Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Justynuszek mam nadzieje ze szybciutko zdjagnozuja co to moze byc.trzymam za qas kciuki.
ANAmanna dla takiego malucha to inhalacje bo coz wiecej..
Dziewczyny kupujecie spacerwoki jakies czy macie juz? Ja mam ale taka duza a chcialabym jakas mala do auta .macie jakis pomysl? -
Ja mam spacerowke cybex. Jak kupowałam gondole to od razu też spacerowke
. Już nią jeździmy i jestem bardzo zadowolona. Kupiłam nie oglądając w sklepie spacerowke taka typowo na wakacje(której nie byłoby mi szkoda jakby się trochę zniszczyla) i okazuje się że jest taka do rocznego dziecka. No i jestem zmuszona wziąść priama. Tamtą spacerowka taka bardzo lekka,szybko się składa,mega ale niestety do dziecka które już stabilnie siedzi-cybex ferrari :p oczywiście wybierał mąż
-
Justynuszek trzymam kciuki za maluszka, daj znać co i jak.
Orchidea ja mam mutsy i2 a kupiłam właśnie mutsy ze względu na gabaryty, jest mała, łatwo się składa i nie jest super ciężka, z gondoli jestem zadowolona, ale nie wiem jak sprawdzi się spacerówka, gabarytowo mi odpowiada
monika30 zakupiłam książkę alantkowe BLW- mają tez stronę , mam przepisnik od mamylekarz i kiedyś zapisałam sobie prnt screeny z jakiegos profilu na IG. Ja lubię pichcić wiec nie mogę się doczekać
Czy wasze dzieci się już tulą do was świadomie? Bo mam wrażenie ze Julka właśnie taki ma etap, tuli się, nie chce leżeć sama, zajmie sie sobą może przez 5 minut. Nawet drzemkę dziś razem musiałyśmy wziąć. Już przywykłam że mam wymagające dziecko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 12:35
-
nick nieaktualnyAgatka kończy dzisiaj pół roku
kiedy to minęło i jak ja to przetrwałam? I dzisiaj jest taka maruda, że aż mi głowa puchnie. Krzyczy, piszczy, płacze, wrzystko naraz, a do tego miała tylko 2 drzemki po 30 minut, a od jakichś 2 tygodni poranna drzemka trwa u niej 2 godziny i to był mój czas relaksu. Dopiero 13, a ja mam wrażenie, że jestem dzis na nogach już kilkanaście godzin.
-
monika30 wrote:Czy macie jakieś stronki z przepisami z których gotujecie obiadki ?
-
Przegladalan w necie te przepisy ale wszystkie podobne. Teraz bede robic zupke szpinakowa. Szpinak, ziemniaki, cukinia, a potem jakas kaszka czy cos... Chyba mozna mieszac te warzywa rozne. To raczej nie klopot.
Do tej pory jadla kasze jaglana, kukurudziana i manne. Takir normalne dla doroslych. Ale ja mam dziecko które wszystko lubi.. Na razie.
Widzialam tez przepisy na kisiele, deserki z kaszami. Swojego czasu sie interesowałam zdrowym zywieniem i naprawde samemu mozna mnostwo deserów wykombinowac na bazie owocow i kasz.
-
Malinka, mój to bez przerwy wymaga mojej obecności. Nie mogę go nawet na chwilę zostawić samego, bo jest ryk na całe osiedle.
Co myślicie o parasolkach do wózka? -
Mam maclarena po córce i nie polecam. Co prawda nadal jeździ ale jak za taką kasę to słaby jest. Może mój jest jakimś felernym egzemplarzem.
Monika30 jeśli chodzi o cole to mi bardzo rzadko ale zdarza się pić ( jak boli mnie głowa albo jak padam na twarz). Kawy nie piję to wolę cole od tabletek.
Edka przy córce używałam parasolkę do wózka i naprawdę mogę polecić. Córka jak była starsza to ustawiała sobie ją samaJakoś nie przekonywało mnie przypinanie tetry do wózka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 14:30
-
monika30 można pic colę, chyba że nie pijesz w ogole kofeiny. Ja jem i pije wszystko -poza % oczywiście i ostatnio wyszło to kakao.
edka ja chce kupić na lato, bo dużo się mówi żeby nie zakrywać tetra budki, jeszcze muszę się upewnić jak mocno zakrywa się budka w spacerówce
-
Edka, ja już kupiłam parasolkę, bo spacerując tyłem do słońca (w sensie ja tyłem), pomimo na maxa rozłożonej budki od spacerowki i postawionej osłonki od gondoli to i tak wpadało do środka słońce. A Kinga dostaje szału jak jej coś w oczy swieci. Kupiłam jakiegoś no name’a w sklepie dziecięcym za 45 zł. Nie jest jakaś rewelacyjna, ale powiedzmy, ze pełni swoje zadanie. Minus jest taki, ze można ją przyczepić do stelaża tylko po prawej stronie i jak słońce pada z lewej, to trzeba się nakombinować, żeby nie wpadało do wozka.
Tetrę (a raczej pieluchę bambusową) mam w pogotowiu zawsze, w razie co to przykrywam tylko bok budki, żeby był dopływ powietrza. Póki co nie ma super wysokich temperatur i uważam, ze dziecku się krzywda nie dzieje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 14:50
-
Dzięki za info. Ja dotychczas używałam pieluchy i średnio ładnie to wygląda. Zresztą sprawdzała się ona tylko, gdy mały spał. Bo inaczej dostawał szału, jeśli coś przysłaniało mu widok.
Oryginalna parasolka do cybexa kosztuje 150 zł...sporo, ale chyba nie będę ryzykować z inną 'no name', bo boję się tego, że może pojawić się problem z jej montażem.