X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mojej Agatce zdarza się zasnąć samej w bujaczku na poranną drzemkę. Rzadko kiedy, bo zazwyczaj zaczyna płakać, ale czasem się udaje. Warunek jest taki, że nie może mnie widzieć. Na drzemkę w południe zasypia na spacerze, więc zostaje mi tylko wieczorna około 17. Ta jest najgorsza z usypianiem, bo tylko ręce wchodzą w grę. I tu jest jeden z naszych problemów, bo wtedy mąż jest w domu i chce ją uśpić, a ona się drze jakby ze skóry ja ktoś obdzieral i jego denerwuje to, że zawsze tak jest i nic nie daje tłumaczenie, że to usypianie jest najgorsze. Na noc mała zasypia zazwyczaj w czasie kp.

• Flavia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina my używamy puffies cały czas, są bardzo dobre w moim odczuciu. Nie przeciekają i są cienkie, bardzo komfortowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 10:31

Katiuszaaaa lubi tę wiadomość

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na spacery chodzicie w spacerowkach?
    Bo moj nie usnie na spacerze ciekawy swiata ..

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze cały czas w gondoli i myślę, że jeszcze jej nie odstawie tak szybko. Przymierzylam ostatnio Agatka do spacerówki, ale widzę, że jest do niej jeszcze za mała i zaczęła płakać, bo chyba nie było jej wygodnie mimo, że spacerówka jest rozkładana na płasko. Na szczęście póki co mała nie płacze w gondoli.

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez nie spieszy się z przeniesieniem Kingi do spacerowki. Przesadzę ją dopiero jak zacznie siadać albo przestanie się mieścić w gondoli. Nie płacze w niej, bo na spacery wychodzimy w porach drzemki i szybko zasypia. Raz czy dwa mi się zdarzyło, ze włączyła syrenę, ale albo była tak zmęczona, ze nie mogła zasnąć albo była glodna.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • iga Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy w niedzielę na spacerze spacerowką. Kuba zadowolony 🤗 takie spacery mogłyby być zawsze .
    Ale od wczoraj mimo slonca tak wieje ze jeszcze używamy gondoli .Mlody jej bardzo juz nie lubi mimo ze ma poduszkę zeby wiecej widzieć i tak to nic nie daje .Myślę że jak wiatr ucichnie to wrócimy do spacerówki. Narazie w funkcji pół siedzącej. Podobnej jak w bujaczku.
    Miałam w planach korzystać z gondoli do 6 miesiaca ale tyle nie dam rady .
    Myślę że 5,5 miesiąca nie jest aż tak źle.

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze gondola ale juz na swieta planuje spacerowke. Jak nie spi, to niestety nie chce lezec..

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Ewel. Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flavia bardzo dziękuję za opinie. Zaraz je zamówię.
    Konrad jeździ już tylko w spacerówce rozłożonej na płasko i jesteśmy oboje zadowoleni. Normalnie w niej śpi a jak obudzi się to podziwia świat wokół

mhsv2n0agpm4d5s2.png
  • Justynuszek Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zwariuje z rozszerzaniem diety. Skóra Kuby wyglada jak chce, co chwile inaczej. Cieżko powiedzieć czy jedzenie ma wpływ. Dawałam marchew i chyba nie było jakiegoś pogorszenia. Dostał marchew z ziemniakiem i wyglądał gorzej ale na drugi dzień juz chyba lepiej? No nie idzie,,,
    Teraz od środy dostal syrop na wyciszenie (świąd ) i zbiegło sie z kleikiem ryżowym. Kupy gorsze jakby ale skóra taka sama. Syropu od piątku nie dostaje, kupy dalej bardziej luźne. I znowu nie wiem o co chodzi.

Albo wykuzuje i będę czekac na ewidentny kpobjaw alergii tylu wysypana cała twarz, jakieś puchnięcie, płacz bo ból brzucha alebo nigdy nie rozszerzenia diety...

43kth371haww2z0j.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_Wi wrote:

Akilegna, co do jogurtu, to zapisałam sobie taką grafikę. Może niektóre z nich dostaniesz tez u siebie.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/184a60cc63d9.jpg

Dzięki, zrobiłam sobie screena ;) Tu j7z znalazłam odpowiedni. Ale przyda się jak będę w PL

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj u lekarza dowiedzialam sie ze mam podawac jogurty naturalne, zwłaszcza, ze mala nie chce pic samego mleka. Ale nie przejmowac sie, ze nie chce pic, ale zageszczac jej i 2 razy dziennie podawac kaszke. Oprcz tego obiadek i desrek z owocow, a dodatkowo z mlecznych wlasnie jogurt naturalny. Tak zrobie, a znajac Ewe oczywiscie bedzie wcinac...

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Megsss Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chic chic a podpytalas może jaka porcje jogurtu mona podać ?

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie... Na poczatek 3 lyzeczki i obserwowac. Ale nie dopytalam ile docelowo. Mysle ze jakies 100g.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z siusiakiem wszystko w porządku. Mam nic nie robić a jak mały zacznie się nim bawić to sam sciagnie ;)

My na spacery jeździmy spacerowka ale gondola też jeszcze się przydaje, np.do spania na tarasie :)

Z mężem też jakoś idealnie nie jest ale jakoś się dogadujemy. Kiedy go o coś proszę to to zrobi. No właśnie, trzeba go poinformować i przypominać albo wcisnąć dziecko w ręce bo inaczej się nie domyśli. Jak przetrwamy teraz to przetrwamy całe życie razem

Za zgodą pediatry kończymy fizjoterapie :) Damy szansę małemu żeby sam nadgonil rówieśników. Zostały nam ostatnie 3 wizyty i wtedy ja idę na masaże bo mój kręgosłup już krzyczy z bólu ;)

Ach i jeszcze usłyszałam od pediatry że mam Bena czasami posadzić opartego o poduszki, że po 6 m-cu już można. Nie wiem co myśleć bo przecież z każdej strony krzyczą żeby nie sadzac. Lekarka młoda, kompetentna hmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 15:50

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flavia dobrze słyszeć ze są spoko sprawdzone ;) moje ulubione mi się skończyły musiałam kupić babydream i przesikany po nocy w ciągu dnia zmieniam często to nie zdążą, w nocy tez zreszta pierwszy raz mi się zdażyło choć ja matka leniwa i nie zmieniam przez noc. Przetestowana chyba wszystkie poza hagis jakos niedostępne u nas za bardzo w sklepie i właśnie tych pufies. Dotej pory w moim rankingu królują najtańsze bambino są super.

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to Ben odkąd przekreca się sam na brzuch to nie chce spać na plecach. Najpierw ciezko bylo z uspaniem bo ciagle chciał się przekrecać, taka frajda dla niego. Pozniej zaczął zasypiać na boku a wczorajszą noc przespal na brzuchu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 18:18

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynuszek nic sie nie poprawilo zvta skora?

Dziewczyny nudzi mi sie tu chyba sie spakuje do polski z dzieciakami . Tam to tyle boisk plac zabaw ze glowa boli ..
    Ja bym sie chciala przezuciac na pieluszki wielorazowe.

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest! Mały zrobił obrót z pleców na brzuszek ! :D huraaaa

Ewel., Katiuszaaaa, ChicChic, Megsss, Buko, Flavia, AnnaManna, Karo_Wi, 1Malinka1, Cukierniczka, iga, akilegna♥ lubią tę wiadomość

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuu.. Znowu placz przed snem. Ja sie kiedys pochlastam chyba. O co jej chodzi? Kiedys tak fajnie zasypiala. Flacha i spanko. A teraz wydziwia. Ksiezniczka nie bedzie pila z butelki to ja karmie lyzeczka. Wiecie co to jest karmic niemowle 5 razy dziennie lyzeczka. Skubana ladnie je, no ale ile to trwa... Dzisiaj w nocy ryk, ale po kwadransie wypila mleko. Az sie boje co bedzie dzisiaj. Dam jej butelke albo moze wode, a ona dojdzie do wniosku, ze nie warto sie budzic w nocy :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Ewel. Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ostatnie parę wieczorów to jakiś koszmar. Wygląda jakby młodemu szły kolejne zęby ale chyba to niemożliwe. Na dodatek m miał mały wypadek w pracy i w niczym nie może mi pomóc. Rękę ma tak załatwioną, że nawet nie może trzymać młodego więc wszystko na mojej głowie. Do tej pory m odciążał mnie przy dzieciach po pracy a teraz taka lipa. Zuzia i wszystkie dziewczyny same zajmujące się dziećmi - jesteście bohaterkami

mhsv2n0agpm4d5s2.png
‹‹ 1023 1024 1025 1026 1027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ