X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynuszek mam nadzieje ze szybciutko zdjagnozuja co to moze byc.trzymam za qas kciuki.
    ANAmanna dla takiego malucha to inhalacje bo coz wiecej..

Dziewczyny kupujecie spacerwoki jakies czy macie juz? Ja mam ale taka duza a chcialabym jakas mala do auta .macie jakis pomysl?

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea, ja zostawiam spacerówkę z wózka 2w1 na trudniejsze tereny, a wczoraj zapadła decyzja, ze do miasta i samochodu kupujemy drugą, lżejszą spacerówkę. Wybór padł na Easywalker Buggy XS, ale muszę go jeszcze obczaić w sklepie.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spacerowke cybex. Jak kupowałam gondole to od razu też spacerowke :). Już nią jeździmy i jestem bardzo zadowolona. Kupiłam nie oglądając w sklepie spacerowke taka typowo na wakacje(której nie byłoby mi szkoda jakby się trochę zniszczyla) i okazuje się że jest taka do rocznego dziecka. No i jestem zmuszona wziąść priama. Tamtą spacerowka taka bardzo lekka,szybko się składa,mega ale niestety do dziecka które już stabilnie siedzi-cybex ferrari :p oczywiście wybierał mąż ;)

• Megsss Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podmienili mi dziecko dzisiaj ;) płacz od rana o wszystko ..
    A poza tym to u mnie dziś spadł snieg ...😳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 10:28

• monika30 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też megaaa zimno :/, gdzie ta wiosna ?

• monika30 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy macie jakieś stronki z przepisami z których gotujecie obiadki ?

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynuszek trzymam kciuki za maluszka, daj znać co i jak.

Orchidea ja mam mutsy i2 a kupiłam właśnie mutsy ze względu na gabaryty, jest mała, łatwo się składa i nie jest super ciężka, z gondoli jestem zadowolona, ale nie wiem jak sprawdzi się spacerówka, gabarytowo mi odpowiada :)

monika30 zakupiłam książkę alantkowe BLW- mają tez stronę , mam przepisnik od mamylekarz i kiedyś zapisałam sobie prnt screeny z jakiegos profilu na IG. Ja lubię pichcić wiec nie mogę się doczekać :)

Czy wasze dzieci się już tulą do was świadomie? Bo mam wrażenie ze Julka właśnie taki ma etap, tuli się, nie chce leżeć sama, zajmie sie sobą może przez 5 minut. Nawet drzemkę dziś razem musiałyśmy wziąć. Już przywykłam że mam wymagające dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 12:35

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stalo sie cos dziwnego. Ewa zapomniala ze ma spac 30 minut i spala 1h40!
    Kurde, zaczelam sie martwic :)

Spala od 18.45 do 7.00 a o 8 zasnela do 9.40. Chyba faktycznie ma jakis skok rozwojowy :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chico jednak cofam wczoraj co piwiedzialam bo od wczoraj pinda jest a wiec skok plus zeby..
    Jest tylke lasnych spacerowek ze juz sama niewiem..a

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka kończy dzisiaj pół roku :) kiedy to minęło i jak ja to przetrwałam? I dzisiaj jest taka maruda, że aż mi głowa puchnie. Krzyczy, piszczy, płacze, wrzystko naraz, a do tego miała tylko 2 drzemki po 30 minut, a od jakichś 2 tygodni poranna drzemka trwa u niej 2 godziny i to był mój czas relaksu. Dopiero 13, a ja mam wrażenie, że jestem dzis na nogach już kilkanaście godzin.

• monika30 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka dzięki ;)

Można pić colę karmiac piersią ?

• Gewalia Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika30 wrote:
    Czy macie jakieś stronki z przepisami z których gotujecie obiadki ?
    Też byłabym zainteresowana🙂 Może macie jakieś swoje sprawdzone przepisy na dania dla maluchów? Ja jestem na razie na etapie podawania pojedynczych warzyw i owocow, albo mixow 2-3 warzyw. Gdy dojdę do etapu "poważniejszych" obiadków, to chetnie się z Wami podzielę pomyslami na nowe dania🙂 Na razie mam kilka książek, chętnie bym tez skorzystala z Waszych sprawdzonych przepisow😊

iv09hdge1v8t5a09.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przegladalan w necie te przepisy ale wszystkie podobne. Teraz bede robic zupke szpinakowa. Szpinak, ziemniaki, cukinia, a potem jakas kaszka czy cos... Chyba mozna mieszac te warzywa rozne. To raczej nie klopot.

Do tej pory jadla kasze jaglana, kukurudziana i manne. Takir normalne dla doroslych. Ale ja mam dziecko które wszystko lubi.. Na razie.

Widzialam tez przepisy na kisiele, deserki z kaszami. Swojego czasu sie interesowałam zdrowym zywieniem i naprawde samemu mozna mnostwo deserów wykombinowac na bazie owocow i kasz.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• edka85 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, mój to bez przerwy wymaga mojej obecności. Nie mogę go nawet na chwilę zostawić samego, bo jest ryk na całe osiedle.

Co myślicie o parasolkach do wózka?

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Ewel. Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam maclarena po córce i nie polecam. Co prawda nadal jeździ ale jak za taką kasę to słaby jest. Może mój jest jakimś felernym egzemplarzem.

Monika30 jeśli chodzi o cole to mi bardzo rzadko ale zdarza się pić ( jak boli mnie głowa albo jak padam na twarz). Kawy nie piję to wolę cole od tabletek.

Edka przy córce używałam parasolkę do wózka i naprawdę mogę polecić. Córka jak była starsza to ustawiała sobie ją sama ;) Jakoś nie przekonywało mnie przypinanie tetry do wózka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 14:30

mhsv2n0agpm4d5s2.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika30 można pic colę, chyba że nie pijesz w ogole kofeiny. Ja jem i pije wszystko -poza % oczywiście i ostatnio wyszło to kakao.

edka ja chce kupić na lato, bo dużo się mówi żeby nie zakrywać tetra budki, jeszcze muszę się upewnić jak mocno zakrywa się budka w spacerówce :)

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ewa jest marudna i chce na rekach non stop, to wykorzystuje nosidelko. Ona zadowolona a ja moge większość rzeczy porobić.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ja nosilam i zasnela... Przy radiu, przy gadaniu... Z nosem w moim cycku :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka, ja już kupiłam parasolkę, bo spacerując tyłem do słońca (w sensie ja tyłem), pomimo na maxa rozłożonej budki od spacerowki i postawionej osłonki od gondoli to i tak wpadało do środka słońce. A Kinga dostaje szału jak jej coś w oczy swieci. Kupiłam jakiegoś no name’a w sklepie dziecięcym za 45 zł. Nie jest jakaś rewelacyjna, ale powiedzmy, ze pełni swoje zadanie. Minus jest taki, ze można ją przyczepić do stelaża tylko po prawej stronie i jak słońce pada z lewej, to trzeba się nakombinować, żeby nie wpadało do wozka.
    Tetrę (a raczej pieluchę bambusową) mam w pogotowiu zawsze, w razie co to przykrywam tylko bok budki, żeby był dopływ powietrza. Póki co nie ma super wysokich temperatur i uważam, ze dziecku się krzywda nie dzieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 14:50

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info. Ja dotychczas używałam pieluchy i średnio ładnie to wygląda. Zresztą sprawdzała się ona tylko, gdy mały spał. Bo inaczej dostawał szału, jeśli coś przysłaniało mu widok.
    Oryginalna parasolka do cybexa kosztuje 150 zł...sporo, ale chyba nie będę ryzykować z inną 'no name', bo boję się tego, że może pojawić się problem z jej montażem.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
‹‹ 1036 1037 1038 1039 1040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ