X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie maty humbi i jej dziurek ;) mam dwa koty które chętnie ją drapia i pewnie to one są sprawcami ;) drugiego dziecka na niej na pewno nie wychowam, bo Ben razem z kotami ją zniszczy. W sumie to pewnie jeszcze chwila i mata będzie be, zacznie się pelzanie, raczkowanie, to nikt go siłą nie utrzyma w jednym miejscu.
    Też się zastanawiałam nad tymi puzlami piankowymi. Ale żeby umyć podłogę to muszę je pozbierać A później poukładać i to mnie odrzucilo. Matę humbi łatwo przenieść bo jest w całości ;)

Jeżeli będzie leżała na dywanie to wystarczy ta 0.5 cm. Na panelach czy kafelkach polecam 1cm. Ja zamawialam przez Internet że sklepu z Gdyni i płaciłam bez przesyłki 110 zł. Mata ma 180x200. Gdybym miała jeszcze raz wybierać, to na pewno wybralabym tą samą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 13:40

Cukierniczka lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już też zaliczyliśmy spacer w spacerowce bo z gondoli nic nie widzi. Jednak gondoli nie chowam bo robi sobie w niej drzemki A nie wiem czy to będzie takie proste w spacerowce ;)
    No i dziś jesteśmy już od godziny 9.00 rano na zewnątrz. Jest tak ciepło że szkoda siedzieć w domu ;) wyciągnęłam matę na taras, rozlozylam parasol i mały się cieszy jak uda mu się dopełzać do trawnika :)

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój smyk raczy mnie takimi widokami i nawet udaje mu się trochę przemieścić do przodu. Na razie nieudolnie i kilka cm, ale dobre i to. A jeszcze 3-4 tyg temu leżąc na brzuchu potrafił co najwyżej płakać.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e7542684a4c.jpg

I chciałam jeszcze ponarzekać. Jestem po pierwszym spacerze w spacerówce. Mały był oczywiście w pozycji leżącej. Ale szlag mnie trafia jak widzę dziewczyny, które pakują dziecko do spacerówki na siedząco i ono tak wygina się nienaturalnie w bok. Czy naprawdę ich to nie dziwi, że dziecko nie siedzi normalnie prosto i może wypadałoby rozłożyć wózek na płasko albo chociaż włożyć jakieś zabezpieczenie do niego (np. motylka)?

Moll, Megsss, akilegna♥, iga, AnnaManna, katberry, Eszkilu lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna, tę matę puzzlową można tez w całości podnieść do góry, nie posypie się na kawałki. Ta Twoja mata to Humbi? Bo na Allegro widziałam maty w rozmiarach 180x200, ale jakies no name i mąż się boi je kupić. Tamte przychodzą spakowane w rulon, a Humbi jest poskładana w kwadraty/prostokąty i zastanawiam się, czy ona się rozprostuje?

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Gewalia Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas hitem dzisiejszego dnia jest filmik:

https://youtu.be/pwN16UdrP0A

Pierwszy raz widziałam taką radość na twarzy synka, gdy patrzył na telewizor😁 Nie oglada zbyt czesto tv, pokazuję mu czasem jakas piosenkę lib filmik, ale ten okazał sie hitem, może u któregoś dziecka też wzbudzi taką radość😊

iv09hdge1v8t5a09.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_Wi wrote:
    Akilegna, tę matę puzzlową można tez w całości podnieść do góry, nie posypie się na kawałki. Ta Twoja mata to Humbi? Bo na Allegro widziałam maty w rozmiarach 180x200, ale jakies no name i mąż się boi je kupić. Tamte przychodzą spakowane w rulon, a Humbi jest poskładana w kwadraty/prostokąty i zastanawiam się, czy ona się rozprostuje?

To chyba mamy na myśli inne puzle bo gdzie nie bylam to one się rozsypywaly jak domki z kart.

Moja mata to humbi i przyszła super zapakowana w rulon zwinięta

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam na myśli puzzle ze SkipHop. One się podobno nie rozpadają po podniesieniu do góry.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda matę z skiphop można podnieść w całości i nic się nie rozpada :)

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mat to ja kupilam ostatnio puzzle niby pod np rowerek sportowy ale te puzzle sa o wiele wieksze niz normalne i sie nie rozpadaj tak szybciej .

Co do zabawek to polecam wszystkie tylko nie grajace.mam jakas awersje do grajacych uabawek przeciez te dzwieki sa takie drazliwe . Ta hula kula fajna jest ale z tego co pamietam po jakims czasie to tylko platala sie pod nogami i te dzwieki koszmar. Moj starszy byl bardziej zaciekawiony gasienica nakrecana niz tymi galasujacymi mrugajacymi cudami.
    Moze ja to tak odbieram ale wole jakies najprostrze zwykle zabaweczki.

Flavia lubi tę wiadomość

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea33 mam tak samo Wszystko co nie wydaje dźwięku i nie jest plastikiem :). Dostała w prezencie hula kule ale jeszcze jej nie dałam do Zabawy wydaje mi się za mała na tyle bodźców na raz, mąż od kolegów z prac dostał tez tego szczeniaka grającego chyba fischer price mała za nim szaleje bardzo jej się pdoba ale sama jeszcze go nie obsługuje i oby jak najdłużej a ja tez nie zbyt często jej go włączam, choć zawsze jak przechodzimy koło niego to się chichra, nas wieszam na pałąku pusta butelkę po wodzie mineralnej małej i dziecko jak zaczarowane to dopiero wyrodna matka dziecku zabawek nie daje.

• Megsss Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały zwykła niegrająca prosta zabawka jest w stanie zająć się 30 sekund . Musi mieć coś co go zainteresuje -co musi naciskać , przekręcić lub coś co my zaświeci i zagra .
    Czasem już tez mi uszy więdną od tych piosenek i dziękow- ale cóż ;)
    Jak byłam w ciąży to ambitnie twierdziłam , ze mały będzie miał większość zabawek drewnianych bo nie cierpie tandety i plastiku ... taaa ;)
    Natomiast wczoraj zainteresował się na długo niekapkiem i powiem wam , ze całkiem daje radę celować już sobie do buzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 08:14

Katiuszaaaa lubi tę wiadomość

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megss, Ewa niekapkiem juz trafia do buzi. Najpierw dawalam jej do zabawy, żeby trzymała i sie oswoiła, a teraz już umie trafić do buzi i jak jest kubek pełny to jej cos poleci nawet. Natomiast jak jest mniej wody, to nie odkryła jeszcze przechylania :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Megsss Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie nalewam do pełna żeby coś tam mu do tej buzi wpadło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam różne kubki (i stwierdzam, że to była dobra decyzja) i póki co to najlepiej sprawdził się kubek kapek. Z bidonu coś próbowała, ale muszę nalac wody do pełna i jeszcze raz spróbować. Doidy cup i lovi 360 na razie nie ogarnia.

Co do zabawek to u nas największe zainteresowanie jest tymi wydający i różne dźwięki i niekoniecznie muszą to być melodie, a nawet nie powinny.
    Wczoraj mala dostała coś w rodzaju wanki wstanki, oczywiście grająca i świecąca, ale jestem z niej zadowolona bo bardzo dobrze się sprawdza w czasie leżenia na brzuszku. Mała wyciąga do niej raczki, a ona jej ucieka, ale po chwili wraca, dzięki temu nie jeczy, że wszystko jest poza jej zasięgiem.

Mam pytanie z ketegorii głupich dot. Rozszerzania diety. Wczoraj był nasz debiut z dynia, mała aż wyrywala mi łyżeczkę :D warzywa wszystkie podajemy gotowane na parze na surowe przyjdzie czas, a jak jest z owocami? Czytałam, że można od początku podawać surowe, ale można też gotować np. Jabłko. Jak wy robicie z owocami?

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2024, 11:04

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak siedzi w bujaczku-lezaczku.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Megsss Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez podaje jak jest w leżaczku picie .
    Buko ostatnio lekarka mi mówiła , ze świeże owoce można podawać godzinach przedpołudniowych - na podwieczorek już lepiej nie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 18:26

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na tagach trend4kids w Gliwicach szczerze to nic tamciekawego nie było ale ja pojechałam typowo po nosidło i udało mi się kupić zdecydowałam się kavke MultiAge była super promocja targowa i zapłaciłam tylko 340 zł.
    A my dziś się wygrzewalysmy na słoneczku
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e91f46bc871b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 18:33

edka85, monika30, ChicChic, iga, Karo_Wi, AnnaManna, Megsss, 1Malinka1, katberry, Cukierniczka, neska7, akilegna♥ lubią tę wiadomość

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaka ladna malutka, ale i mamusia!
    Ja w koncu nie pojechalam, jakos szkoda mi bylo pogody, a nie lubie tlumow. Bylismy w sklepie dla dzieci i ogladalismy krzeselka. Najbardziej nam podeszlo jakies Lorelli tutti frutti. Ewa byla wdzieczna modelka i wszedzie dala sie przymierzyć :)
    A teraz juz spi. Zmiana czasu zaakceptowana.

Katiuszaaaa lubi tę wiadomość

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Eszkilu Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka, ale super mu to wychodzi! Az trudno uwierzyc, ze ma dopiero 6 miesiecy :) Ladna linia kregoslupa, widac, ze go nie sadzasz i tak trzymaj :)

Z owocami jest tak, ze owszem, dajemy surowe, ale czesto dzieci z nietolerancja laktozy moga zle tolerowac wlasnie surowe owoce. Z czasem jest coraz lepiej.

edka85 lubi tę wiadomość

ojxerl68k5xeefy1.png

ckailqxw1u8iufef.png

Gameta Gdynia od 2016 r.
‹‹ 1018 1019 1020 1021 1022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ