X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna dawałam jajko z nowości - przyjął super
    Z jogurtem czekam jeszcze chwile .Lekarka mówi , ze dawać normalny naturalny ewentualnie taki z obniżona zawartością tłuszczu .
    Z kolei te wszystkie jogurty dla niemowląt nie wzbudzają mojego zaufania - skoro mogą stać np na regale w rossmanie .
    Poza tym maja mnóstwo cukru .
    Wiec skłaniam się ku opcji nr jeden i będę blendowac z owocami :)

Monia
    Ja na lot kupiłam podgrzewacz do butelek z portem usb i power bank do tego . No i swoją wodę przegotowana wlana do butelki 1,5 litrowej .

https://allegro.pl/oferta/podgrzewacz-power-bank-usb-mleko-dziecko-butelka-7625139249

Do tej pory go używam :) nawet do słoiczków na wyjście . Wrzątku nie zrobi ale zagrzać ,zagrzeje :)

Ale zrobiłam tak z ta woda dlatego ze mały był jeszcze bardzo mały i bałam się zmiany wody i problemów z brzuchem . Teraz już normalnie prosiłabym o wodę na pokładzie :
    Dodatkowo na wszelki wypadek kupiłam kilka małych buteleczek gotowego mleka ( nan ma taka opcje nie wiem jak inne firmy )
    Wklejam link :

https://www.aptekagemini.pl/nestle-nan-optipro-plus-1-dawniej-nan-pro-lr-mleko-poczatkowe-od-urodzenia-90ml.html

I takie mleko na pokładzie samolotu bez problemu mi podgrzali jak przelałam do butelki .
    Nasza
    Podróż trwała 6 h autem i 5 h lotu wiec musiałam się zabezpieczyć na wszystko :)
    Nie karmilam podczas startu ani ladowania bo inaczej mi wypadały pory karmienie - na start smok na lądowanie woda :)
    Mały był bardzo spokojny i dużo spał .. szum samolotu robi robotę :) jeśli zadbasz żeby na starcie nie zatkały mu się uszka - odpłynie :) a lot na Rodos ? O ile dobrze pamietam to chybs 2,5 h wiec zleci raz dwa .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 17:54

monika30 lubi tę wiadomość

• neska7 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika30 wrote:
    Hej. Kurde chyba tylko moje dziecko się jeszcze na brzuszek nie obraca :(. Niby już coś próbuje ale jeszcze obrotu nie ma. Za 5 dni ma pół roku,może zrobi nam niespodziankę i w końcu się obroci,bo zaczynam się martwić.

Monia mój też się jeszcze na brzuszek nie przewraca . Dziś skuszony nową zabawką zaczął jakieś próby podejmować ale blokuje to rączka, tak że jest to nie udolne.

erj7q7y.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neska7 wrote:
    Monia mój też się jeszcze na brzuszek nie przewraca . Dziś skuszony nową zabawką zaczął jakieś próby podejmować ale blokuje to rączka, tak że jest to nie udolne.

Spróbuj mu tą zabawkę ustawić tak żeby musiał po nią sięgać z wystawioną do góry ręką, wtedy powinno się udać.

neska7 lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megss te jogurty dla dzieci też mnie nie przekonują. Zresztą sama też jadam tylko naturalny i sama dodaję owoce. Czyli próbujemy niedługo jogurt :) A jajko jak podane? Gotowane w całości i rozgniecione widelcem?
    Nie wiem czy to u nas przejdzie. Ma czasami jeszcze odruch wymiotny przy kawałkach

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga uwaga drogie Panie mamy zęba ! ;) ale obrotów dalej brak także nie jesteście same ;)

akilegna♥, Ewel., Megsss, monika30, Karo_Wi, Cukierniczka, AnnaManna, edka85, iga, neska7, Hedgehog lubią tę wiadomość

• Megsss Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Megss te jogurty dla dzieci też mnie nie przekonują. Zresztą sama też jadam tylko naturalny i sama dodaję owoce. Czyli próbujemy niedługo jogurt :) A jajko jak podane? Gotowane w całości i rozgniecione widelcem?
    Nie wiem czy to u nas przejdzie. Ma czasami jeszcze odruch wymiotny przy kawałkach

Samo żółtko ugotowane na parze rozgniecione/ roztarte i dodane do obiadku :)

akilegna♥ lubi tę wiadomość

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak karmicie butelka to jaki nr smoczka w niej używacie?

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:

3

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss dziękuję :). Tak na Rodos więc niedługo. Nam akurat wypadnie pora karmienia,więc będzie ssal więc nie powinny mu się uszka zatkac,a jeśli nie będzie akurat jadl to dam mu smoka :) jestem pełna obaw ale myślę że damy radę ;) zwłaszcza że jak wrócimy to 2 tyg odpoczynku i lecimy na Kretę,tak się akurat złożyło że taki mały odstęp czasu :P

Megsss lubi tę wiadomość

• monika30 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megss jeszcze jedno pytanie jak mogę ? :p na odprawie przepuscili Cię z butelka 1.5 l ? Słoiczek powyżej 100 g też mogę zabrać ?

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, chyba dziecko ma czas do skończonego 7 miesiąca, żeby się obracać, wiec jeszcze :) byliście u fizjoterapeuty? Jeśli tak i nie widzi żadnego problemu, to trzeba dać mu czas.

A co do podgrzewacza na USB, to u mnie się nie sprawdził, ale może jakiś lipny model kupiłam. Mam w kolorowe serduszka, z Allegro, tego nie polecam. On jest ledwo ciepły po podłączeniu do powerbanku, nie ma mowy o zagrzaniu mocniej niż temperatura pokojowa. Słoiczek to by chyba grzał tydzień... Ale teraz sobie myśle, ze może to wina powerbanku? Teraz już sama nie wiem ;)
    Natomiast to, co u mnie się sprawdziło, to miarka do sporządzenia mleka w proszku z firmy Bocioland. Jest na niej zaznaczone ile trzeba wlać wody w temp pokojowej a ile wrzątku, żeby otrzymać wodę o temperaturze 40 stopni. Można obczaić ile wody się potrzebuje do sporządzenia danej porcji i nie trzeba jej ze sobą zabierać w podróż.

Akilegna, co do jogurtu, to zapisałam sobie taką grafikę. Może niektóre z nich dostaniesz tez u siebie.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/184a60cc63d9.jpg

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow. W ogole nie wiedzialam ze niemowle moze jesc takie jogurty. Fajnie, bede jadla z Ewa na pół :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:

Ja używam cały czas 1 (do 3 m.ż.). Chyba w 4 miesiącu, jak przeszliśmy całkowicie na butle, to zmieniłam na 2 (do 6 m.ż), ale Kinga strasznie się zalewała. Miała mokry śliniak, ubranko pod śliniakiem i jeszcze pieluszkę tetrową. Na początku myślałam, ze to wina butelki, ale kolezanka mnie uświadomiła, ze jednak smoczek. Ona swojego 8- miesięcznego synka karmi cały czas 1. Gdzieś czytałam, ze powinno się te smoczki jednak zmieniać na większy przepływ, żeby nie zniechęcać dziecka do butli.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Edka to trochę się uspokoiłam z tym chodzeniem do tyłu, myślałam, że to mój tylko taką manianę odwala :P

Monika, ja nie Megsss co prawda, ale branża lotnicza więc pozwolę sobie odpowiedzieć - możesz dla dziecka wziąć butelkę 1,5 l i słoiczek powyżej 100 g :-) czasem mogą poprosić np o spróbowanie, ale można brać spokojnie, w zasadzie niezależnie od linii lotniczej :-) swoją drogą - zazdroszczę wyjazdu! My będziemy lecieć pewnie we wrześniu dopiero, chyba mnie skręci do tego czasu.

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • AnnaManna Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj spotkałam się z kuzynka, która ma o równy miesiąc starszą dziewczynkę. Mama zadowolona, że dziecko: nie pije już w ogóle mleka- tylko je pokarmy stałe, nie obraca się na brzuszek, bo robi coś lepszego - stoi sztywno na nogach. Wcina już wszystkie jogurty - oczywiście te z cukrem też i pije soczki typu Kubuś i Caprio (OMG!) Wczoraj nawet jadła bitą śmietanę z tortu. Myślałam, że zejdę na zawał jak to wszystko zobaczylam, ale ścisnęłam tylko szczękę i siedziałam cicho. Kuzynka patrzyła się na mnie, jak na dziwną, że "na nic nie pozwalam" swojej Ani...

ChicChic, my teraz też mamy mały problem z piciem mleka. Wygina się w kazda stronę, zainteresowana wszystkim, oprócz jedzenia, ale jak posadziłam ją w bujaczku (tam, gdzie karmię ją słoiczka mi), to sama łapie za butle, ja tylko przechylałam i wypija wszystko.

ijpbio4pgzuzz66o.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo super rozpiska jogurtowa ! Skorzystam ;)

Ja wrzuciłam link do tego podgrzewacza który mi się sprawdził.. ale moc power banku tez ma tu znaczenie .
    Wiadomo , ze herbaty taka woda się nie da zalać :D ale do podgrzania wody na mleko jest w sam raz .. u mnie sprzedawca zaznaczał , ze podgrzewa do temp max 40 s . No i chwile to trwa wiec warto podłączyć szybciej :)W podróży się to sprawdza :)

Monia masz info z pierwszej ręki odnośnie wody i jedzenia dla dziecka :) ( cukierniczka jesteś Stewardessa? :) )
    Tez uprzedzano mnie , ze mogą kazać spróbować ale nic takiego nie nastąpiło :)
    Dwa wyjady pod rząd - MEGA :) Ja to poki co najdalej mogę poleciec do ikei po pierdoly do nowego domu :D wiec moja dusza podróżnika cierpi .. ale szykuje się coś pod koniec roku u nas - Tobi już pewnie będzie chodzi i to będzie wyzwanie na wakacjach :)
    Kocham podróżować ale latanie to dla mnie najsłabszy punkt tej pasji - nie boje się ale po prostu nie lubię natomiast loty z
    małym to chyba dwa której trwały dla mnie „najkrócej” i które wspominam najlepiej bo nie miałam czasu skupiać się na sobie :) wiec 5 godzin zleciało jak jedna :) nie masz się czym stresować.
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 20:56

• monika30 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukiereczka dzięki. A jak jesteś z branży lotniczej to można jakos załatwić żeby obok nas było puste miejsce ? :p.

Karo właśnie czekam na wizytę,ale widzę że coś zaczyna w robić w tym kierunku ale jeszcze to nie to. Mam nadzieje ze w końcu się uda :)

• monika30 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka*

• monika30 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss dzięki :) ja też kocham podróże,wiadomo że teraz dużo nie zwiedze,ale zawsze coś da się ogarnąć :D.

• Megsss Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika u nas jak trzecia osoba w rzędzie zobaczyła , ze jesteśmy z małym dzieckiem sama się przesiadła :p
    Ludzie myślą , ze dziecko obok w samolocie parzy ( ze płacz itp ) dla nas lepiej :) mogliśmy go wygodnie odłożyć do snu .
    Może zapytaj w biurze czy jest szans żebyście siedzieli sami ( jeśli samolot nie będzie na fula to nie powinni robić problemu ) a na
    pewno maja w to wgląd :)

‹‹ 1020 1021 1022 1023 1024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ