Dzieki Gewalia. Fajne te zabawki. Mnie sie tez podoba tańczący krab. Ucieka a dziecko za nim raczkuje..
    W niedziele handlowa chcemy pojechac do CH Belg, do tego sklepu Fido, moze kojarzysz. Bardzo duzo wszystkiego. Cos wybiore i poogladam krzesełka do karmienia.

Wybierasz sie moze na Targi dla dzieci do Gliwic w niedziele? Ja na poczatku bardzo chcialam, ale w sobote mamy urodziny nojej mamy, wiec w niedziele chcialabym odpocząć jak mąż zajmie sie mała. Moze paznokcie u nóg w koncu pomaluje :)

ChicChic Dziękuję za informację, nie wiedziałam o targach. Już poinformowalam siostrę, ktora jest w obecnie w ciąży, może razem pojedziemy😁

Sklep Fido w CHBelg kojarzę, mieszkałam kilka lat na os. Paderewskiego🙂 Byliśmy tam jak szukaliśmy wózka, sklep duży, dobrze zaopatrzony, ale kiepska obsługa, nikt sie nami nie zainteresował😋 ja mam teraz najblizej do SCC, ale i tak większość zakupow zamawiam przez internet😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 08:22

iv09hdge1v8t5a09.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jest mata Humbi za około 60-70-80 zł (nie pamietam), tyle, że ona jest cienka. Ta grubsza kosztuje 160 zł. Chyba kupię tę cienką, bo u nas i tak będzie leżeć na dywanie. Cukierniczka, jak chcesz jedną na stałe, to chyba tylko piankowe puzzle wchodzą w grę.

ChicChic ja mam tego kraba, a koleżance kupiłam ośmiornice (tez fajna, tylko wyższa). Póki co nie ma zainteresowania, tzn jest takie, że jak kładę go Kindze na brzuszku i podobają jej się wibracje. On musi mieć gładką powierzchnie do uciekania, najlepiej podłogę. Po macie typu Humbi u koleżanki nie chciał uciekać. Po kocu tez się nie przemieści. Z tych uciekających zabawek jeszcze jest fajna hula kula z firmy Vtech, Kinga się bawiła białą i była spoko, na macie dawała sobie radę. Teraz w Smyku jest na nią promocja.
    Kinga bawiła się tez Rockitem i bardzo się jej podobał. Z pewnością jej go kupię prędzej czy później. Jest dokładnie tak, jak pisze Megss.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Gewalia Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka wrote:
    Hmm Karo, to ta co ja patrzyłam z Humbi była za ok. 160 zł, czy ja wiem czy to taka tanizna żeby co chwilę wymieniać :P zresztą wolałabym właśnie porządną mieć żeby nawet jak już to nie zamawiać ciągle nowych.

Przed nami jeszcze wybór krzesełka do karmienia. Mój mąż się uparł na zwykłe z Ikei, ale okazało się, że dziadkowie chcą kupić na chrzciny i teraz mam dylemat co wybrać (...)

Cukierniczka, też wydaje mi się, że znow taka tania nie jest, żeby wymieniać co chwilę😋 Właśnie miałam ją kupować, ale jak przeczytalam o tych dziurkach to mam wątpliwości... Na razie często leży na macie materiałowej z Lupilu, która kupilam ostatnio w Lidlu, ale przez ulewanie muszę ją ciagle prać, wolalabym cos co nie wsiąka.

Jeśli chodzi o krzesełko, to mam Kinderkraft Fini, bardzo mi się podoba, już stoi koło stołu i czeka aż maluszek podrosnie i bede mogla go tam posadzić. Nie wiem jak sie sprawdzi, ale ogolnie wyglada na porządne, ma wyjmowana tacke, ktora mozna myc w zmywarce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 08:43

iv09hdge1v8t5a09.png
  • iga Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic jaka radość 😁U nas mlody tez zaliczył przejazd spacerowką ale narazie po mieszkaniu 😉Szczęście na twarzy podobne jak u Ewy .
    Czekam na cieplejsze dni i tez sie przesiadamy bo ta buda z cybexa jest zajebista na słońce. W gondoli to słońce świecące prosto w oczy wkurza mojego niesamowicie.

Też muszę usiąść i przejrzeć neta co tam ciekawego w zabawkach jest .Narazie kupiliśmy nowa matę więc chwila spokoju jest .Ale tylko czekac aż się znudzi .

Kurde my wstalismy 7.30 a ja ledwo oczy otworzyłam 🙈
    Lepiej mi było wstać na karmienie o 5 niż teraz.

• Gewalia Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, fajnie, że piszecie o zabawkach, które sie u Was sprawdzają, na pewno skorzystam, bo dobra zabawka, która zajmie dziecko na jakiś czas jest bezcenna😊😊

Karo_Wi, fajna ta Hula kula😁

Ja jeszcze nie korrzystam ze spacerówki, ale wepnę czasem fotelik, zeby przejechac sie do sklepu i dziecko jest bardzo zadowolone, szczegolnie w sklepie😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 08:39

iv09hdge1v8t5a09.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za rady zabawkowe.
    Dzisiaj spisze wszystko, poogladam w internecie i cos wybiore.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• edka85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dzisiaj robimy pierwszą przymiarkę do spacerówki. W gondoli czuł się świetnie, taki opatulony, chętnie wtedy spał. Żeby to utrzymać wsadzę go do spacerówki jeszcze w śpiworku. Żeby nie było mu za gorąco, to ubiorę go w cieńszy kombinezon.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze poruszyłyście temat zabawek bo wczoraj spędziłam w smyku pół h i nic nie kupiłam. A właśnie coś by się przydało świecącego grającego jak Julka leży na brzuchu.
    Co do mat to tak naprawdę dla chcącego nic trudnego, jak dziecko się uprze to puzzle „zdemontuje”, trzeba pilnować malucha i tyle.
    U nas pobudki o 5 to codzienność, zazwyczaj po karmieniu budzi ją kupka i nie ma mowy o dalszym spaniu. M ja przebrał i zabrał, wiec mogłam pospać do 8- jak nowonarodzona się czuję. Ale o 7 już uspal małą (ja nie wiem jak on to zrobił).

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • katberry Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się uśmiałam jak uzmyslowilam sobie że śpimy o godzinę "dłuzej". Ciekawe jak jutro pójdzie usypianie ;-).
    Fajne te zabawki. U nas wszystkie zabawki sie nudza.. a w ogole mala jakby stanęła z rozwojem ruchowym, tak jakby nic sie jej nie chce.

• Ewel. Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już zamieniliśmy gondole na spacerówkę i synek również bardzo szczęśliwy.

Jeśli chodzi o smyka to często mają lepsze ceny na stronie. Warto sobie porównać.

1Malinka1 lubi tę wiadomość

mhsv2n0agpm4d5s2.png
‹‹ 1017 1018 1019 1020 1021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ